Малко мина, много остава, но всяка от нас СЕПТЕМВРИ ще бъде мама!

• 30 726
  • 738
  •   1
Отговори
# 360
  • Варна
Страхотни снимки на едни красиви и щастливи бъдещи и настоящи майчета!

# 361
ЕЕЕй зайче , ама ние сме тогава с един термин  Mr. Green Mr. Green Mr. Green

Честито на всички видели своитре дрбосъци Simple Smile

# 362
Аз съм чувала, че  болничните не се отразяват съществено върху майчинството, защото се изчисляват на база внесения осигурителен доход, на база внесени осигуровки за 18 месеца назад, но бях чула, че ще става 24 месеца назад. Не съм сигурна дали са го приели. Така че зависи какви осигуровки сме си внесли или са ни внесли. Макар, че нищо не разбирам от счетоводство, съм чела по форумите, че болничният не е такъв проблем.
  Момичета, с всеки изминал ден усещам, че настивам все повече и според мен съм пред разболяване от всички кихащи и кашлящи около мен на работа. Не ми се искаше да казвам до края на 3-ия месец на работа, но май ще се наложи. В чуденка съм дали да изляза болнични или направо да кажа и да си взема отпуска за да избягам от многото болни. Вие как постъпихте?

Последна редакция: пт, 03 фев 2012, 20:32 от silvi_7878

# 363
Здравейте,
какво мислите за по-далечните пътувания(извън Европа) по време на бременност? ...  Wink
Имаме заплануване едно пътуване с купени билети още преди събитието и не ми се иска да ги профукваме...Тогава, живот и здраве ще съм 16 г.с. ... 
Говоря разбира се при нормално протичаща бременност без усложнения ...
  bouquet

# 364
Здравейте,
какво мислите за по-далечните пътувания(извън Европа) по време на бременност? ...  Wink
Имаме заплануване едно пътуване с купени билети още преди събитието и не ми се иска да ги профукваме...Тогава, живот и здраве ще съм 16 г.с. ... 
Говоря разбира се при нормално протичаща бременност без усложнения ...
  bouquet
. Аз мисля, че ако се чувстваш добре, няма проблеми да се разведриш с една ексурзийка.Даже би се отразило добре на теб и бебо смяната на въздуха и мястото, казвам само ако всичко е наред и се чувстваш добре.Все пак е препоръчително да се консултираш и с доктор за това.

# 365
  • Варна
smiley_girl, до 7-мия месец, ако се чувстваш добре и всичко е наред, можеш да пътуваш(да летиш със самолет) спокойно. С първата бременност летях до Барселона в 3-ти месец, вървях по 10 чАса на ден без да се спра, катерих хълмове, танцувах и какво ли не още, така че няма никакъв проблем. Даже напротив - пътуването може да те зареди с много хубава енергия.  Grinning
И ние имаме купени билети до Виена, но тогава ще съм в 7-ми месец и сега обмислям да издърпам датите, за да можем все пак да заминем.

Бихте ли ми казали, моля, тъй като все още съм в майчинство, новата бременност ме изненада и не съм напълно наясно с промените в закона, към настоящия момент колко месеца се взимат под внимание, за да се калкулират майчинските? 18 или 24? В моя случай мисля, че сумата ще съвпадне с тази, която съм получавала през първата година, прекарана в майчинство, но все пак да попитам.  Grinning

# 366
  • shumen
Елена,ние с тебе сме с един термин.И аз съм за 20.09.

# 367
smiley_girl, с предната бременност в 9 седмица пътувах до Атланта чак Simple Smile 3 часа полет до Париж и после още 9 до Атланта. После от там и до Бостън... Чудесно ми се отрази, ако няма противопоказания изобщо не се колебай  Hug
За засиленото течение - както казваше една приятелка - ще видите в 9 месец като започне да ви тече по крачолите  Joy Наиситна, ако няма дискомфорт или миризма, няма страшно.
Стасенцето, баба ти и дядо ти бързо ще забравят за тези си кахъри като дойде малкият човек на бял свят - около мен вече никой и не се сеща дори, че не сме женени. Вече с детето сме си семейство в очите на всички, сега и с второ съвсем  Hug Дай им време, ще се примирят.
В работата - вече казах на моя шеф, той искрено се зарадва, човекът има 2 деца, за него това е важен момент от живота, така че е нормален и разбран, а и явно си го очакваше от мен в скоро време  Mr. Green
Добре дошли на всички нови  Hug
И се радвам за хубавите новини   bouquet

# 368
  • shumen
Стасенце и при мен е така.И моята баба не може да се примири,че нямаме брак.Тази вечер казахме и на моите родители,понеже сме за уикенда при тях на Шумен.Направо майка ще се побърка от радост,че ще става баба.Ама като почна с нейните лекции тая вечер беше върха-никакъв алкохол и кафета.

# 369
  • При моите мъже...
Нашето настоящо майчинство ще се смята на база 2 години назад.
silvi_7878, може би е по добре да излезеш в болнични за да вземаш по-добро майчинство - консултирай се с някой счетоводител Peace

Да ви кажа, в кръга на майтапа, имах една съквартирантка от Германия, чиято сестра се беше родила в самолета от Япония за Германия и в документите й пишело като място на раждане "въздушно пространство - Япония - Германия" Joy

Прекрасен ден на всички! Hug

# 370
Здравейте,
мерси за съветите. И аз така съм решила, че ако всичко е наред, ще се консултирам и с лекар разбира се ще се ходи. Трябва да си пуснем визи през март, та в най-лошия случай ще изгоря само с тези пари, ако не се чувствам добре да пътувам в последния момент, което не е голяма драма...
Иначе при мен става въпрос за полет до Азия, 3 ч до Германия и после още 10 ч. Доста си е, но засега се чувствам много добре, дано и за напред да е така. Единствено ме притеснява това, че 1) не мога да си поставя ваксини, доколкото знам са противопоказни по време на бременност и 2) не вярвам, че нивото на медицинските услуги е на добро ниво там, ако не дай боже се случи нещо ...
Но общо взето ще оставя нещата да се развият от само себе си, пък дано всичко се нареди по най-добрия начин.
Пожелавам Ви усмихната събота! Simple Smile  Hug   bouquet

# 371
Добро утро, момичета! Ох, днес съм на работа, а ужасно не ми се работи! Simple Smile Как сте вие днес?
 smiley_girl, и аз мисля, че няма нищо лошо да пътувате, дори ще е от полза!
 На работа още нищо не съм казала... Пряката ми ръководителка е много готина и мисля, че с нея няма да има проблем, обаче нямам доверие на шефа и първо искам лекарката да ми даде някакъв документ за да го предоставя в счетоводството, така ще ми е по-спокойно!
 Пожелавам лек ден на всички и добро настроение!!! Hug

# 372
Елена,ние с тебе сме с един термин.И аз съм за 20.09.
Да да:)

# 373
  • shumen
Добро утро,момичета.И аз не съм казала още на работа,но чакам удобен момент.
Днеска нещо не ми се прави нищо.Голям мързел ме е налегнал.

# 374
  • Варна
Здравейте  Simple Smile Нашата почивка на планина почти приключи. Изкарахме си чудесно и много се радвам, че в тези ледени дни се махнахме от  Варна. При -18 бяхме всеки ден по 3-4 часа на вън. На малката веднъж не и текна носа, а цял дена не се спираше.
Има доста нови момичета май  Simple Smile
Четох за някаква парола..Ако може да ми я пратите и на мен   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт