Малко мина, много остава, но всяка от нас СЕПТЕМВРИ ще бъде мама!

• 30 654
  • 738
  •   1
Отговори
# 585
Здравейте, момичета!!! Сега се връщам от личната лекарка, ходих за болничен и за ново направление за ЖК. Личната ми лекарка отказа да ми даде ново направление: обясни го с това, че миналото ми е дадено на 04.01.2012, обаче последния преглед при гениколожката е бил на 27.01 и сега мога да взема ново направление за ЖК чак на 26.02. Дали наистина е така или само се заяжда с мене? Аз тогава ще съм вече в началото на 13 седмица, няма ли да е малко късно? А имам записан час за 16.02 за ЖК и сега направо се чудя какво да правя!

# 586
Здравейте на всички! Ужасно много се радвам, че тук можем да си споделяме всичко, едва ли са  много приятелките които с удоволствие биха слушали за това колко и кога ми се повръща. Та днес бях на втори преглед, вече си имаме ембрион на около 7 седмици ,но нищо повече не ми казаха нито за пулс, нито нищо, но в понеделник ми каза да отида с направление за да ме регистрира, надявам се тогава да се постарае, но все пак вече ми е доста по-спокойно. При първият преглед се видя само сакче и до сега бях под напрежение дали ще се развие ембрион.

# 587
Mince  Определено има грешка. Значи направлението за първичен и вторичен най-обикновен преглед при АГ е едно, а това за водене на ЖК е съвсем друго - имат различни кодове. С първото имаш право на две прегледа за 6 месеца ... мисля, а с направлението за ЖК до края на бременноста - не трябва всеки път да ти дава такова. Даваш го на АГ-то, което ще ти води бременноста до края и това е. Не знам дали обясних правилно  Hug

П.П. ЛЛ знае ли, че си бременна  Thinking

sofii4eto .. браво за резултатите  Hug

# 588
Фейт, тя казва, че е дала първото направление за установяване на бременност и проследяване и сега трябва да изчакам до 26.02! И да тя знае, че съм бременна и че съм в 10 седмица... Направо не знам какво да правя!

# 589
Според мен не би трябвало да ти отказва  Crossing Arms Това са две различни направления както казах, с различен код - друг е въпроса ако няма или не и се дава. Нека други мами ако имат мнение и знаят наистина как стоят нещата да се включат  Flutter

Ако пък наистина е така, както казва ЛЛ ... /защото не съм сигурна на 100 %/ ... както ти казах, с първото направление имаш право на два прегледа. Така, че можеш да отидеш пак при същия лекар за втори преглед, а след това да си вземеш вече новото за водене на ЖК!

Аз първия път отидох и си платих и след това направо при ЛЛ за направление за ЖК и не ми отказа  Peace

П.П. Сигурна ли си, че първото направление не е за ЖК /защото пишеш и  за проследяване на бременността /и сега тя да си мисли, че искаш ново понеже може да сменяш лекаря  Thinking

Последна редакция: пт, 10 фев 2012, 16:06 от F.a.t.e.

# 590
Mince , спомняш ли си хубаво кода на направлението, което ти е дала  ЛЛ. Ако е 9 за майчино здраве, не ти трябва друго, освен ако не желаеш смяна на АГ-то, за него кода на направлението е 11.

Последна редакция: пт, 10 фев 2012, 16:55 от Stasenceto1991

# 591
И аз знам ,че едното направление е за АГ (2 прегледа) , а за ЖК е съвсем друго направление. Аз ходя на часно и ще взема само за ЖК , ако трябва да попитам моята ЛЛ ?

# 592
Аз взех направление още преди да зачена за проф. преглед, нодокато се наканя да отида вече вяха минали около 20 дни и имах подозрения за бебо.АГ то ми даде час за видеозон за след 2седмици ,тогава обаче не успя да види точно и пак ми записа час за след десетина дни,тогава вече видяхме бебето и ми даде час за 20.02 пак за видеозон.Стана дълго,но мисълта и е че всички тези посещения,вкл и следващото са с едно единствено направление което дори не беше за това..явно зависи и от  Аг-то newsm78

# 593
  • Варна
Здравейте момичета, как сте днес? На мен днес ми е супер отпаднало, постоянно ми се гади слава богу не съм  Sick, почти не остана миризма която да не ме отвращава, а на всичкото отгоре се сдобих и със запек, проблем с който до сега не се бях сблъсквала. Вие имате ли и ако да как се справяте с него, аз ям повече плодове, пия много течности и пак нищо не става. Иначе като килограми и аз не съм качила, но коремчето ми определено е наедряло, само че аз си мисля че е от нередовното посещение на WC.

# 594
Stasenceto1991, май първото наистина си беше с код 9. Аз отидох с него там, където ЛЛ ми беше препоръчала! Аз бях там 2 пъти, гледаха ме и 2 пъти само на ехограф за поддвърждение на бременност, първия път видяхме само сакчето, а втория вече бебето. Обаче никакви изледвания и измервания не ми е пускала, дори не ми е дала лист за прегледа, а за микробиология  и цитаномазка ми искаше пари, нищо, че са полагат по ЗК(и по принцип искаше да си платя цял пакет за следене на бременност, а до тогава каза, че няма да ми пуска никакви изследвания и беше много невнимателна) и аз реших да я сменя! Записах си час в друга поликлиника и днес отидох за направление за смяна на ЖК. И ЛЛ ми отказа...

# 595
Пак към мамите които сме на Л-Тироксин - днес си пуснах ТСХ, доста е намалял - от 8.00 преди 2 седмици на 2.05 сега. Значи ако веднага се величи дозата има промяна много бързо. Аз не очаквах че толкова бързо ще има ефект. Преди пиех по 50 мг, а сега съм по 100 мг. Пишете при вас как се променят стойностите. Peace

# 596
Здравейте!
Mince правилно ти е казала личната лекарка. Ако си взела Вече направление тип 9, то чак след 45 дена можеш да вземеш ново. Грешката е на Л.Л. и на гинеколога.Аз имах същата случка като теб, на 4.01.12 си взех направлението сутринта и следбед хайде при гинеколога. Ама аз нищо не разбирам от направления и като бях при личната и казах, че ми трябва за гинеколог направлението и причина- бременност. А тя ми дава направление тип 9- за регистриране на бременност. Отивам при Аг-то и той ми казва, че е мн разно за тоя тип направление, каза че може да го приеме като обикновенно, но аз по- късно като трябва да взема ново, за да се регистрирам при него ще ми бъде отказано (така било по здравна каса, чак след 45 дена ) и т.е. мн ще закъснеем с консултациите, аз докато си взема новото тип 9 (направление). Предложи да го върна направлението на личната да го анулира, а аз да си мина по частната цена. И така направих. Само, че АГ-ът е познат и ми обясни хубаво, как най- добре. Послушах го, и като ходих при Л.Л. за анулиране, си призна за грешката и каза, че без малко да закъснея с ЖК по ЗК заради нея.
Вчера без проблем си взех друго направление тип 9 и на 14.02.12 ще трябва да се регистрирам.

Моят съвет е, питай АГ-ът може ли да си плащаш консултациите, докато вземеш новото направление. Но тогава и всички изследвания ще трябва да си платиш. Нз какво друго да те посъветвам, но ти пожелавам да с хубав завършек за теб. Успех fingerscrossed newsm10

# 597
Мартичка,доцент Димитрова е една от най-добрите за фетална морфология.Аз лично съм ходила при нея доста пъти и през първата,и през втората бременност,тя ми прави и двете амниоцентези.Като специалист е страхотна,но не очаквай внимателно отношение-доста е изнервена,кара се на моменти,понеже наистина е натоварена и се сблъсква с тежки случаи ежедневно.Можеш да й се довериш напълно-каже ли ти,че всичко е наред-така е...Ако имаш въпроси-пиши ми на лични,насреща съм!
Определено с всяка следваща бременност,коремчето изпъква по-рано.Аз вече си го имам,закопчавам си дънките със зор...Иначе вчера бях на преглед-бебчето си расте,сърчицето тупка и доки каза,че няма отлепване...Вдругиден спирам лекарствата.На ЖК не съм се записала още,към края на месеца ще отида,когато съм вече в 10-11 седмица,живот и здраве! Hugи лека вечер!

# 598
Здравейте мами, само наминавам да видя как сте и се радвам, че има много хубави новини и тупкащи сърчица Hug Hug Hug
Да знаете, че не съм ви забравила и ви чета редовно! На всички желая много спокойствие и хубави пухкави бебоци на финала Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

# 599
За въпроси покрай направленията се обаждайте направо в здравната каса:
http://www.nhif.bg/  , телефон: 0800 14 800
След като и на мен личната ми лекарка(която е много свястна) каза, че не може да ми даде направление за регистриране на бременността по-рано от 45 дни след първото, аз се обадих в здравната каса и попитах защо е така. Оттам ми обясниха, че това е отпаднало преди 2 години и че на практика първото направление (с номер 1 или 2 ако не се лъжа) важало 30 дена от датата на издаване и след това 30 дена от датата на първото ходене на лекар, нямало нужда от второ направление преди да му изтече срока. Останах с впечатление, че дори не е проблем да се вземе и по-рано от 30-тия ден друго направление, но тъй като мен 30 дена ме устройваха, не разпитах повече. Истината е, че човек трябва да си търси правата и да си ги знае. Здравната каса може и да държи умишлено в неведение лекарите, или да няма система за информация по промените, не знам каква е ситуацията.
Но с две думи - звъните и разпитвате подробно. Успех Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт