Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какви са симптомите на паническите атаки?
Какви са причините за възникването на панически атаки?
Как се лекуват паническите атаки?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какви са симптомите на паническите атаки?
Симптомите на паническа атака включват усещане за сърцебиене, потене, треперене, чувство на задух, главозамайване, гадене, главоболие, слабост в ръцете и краката , временен зрително-слухов дискомфорт , треперене на ръцете или краката , усещане за мекота и огъване на тялото , чувство за отдалечаване от себе си , страх от полудяване, загуба на контрол и други. Тези атаки могат да продължат различно време и да се появят при различни ситуации.
-
Какви са причините за възникването на панически атаки?
-
Как се лекуват паническите атаки?
Лечението на панически атаки обикновено се извършва от психотерапевти, които са запознати с механизмите за тяхното възникване и знаят как да ги лекуват. Учените са установили, че тези пристъпи не само не увреждат сърцето, но и го укрепват. Работата му в такъв момент е подобна на работата по време на спортно натоварване. Следователно сърцата на хората, страдащи от панически атаки, са много по-здрави от тези на останалите хора.
-
Какви са препоръките за изследване на пролактин?
-
Какви са причините за повишаване на кръвното налягане на психична основа?
Тук е по гадно. Аз се чувствам перфектно, но години наред бях в някакъв ад. Както споделят и другите момичета, всеки ден беше подчинен на някакъв симптом и не живеех, а само съществувах. И аз отхвърлях лекарствата, които ми изписваха и се мъчих в продължение на години. Стигнах до там, че абсолютно не можех да прекрача прага и да изляза навън. Денонощно в къщи. Панически атаки получавах в началото само вечер и то не всеки ден. С течение на времето започнах да ги получавам по всяко време на деня, по няколко на ден. Просто беше истински ад.
Един ден реших, че не мога да продължавам така и се видях с психиатър, но в къщи, защото не можех да излизам. Изписа ми антидепресант и успокоително. Не знам дали е коректно да казвам, какви точно. Започнах да ги пия и нищо.
Дори и някога да се завърне това състояние съм решила, че ще пия лекарства. Сигурно докторите разбират повече от мен. Предпочитам да пия лекарства и да живея напълно пълноценен живот, отколкото да агонизирам и да си съсипвам живота с въпроси, какво ми има, ама защо ми е зле и т.н. Сигурно ви досадих, но това е при мен. Стискам ви палци! Никого не агитирам да пие лекарства!!! Просто разказах, как се случи при мен.

голяма работа че ти изтръпват ръка или крак, и без ЯМР мога да ти кажа че имаш някой възпален нерв, но понеже не е интересно и "загадъчно" си измисляш филми... извинявам се, че съм прекалено пряма, но на някои просто им харесва да са болни, да са в центъра на вниманието на близките си и да им създават проблеми. От такъв пълноценен живот на лекарства, един познат е пенсионер на 42 години с циклофрения. Ако не се стегнеш, не си налегнеш парцалките и не работиш над себе си все такъв пълноценен живот за завиждане те очаква... Е, да много по-вълнуващо е да харчиш пари за доктори и лекарства, вместо да се осъзнаеш, да идеш на психолог и терапевт и да влезеш в скучния живот. В него трябва да се бориш и да работиш и да се грижиш за деца и къща и съпруг, а може би и родители.
Позволи ми и аз да избера за себе си. Ако аз можех да се справя без лекарства, нямаше да ги пия, нали? А на психотерапевти съм ходила с месеци! Полза никаква. Хиляди пропиляни пари, които можех да използвам за нещо различно от безмислени разговори. Ако ние, хората с паническо разстройство можехме да правим всички онези неща, които изброяваш просто нямаше да го имаме този проблем. Ти защо си в тази тема? Търсиш, къде да си запълваш времето?
Ами недей по този начин! А това, какво ме очаква след време, само Господ знае. С лекарства или без, утре може да ме блъсне камион и да не дочакам страшните болести, които ми преписваш. Успокой се! Няма нужда да нападаш и да даваш съвети за това, кой, как да живее живота си! А в случая кой може да каже кой е прав? Помисли!