Малко мина, много остава, но всяка от нас СЕПТЕМВРИ ще бъде мама!

• 30 695
  • 738
  •   1
Отговори
# 510
Тинтири_минтири,благодаря ти,ще погледна МЦ Фемина Peace
Тъкмо четях назад в темата,че си летяла в третия месец до Баселона,на мен също ми предстои кратка екскурзийка до там точно в трети месец,надявам се всичко да е наред Hug

Фейт,извинявай Blush аз си го смятам 23 септември,мисля,че докторът ми ще се съгласи с мен,на следващият преглед ще го изкоментираме за по-сигурно Grinning

# 511
Здравейте,искам да попитам в коя седмица чухте сърчицата? Докторът ми даде час за 20.02. тогава ще съм в средата на 8ма седмица..... просто незнам как ще изтрая до тогава,дори мисля да отида по рано на друго място...Някоя от варненските мами ходи ли при д-р Шопов в градска?

# 512
  • Варна
Аз вече свикнах да не обръщам внимание на порядките на докторите, защото всеки си действа по установен ред и ако някой реши да им го поразмести(я с неочакван въпрос, я с настояване за повече информация или допълнителни процедури), започват да стават злобнички и да гледат възмутено.  Wink  
Минала съм през много АГ кабинети и в София, и във Варна - досега никой не ми е следил килограмите, никой не ми е мерил обиколка на корема, не знаех хемоглобинът ми с какви стойности е и имах една прекрасна бременност. За някои специалисти това ''незнание'' на толкова основни неща беше силно възмутително и недопустимо. Но ето, че човек може да се чувства чудесно, бременеейки, и без да се фиксира в цифри, размери, норми и стойности.  Peace

Фейт, запиши ме, моля - казвам се Юлия, от Варна, втора бременност, на 26 години съм. Hug

# 513
По принцип е така ... но не трябва да продължава това тяхното държане по този начин Peace
Иначе просто си имала безпроблемна бременност  Hug Записвам те  Peace

# 514
Абсолютно си права, всеки доктор на различните места си следи по собствен начин бременността, има си установени навици и порядки и това, че са различни от на някой друг не значи, че са по-лоши/добри. От моята засега съм доволна, защото каквото и да я питам ми дава адекватен отговор (дори и на моите понякога неадекватни въпроси  Laughing) .
Пък да не говорим в различните държави, колко различни подхода са възприети, та въпрос на лично мнение на лекаря е кой ще използва ...  Peace

# 515
hrisik,не се тревожи.Щом си направила консултация с ендокринолог няма страшно.Хубаво е редовно да си го следиш.С Хашимото ли си?При мен след около 20-30 дни се повлия от хапчетата,но пък по-рано не съм го изследвала.Успех!
Благодаря ти за бързия отговор. Там е работата, че не съм с Хашимото и не съм предполагала, че може да имам проблем с жлезата. Преди да забременея ТСХ ми беш 2.61, което за едни е високо, а за други, които за съжаление послушах, понеже са големи професори е в норма.

# 516
Здравейте момичета Simple Smile отдавна не съм писала, но тия дни имахме доста работа.
mariela_penkova   и аз съм на еутирокс. Пия по 150 мкгр пет дни и два по 100. Утре съм на преглед и ще видим как са нещата.
Влезнах в 10 г.с. и досега гинекологът ми е пускал изследвания кръв, урина.., и ми мери обиколка на корема. В 7 г.с. мисля ме  гледа и  на вагинален ехограф. Следващия преглед е на 27 февруари за тогава ми каза, че ще иска да направим изследването за синдрома на Даун.
 И за момента само това, но тук чета, че на другите момичета им пускат доста изследвания. Притеснявам се да не изпусна нещо..

# 517
Бингъл, и аз ще ходя за БХС в МД. За ФМ - миналия път ходих при доцент Томова и мисля пак при нея - страшно ми допадна тази жена и според мен е много добър специалист!  Hug
Стефанел, ти направо ме разби с тези 200гр качени и притесненията за килограми  hahaha Смея се със съвсем добро чувство  Hug Тепърва ще има да се чувстваш като танкова бригада! Хи хи. И все пак чувството е прекарсно! А и ще видиш колко е хубаво да си бременна - коремът ти е толкова голям, че всичко друго ти изглежда супер слабо и хубаво и всички започват да въздишат - аууу, ама ти само на корем си качила  Joy
Evva, пускат се в началото разнообразни кръвни изследвания - ПКК, кръвна група и резус фактор, васерман, не помня вече какво още имаше... + изследване на урина, микробиология и цитонамазка.

# 518
Наистина страхотна тема.Браво!И аз чакам едно септемврийско човече! Hug При това с голямо нетърпение!

# 519
Май аз съм качила най-много - близо 5кг. Ама то и попринцип съм си закръгленка де ... :Д:Д:ДД   bouquet

# 520
Бобето , и аз съм качила много, а не ям кой знае колко. Не съм се мерила, но дрехите не ми стават и корема ми е пораснал, но около пъпа, тъй че не смятам, че е от бременността  Laughing Но единственото, което можем да направим е да се храним правилно, а не с диети  Naughty

# 521
и аз чакам с нетърпение да дойде утре и да ходя напреглед.След кървенето,което имах и 5те дни в болница, сега съм пак на преглед.Дано всичко да е нормално.Мен вече 5 пъти са ме гледали с вагиналния ехограф-когато бях в болницата се налагаше по-често.Все още ще продължават да ми слагат всяка седмица по една инжекция прегнил(които мноогооо трудно намерих в аптеките и не само в Димитровград).И ми казаха, че утре ще трябва да ми направят изследвания, но все още не знам какви.от 8 до 22 март ще трябва да ходя до София да си направя първата фетална морфология. Много мои познати ходиха там и останаха доволни, затова мисля и аз да ги посетя.Това са ми засега плановете за изследвания прегледи, които мисля да направя в най-скоро време.

# 522
Здравейте,

Светланица, много съжалявам, една голяма прегръдка от мен и много кураж  Hug

Много пишете, не мога да ви изчета  Mr. Green
Не съм се включвала много тези дни, че нищо интересно при мен, вкъщи си лежа по цял ден.

Май аз съм качила най-много - близо 5кг.

Не си само ти, и аз в групата  Peace. В неделя ходихме до Джъмбо и си купихме кантар, точно 5 кг. съм качила. Вече имам и закръглено коремче, нищо не ми става, освен една рокличка  Sad
В петък съм на преглед и ще правя БХС, от сега ми трепка под лъжичката и ме е притеснено. Аз като не съм го виждала бебето повече от една седмица и изпадам в паника. Моя мъж се бъзика с мен, че щял да ми купи ехограф второ употреба за вкъщи, да съм си го гледала всяка сутрин  hahaha
Хубав и усмихнат ден, на пук на студа  Hug

# 523
и аз чакам с нетърпение да дойде утре и да ходя напреглед.След кървенето,което имах и 5те дни в болница, сега съм пак на преглед.Дано всичко да е нормално.Мен вече 5 пъти са ме гледали с вагиналния ехограф-когато бях в болницата се налагаше по-често.Все още ще продължават да ми слагат всяка седмица по една инжекция прегнил(които мноогооо трудно намерих в аптеките и не само в Димитровград).И ми казаха, че утре ще трябва да ми направят изследвания, но все още не знам какви.от 8 до 22 март ще трябва да ходя до София да си направя първата фетална морфология. Много мои познати ходиха там и останаха доволни, затова мисля и аз да ги посетя.Това са ми засега плановете за изследвания прегледи, които мисля да направя в най-скоро време.
Да допълня само къде мисля да ходя, че забравих - клиника Марковс.

# 524
Момичета искам да ви попитам нещо, понеже ми е притеснено.Бях на преглед на 26.01, но доктора ми каза да отида отново чак на 22.02.Това не е ли твърде много време.Притеснявам се да не пропусна нещо.Незнам дали да не отида на частно за да съм по-спокойна.Дайте ми съвет.Вие имате ли болки в долната част на корема, понякога са от ляво, понякога са от дясно, но не са силни, а по-скоро неприятни.Благодаря ви предварително.

Общи условия

Активация на акаунт