"Малък сечко навън вилнее, а сладкото ЮНЧЕ на топло се смее."

• 27 879
  • 732
  •   1
Отговори
# 585
Еваааа_82,много много се радвам мила !!!! Hug Наистина пиши по-честичко! Hug
Ваче,бравоооо за изказването ти -нямам какво повече да добавя!!!
Бг-тати ,като един гражданин  ,малко ми се вижда повърхностно изказването ти отнсно съдбата на тези селски бедстващи хорица !Аз също не обичам мрън-мрън държавата ни е виновна,ама айде моля ти се признай си ,а и всички други колко честичко си казвал Уффф писна ми от бюрокрацията ,от здравеопазването ни ,от дупките ,от откраднатите и неизползвани по предназначение пари ! Naughty Че ние сме държавата е така ,че ние ги избираме е така ,е ето затова сега ние можем да им търсим отговорност защо 6г. в това българско село проблемът с язовираната стена не е решен.Не знам ако майката ,която даваха сутринта ,чието дете е припадало 2 пъти в паниката ,прочете твоето изказване ,какво ще  ти отговори за код червено и за това ,че е трябвало да избяга от дома си. Naughty

# 586
ЕВА, от сърце ти желая лека и хубава бременност и накрая- здраво и красиво мъниче!

Напоследък не ми се пише, ама коментарите на бедствието ме провокираха:
       Според една от теориите за държавата- това са не отделните индивиди, а държавността, т.е- институциите, властта. Това в БГ важи с пълна сила. Лошото е, че много малко от качествените индивиди гласуват и съответно- нямаме читав държавен апарат, няма здрава мисъл и воля за развитие. Властта е там, за да граби и печели на гърба на народа (то това още Алеко го е казал, не откривам топлата вода). А сега-конкретно:
                        - ТАТИ, не си прав- тъкмо инстинктът за самосъхранение е задържал тези хора там, при бедствието- в това гладно време, те са се опитали да съхранят себе си и малкото, което имат. На нас ни е лесно, не сме лишени от нищо, повечето са дори над средната гласа, помисли затова. В нормалните държави, в такива случаи властта (=държавата) евакуира населението на съответния район- липсата на евакуация е доказателство, че в конкретния случай липсва каквато и да е здрава мисъл у т.нар.държава.
           ВАЧЕ- много си права- каква мисъл, като те дори не знаят чия собственост е язовирът и си прехвърлят топката;
                        - ЗВЕРЧЕ- и с теб няма да се съглася- ще плюя по тази държава (разбирай властта), защото съм гласувала и имам право да изисквам от тях. Лошото е, че открай време сме рая, която следва принципа, че "покорна глава, сабя не я сече". Не искам да живея другаде, а тук, но искам промяна. Държавата в този й вид никак не ми харесва- Слави (когото хич недолюбвам) пее много точно- "нема такава държава".
Мога и още, ама няма смисъл...

И за да не е спам:

ЧИН, МАМО АНИ, възхищавам ви се, дерзайте!

АНИ2, побиха ме тръпки от поста ти, но си права, че не можем да си крием главата в пясъка..........

КЪДРОКОСКЕ, дано момчетата ти са напълно здрави!

Дано всички да са здрави!

Честити месечинки, на които празнува днес!

Моля другите да ме извинят, ама наистина не съм на кеф напоследък!

# 587
  • София
Ева, Ева!!! Това не е спам , мила! Това е най-прекрасната новина в темата! Hug Hug Hug Много, много се радвам за теб! Признавам, че те следях и много исках да си бременна отново. Искам да продължиш да се отчиташ тук от време на време. И накрая да влезеш да ни разкажеш за едно чудесно, лесно раждане на прекрасната ти рожба!
Много ме развълнува  Heart Eyes

bg-tatti
, на чужд гръб и 100 тояги са малко  Wink Аз не познавам някой, който така лесно ще си напусне дома. Всичко друго са само приказки. Като дойде до главата е друго.
Дидолинка чудесно го е казала за бабата и дядото. Често при такива бедствия възрастни хорица в сюблимни моменти отказват да напуснат домовете си с риск за живота си.

# 588
  • Добрич
Евааааааа,  страхотна новина! Браво, момиче!  Hug От цялото си сърце ти желая тази трета бременност да е щастливата трета и да имате едно прекрасно и здраво бебе на финала! И аз искам да ни пишеш как вървят нещата при теб! Стискам палци с все сила!  Heart Eyes
Момичета, преди малко се връщаме от ЛЛ. Борис вече е добре, останаха малко сополи и кашлица, но не били фатални. ММ ми има подобрение, но продължава да кашля и му назначиха ново лечение. Малкият Вих обаче е с много лоша кашлица и ще продължим още 4 дни със Сумамед-а и сироп Муколизин. Направо вече ми иде да хвана гората. Всичко отива при бебето, защото милото няма още добра имунна система. Добре, че поне кърмя! Той нищо не иска да яде, цоцка си само и е доста отслабнал. Силно се надявам вече предстоящите няколко дни да са финала на болестите при нас, че много ни дойдоха!
Нямам настроение да пиша по другите теми, затова спирам.

# 589
Браво, Ева!!!!!!!
Успех и стиснати палци от мен за една прекрасна бременност и да гушкаш малко съкровище тази година. Кога е терминът?

# 590
Еваааа, честито, миличка.Страхотна новина.От все сърце ти желая една безпроблемна бременност и най-сладкото бебче на финала.Господ да ви пази. Praynig

Чета и аз новините, и не искам да съм на мястото на тези хора.Много е тъжно и жалко.Да се радвам ли, че напуснах Родината?
Какво е държава?Ето ви пример-след обилен снеговалеж декември месец, код червен и предупреждение за опасност от лавини, гражданска защита евакуира незабавно, в рамките на един ден, населението от опасните райони, и то в навечерието на Коледа и Нова година.Следеше се обстановката в планината, при нужда спираха лифтовете, за да не се качват скиорите и за да няма жертви, защото въпреки червения код луди глави винаги се намират.Тук е курорт.Общината понесе огромни загуби, ама не е това важно, нали?Държавата, като собственик на планината, се погрижи да няма пострадали.С взривове свалиха натрупания сняг, разчистиха, и хората се прибраха по домовете.Ето това е държава.

КъдравичкоHug, милото Вихче.Стискай зъби, че ти баща, ти майка. Hug

Хубав ден.

# 591
ЕВА,БРАВО!  Hug   bouquet Как ще те забравим? Hug Желая ти лека и безпроблемна бременност!

Къдрокоска,ама че работа!Да знаеш,че от Муколизина може да кашля повече от обичайното.Айде оправяйте се!
Отивам да правя млякото...

# 592
Здравейте и от мен днес Simple Smile

Много ми е едно никакво,исках един уред да си купим,но понеже е доста скъпичък и не ни дават да изтеглим заем,но здраве да е....

Ичка благодаря,надявам се да стана стройна маца  Hug Praynig

Иси благодаря  Hug Да ти е жива и здрава мама още много време Simple Smile Дано да не е болен Жорката Simple Smile

Ани2  найстина много полезна информация си дала Simple Smile

Честити месечинки на малките,да са живи и здрави Simple Smile

Бг-тати честита кошарка Simple Smile

А относно трагедията просто незнам какво да кажа,гледах предаването на Бареков и немога да проумея как може някой да даде толкова пари за хеликоптери,които не вършат работа в такива ситуации.... Просто трябва да се вземем в ръце и да направим нещо че да ни чуят и да се задействат,иначе ще си крадът,ще ни тъпчат,а нека им е лошо на тях....
Волна пеперудка,това е точното описание на нормална държава,но ние сме много назад и се съмнявам,че някога ще достигнем този етап изобщо.

Ева честито,дано всичко е наред стискам палчета и пожелавам едно много хубаво и пухкаво бебче Simple Smile  Praynig Hug

Лек ден от мен Simple Smile

# 593
  • гр.В.Търново при моя любим
Ева,честито миличка Hug От все сърце ти пожелавам лека бременост и на финала най-сладкото и здраво бебе Ти го заслужаваш и този път всичко ще е наред.Надявам се да пишеш честичко при нас Hug Praynig

Къдрокоске,дано скоро се оправи и Вихчето Hug Радвам се,че ММ ти и Борис са добре.Ама и на теб много ти се насъбра  Hug

Ваче,ами педи каза чисти гърди,няма хрема и хрипове,няма кашлица.Има малко зачервено гърло,добре са ушите,но пробива резец Shocked и от там го дразни ушето.Правихме кръвни и левкоцитите малко са спаднали,затова никакви АБ и температуропонижажащи Rolling Eyes ,а само хомеопатия.Давам Имунокинд и Калциев глюконат и капем капки за уши.Педи ,мисли че гърлото е зачервено от зъбчето.Аз го видях тази сутрин...ама много го мъчат тези зъбки горни ooooh!Сега няма температура(да не чува дявола и е спокоен)В петък пак на кръвни и дано не е нещо вирусно и да се маха тази температура Praynig

П.П Ама че объркано...ама ми е една каша в главата ooooh!

# 594
Ева, прекрасна новина, честито Hug Заслужаваш най-леките бременност и раждане Praynig Hug

Иси Hug Дано бъзро да излезне това зъбче и да не тормози сладурко повече Praynig Hug

Къдрокоска, още малко остана Hug

Не ми се коментира случващото се, грозно е, пълно безхаберие... Пеперудка го каза как се случват нещата в нормална държава, това нашето е всичко, но не и нормално...

Мамо Ани  202uu На мене ми писна вече да ме питат 'ама още ли не си го сложила в проходилка', сакън, сигурно няма да проходи ooooh! Свеки не е ползвала, а пък като гледам и ММ и близнаците могат да ходя, как ли са се научили Thinking Не съм подпирала Ивко с възглавници, само му подавах ръце да седне, ей го научи се да седи. Сега му даваме ръце да се изправя, вече прави опити и сам, за сега с пльосване по лице Laughing. Той трябва да се научи да се труди, а не да го получава на готово, да пада и после да става, и да продължава да опитва Crossing Arms В този ред на мисли, тепърва ще падат, а реакцията им ще е огледална на тази на мама и тате. Ако види паниката и крясъците на ужасената мама, естествено детето ще почувства че станало нещо мнооого страшно и ще ревне Peace. Колкото и да се плаша, когато пада или се удря, важното е да го успокоя него и да не го плаша допълнително, пък по-късно ще си го преживея и ще си поплача.

На мен ми е нещо сдух тези дни и не ми се пише, но си ви чета редовно Peace На ММ му бавят заплатата, а моето майчинство почти свърши (оживя цели три дни Crazy), стискам малко за памперси и АМ, братятя на ММ си стоят вкъщи безработни вече един месец, знам че изход ще се намери, но още не го виждам Tired

Хубав ден и послушни бебчовци  bouquet

# 595
  • София
Ева, много се радвам за теб, сигурна съм, че този път всичко ще е наред и ще си имаш едно здраво и сладко бебче Heart Eyes Praynig Hug
Ехх какъв спор настана, аз няма да се изказвам повече по въпроса Hug
Вие пък как се изказвате за тези проходилки, все едно са уред за мъчение Mr. Green (шегувам се, не се заяждам) Hug
Ето ви един изправил се Крисчо:

Аз успях да си направя кола маска, докато той правеше това на снимката, както и лазеше и отваряше шкафове около мен Twisted Evil Ама как се изтърси след като се изправи, директно назад...и така яко се захласна от рев, че дори като го вдигнах и му трябваше време за да поеме въздух..какво се правеше като се захласне бебето newsm78

# 596
ЗВЕРЧЕ, аз духам леко в устичката- и Дара отваря наред всички шкафове и преди малко така си дрънна главата в паркета, падайки назад........

КЪДРОКОСКЕ, освен да ти изпратя цялата си позитивна енергия, не знам какво да кажа.........., а ИРЕ, и на тебе пращам...............не се отчайвайте!

# 597
Кити, мила, ама аз не искам да плаша никого, съжалявам, ако е прозвучало така! Нормата е нещо твърде широко - някои прохождат на 9 м., други на година и половина, и все е нормално. Говорехме за килограмите с моята съседка - скарали се на дъщеря й, че бебенцето е много килограми и било над нормата. Да, но то и на см е над нормата - да вземат да го отрежат ли? Или пък като Явор е под нормата на см, да взема да го разтягам? Аз съм противник да се затварят очите, когато се виждат проблеми (обикновено педиатрите ги виждат и насочват към рехабилитатор и невролог и познавам майки, които просто отказват, въпреки че една консултация и едни упражнения няма да навредят), както и съм привърженик на по-естествените методи на гледане на дете (което не значи, че проходилките са нещо лошо, в никакъв случай). Едва ли някой от нас смята, че паякът (или проходилката, както я наричат тук) ще помогне детето да проходи. Но пък дава минутка отдих, което си е ценно, така че няма лошо.
Зверче,  Heart Eyes
Бразилка, по принцип риба тон и като цяло големите морски риби често съдържат токсини всякакви и затова не се препоръчват за захранване при децата, а и за нас, възрастните. Аз все пак мисля, че с мярка всичко може. А обриви имат много дечица в темата - и наистина е доста трудно да се прецени от какво точно са и дали не са от комбинация от фактори.
Ире, леле как се е събрало...дано бързо изплатят заплатата  Hug
Иси, бързичко да минава, хубаво, че са чисти гърдичките...
Къдрокоске, много гуш  Hug
Чинче, много хубава е тази идея с курса по фотография  Peace

Последна редакция: вт, 07 фев 2012, 18:29 от Ана2

# 598
Здравейте! Simple Smile

Първо:Евка,честито!Пожелавам ти лека бременност и едно здравичко и красиво бебоче. Hug Heart Eyes

Второ:съгласна съм с Ваче,Пеперудка и Билянка.За много неща сме виновни ние обикновените хора(най-вече за робската психика и ненужно голямото търпение),но в случая с наводнението не е така.Когато става въпрос за човешки животи,би следвало да са организирани по-добре нещата.Но,както се казва много дълга тема...не е за тук.Но ,че "държавата" е абдикирала в много отношения е на сто процента вярно.Спирам.

Сега като започнахме да коментираме за уменията на децата се замислям,че Матея въпреки,че се изправя в кошарката си и лази из целия хол,не може пък да стои стабилно на дупе.Но и не тренира ,за което.Все иска да ходи ,да разглежда,да пипа.Може някое по-спокойно детенце ,което се заиграва с играчки да стои далеч по-стабилно,именно заради повечето време прекарвано по този начин. newsm78 И да,слагам я в проходилката,но с нея и без нея си пропълзя в един определен момент.Просто явно наистина е индивидуално при всяко хлапе. Heart Eyes Hug

И ние не спахме цяла нощ.Запушено ни е нослето.Много ми е мъчно за детенцето,че се мъчи и не може да се наспи спокойно.Май трябва да ходим при педка все пак,но сега в тези преспи ...не може.Пак ни "изненада" снега. WinkЗа сетен път и поредна година. Peace

Билянка,всеки път се възхищавам на дипломатичността ти.Де да можех и аз да се науча на това,защото то си е умение ,но и дарба. Hug

Ирето,много кофти момент.Дано се раздвижата положително нещата. Praynig

# 599
Здравейте Simple Smile

аз се завърнах от зъболекар, засега всичко е точно. Само препоръките му ме разсмяха - "Отбивай го за няколко дни, давай му там Хумана ли, каквото дават майките"  hahaha. И аз така  Shocked. Иначе много способен човек, много леко работи.. Аз няма да спирам да кърмя.
Относно бедствието - споделям на 100% поста на Ваче и Ичката - тези бедни хорица имат само къщите си, къде да се юрнат в тия студове и виелици. А в "Тази сутрин" казаха, че има много язовири, които са ничия собственост.... Не искам и аз да плюя по държавата, но помните ли наводнението в Белово, хората една година живяха във фургони..... А и ние ако сме на тяхно място бихме реагирали различно от сега. Не ми се коментира, пратих 2 смс-а за кампанията на БНТ, не е много, но това мога в момента. Дано получат помощ тези бедни отрудени селски хора  Praynig
Кити, много добър пост  Peace
Ева, не те познавам, но много се радвам и силно стискам палци всичко да е наред  Hug
Зверче, като се захласне бебето му духваш лекичко в устата  Peace
Къдрокоске, радвам се, че сте по-добре. Милият Вих, пращам му целувки  Heart Eyes
Пеперудке, аз ако бях на твоя място нямаше да съжалявам, че не живея в БГ. Ситуацията, която си описала е точната и правилната.  Hug
Иси, стискам палци за Жорко  Praynig
Дидолинка, това за хеликоптерите е поредната тъпотия на умните ни политици...  #Cussing out

Общи условия

Активация на акаунт