"Малък сечко навън вилнее, а сладкото ЮНЧЕ на топло се смее."

• 27 886
  • 732
  •   1
Отговори
# 555
МамоАни, честита прическа Simple Smile
това, което се пее е латино версията на "само да те гепна дъкните ш'ти цепна" - "сладка, сладка, така направо ме убиваш. Ай само да те хвана, ай само да те хвана (горко ти)...Събота парти вечер, всички почнаха да танцуват, най-яката мацка мина покрай мен и събрах кураж и й казах - уау уау, така ще ме убиеш.... ай само да те хвана...." Hug smile3532
Joy  Joy  Joy
Ясно! По-добре беше май да не знам какво се пее  hahaha , ама мелодията е много свежа  Peace
За лазенето и изправянето, аз имам една теория, ама дано не разбуня духовете...
Аз съм на принципа да се остави детето само да си направи каквото си иска, когато е готово. В този смисъл, имам една приятелка, която казва: "Аз я сложих в проходилката на 6 месеца, тя на 8 сновеше с нея из къщата, а на 10-11 проходи сама и никога не е лазила!"  Shocked Е, как да лази като е била в проходилка?  newsm78 Имам си аз тука една настолна книга, в която пише, че всички фази от бебешкото моторно развитие имат своя смисъл, т.е. не е добре дето родителите слагат децата в проходилките и не им оставят възможност сами да стигнат до етапа на ходене, като минат и през всички останали, не че и в двата случая детето няма да проходи...
Затова, Лори, ако на година и половина, примерно, детето не ги прави тези неща или има някакви други индикации, които да те тревожат, да, ама сега - на 7-8 месеца изобщо няма какво да се тревожиш, а й кажи да остави детето на мира да се развива както на него му е добре.
Повече няма да философствам тази вечер - лягам си  Mr. Green

# 556
Здравейте,

Напоследък нямам време да пиша, че си прибрах каката Simple Smile но чета най-редовно  Naughty

МамоАни- твоята теория за развитието на децата е съвършено вярна, НО........стига да не става въпрос за собствените ни деца. Най-нормалното нещо на света е майката да се притесни, особено когато човек, на който има доверие обърне внимание на детето й за даден проблем. Също така не трябва да се чака прекалено дълго, за да се потърси професионално мнение....година и половина за изправяне е доста късен период....
Лори - В случая аз също не мисля, че на тази възраст изправянето е показател... Аз утре ще се виждам с един детски невролог и специално ще питам, тъй като и Борис не се изправя прав, докато кака му на 6 месеца подскачаше......което потвърждава теорията на МамаАни Simple Smile

Лека и спокойна нощ на всички

Hug

# 557
Мамо Ани, това е любимата песен на Слав. Пускат я често по радиото, а той танцува из нас... Simple Smile

Нормално е да се притеснявате. Примерно Нико не може да седне сам. Почва да мрънка, от седнал се изправя на колене и се държи, но чак прав не става, а ако му се случи не е за дълго. На колене може да седи половин час без да умалее.. въобще деца различни, стига разминаването да е 1-2 месеца, аз не виждам причина за безпокойство.

За пълзенето- Никола не може, въпреки, че го оставям на земята. Не виждам смисъл и да започва да пълзи, много деца не пълзят.

Аз пък ви поздравявам с това:
Още първия път като гледах рекламата с тази песен се влюбих.. Wink Mного са смешни...

# 558
  • София
Хахаха, Чин-че, вярно са много смешни, аз тъкмо преди малко гледах рекламата Laughing За лазенето е така, аз примерно не съм лазила изобщо и на 9 месеца съм проходила директно Hug
Шуши, мерси за превода Hug забавен е значи Mr. Green аз си я сложих като мелодия на телефона (който мъжа ми като се върна от работа взе че го оправи) Laughing
МамоАни, аз също съм съгласна с теб, но пък слагам Крисчо от време на време в проходилката. Да ти кажа това хич не му пречи през другото време да си лази, да се изправя и всичко друго. Все пак деня е дълъг има време за всичко, ако разбира се го държиш детето цял ден само на проходилката няма нищо друго да прави....но пък два пъти на ден за по 30-40 мин, хич не му пречат Laughing  ( то аз така или иначе като съм на долния етаж, където е само теракот нямам избор, или седи в столчето за хранене или в проходилката...)
Крис чак преди 15 мин заспа....баща му го учи от сега да гледат мачове, ама детето заспа Twisted Evil Laughing
Лягам и аз, че ако утре пак стане в 8, ще  #Crazy

# 559
Hug
Цял ден пиша този пост!накрая ММ спрял компа и всичко се затрило,та сега накратко Crazy
Чин,Дени2- благодаря за успокоението!Наистина се бях притеснила с тази морска вода. Hug
Дени2-ужас земетресение!Радвам се ,че всичко е наред! Hug
Крисифил-Честита месечинка на малчо! Hug
Красчето449-дано всичко е наред с бебчо и да няма последствия! Praynig
Самиимами-надявам се, не е нещо сериозно,а само зъбчета! Hug
Мамо Ани,Чин -благодарим за поздравите! Simple Smile
Шуши -страшен превод! Joy Hug
При нас нищо ново,днес по разходки цял ден и на шопинг терапия Sunglasses
Малката принцеска спинка вече ,а мама и тати ще пият по чашка винце Wink

Спокойна нощ! Hug

# 560
Здравейте Simple Smile Аз тези дни не съм писала,но си имам извинение,размърдахме дупетата малко,че вече щях да пощурея.А днес бях на танци и кафенце малко да се видя с приятели Simple Smile Вече официално съм на 90-дневната диета Simple Smile Утре съм на комбинирана гимнастика Simple Smile

Лори хю и Люси не се изправя,не лази,няма и огромно желание.... Аз се опитвам да го накарам да стигне нещо,което му е много интересно,но вместо да лази той се върти,гръб-корем,гръб-корем,после малко в кръг докъто го стигне Simple Smile Не може да се изправи и да седне сам,само ако го сложа,а иначе ако го оставя легнал почва да се ядосва,че неможе да стане Simple Smile Ще се научат на всичко,както казва Мама Анелия Simple Smile

А тази песничка е много забавна и ММ е луд по нея,може да я слуша по 100 пъти на ден Simple Smile

Красчето449 и Люси падна миналата седмица от спалнята,а аз направо щях да припадна от притеснение,но се сдържах,че ако бях припаднала...... Беше заспал по корем много към края и си помислих че може да падне и го гледах доста често,но накрая отидох да измия чиниите и той през това време чувам как пада и почва да  плаче,вярвайте ми взех разстоянието от кухнята до спалнята на спринт незнам как не паднах......

Чин успех в начинанието  Peace Hug

Честита месечинка на всички малчовци,да са живи и здрави Simple Smile

Сигурно пропускам нещо,но много сте писали и ми изхвърча всичко от главата Simple Smile Лека нощ Simple Smile

# 561
МамоАни, Зверче, Алекс  не претендирам за много точен превод (гледах го от превод на английски), ама сигурно ще е нещо близко до истината хаха някой ако разбира испански, нека ме поправи Wink

Красчето, Малвина и всички с падналите наскоро дечица - пак имате късмет, че чак на 7 месеца за първи път падат. Камен почна да се изхлузва от шезлонга (към 1 педя е) още преди да навърши 3м. - падал е от него 3 пъти и за 5мин му минаваше. Но като беше на 5-6м. тъкмо за първи път пробваше да се обръща от корем по гръб и падна от леглото и после го беше страх и 3 дена не мърдаше и дори аз ако го друсна леко като го оставям почваше да плаче от страх. Бях се притеснила, че много се е фрапирал, но и това премина. Всеки различно го преживява, но стига да няма сътресение, не е страшно. Естествено сърцето на майката винаги отива в петите #Crazy

# 562
Шуши Люси падна на около 1 месец от дивана,а бях до него,нещо си оправях гърдите и стана за секунди,направо неразбрах и аз как,но от тогава падна чак по-миналата седмица от шезлонга и миналата от спалнята направооо  #Crazy #Crazy #Crazy
Да са живи и здрави,то юнак без рана няма,но все пак си е стрес и за тях и за нас..... Оххх лягам си вече,че нещо много се застоях.... Simple Smile

# 563
Добро утро,момичета и момче!
Закуска и кафе ,моля  Laughing

Тази нощ си поспахме само с едно събуждане !
Но гледам новините и хич не ми е весело ,пак загинали хора-прелели язовири ,несвършена работа иии изобщо от сутринта ми е минорно.Не искам да плюя държавата ,но за пореден път в живота си съжалявам ,че живея в БГ.,а вече че съм и родила на дете в тази държава -просто ми е омръзнало от кошмарни сцени ,от безхаберие и от човешка тъга.
Офффф,извинете ама тези новини така ме настроиха .
Шуши,забавен превод! Hug
Маслинката ,успех в диетата и гимнастиката ,сигурна съм ,че до срещата ни ще си супер фина мацка!!! Hug
МамоАни,аз също съм съгласна с мнението ти .Дара още не се изправя ,нито лази -тя ми е по-мързеливичка и дупето й натежава Laughing Засега обаче не се притеснявам ,аз не съм лазила ,проходила съм и съм проговорила по-късно на 1 и малко.
Деска,как е в Русе времето ? Как сте вие?

Хелънче Hug

# 564
Добро утро!  Simple Smile

Пао, радвам се че индианския номер ви е харесал. И аз никога нямаше да се сетя, то и сега не се сещам да му го правя като сме сами. ММ така си играе с него, но винаги ми става смешно като ги чуя и накрая реших да ги снимам.
Аз пък от 2 дни разкарвам Никола в една количка за кукли (и такава има в играчките на Иван  Laughing). Никола се чувства прекрасно там и не мърда, ако ще и един час да го бутам. Обикновено така си върша някаква работа. Като му омръзне да си играе сам, мятам го в кукленската количка и обикаляме - ходим до тоалетна, прибирам разни неща из нас или сядам на компа и побутвам с една ръка количката.  Simple Smile

Зверче, пробвай като ти се обадят да пуснеш на високоговорител, или наистина включи слушалките. И моя като започна да се прецаква правеше такива неща и се оправяше след няколко дни.  Grinning

Красче, това че не е ял, ако досега никога не е отказвал малко ме притесни. Наблюдавай го поне 24 часа. Как е днес? Дано всичко да е наред!  Praynig

МамоАни, честита нова глава!  Sunglasses Кога ще я видим!?

# 565
Добро утро.
Ичка  Hug Тук е вятър, мъгла и сняг. Много е лошо, моля се да не спира тока, че не знам какво ще правим.

Ани  Joy хитро решение.

Ще пиша след малко повече, ако Йоана реши да поспи. За сега лек ден.

# 566
Добро утро момичета.
Ние снощти след като заспахме се сабудихме и започнахме да щуреем ,но неискаше да яде.И към 2 часа си хапна доволно.Сега сутринта също.Иначе е весел и си прави обичйните неща.Даже през ноща не е плакал аз си мислех че ще реве ама той си спа.
Ани понякога ми е отказвал имаше период в които много трудно го карах да пие мляко вечер и май беше заради зъбите.Първо си помислих да не си е ударил нещо челюстта и да го боли ,но пък водата си я пиеше и отхвърлих това съмнение.А преди точно така пак правеше когато ни беше трудният перио с яденето.

# 567
  • София
Добро утро Confused Явно и ние вече ще ставаме рано... Rolling Eyes не стига, че през деня почти не спи, цяла нощ се буди по 20 пъти и сега пък и рано ще става #Crazy както и да е...още ми се спи, за това така говоря Wink
За паданията, тепърва ще започват още повече да падат, трябва да се заредим с търпение и да не изпадаме в паника...Крис в кошарата за игра пада като тапа Mr. Green
Аз вече ще откача от стоене у нас, онзи ден си мислех, че ме мързи и не ми се излиза, ама вече не мисля така....никога до сега през живота си не съм стояла толкова поредни дни у нас без да излизам #Crazy #Crazy #Crazy
Ичка, не искам да се заяждам, но ми е малко странно изказването ти за бедствията и БГ, все пак кой може да се спаси от наводнение и какво общо има държавата Peace
Ставам да го обличам и да ходя долу да ям нещо Hug

# 568
Добро утро!
За  невролога -знаете, че Румен е воден в болницата на Чавдаров от четвъртия си месец докато навърши година редовно - на невролог и от време на време и на рехабилитация. Аз бях наплашена, защото детенцето на моя много близка приятелка е с ДЦП и знам колко е важно, ако има риск, възможно най-бързо да почнат занимания с рехабилитатори, логопеди и психолози. При приятелката ми първите съмнения започнаха, когато синът им така и не можа да седне, не се въртеше - въобще, за несвикналото око това беше кротко дете-мечта. те започнаха заниманията късно - на около 8 м. на детето, като дадоха много пари след това за ежедневни занимания години наред. Слава Богу, че са от един курортен град и имаше земя за продаване. В крайна сметка имало е защо - сега детенце е на 8 г. и ходи, говори,никога няма да е отличник в училище, но това да е. Румен заради голямата глава също беше със забавено развитие. По принцип риск има и когато раждането е било тежко (както при мен), детето е било в кувьоз, когато е недоносено и т.н. Много пъти развитието леко се забавя заради повечко килограми (все ми се караха, че бил дебел, въпреки че аз не знам какво можех да направя по въпроса). Та затова ходехме на консултации, обучиха ме да правя упражнения на Румен, и така. В подкрепа на казаното от мама Ани, невролозите държаха детето да пропълзи, което говори за добра координация и развитие на мускулите на ръцете и краката. Румен не искаше да пълзи - движеше се много смешно по задник, но чак на година и един месец го видях да лази и тогава неволозите си отдъхнаха и казаха, че прохождането е въпрос на време. Иначе той се изправяше по кошарката от осеммесечен, но невролозите си следят определени рефлекси и там той наистина изоставаше.
Явор например може много повече неща, но той също не се натиска да ги прави. Показва нещо като между другото, но толкова. Иска да си е на ръце, да си му се обръща внимание и оставянето на пода смята за наказание. Така че и от него съм виждала само опити за пълзене един-два пъти, когато е бил що-годе в настроение. Но пък за него не се притеснявам - някакси не ми изглежда проблемен. Аз бях дала линк на първа страница към разработките на Карин дом - там работят точно с проблемни деца: http://karindom.org/files/1300108971.pdf
Шуши, аз умишлено не се разпрострях по темата за рисковете, защото последното нещо, което искам, е да всявам страхове. Ако човек иска да е стриктен, би трябвало да се страхува и да цеди, защото има риск от замърсяване, даването на бебето от пластмасови съдове носи риск от досег до вредни вещества и т.н. А иначе всяка упойка носи някакъв риск, но специално местната упойка, приложена директно на бебе дори, е малко по-опасна от това бебето да вдиша миризмата от една прясно боядисана пейка или от пода, измит с белина през зимата (нещо, което правеха в Родилно преди пет години, като раждах баткото) -но на препаратите и боите, искаме или не, сме изложени ежедневно, та дългосрочният ефект е по-забележим със сигурност.
За цигарите - офиц. мнение на специалистите по кърмене е, че при пушене на до 5 цигари дневно, въпреки рисковете, ползите от кърменето ги надвишават многократно (в амер. източници има до 20 цигари, но това е наистина прекалено). По принцип времето на полуразпад на никотина е час и половина (след час и половина половината количество вече е излъчено от тялото), така че ако се пуши,трябва да е веднага след кърмене, след това майката трябва да си смени дрехите, да си измие лицето, ръцете и всички зони, които са били изложени на дима (добре е това да е дори и косата), да не пуши в едно и също помещение с кърмачето. Между другото, добре е тези препоръки да се спазват и от другите пушачи в семейството. Пушенето има обаче и други недостатъци - понижава нивата на пролактина, така намалява млекопроизводството, както и рефлекса на потичане. Освен това цигарите съдържат множество други токсични съставки, освен никотина. Така че силно не го препоръчвам Simple Smile А за брат ти - предполагам, че и кърмата е имала друг вкус, а може и рефлекса на потичане да е бил повлиян и това да е било решаващо.
Красчето, радвам се, че всичко е наред!!!
Ани, идейна си ти  Hug
Ичката, благодаря за закуската и кафето Simple Smile И мен ме е яд, че явно някои неща са били предвидими и са могли да се предотвратят...
Румен вече втори ден е на ДГ, не го кефи и снощи пак плака  - уж по друг повод - гледа "Кунг-фу панда 2" и плака, че малката панда била разделена от майка си и баща си - "Това е ужасно"! -  каза. Питах го дали плаче за това, че днес не сме били заедно, пък той отклони въпроса "не, плача, щото съм гладен"  Rolling Eyes Много кротко дете е, но е много тежък на споделянето (като баща си).
И една смешка да ви кажа - на шестия етаж няма осветление, прибираме се вечерта от Кауфланд и докато се качваме по стълбите, той казва: "Мамо, на шесто ниво ме е страх, защото е тъмно"  Mr. Green. Филмите и игрите си казват своето Simple Smile

Много хубав ден, въпреки времето, пожелавам!

Последна редакция: вт, 07 фев 2012, 09:54 от Ана2

# 569
Здравейте.
Ичка, благодаря за закуската и кафето.

Зверче, може би Ичката е искала да каже, че в селото са дали сигнал, че е възможно реката да прелее, че стените е трябвало да се укрепят през последните 6 години, а нищо не се е направило по въпроса. Иначе аз обичам България и не съжалявам, че живея тук, нито, че родих детето си тук.

Общи условия

Активация на акаунт