"Малък сечко навън вилнее, а сладкото ЮНЧЕ на топло се смее."

• 27 885
  • 732
  •   1
Отговори
# 570
Чинче,да точно това исках да кажа!Благодаря ти ,че си го обяснила! Hug
Зверче,принципно никога не си позволявам да казвам ,че държавата ни е виновна ,но ако гледаш новините ще разбереш ,че все пак 6г. никой не си е свършил работата.И мила,дано не ни се налага да сме на мястото на тези хора ,защото животът им се срутва за секунди понеже 6г. общината ,респектвино държавата ,не е намерила начин да укрепи тази стена. Naughty
А за заяждането ,не се тревожи ,всеки си има мнение ,така че ти си имаш твоето. Naughty
Деска ,дано не спира тока ! Hug Тук намя мъгла,но вали тихичко си се сипееее!

# 571
Добро утро от мен и едно бебе Маги Grinning
Днес малката става на 8 месеца, имаме си мецечинка   Kissing Heart
Не мога да се справя с почерпката нещо ..надявам се до следващата мес. да съм се научила Laughing

TinaT, мерси Hug
MammaAneliaN, честита прическа
А н и това с кукленската 1stroller ме изкефи...снимай го задължително
Шуши непременно ще давам отчет за плана как се движа  Peace
Zzvercheto е аз ако имах такива безсънни нощи и дни сигурно щях да се побъркам Imp

Съгласна съм с MammaAneliaN, нашият ортопед ни посъветва да не я слагаме в проходилка, да действаме възможно най-естествено... долу на земята и това е Laughing Препоръча ни и още други неща,които спазваме, но все пак всеки родител сам си преценява.... посъветва ни да не я слагаме да седи,с което пък педиатърката не се съгласи Wink Така че има и различни мнения и човек, който за първи път има бебе малко се обърква Rolling Eyes

Малката има едно две падания от легло...леле така се бях стресирала единя път, че ревах с нея докато тя не спре да плаче..около 30 мин...след това веднага заспа,явно се умори от рев, е аз не можах да спя почти цялата нощ Rolling Eyes Майка ми ме успокояваше, че бебетата са като гумени и че няма страшно, че ние със сестра ми сме падали доста често...
kras4eto449, щом поведението на бебчето е обичайното му , не плаче а е весело, хапва и т.н. значи нищо му няма Simple SmileАко имаше нещо нередно съм сигурна, че веднага щеше да забележиш Simple Smile

# 572
Красче, щом отказването на мляко не е единичен случай, значи нямаш повод за притеснение.  Peace

Бейби, заснех го! Ще покажа снимки. Дори имаме и една количка за пазаруване в супермаркет, пак детска - и в нея го слагаме. Там също кротува, но е като в панер и пластмасата е по мека и се огъва леко. Затова фаворит ми е кукленската количка!  Laughing
Аз всъщност първо започнах да го разхождам с повивалника, и го видях че така си лежи като бей и реших да пробвам и с други транспортни средства.  Laughing

Честити месечинки на всички, които празнуват днес.

# 573
  • София
Ичка, сега така обяснено съм съгласна с теб...просто като цяло мразя изказвания от сорта че България е виновна за еди какво си и, че по-добре да не се живее тук. Дразня се от това, защото който го дразни може просто да си тръгне, не обичам празни приказки. В конкретния случай съм съгласна, има и други случаи..дано не се случват такива неща повече Praynig
За проходилките, педиатрите и ортопедите, явно всеки наистина е на различно мнение...според мен в крайна сметка истината е някъде по средата, за това всеки родител си решава за него си Laughing
Времето изобщо не искам да го коментирам, тук пак вали и трупа, не си спомням такава зима от малка....
Аз смятам да си правя кола маска, да видим дали ще успея...пускам Крисчо да лази около мен на земята и да видим какво ще стане Rolling Eyes

# 574
  • гр.В.Търново при моя любим
Здравейте и от мен Hug.Не съм се включвала една седмица ,но бяхме на гости на мама за рожденния и ден.Видяхме се и със сестра ми.Беше много хубаво ,даже имахме и една свободна вечер само за нас с ММ.Сега се опитвам да наваксам с четенето Party

Какво запомних:
Ваче ,честит рожден ден на патерици.Да си жива,здрава и много,много
щастлива.  bouquet

Чин,успех в начинанието Hug

Къдрокоске,дано вече са добре мъжете ти  Hug Hug Hug

Ичка,много сте хубави на снимките Heart Eyes

Накри,липсваш тук  Hug и Ирето и...доста други майчета Hug

Ани,много неприятна случка.Важното е ,че децата са добре Hug

Деска,Зверче и ние сме затрупани и продължава да вали и да вей  ooooh!

Малвина  Hug за малкия...колко още падания ни чакат  ooooh!

Ани 2,винаги си ми много полезна Hug

Ами другото забравих....честити месечинки на бебетата,да са живи и здрави  Hug
Болните да оздравяват бързо Hug Hug Hug

Жорката от вчера е с температура 37,6-38градуса,не кашля,няма хрема ,не киха  Thinking.Но май го дразни ухо или избиващото горно зъбче.Днес на обяд ще ходим при педи ,за да го погледне.Дано не е болен Praynig

Хубав ден засега на всички  Heart Eyes

# 575
  • София
Здравейте Grinning

Извинявам се, че не съм чела близо две теми, но наистина нямам време. Надявам се всички да сте добре Hug Сега изчетох само последните няколко странички.  Embarassed

Ани2, както винаги си много полезна  bouquet Много ми беше интересно да прочета за упойките, защото имам един зъб, който ме притеснява, а не ми се искаше да влошавам нещата с изчакване, докато ми намалее кърменето. В блога прочетох и нещо, което много ме притесни за риба тон от консерва Sad Не знаех, че не се препоръчва Sad

Никола е с някакъв обрив от 5 дни. Ту намалява, ту се появява (най - вече след баня). Опитвам се да разбера от какво е - спрях и захранването вече 5 - ти ден. Имам чувството, че е от нещо, което аз съм яла, а последният ден бяха яла само 2 филии с козе сирене (аз само такова ям и не съм променяла марката), 2 зелени чушки и шепа сурови бадеми. До днес набеждавах евентуални бадемите и чушките, но сега след прочетеното се замислям за рибата тон, защото предния ден си направих доволна салата с риба тон и царевица ooooh! Не ми се искаше да го водя на лекар в тази грипна епидемия, но май ще се наложи.

От утре мисля да му възстановя и захранването. До тук съм въвела само 5 зеленчука - картоф, морков, тиквичка, тиква и пащърнак, в тази последователност. Очевидно не си давам много зор, но и педиатърката ми каза, че няма за къде да бързам Laughing Не знам дали има и други все още в темата, които са на етап едно ядене на ден Joy Като тръгна да ви питам нещо, сигурно вече всичко ще сте забравили от началото на захранването при вас Laughing

В събота му изби и първото зъбче, но като пипам венеца, имам чувството, че и горните зъбчета са тръгнали Crazy Дано да не ни пострада кърменето с тази захапка Crazy

Общо взето това е около нас Laughing

Чин, браво за курса Grinning Много искам и аз да изкарам един такъв по - натам. За сега съм самообучаваща се с разни книжки Laughing Като дойде време ще те тормозя за координатите Laughing

# 576
Здравейте,

И аз да се обознача, че от няколко дни само чета, пък не съм писал. Ние сме добре.

Ичка, Зверче, за съжаление много лесно е да се вини винаги все държавата като някакво абстрактно понятие и обикновените хора да си измиват ръцете с "държавата е виновна" при всяка тежка ситуация. Истината е, че ден преди трагедията беше обявен код червено за опасни валежи, а на мен ми направи впечатление прогнозата за времето предния ден - 50 литра на м2, за районите на Източните Родопи, което си е кажи речи 10% от общата сума валежи за цялата година - за един ден. При такива прогнози за времето хората е трябвало и без някой да им каже, че е опасно, да имат едно на ум и да вземат мерки... Особено в село, което е в дъното на долината под язовир, който от години се говори, че е опасен. Ми то си е до инстинкт за самосъхранение, не може да се чака само на държавата да ни каже кога да бягаме от опасностите. Както и за двете жертви, тръгнали да пресичат реката с колата си по наводнения мост, заради което реката ги отнесла и загинали, пак ли държавата им е виновна... Възрастните хора затова носят глави на раменете си, за да расъждават и да се пазят. За материалните щети е ясно, че хората не са можели нищо да направят, но за да спасят животите си, както и на добитъка са имали достатъчно сигнали и също носят вина, не само институциите.
Съжалявам за отклонението, но като цяло ми е омръзнало все да се мрънка и да се обвиняват някакви абстрактни сили като оправдание, когато не сме си свършили и ние работата. Това в българския манталитет все ми е идвало много дразнещо - все се търсят всевъзможни оправдания и се мърмори... Пък държавата - това сме ние. Тя не е абстрактна, тя е съвкупност от хора. И вината не носи държавата, а определени хора в държавата. Вината е персонална, и е крайно време да се търси от отговорни лица - не "общината" ами "кмета на общината", не "институциите", ами конкретни "лица, управляващи конкретни звена от институциите" и т.н. Манталитетът на хората в институциите и във властта идва и от манталитета на останалите хора, онези не са спуснати със совалка от Марс, и те са от народа. Колкото много масово хората не си вършат работата по ниските етажи или шикалкавят, толкова повече и тези по високите етажи го правят, естествено с повече власт - в по-големи пропорции.

За паданията - тепърва ще почнат да падат постоянно, когато почнат сами да се изправят и да правят опити да ходят. Няма начин. И съответно ще претръпнат, но и ние трябва да пазим самообладание и да не показваме, че се стряскаме, като падат, за да не усещат и да не се стресират.

Май и днес на разходка няма как да се излиза - вече е тотално непроходимо в квартала за количка, а нямаме ни шейна, ни кенгуру. А навън вали ли вали и трупа. Вчера ходихме в мола на Ситняково, днес не знам какво ще измислим. Поне разнообразихме обстановката вкъщи с нова кошара за игра Simple Smile

# 577
Добрутро,
БейбиЛейди, Честита месечинка на Маги   bouquet
Ани, представих си ви с количката из къщи - много оригинално  Peace  Grinning
Красче, супер! Няма за какво да се притесняваш вече  Hug

За пълзенето Ани2 е споменала защо е важно (особено при някои деца) - координацията и психо-моторното развитие.  Hug Разбира се, при повечето деца изобщо не е задължително, според мен. Аз също не съм лазила - била съм сложена в проходилка, ако съм била оставена на земята, можело съм и да пролазя. Както всички знаем, пак ще използвам клишето, всички са различни и се развиват различно - нормите са широки. Прави сте, година и половина е много - тук не съм права.
Мисълта ми е друга - аз не обичам проходилките по принцип - някакси ми се струват като ограничение. Тук пак с условие, че в някои случаи са необходими (Зверче,  Hug ) Исках да кажа, че всички тези неща, които природата е измислила имат смисъл в детското развитие.
Сиана също не се изправя, дори до седеж. Изправя се ако и подадеш ръце, но не и по мебелите. Засега от седеж се обръща на колене и ръце, поклаща се малко и се пльосва по корем и започва да рита като че плува  hahaha , после пак се надига на колене и това е - още не лази, въргаля се по корем и гръб.

Това с язовирната стена е много тъжно. Вчера беше много страшно в сутрешния блок, като се обади жената.  Cry

Аз съм тъжна днес - наскоро научих за програмата "Аз мога повече" и бях много ентусиазирана да я използвам, за да уча въпросното Счетоводство, още повече, че съм си харесала и един много хубав курс за дистанционно обучение, обаче се оказа, че подаването на документи било до 30.09. миналата година  Sad
Както и да е, не съм се отказала и ще запиша курса платено  Crossing Arms
Хубав ден   bouquet

# 578
Бразилке, честито ви зъбче!

МамаАни, аз изкарах такъв курс по английски да опресня към програмата, че така като не го ползвам и забравям. Мислех да карам и един за Счетоводство, но вече Никола беше на път и реших да не се тормозя много.

Никола спа час и 40 мин и сега от 20 мин се занимава с леглото с играчките и още не ме е повикал, като в доброто старо време. Последно време беше започнал да се събужда с рев, ненанспан.
Сега го чувам че мляска звучно, това означава че е гладен.

# 579
  • София
Добър ден!
Здравейте и от мен Hug.Не съм се включвала една седмица ,но бяхме на гости на мама за рожденния и ден.Видяхме се и със сестра ми.Беше много хубаво ,даже имахме и една свободна вечер само за нас с ММ.Сега се опитвам да наваксам с четенето Party

Какво запомних:
Ваче ,честит рожден ден на патерици.Да си жива,здрава и много,много
щастлива.  bouquet

Благодаря ти! Тамън се чудех къде изчезна  Rolling Eyes

Дано Жорката да не се разболява  Praynig Ако е ухо то допста силно боли и ще плаче.  Confused

Бразилке, добре се завърнала!  Hug

bg-tatti, и като са обявили код червено какво е трябвало да направят хората!? Да идат да подпират стената на язовира да не се скъса ли? newsm78 Истината е, че тази трагедия е от липса на контрол и безхаберие на държавата. Те не знаят чий е тоя язовир, какво повече да говорим  ooooh! И ДА, в случая държавата е виновна и ДА държавата е длъжна така както ние сме длъжни на нея. Дефакто ние сме държавата, а тия дето трябва да оказват контрол над всичко не го правят и затова има проблеми. А докато кмета и осталите длъжностни лица ПРЕДСТАВЛЯВАТ ДЪРЖАВАТА те СА ДЪРЖАВАТА!!! И те не са спуснати от Марс, а са избрани от мен и теб. Респективно отговорност ще им търсим аз и ти.

Лесно е отстрано да се говори, но да не сме на мястото на тия хора.
Толкоз от мен по въпроса  Wink

МамоАни, успех в начинанието!  Hug

# 580
Ваче, цялото село е било наясно колко зле е язовира и че от години има пропукване на стената. Естествено, че няма да ходят да я подпират... Инстинкта за самосъхранение като се знае че идва много вода е да избягаш на безопасно място, а не да стоиш под язовира на най-опасното място. Тия предупредителни кодове и прогнози за времето не се подават на населението, за да има за какво да мърмори, ами да взима мерки да се предпази.

# 581
Здравейте!
Аз нали купонясвах в събота,та цяла неделя реанимирах  Crazy Както се вика: Забавлявах се като изтървана  Laughing Не съм писала,но ви чета....

За психо-моторното развитие съм на мнение,че е много индивидуално и би трябвало при проблем ЛЛ на детето да забележи по време на консултациите  Peace Аз съм седнала на 9месеца,проходила съм на година.
Ако си спомняте на Шунчето сладура още през декември си пълзеше(нали пускаше едно клипче как се изправя на 4 крака в кошарата  Hug ) Надя тепърва прави тези неща!Онзи ден изкарах стари снимки на каката,където на 8м е седнала на коленца като голям човек и си играе с една топка...
Всичко е индивидуално.

За бедствието не ми се коментира  Confused Вярно,че не трябва да се обвинява за всичко държавата,...но ако гледахте сутринта Бареков и тел.разговор с Бойко щяхте да се позамислите.Пак пробойна в с/мата,пак някой е сгафил... купили 2 хеликоптера за 380млн.$,а не можели да летят в лошо време.Бойко рече:Ще ги ползваме през лятото  Shocked Що за простотия,що за държава...Какво да правят хората?Да си извеждат добитъка ,поминъка и къде да отидат с тях,че да се спасят?Казали били - код червен... а колко пъти дават грешни прогнози?Представете си една баба и един дядо,те до последно ще стоят и ще си пазят къщичката,та дори и керпичена да е...това им е на тях живота и всичко...  Confused

# 582
Здравейте  Simple Smile бях ви обещала нещо....а ето го и него...
Коледа наближаваше а аз си мечтаех за най-прекрасния и желан коледен подарък   preggo
Сякаш чувствах зараждащия се в мен живот....
Ранната сутрин на Коледа с много трепет направих първия си тест....ииии....показа  EFP  ...бях много щастлива и много уплашена....трета бременност....изпълнена с много страхове, но и с много вяра, че този път всичко ще е наред!  Praynig
Та така бременея си аз...   Laughing
Бях вече два пъти на скан....всичко изглежда наред...имаме си ръчички и крачета..имаме си всичко..  
Но...все още предстой много важен скан   този в 12 седмица...стискайте ми палци...този път трябва да победа!  Praynig newsm07
Чудеса се случват...това бебенце е заченато точно на същия ден, година преди да загубя моето момиченце в 14г.с.
За който ме помни  от темата...Благодаря!
Ваче не ме бий за спама.. Laughing този е хубав  Hug

# 583
Еваааа, настръхнах направо от разказа ти. Много мило ми стана. Стискам палци този път всичко да е наред и да се сдобиете с едно прекрасно бебче. Дръж ни в течение какво става с теб  Hug Много много се радвам да знаеш.

# 584
Еха, Ева...днес е денят на добрите вести - преди малко разбрах, че една приятелка, която също има зад гърба си несполуки, е била на първата си ФМ. Сега и ти...прекрасен ден, прекрасен! Много  Praynig и  Hug
После ще пиша още, че съм с дете, спящо в ръцете ми, но не можах да се сдържа...

Общи условия

Активация на акаунт