Малко мина, много остава, но всяка от нас СЕПТЕМВРИ ще бъде мама!

• 30 688
  • 738
  •   1
Отговори
# 525
Mery85 , аз вчера бях на доктор и той след прегледа ми каза да отида пак в началото на март. Естествено ако имам проблеми преди това да му се обадя, но и на изследвания на кръв и урина трябва да ходя другата седмица. До колкото знам, когато няма проблеми се ходи веднъж месечно. Имам същите болки като при теб. Пия папаверин за тях, може и нош па 3 по 2 . Много ниско долу са, дори не е съвсем корема понякога. Но явно доста жени ги имат. Моите според доктора не са контракции. Спокойно, но ако имаш нужда все пак отоди на частно, за да се успокоиш  Hug

# 526
Mery85,и моя док тук в Бургас след преглед около 27.01 ме вика чак в средата на февруари.И аз незнам дали е нормално.Но пък в началото на този месец и в събота съм на преглед в друга клиника.
Момичета,на мен само кръвни изследвания и урина са ми правени.Дали да не изискам от доки да ми пусне и други,ама какви newsm78.Гледам,че вие ще правите БХС,ФМ,цитонамазка...

# 527
На мен нищо не ми е правено още.Тук като чета, че ви правят изследвания, всяка седмица прегледи и взех да се притеснявам.

# 528
Мен вчера ми пуснаха всички изследвания, кръв, урина, васерман, хив,хепатит, токсоплазмоза и т.н. ...
Но на различните места по различно време ги пускат ... Simple Smile

# 529
БХС и ФМ , доколкто ми е известно се правят около 16 г.с. и сигурно е рано за тях още. Цитонамазка на мен не ми правиха, защото аз имам 1 от преди 3 месеца. Но ако не сте си правили в близките 6 месеца може да попитате. На мен март ще ми вземе микробиология, защото имам силно течение и може би гъбички, но сега няма смисъл от нея, защото и да се окаже така, не може да ги лекува, защото оже да се увреди плода.... Иначе ми е назначил сега кръвна картина, урина, васерман, кръвна група, хив и още някаква болест, забравих ги вече всички. Мисля, че това се прави, когато се запишеш Ж.К. Поне при мен стана така, в началото като ходих на частно никакви изследвания не ми пуска.

# 530
danaya80, БХС и ранна ФМ се правят от 11 до 13 г.с.
Аз съм в 11г.с и за това ще ходя. Иначе на ЖК консултация ме викат след 15.02 и от там не са ми пускали никакви изследвания, имам си изследвания от частната клиника само.
Повечето лекари назначават кръвните изследвания към 11-12 седмица, защото преди това сме рискова група и не се знае, знае ли се така да се каже.
Не се притеснявайте  Peace

smiley_girl, токсоплазмоза по здравна каса ли я пусна? Че мен на ЖК се опита да ме убеди че здравната каса не я покрива. А аз като бях бременна със синът ми я правих задължително на три месечие. Изрично я питах и исках да ми пусне, но не би. Само да има късмета да ме е излъгала.

Аааа и друго се сетих да ви питам, от известно време съм станала много ревлива, гледам нещо по тв и сълзичките ми на очите, ей сега преди малко както се шегуваме с половинката по телефона и се разплаках. Взех шегите на сериозно. Имате ли проблеми с това?

Последна редакция: ср, 08 фев 2012, 15:13 от Мартичка

# 531
  • Варна
И на мен не са ми правили никакви изследвания. На 21.02 чак ще ходя и тогава ще кажат. Мисля че е нормално, така че не се притеснявам.

# 532
Мартичка , не знам дали здравна каса я покрива, аз ходя в частна поликлинка, че там работи моята гинеколожка и не ми се сменя...

# 533
Аз също другата седмица /края на 11г.с/  съм на БХС - това изследване е по желание на жената и не се поема от ЗК, както ФМ. Иначе на предишния преглед ми пусна изследване само за Хепатит и Васерман - мери ми кг и кръвното. Надявам се този път да ми пусне  ПКК и урина  Crossing Arms

За болката не се притеснявайте да взимате но-шпа  Peace

# 534
F.a.t.e., къде я тази Ф.М. по здравна каса? Аз съм си я плащала по 100лв, не съм чула някъде да не се плаща, освен ако не си с пълен предплатен пакет в някой мед.център и той все пак пак е платен.
Edna ot nas, вчера звънях на доц. Томова за първата фетална(11-13 г.с.) и няма никакви часове, каза да звъня за втората и то два месеца предварително  Shocked, преди две години звънях по месец по- рано. Та записах в "Марковс", но и там часовете са кът, та си звънете от сега, който ще прави първата.
Някой ( не мога да запомня всички още, извинете) каза за черния чай, спомням си че преди имах хубави линкове за позволените чайове - билки, които не са много, част от тях предизвикват контракции, та мойе да се поразровите на който му е интересно, мисля че черния чай беше противопоказен  newsm78.
Оставям ви и отивам да почина малко докато звера не е събудил, че тази вечер си будувахме от 3,30 до към 5-6. Whistling

# 535
За болките и аз ги имам от време,но не са страшни.До сега веднъж ми се случи да ми прилошее посред ноща.Добре,че мъжлето не беше на работа,че щях да си остана в банята припаднала.Много зле ми беше,но отшумя на бързичко.Гледам да избягвам да пия болкоуспокояващи.

# 536
F.a.t.e., къде я тази Ф.М. по здравна каса? Аз съм си я плащала по 100лв, не съм чула някъде да не се плаща, освен ако не си с пълен предплатен пакет в някой мед.център и той все пак пак е платен.

Я прочети добре какво съм написила  Hug  hahaha hahaha hahaha

Аз също другата седмица /края на 11г.с/  съм на БХС - това изследване е по желание на жената и не се поема от ЗК, както ФМ.

# 537
 Мартичка  не си единствена и аз онзи ден ревах на филм... досега не беше ми се случвало.
Четох някъде че смяната на настроенията била нещо нормално-само незнам на таткото как ще му понесе...

# 538
Чинно се извинявам , може да е от неспането, дано се приеме добре това извинение?

# 539
Чинно се извинявам , може да е от неспането, дано се приеме добре това извинение?

Няма проблем разбира се  Hug  Hug Hug

Иначе аз ФМ ... миналата година като ходих при Троянчев беше 70 лв, сега не знам къде да ходя, ще питам моя док дали прави и колко ще струва  Whistling

Общи условия

Активация на акаунт