Малко мина, много остава, но всяка от нас СЕПТЕМВРИ ще бъде мама!

• 30 685
  • 738
  •   1
Отговори
# 540
Vasilena P ,  според мен, а и според нещата които съм чела има вреда, ако пиеш мноооого кафе или чай, т.е. драстичен прием на кофеин. А една чашка кафе сутрин с мляко или слаб черен чай с мляко не мисля, че са такъв проблем  Peace

"Добрата новина за бременните относно кофеиновите напитки, каквито са кафето и чая, е че спокойно могат да се приемат умерени количества. Две проучвания - едното проведено от датски учени, интервюирали повече от 88000 бременни, а другото в йейлския университет по медицина - са дали приблизително еднакви резултати.

Безпокойствието относно кофеина се крие в това, че той ще доведе до раждането на деца с ниско тегло, или до помятане. Това е доказано, що се отнася до високите количества кофеин. Йейлският екип е установил, че пиенето на около 600мг. кафе на ден, което се равнява на около 6 чаши чай, ще доведе до редуциране теглото на новороденото до граници, които са клинично значими. Границата за намаляване на теглото е в съотношение 28 гр. към 100 мг., или 1 чаша кафе дневно. Но това не е от значение при умереното консумиране на кофеин.

Датските проучвания са установили, че пиенето на 8 чаши кафе на ден, или повече (това отговаря приблизително на 16 чаши чай), ще увеличи рисковете от помятане или от раждане на мъртъв плод с около 60%, сравнено с жените, които не пият кафе. Те обаче също са установили, че умерената консумация на чай и кафе не води до последствия. За тези, които пият между половин и три чаши кафе, рискът се увеличава само с 3%, а при пиещите между 4 и 7 чаши той стига до 33%. Една чаша кафе се равнява приблизително на 2 чаши чай що се отнася до нивата на кофеин. Препоръчителната доза е до 3 чаши кафе и до 6 чаши чай на ден, съветват от английската агенция по храните. "

Между другото на колко такива статии попадам в нета, не е истина - магданоза бил забранен, целината, цвеклото, киселите краставички и какво ли още не...Честно казано не вярвам на всичко...Според мен тези неща важат ако изядеш 2 кила магданоз или 6 буркана краставици...Но чак толкова да се вманиачаваме във всичко...най-много някоя болест от това да си докараме Peace

Последна редакция: ср, 08 фев 2012, 16:37 от smiley_girl

# 541
По принцип на първа страница съм заковала една тема за чайовете  Peace
Но ми стана интересно сега за този ... черния ...  и попаднах на една статия, дано ви е интересна и полезна  Flutter

http://www.club.bg/zdrave-dieti/218589-koga-da-piem-zelen-ili-cheren-chaj.html

# 542
И аз знам ,че 1 , даже до 2 чаши кафе на ден не е проблем !

http://www.puls.bg/health/inquisitive/news_2028.html

# 543
F.a.t.e. , Rossy-pm, полезни статии Simple Smile
F.a.t.e., ще прегледам темичката, мерси!   bouquet
Сещам се как в трети курс правих някаква курсова работа точно за чая и различните видове преработка. Освен най-популярните черен и зелен, също има и бял и жълт, оолонг и т.н...

# 544
  • Варна
Здравейте и от мен, силно ви  Hug. Да споделя и аз моята радост, вчера бяхме на доктор и както той се изрази имаме си живо бебе с тупкаща сърчице в 6 г.с. имаме си и първите снимки  ylinfant За сега всичко е наред и дано така да продължава и за напред. Пожелавам на всички ни лека и безпроблемна бременност, която да завърши със здрави и пухкави бебета  Simple Smile
Това ми е първа бременност и си имам неразположения, като повечето от вас, но това било нормално, само безсънието много ме мъчи, но се надявам да отмине скоро.

# 545
здравейте и от мен , искам и аз да ви се оплача, в момента живея в Лондон, разбрах че съм бременна и след една или две седмици ми се появи зацапване, отидох и си взех час за личния лекар но той беше чак след една седмица, и когато няколко дена след първото зацапване получих второ не издържах и отидохме на частен лекар.Прегледаме , видяхме сърчицето но за зацапването нищо не каза, само каза че всичко е нормално и наред, и да не ям черен дроб. Дойде ми часа за личния доктор  и тя за зацапването ми казва "ако имаш късмет" -  Confused, направо ми стана лошо като го чух, явно тук не им изписват хапчета , дори и да имат нужда.Много съм притеснена, сега трябва да чакам писмо от болницата кога да отида да ме запишат и прегледат.Замислям са да се прибера до бг и да отида там на лекар,
Лека вечер от мен!

# 546
Lunichkatta Не знам какво да те посъветвам. Явно така процедират в другите страни, което за мен не е нормално. Много зависи от какво е това кървене и от къде е ... Може някоя твоя приятелка да отиде при някое АГ и да му обясни за какво става на въпрос ... и вече ако е необходимо да се прибереш или тя да ти вземе лекарство /ако се налага / и да ти го прати ... въпреки, че без преглед няма как да се знае какво става  Tired  ... уф ... не знам  Whistling

Plamache_ Хайде честито ти тупкащо сърчице  Hug

# 547
точно че не ми се рискува и предпочитам да ме прегледат, дано всичко да е наред, то е леко кафеникаво зацапване, когато се върне приятелят ми от работа ще гледаме билети , не мога да чакам аз това писмо и то не се знае кога ще ми е часа за преглед може и др месец да е  Cry

Plamache_  честито ти тупкащо сърчице !

# 548
Тогава наистина е най-добре да си дойдеш и да те прегледат тука  Praynig Hug

# 549
На много места чета, че в чужбина така процедират, не само в Англия. Ядосваме се тука на лекарите, но само при нас правят всичко възможно да се задържи една бременност. На запад до 12-13 седмица въобще не те считат за бременна.

Lunichkatta, ако имате възможност си елате, сигурна съм, че тук веднага ще вземат адекватни мерки  Peace . Успех ти желая, и стискам палци всичко да е окей  Praynig

# 550
Искам да попитам има ли някоя от вас на Феро-Фолгамма? Доки ми го изписа и каза да го пия 3 пъти дневно по 1 капсула в продължение на 10 дни и след това да ги намаля на 2 пъти дневно. Аз обаче като прочетох листовката на хапчетата там пише, че за бременни не е препоръчително да приемат повече от 1 капсула дневно. Сега това ме притеснява, но ме е срам да му звънна пак да го питам - в смисъл аз със сигурност не съм единствената бременна на която ги е изписвал  Confused. Незнам. Другото днес цял ден ме боли корем и сега продължава - пратих мъжо за Но шпа, че нямах вкъщи да пийна едничко и да се надявам да ме поотпусне малко.
За кафенцето - аз съм от силно пристрастените и не мога без него изобщо  Embarassed. Пия по 1 на ден (преди пиех по 3). Доки каза да не се притеснявам и да си го консумирам стига да не прекалявам.

# 551
Здравейте,момичета!Утре съм на преглед и ще помоля за стиснати палчета!(нали имах зацапване миналата седмица и сакчето е леко отлепено).Пазя се доста повече сега,гледам да не вдигам малчо,но от тези лекарства ми е зле и ще попитам доки какво да правя.За изследванията-пускат се към 11-12 г.с-кръв,урина,Спин,Васерман и Хепатит Б.Тогава по принцип и записват вече на женска консултация,защото наистина преди това има вероятност бременността да е неуспешна...БХС няма да правя,аз съм направо за амниоцентеза,защото първото ми момиченце беше със синдром на Даун и всяка следваща бременност ми е рискова... Hugна всички и лека вечер!

# 552
 maggitta според мен няма какво да се притесняваш,по добре му звънни отколкото да се стресираш.

# 553
  • shumen
Момичета да ви кажа и аз съм спряла кафето изцяло.На мен от няколко дни през деня ми няма нищо,а вечер се почва едно гадене,че нямам думи.

# 554
  • Варна
tolinka, успех ти желая   Simple Smile
Plamache , Честито !
Днес си направих едно слабо кафе, но имаше ужасен вкус и не пих никакво.
Lunichkatta, ако имате възможност си елате  Peace

Общи условия

Активация на акаунт