Малко мина, много остава, но всяка от нас СЕПТЕМВРИ ще бъде мама!

• 30 648
  • 738
  •   1
Отговори
# 600
А по отношение на това какво се включва в програмата Майчино здравеопазване:
http://www.nhif.bg/web/guest/170 , приложение 15, в края.

Намерих и по-добро описание, в брошурата на НЗОК "Аз ще ставам майка" :
http://www.nhif.bg/c/ext/publications/get_file?p_l_id=58538& … name=PBFE-109.pdf

# 601
Здравейте, мили мами  Simple Smile С голямо удоволствие ви чета, особено последно време, защото съм бременна в 9 г.с., с термин 13 Септември и вие ми отговаряте на доста въпроси Simple Smile Та така, първа бременност за мен, чакана и желана... голямо изживяване е (с хубавите и не толкова страни), но живот и здраве, всичко е наред и се надявам да продължи все така! Леко бременеене на всички  Laughing

# 602
  • shumen
Пламаче и аз го имам запека.Аз се оправям с повече течности и Активия.На мен за сега да не казвам голяма дума тази вечер ми е по-добре.

# 603
  • Варна
С миналата бременност започна да ми личи чак към 5 месец а сега още от рано. Явно ще съм бомбеста с тази бременност, но какво да се прави - всичко друго да е ок пък после ще слабеем дружно  Grinning.

Чувала съм, че с втората бременност, коремчето на жената расте по-бързо, но в повечето случаи качва по-малко кг.  Mr. Green На мен определено вече взе да ми личи корема, все едно съм в 4-ти месец ... а като се наям  ooooh! отивам направо в 5-ти  Joy Joy Joy
Ох, аз си мислех, че само моя корем стърчи от сега  Grinning
Килограми качвам май всеки ден.
Днес и вчера обикаляхме моловете с малката, а в къщи само ми се лежи. Днес съм и с главоболие и малко по-често взе да ми става лошо, но за сега държа положението.

# 604
Момичета, благодаря ви на всички за бързите и полезните отговори!!! И да ви почерпя виртуално, днес имам Рожден Ден!

# 605
Mince , 1естит рожден ден. Да  си жива и здрава, много щастлива, обичана и обичаща и много много усмихната. Една безпроблемна бременност ти желая. А септември месец, когато му дойде момента, без никакви мъки, за не повече от 10 минути, да се появи твоето пухкаво бебенце и цял живот само радости да ти носи   bouquet  Hug

# 606
Здравейте бъдещи мамчета!
Аз се чувствам добре, дори нямам симптоми и вече почнах съвсем да изперквам.
Нямам търпение да дойде понеделник, защото тогава съм на доктор. Дано всичко да е наред с бебо  Praynig
Доста сте изписали Simple Smile
Връщам се, за да чета.

# 607
Mince честит рожден ден! Да си жива и здрава ,много обичана и щастлива   bouquet

# 608
Mince честит рожден ден, много здраве и щастие, лека и красива бременност и септември едно здраво пухкаво и красиво слънчице !

Аз се обаждах в бг на една аг докторка, обясних и проблема и ми каза да си взема магнерич или магнерот заради зацапването ( което скоро не се е появявало, и Дано да не идва повече ), отивам тук в една аптека те даже на са и ги чували тези хапчета. Погледнах листовките и двете са на магнезиева основа има по 500мг магнезий а другите съставки са някакви добавки, и се чудя дали да не си взема само магнезий.
Приятелят ми казва да наблегна на храни с магнезий , но колкото и да ям няма да си добавя толкова много, колкото хапчетата.
Гледам билетите и след 10 дена ще се прибера в  бг.

Искам да ви попитам в коя седмица започват да се правят изследвания?

# 609
  • където мечтите се сбъдват
Честит рожден ден,Mince!Желая ти лека бременност,още по-леко раждане и едно здраво и красиво бебче   bouquet

# 610
Добро Утро  Hug

Mince ЧРД ... да си жива и здрава и септември месец горда мама  Hug

Lunichkatta по-добре послушай приятеля си и хапвай храни богати на магнезий. Явно не напразно е смесен с витамини или добавки. Може да е доста силен само него ако приемаш. Важното е, че вече нямаш зацапване и скоро ще се прибереш в БГ. Почивай си повече, хапвай здравословно и всичко ще е ОК. Иначе спокойно можеш да си пиеш но-шпа при болка  Peace

миламама Много хубави линкове си дала, даже единият ще го ковна на първа страничка  Hug

Хубав ден милички  Hug

# 611
Mince -честит рожде ден!
Аз скоро не съм влизала и писала, но ви изчетох на един път. Така като гледам, повечето сме с аналогични симтоми.  Hug
Преди два дена се записах, вече официално на ЖК и пуснахме повечето от изследванията. Резултати, чакам другата седмица. Сега има нещо, което мн ме притеснява. Вчера си пуснах ТСХ, което пак е много ниско 0.655. Предният месец беше 1.5 а сега пак надолу. Sad Някой има ли инфо, дали е опасно за бебчо? преди пиех пропицил, но след като го нормализирахме го спрях и сега пак същата история. На лекар, ще мога да отида едва на 27.02...
Ще се радвам ако някой може да каже нещо по въпроса...
Хайде момичета, хубав уикенд и дано най накрая се постопли....

# 612

За пола знам , че най-рано може към 16г.с. МИсля ,че след 14тата се оформяха половите органи , сега ще се поразровя..

така , значи през 11 г.с ЗАПОЧВАТ да се форимират органите и след няколко седмици може да се види полът - http://www.mamaibebe.com/?id=24

Седмица 11 е последната седмица от ембрионалния стадий на бебето. През тази седмица се формират ноктeнцата на бебето. Започва формирането на външните полови органи, което ще завърши след 3 седмици.
Е мене ме вика на 21-ви и каза, че тогава може да се види евентуално. Тогава ще съм в 14 седмица. Незнам. С първото в 5 месец ми казаха, но тогава ме следяха само на обикновен видеозон, а сега съм на 4д. Абе и сега да кажат и след месец да кажат - каквото дойде. Рекламация не приемал таткото  Joy

# 613
А и Минсе честит рожден ден мила. Бъди здрава, щастлива и много обичана Hug

# 614
  • където мечтите се сбъдват
Ох,нямам търпение и аз да разбера пола,а също и да започнем да купуваме разни неща за бебчо,а е още тоолкова рано  Crossing Arms
Момичета,вие мислите ли за зодията на бебчето?Имате ли предпочитания дева-везни?Поне едно е сигурно-всички ще имаме дракончета по китайския хороскоп  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт