"Малък сечко навън вилнее, а сладкото ЮНЧЕ на топло се смее."

• 27 892
  • 732
  •   1
Отговори
# 525
Здравейте.
deskatta:Браво на малката катерачка.Сега вече ще ти трябват нерви и сили цял ден да я държиш  Heart Eyes
kadrokosa:Бързо оздравяване на тримата ти мъже и много сили за теб  Hug
Krisi_fil:Честита месечинка!  bouquet
ichkata83:Милата как издържаш!Дано скоро започнете да спите!
Ани:сигурно много си се стреснала.но важното е,че всичко е минало,а и малкия няма да помни Hug
MammaAneliaN:Успех в новото начинание!
Моята принцеса снощи два пъти ми вдига температура. ooooh!Единия път беше 38.8,дадох Панадол и веднага я смъкна.Мисля,че са зъби,защото ми отказва твърда храна и иска само да суче,като и се допре нещо до венците плаче.Офф надявам се да я това,още се чудя дали да я водя на лекар,че тука едни грипове пак...
Хубав ден момичета!

# 526
Здравейте...

Много благодаря за закуската и кафето. Ние днес с Нико се успахме. Той доста се буди през нощта, аз едни кошмари сънувах... събуждам се, заспивам и продължавам кошмари да сънувам.  Crazy

Хелънче, студено е, да... То е много голямо и не може да се отопли добре. Е, те т`ва синьото яке, моя мъж е било.... Wink

Деси, неприятно. А Нико постоянно си блъска главата в кошарата. Така дрънчи....  Rolling Eyes

Сами, обади се на ЛЛ и я питай какво да правиш.  Hug

Ичка  Hug

За курса- много е смешно, защото те са трима фотографи. Курса е малък- 12 души и  започна тази седмица. Много странно, че всичките в курса учат фотография или се занимават, но въпреки това са на курс. Аз ходя с Никола- поне на теорията за сега, няма на кого да го оставим и си го мъкна. Той е тука в студиото на един от фотографите. Смешно е, защото Слав не съм го виждала в тази светлина. На мен вкъщи ми обяснява, но не с много търпение, а той имал педагогически заложби. Преди години му предлагаха да стане асистент в НАТФИЗ, но отказа, сега го базикам, че е трябвало да се съгласи. И така.. общо взето всичко минава в тих кикот от моя страна, а като се приберем и като ме пита какво съм научила, кикота минава от другата страна...

# 527
Добро утро и от нас Simple Smile поспахме си цяла нощ до 7 и после още 2-3часа до обяд  Joy
От днес въведохме банан пък да видим дали ще има такива зелени жилки после, както разправят някои от вас  newsm78

Krisi_fil, честита месечинка!  newsm51

Къдрокоске, радвам се, че нещата се подобряват! Дано да е минало вече всичко.

Ани, добре, че Никола е добре, а щом е станал и кротък - още по-добре хихи Mr. Green

МамоАни , мерси за стро линкчето! А какво стана с шумовете в хола нощно време. Още ли играят духчетата (ако правилно си спомням при теб беше тази случка)?

Деси, дано имаш сили и търпение  1crib

# 528
Здравейте  Simple Smile

Благодаря за закуската и кафето,аз моето още го пия  Simple Smile

Krisi_fil,честита месечинка на Краси   bouquet

Ани,ужас!Добре,че се е разминал само с уплаха Нико  Hug

Къдрокоске,много неприятно  Confused Дано бързо се оправят мъжете ти,много ти се е насъбрало  Hug

Чин,успех в новото начинание  Hug А снимките,които правиш на Нико са наистина страхотни  Peace

MammaAneliaN,успех и на теб,никога не е късно да започнеш да се занимаваш с това,което ти харесва  Hug

Алекс,не се притеснявай за спрея.И аз до към четвъртия месец пръсках всеки ден по няколко пъти,че Дани имаше много секрети  Hug

Вчера сутринта имаше земетресение,доста силничко ни поразклати и такъв тътен се чу,направо ми изкочи сърцето  #Crazy Пет минути после имах чувството,че още се люлея  ooooh!

Отивам да правя пюре,за първи път ще давам червена чушка,дано се хареса  Simple Smile

Хубав ден на всички  Hug

# 529
Аз влизам набързо с едно въпросче към Ани2 или Деската: Как да съхранявам изцедена кърма от днес, при положение, че ще ми трябва за утре вечер? Работата е там, че утре съм на зъболекар и най-вероятно ще има упойка и няма да мога да кърмя вечерта. От 14.30 ми е часа, до вечерта до 20.30 дали ще е минал ефекта?  newsm78 Та искам днес и утре до 14.30 да изцедя каквото мога за да му дам да пие вечерта преди заспиване. През деня ще се справя с пюретата и кашата, но вечер без мляко не заспива...
Четох за съхранението, но ми е много объркано - на стайна Т ли, в хладилника ли... Не съм замразявала досега, само 2 пликчета, ама ги хвърлих, че им мина срока.

# 530
Леле Дени, много ме е страх от земетресения.  Rolling Eyes  Важното е, че сте добре.

Хелън, не съм Ани или Деси, но аз, когато се изцеждах я слагах в хладилника... на другия ден 1-2 часа преди да го нахрани я изважда на стайна температура.

# 531
Хеленче, можеш да изцеждаш и да я пазиш на гърба на хладилника, защото там е най-студено. Кърмата от две изцеждания можеш да смесваш, като охладиш и прясно изцедената и я добавиш към другата. Преди употреба или я размрази на стайна температура, както предлага Чин, или на водна баня - не директно на огън (става и под топла течаща вода). Казвам ти го, въпреки че няма никаква причина да прилагаш такива мерки - локалните упойки са напълно съвместими с кърменето: http://xedra.wordpress.com/2008/07/27/dentist/. Аз самата съм изваждала и четирите мъдреца, докато кърмех Румен, като единият път беше с операция, и не съм прекъсвала директното кърмене. При вас пък е още по-лесно, тъй като можеш да предложиш и твърда храна и да не кърмиш като мен буквално почти веднага след излизането от кабинета.

Последна редакция: пн, 06 фев 2012, 14:10 от Ана2

# 532
Чин, дано новото ти начинание ти донесе само успех. Иначе сигурно ви е много интересно сега със Слав. Виждате се в една различна светлина.

Хелън, щом ти трябва за утре вечер чак слагай я в хладилника. Аз съхранявам в стъклени шишета, че в пластмасовите след затопляне малко се сменя мириса й (може в бурканчета от пюрета). Можеш да смесваш от различните цеденета, но първо охлади топлата и тогава (някъде бях чела, че не е нужно, но аз я охлаждам и тогава смесвам със старата). Иначе Чин ти е казала: може да извадиш малко по-рано от хладилника (час-два), за да се стопли или да топлиш на водна баня. А пък за упойката можеш да питаш зъболекаря си кога й минава ефекта.

Дени, ужас. И мен ме е страх много от земетресения.

Мамо Ани, благодаря за линка. Ще ми свърши работа.

# 533
Хелън, на мен неонатолозите ми казаха, че кърма се съхранява на стайна Т до 4 часа, а в хладилник 24ч. , но съм чела после, че може и няколко дни в хладилник, де, стига да изглежда добре и да мирише добре, ама аз не бих я ползвала над 2 дена. Когато се цедях я топлех за 10-15мин на водна баня. Аз също не бих кърмила след упойка (локална или не, това е нещо, което се инжектира в тялото ти), защото не всичко вредно се отразява мигновено на детето, може да се отрази след години. (някои пушат цигари и викат - нищо му няма на детето, ей го живо е. Ама дали ще има куп болести на 20г никой не ти казва)

Чин-че, страхотно начинание си захванала и като гледам още от сега се справяш страхотно!  Hug Моята мечта беше операторско майсторство, но нашите заявика, че камерите са тежки за жени...   #2gunfire

Исках да питам мамите, които мият бебешките съдове в миялна машина - от кой препарат сте доволни? Искам и аз да спра да мия на ръка вече, защото ще спирам да стерилизирам и ми писна да търкам шишенца всеки ден  Rolling Eyes Blush Макар че в този ред на мисли и тровенето с химии може да се отрази след време, но все пак да не купя нещо, което ще го изприщи веднага поне...

Последна редакция: пн, 06 фев 2012, 14:12 от Шуши-

# 534
  • София
Добър ден и от мен Hug
Ани, радвам се че Никола е добре Hug
Чин-че, забавно, сигурно е много странно да гледаш наистина мъжа си в друга светлина Laughing
Деска, а кучето какво прави докато Йо лази напред назад...нашето куче като види бебето и бяга и се крие... Twisted Evil

Моя мъж от днес е на един курс, който е от 9 до 13, след това от 14 до 21 е на работа...съответно сме сами цял ден Cry отделно сме тотално затрупани от сняг...абе очертават се няколко дни стоене вкъщи...А Крис взе че се събуди от алармата сутринта и стана в 8 Shocked (обикновено става в 9:30)...добре че към 10 и нещо заспа пак и аз поспах с него Laughing
Днес вече много упорито долазва до ръба на леглото, та го пуснах да лази на земята и сега в момента се опитва да се изправи по радиатора Laughing Обаче разбира да ви кажа, като кажа не и се обръща и сяда на дупе и ме гледа умно Mr. Green
Сега мисля да го кърмя и се надявам да поспи, а аз да погледам сериалче Mr. Green
А преди малко му дадох за обяд пуешко със зеленчуци и ориз на Алете, вътре има и доматено пюре, помня, че някой питаше как да въведе домат, та може с това Hug
Ауу разсеях се за момент и това дребното се добра до една торба, в която преди малко прибрах разни малки негови дрешки и сега ги разхвърля по пода Twisted Evil отивам да събирам и да го храня след това, до после Hug

# 535
Деси, точно! Спомням си на времето, мама заместваше една учителка в детската градина- е, тогава се чувствах по същия начин.

Шуши, ами правилно са ти казали. Операторското майсторство си е тежко за жени, особено в България. Навсякъде другаде имат помощник оператори, които носят и техниката, движат кабели и т.н., в България това го няма, а камерата си е тежка ако снимаш от ръка.

Зверче, ама Крисчо много добре се справя. Никола май няма да лази..  Sunglasses

# 536
Днес имам страшен проблем с нета. Нещо ADSL-а...
Яниваси, Къдрокоске, как сте?
Самиимами, дано отшуми бързичко всичко при вас...
Шуши, не съм съвсем съгласна с казаното от теб, макар че преди обучението и аз със разсъждавала по подобен начин! Ние не можем да избегнем рисковете, те са навсякъде около нас, въпросът е да ги намалим в границите на разумното... Вероятността местната анелгезия да повлияе на бебето чрез кърмене е нищожна - http://xedra.wordpress.com/2009/10/27/upojka/. Факт е, че упойка се прави и на много по-малки бебета и то нерядко (при Румен два пъти, първият път упойката беше пълна, а операцията продължи доста време). Според мен твърде често се поставят всякакви забрани пред кърмачките - до такава степен, че огромна част от жените се отказват от кърменето поради евентуалния риск за бебето, без да се говори  за ползите пред другите начини на хранене въпреки терапиите на майките. Факт е, че много от болестите на 20 и 21 век са и поради пушенето, и поради препаратите, пластмасите, въздуха, лекарствата и т.н., които ползваме, но единици отиват да живеят по селата на чист въздух, обработват сами нивите си, и то биологично, не се лекуват с лекарства и т.н. - и тези единици ние смятаме за крайни (и с право). Аз няма да престана да се изненадвам колко пъти майки са съветвани да не кърмят, защото са на АБ, а на бебета се изписват АБ рутинно още в родилните домове. Когато пък майките не кърмят, защото пушат, то и тогава отново бебетата  нищо не печелят от това решение - те пак са си пасивни пушачи, но другите ползи от кърменето ги няма...въобще нещата категорично не са еднозначни. Мога още много да пиша по темата, наистина е добре да търсим най-доброто, но така или иначе това е начинът ни на живот и това  - мястото, където живеем... В конкретния случай, слава Богу, каквото и да реши Хеленче, все ще е добре, защото става въпрос за единично хранене, за което тя спокойно може да се изцеди, но в живота ни ще сме пред не един и два подобни избора - да, добре е да не ядем боклуци, да не дишаме замърсен въздух, да не пием безразборно лекарства...но не само, докато кърмим Simple Smile

Последна редакция: пн, 06 фев 2012, 16:52 от Ана2

# 537
Днес имам страшен проблем с нета. Нещо ADSL-а...
Яниваси, Къдрокоске, как сте?
Самиимами, дано отшуми бързичко всичко при вас...
Шуши, не съм съвсем съгласна с казаното от теб, макар че преди обучението и аз със разсъждавала подобно на теб! Ние не можем да избегнем рисковете, те са навсякъде около нас, въпросът е да ги намалим в границите на разумното... Вероятността местната анелгезия да повлияе на бебето чрез кърмене е нищожна - http://xedra.wordpress.com/2009/10/27/upojka/. Факт е, че упойка се прави и на много по-малки бебета и то нерядко (при Румен два пъти, първият път упойката беше пълна, а операцията продължи доста време). Според мен твърде често се поставят всякакви забрани пред кърмачките - до такава степен, че огромна част от жените се отказват от кърменето поради евентуалния риск за бебето, без да се говори  за ползите пред другите начини на хранене въпреки терапиите на майките. Факт е, че много от болестите на 20 и 21 век са и поради пушенето, и поради препаратите, пластмасите, въздуха, лекарствата и т.н., които ползваме, но единици отиват да живеят по селата на чист въздух, обработват сами нивите си, и то биологично, не се лекуват с лекарства и т.н. - и тези единици ние смятаме за крайни (и с право). Аз няма да престана да се изненадвам колко пъти майки са съветвани да не кърмят, защото са на АБ, а на бебета се изписват АБ рутинно още в родилните домове. Когато пък майките не кърмят, защото пушат, то и тогава отново бебетата  нищо не печелят от това решение - те пак са си пасивни пушачи, но другите ползи от кърменето ги няма...въобще нещата категорично не са еднозначни. Мога още много да пиша по темата, наистина е добре да търсим най-доброто, но така или иначе това е начинът ни на живот и това  - мястото, където живеем... В конкретния случай, слава Богу, каквото и да реши Хеленче, все ще е добре, защото става въпрос за единично хранене, за което тя спокойно може да се изцеди, но в живота ни ще сме пред не един и два подобни избора - да, добре е да не ядем боклуци, да не дишаме замърсен въздух, да не пием безразборно лекарства...но не само, докато кърмим Simple Smile

Ани2, ето затова не мога без теб  Hug. И аз прочетох подробно в блога на Хедра - абсолютно никакъв проблем няма да се кърми след анестезия. Дори сега се чудя дали въобще да цедя  Rolling Eyes. Информацията ти е безценна за мен  Hug, благодаря ти за изчерпателния отговор.
Чин, Деси - мерси за инфото  Peace

# 538
  • София
Да кажа и аз за упойките, имам с баткото имам 2г и 3м стаж в кърменето и преживяхме 2 упойки без прекъсване на кърменето!
Николай пълзи като американски рейнджър доста бързо вече, но според свеки е слаб в ръцете и краката и изоставал в двигателното развитие. Да съм търсела невролог да ни изпишел рехабилитация ... не съм спала цяла нощ да го мисля. Тя не е неука цял живот е била рехабилитатор в болница ...
Бебока седи стабилно, но не се опитва да се изправя. Вие как мислите да търся ли консултация с невролог ?

# 539
                                                       Привет.

Ани2   202uu. Много ценя това, което пишеш.Благодаря ти. HugКак сте?Оздравяхте ли?
Хелънче Hug.
Ани, лоша случка.Добре, че се е разминало леко.
Чин, давай смело напред.Личи си, че напредваш.А учителя...абе ти си знаеш. Mr. Green
Деска, съчувствам ти.Даниела е мързелива.Нито пълзи, нито се опитва да се катери още, но има време.За сметка на това близнаците ми бяха разказали играта преди години, Stop така че знам как се чувстваш.
Къдравичко, радвам се, че сте по-добре. HugАма и на теб много ти се струпа. ooooh!

При нас нищо ново.Седим си на топло в къщи, тя се нерви от време на време, аз също, ама няма начин.Вчера излязохме  за 10-15 мин. пред къщи, ми мен главата ме заболя от студ на петата минута.Цял ден я местя от паяка в бънджито, на дивана, на спалнята, обикаляме из хотела, щура работа.Добре, че вечер ходим на басейна, че инак ще се хумна.

Толкова за сега.Приятен следобед.

Общи условия

Активация на акаунт