"Малък сечко навън вилнее, а сладкото ЮНЧЕ на топло се смее."

• 27 871
  • 732
  •   1
Отговори
# 630
Добрутрууу!
Ние пак си поспахме... всъщност Камен още спи, а аз станах да отменя за 2ри път час при ЛЛ. От Коледа не сме ходили, ама какво да правя с тоя сняг...

лелеее, Десиии, какво е това палаво кафенце днес Mr. Green Представям си те как разхождаш в снега   animal037

Ани2, ами Камен има непоносимост към лактоза и аз НЕ ям млечни, морски дарове, сладко, ядки, плодове заради разхлабващото действие + стандартните за всяка кърмачка бобови, цитруси, зеле заради пърденето. С 2 думи ям само месо, тестени, ориз, картофи, зеленчуци. Позволявам си обикновени бисквити или вафли или нещо без шоколад. Но специално с млечните ако прегреша после цял ден повръща, а те са ми любими и винаги съм смятала, че не мога да изкарам без млечни и 2 дена. Сега пия соево мляко като луда

Криси-фил,  supermama направо се втресох Scream. Аз държа далеч всякакви опаковки, остри и дълги предмети, въженца и други с които може да се омотае, ама то знае ли човек...
Силве, честито "мамама". Камен като беше 2-3м каза едно муа-муа, което хванахме случайно в клипче и веднага го качих във фейса да покажа на света, така че знам как се чувстваш Simple Smile
ТинаТ, когато видя мъж да е на страната на майка си вместо на жена си, че и на това отгоре да смее да обиди жена си, направо побеснявам #2gunfire напълно права си да очакваш подрекпа от човека до себе си, но все пак няма да пиша повче, защото това са семейни неща. Най-важното е да не прелива този язовир сега!!!!

Последна редакция: ср, 08 фев 2012, 11:20 от Шуши-

# 631
Добро утро от мен и babyто Simple Smile

TinaT,добре, че поне не живеете заедно със свекървата Wink Тези отношения винаги са сложни... не се депресирай  remybussi
Ева, това,което ти се случва е страхотно...пожелавам ти много радостни мигове с бебето Flowers Four Leaf Clover Flowers Four Leaf Clover Flowers Four Leaf Clover
Krisi_fil , неприятна случка...малките винаги напипват най-неподходящите неща...
silvia.si , най-милата думичка за една майка
Zzvercheto, голям е сладур Hands Clap
vova, успех с английския и на мен ми се ще да го науча най-сетне,но все не остава време ...

Отчета ми за вчера изобщо не е хубав..скапано време,скапан ден...
Сутринта се обадихме на ЛЛ, за да я попитаме дали работи, за да заведем Маги на ежемесечната й консултация.Едвам стигнахме до там,защото е в една тясна уличка..Влизаме и ни казват, че се е преместила в съседния блок, който е от другата страна на улицата..но с кошница с бебе и тая поледица е нереално да се пресича натоварен булевард..Е не можа ли да ни каже по тел. че се е преместила да не бием път излишно #2gunfire Както и да е отиваме на новото място, но там няма къде да се паркира и се прибрахме, оставихме колата и пеш до там.Като влезнахме и видяхме-  1000 кашлящи,болни.. Sick На секундата кръгом и обратно....После пък с приятеля ми се скарахме Rolling Eyes Просто "чудесен ден"
За днес никакво излизане, защото може да замръзна  cold

# 632
Добро утро,снежанки  Mr. Green (предвид студеното време )

Каква зима само! Деска,и всички затрупани  Praynig Стойте си на топличко!

Вова,радвам се,че Теди е добре и няма слуз.
Шуши,ми ти си си на половин диета ,ама недей да прекаляваш със соевото мляко!

Криси-фил,изтръпнах  #Crazy Много е  опасно,много!Аз никога не съм давала на децата си да си играят с найлонови торбички!Ето вчера оставих Надето на земята и за секунди беше налапала играчката на кучето,не питайте после колко време й мих устата,че и вътре бърках  ooooh!

ТинаТ  Hug
Силве,браво на Матейчето! Аз пък подозирам,че Надя ще е някаква бъбривка  Thinking Всякакви срички бръщолеви- ма-ма,ба-ба,та-та,га-га,пуф итн.Не й спира устата за секунда!

Ние след малко се изнасяме на гости на нашите за няколко дни,мама е в отпуска,а в събота сме на мероприятие...

Ваче,  Joy И Ани си беше поръчала китайче,ама нъц  baby_neutral

Момичета,имам сериозен проблем с НОИ и майчинските.Онзи ден проверявам и установявам,че не са ми превеждали нищо от юли месец.И понеже не ми се е налагало Слава Богу да разчитам на тези пари,си ги бях оставила да се трупат на сметката.Оказва се,че от фирмата не са занесли някакъв документ и затова са ми спрени.Сега ще ходя да се разправям и ума ми не побира какво ще става.Дали изобщо ще изплатят със задна дата или ще се разправям с фирмата..  ooooh!
Оплаках ви се....

# 633
бгТати, аз бях писала, че не е ясно ако ние сме в такава ситуация "дали няма да постъпим глупаво", но имах предвид, че отвън изглежда глупаво, а като си в ситуацията нещата не са така. В никакъв случай не съм ги наричала глупаци и аз, де, но карай. При писмената реч е лесно да се разбере погрешно, защото не чуваш интонация, не виждаш жестове и мимики.

БейбиЛейди, ама ти голям ентусиазъм - аз директно по телефона отменям часа. Хич не се опитвам да стигна именно, за да не си създавам излишен стрес и да го предавам после и на детето Wink Но ние сме свършили всички ваксини, де, не знам дали и при вас е така. Но нищо - има една приказка "така се става мъж"  Hug Heart Eyes

Дидолинка, аз очаквах, че от тестените ще надебеля, но отслабнах 3-4кг още първия месец. Соевото мляко го пия по 1чаша на ден, дано не е твърде много, ама... защо? Вредно ли е и то... newsm78
А за бърборещите момиченца - гледала ли си онова клипче с беболанката дето дърдори на баща си нон стоп? Ако не задължително трябва да ти го пусна да се посмееш  Joy особено като гледам драмата с НОИ имаш нужда малко от смях... дано всичко се нареди!

Последна редакция: ср, 08 фев 2012, 11:53 от Шуши-

# 634
  • София
Здравейте  Hug

Ваче,кажи за капките.Тези дето боядисват,нали?

Да, точно тях. 1% поръчваш в аптеката и капеш по 1-2 капки във всяка ноздра 3 пъти на ден. Преди това изчисрваш нослето много хубаво с физ. разтвор или каквото ползваш за целта. Изсмуква се секрета и капеш. Облечи й нещо дето може да прежалиш ако се нацапа и така... мног помагат, защото не позволяват да се развие бактериална инфекция, а ако има такава по-безобидна я лекуват.
Браво на Матейка. Ралка пък нищо не казва още като срички. Сутринта я оставих на килимчето в хола и седмах в кухнята да закуся. Чувам я реве... отивам, тя стигнала в края на хола  Rolling Eyes Rolling Eyes Явно назад е мърдала и е стигнала и се нервирала. Лежи по корем и реве ядовито  Crazy

Гледам за опаковките пишете. На бебе не се дават такива неща. То и на тях си пише. Има риск от задушаване. Дали ще си откъсне парче да яде или ще си го надене на главата няма значение. Не давайте на децата найлони!  Naughty

Ох, Тина, пак ли проблеми с МТ. Много неприятно  Confused

Хеберлеа, радвам се, че си доволна от сиропа! Hug Е, не е казано, че децата и с него не боледуват, ама е доста по-рядко и доста по-леко. Sunglasses

Деска е това е! Едното дете е родено китайче, а другото не  Crazy Ми какво да направя, че не може да е Мулан  Crazy Тя Саша много обича китайски ориз. По едно време купувах от един ресторант на Борис и тя викаше "Мамо, айде да ходим в Китай да ядем ориз", разбирай в ресторанта. Там винаги е била запленена от персонала и си контактува с тях  Laughing Струват й се доста тайнствени и е сигурна, че владеят куп бойни изкуства  Grinning

Хеленче, в понеделник са на училище. Нямам идея как са прогнозите за тогава  Wink

Дидолинке, би трявбало да ти ги изплатят със задна дата според мен. Успех! Ама как може да не са отнесли документа вашите.. ooooh!

# 635
За всички, които не са получили тия клипчета в последните 2-3години Simple Smile да се посмеем
Жените така си се раждат - http://www.youtube.com/watch?v=P3szKIpVUOA
Близнаците си говорят - http://www.youtube.com/watch?v=_JmA2ClUvUY

Последна редакция: ср, 08 фев 2012, 13:21 от Шуши-

# 636
Цитат
и е сигурна, че владеят куп бойни изкуства 

hahaha hahaha hahaha Саша е уникална.

На мен Марти вчера ми каза, че Йоана не искала да бъде каратистка, а камионче. Това по повод, че той нещо си играел с нея, а тя му избягала и почнала да пълзи. И вика виж я иска да си обикаля като камионче из къщи, а не иска да я уча да е каратистка  ooooh! От тогава като се сетя и се попикавам от смях.

# 637
  • София
Здравейте  Simple Smile

Много хубави новини видях  Heart Eyes

Ева, много се радвам за теб, пожелавам ти най-леката бременност на света и безброй щастливи мигове оттук нататък!  Hug

И за Гунди много се радвам, и на нея лека бременност  Praynig
Много се надявам и другите момичета, които нямаха късмет, скоро да ни зарадват - Буболинка, Феята и Мунди  Praynig  Praynig Praynig

Ани, прочетох за крема, много ти благодаря  Hug Взех си го още онзи ден и ще пиша скоро дали има резултат при мен. Пише, че е по лекарско предписание, ама мисля да го подмина, дано не е проблем.

Силве, честито мама  Simple Smile
Май сега е моментът да ви питам мамите с две дечица. Има ли връзка между първите срички и пола на второто детенце? Че нали моя младеж вика та и дя, хабер си няма за ма и ба и вече двама души ми казват, че второто щяло пак да е момче  Twisted Evil А пък ако първо кажели ма и ба - следващото е момиче.

Криси фил, ужасно...
Аз пък вадих хартии от устата на Виктор и после чак се разтреперах от ужас. Скрих всички списания вече, аз си мислех, че само ги мачка, а то се оказа, че откъснал от някъде и в устата..

Щях да пиша нещо и във връзка с пропълзяването - ами Виктор явно няма да пълзи. Вече иска да ходи, това му е любимото занимание - да го държим ходещ, и сам се придвижва с по крачка-две, държейки се за долните шкафове. Знам, че е по-хубаво да лази, но какво да направя. Аз също не съм пълзяла, направо съм проходила.

Нямам много време да пиша повече, целувки на всички  Hug

# 638
Шуши, млечните определено е добре да ги избягваш. За бобовите и зелето не съм съгласна, че трябва да отсъстват от менюто на всяка кърмачка - и при двете деца съм ги яла, няма потвърждения, че те  трябва да се избягват (преди години, когато всички са кърмели, основните храни по нашите ширини са именно бобовите и зелето - ако те е страх от друго, пробвай например с белена червена леща. Плодовете също според мен не е добре да изключваш. Хубаво е вероятно и да помислиш за добавки като Омега-3 и 6, пробиотици, витамини, прием на сусамов тахан (стига да не си алергична). А соевото мляко категорично не е силно препоръчително  - само сега да не го откажеш съвсем  Hug - освен че по-голямата част от соята е ГМО, то е източник на фитоестрогени. Освен това съдържа фитати и пречи на усвояването на калция, фосфора, желязото и цинка. За сладкото - дали не е добре просто да избягваш сладкиши, съдържащи мляко, при положение, че проблемът е в лактозата. Ти си прецени, разбира се, предполагам, че лекари са ти препоръчали режима, но не оставяй липси на организма си  HugВиж това, ако искаш - има библиография в края.
Тина, много тъжно ми стана от поста ти...
Хихихи, Дес, камионче, а Simple Smile
Силве, честита "мама". Явор е на "та-ти". И се е научил да пляска и сега много се кефи да го повтаря Simple Smile
Хеленче, поне е минало при зъболекаря  Hug
Хеберлея, в това време и на мен форумът ми е топла връзка със света Simple Smile
Мейдънли, Румен с ма-ма почна, ама пак на момче случих Simple Smile А за пълзенето - не е задължително, ама няма ли да те боли кръста от разнасяне за ръце от сега?

Последна редакция: ср, 08 фев 2012, 14:54 от Ана2

# 639
  • софия
Здравейте сладурки Heart Eyes
Ние сме добре, нямам нет, сега изпросих една флашка и започвам да ви чета.
Не сме затрупани, тука е супер, другите са на ски и ние с Мона се гледаме, тя е много послушна, всички са във възторг как не и се чувал гласа, пу-пу Simple Smile
Хайде до после.
 Hug

# 640
Здравейте!
Krisi_fil:Ужас!Кой знае как си се стреснала!Сами веднъж си натъпка едно парченце салфетка в устата,докато баща и я гледаше.В един момент тича при мен с детето и вика нещо глътна вече в истерия.Веднага и бръкнах в устата и я извадих.Ама за миг сърцето ми спря!
TinaT spoko Тези мъже...
silvia.si:Честито мама и аз го чакам с нетърпение ама Сами казва само тятятя и ненене Grinning
vova:Добра идея за Английския.И аз мисля да се образовам Laughing
baby lady:Нали ти щеше да започваш 90 дневната?Желая ти успех,дано стгнеш кг които искаш.Аз я правих 1 месец и я спрях.Свалих само 3 кг макар,че бях много стриктна SadЕдинствено ми остана навика да закусвам плодове и ми е много добре и леко Peace
didolinkata:Така като гледам откога не са ти ги превеждали най-вероятно става въпрос за молбата,която се носи след болничните.Ако е така ще ти ги преведат със задна дата след като занесат документа.
deskatta:Камионче  Joy
Maidenly:И аз съм я чувала тази теория и да ти кажа колкото хора с две деца познавам при вички се е потвърдила Simple Smile
Ева :Честито!Най-здравото и прекрасно бебче ти желая на финала!
Моята принцеса вече не вдига температура,но и зъби няма newsm78.Направо не знам какво беше това чудо.Отделно цял ден е крива и цяла нощ се буди на всеки час.Оф дано да излязат вече,че полудях.
За стоенето в къщи напълно ви разбирам и мен много ме депресира.
Хубав ден!

# 641
Вова, много хубаво че си решила да си опресняваш английския. Аз също съм се заредила с учебни помагала, тестове (преподавателката ми ги даде), упражнявах се докато бях бременна и малко след като се роди Никола и до там бях. Вече две мин да имам свободни и гледам да си релаксирам по друг начин. По нататък ще възобновя обучението. И без това ми се виждаха лесни нещата, сега малко като съм позабравила и ще ми е по интересно.  Laughing

Криси, много неприятно! И аз преди често му давах найлонки да си играе, но тогава си стоеше плътно до мен, а сега го оставям повечко сам и не си позволявам торбички.

И Никола от вчера е много крив, преди малко напипах ново зъбче!  Laughing

# 642
Шуши - аз бобови, цитруси, че и зеле в малко количества хапвам след 4 месец на Оги, но то при мен няма и как нали не ям месо, не мога само от млечни да набавям протеини. Даже и чесън и леко пикантни хапвам. Да ти кажа, въпреки че го наблюдавам не съм забелязала да му влияят особено...ако му е ден за реване реве, а то напоследък зависи от зъбките, не толкова от коремче.  Четох преди време че в Индия захранвали с първа храна смес от ориз и леща  Simple Smile

Мейденли - това за сричките и пола за първи път го чувам... нямам ясни спомени кои бяха първите срички на Бела, но първата думичка "мам" съзнателно произнесе на 8 март ... Heart Eyes

За пълзенето - Бела първо проходи в началото на 9 мес. (за нашите ръчички), чак след това пропълзя към 11 месец. Оги е с други номера - нали е бързак, няма търпение сам да се придвижва. Преди 2 седмици започнах да го оставям на земята в детската и той след доста тренировки пропълзя, макар и много смешно и по-скоро приплъзвайки дупе. Вече развива доста добра скорост и гони едно шишенце като коте Grinning Но и това вече не му стига - а го хвана за ръчички иска да ходи и даже прави първи неуверени стъпчици, но аз засега гледам да не го държа. Оставила съм го като цигане да се търкаля и да пада (е винаги хвърлям по 1 око)- на кака си печката си харесва много, тя е една много лекичка, но явно му е удобна - 2 дни се набира на нея, тя му пада на главата, но той упорито продължава. Е, вече не му пада на главата - цвърчи от удоловствие и гордост като се изправи започне да опустошава каквото докопа...  

Цвети - завид, завид! И аз искам да гледам снега по борчетата...Браво на Мони!

Деси - а честито камионче! hahaha

Последна редакция: ср, 08 фев 2012, 13:34 от heberlea

# 643
Здравейте.

КрисиФил, ужасно преживяване сте имали. Аз гледам да давам пликове, които не можеш да скъсаш... много ме е страх и винаги го гледам.

Деси, видях по новините, че е код оранжево, при наще също, при тях пък много силен вятър имало.

ТинаТ, аз ти казах и преди- не очаквай мъжа ти да вземе страна. Не може, постави се на негово място, ти също не би могла, а евентуални дразги между него и майка ти, биха те натоварвали... Който дудне, той го отнася. По-добре не разговаряй за свекърва си с него, а се оправяй директно със свекървата. Аз моята тук повече няма да я коментирам.... но и вече не ме дразни, напротив- забавлява ме. Simple Smile

Ани2, винаги съм се възхищавала за начина ти на изказване. Аз съм в другата крайност, често искам да кажа нещо без да обидя някой, въпреки това, някак си успявам да го направя. Комуникацията с жени винаги ми е куцала...  Rolling Eyes

Цвети, мислех си за вас и чаках да се включиш. Радвам се, че сте добре, да си изкарате прекрасно..

Кити,  Hug

Ваче, има едни спрейчета за да не замръзват ключалките. Сега Слав се е спрял на още по-голяма кола, тогава ще ми се смеят още повече по пътищата.... ще се чудят има ли шофьор, няма ли... Simple Smile Да вземе Ралка да дойде да научи Нико малко на китайски,  майка му като не знае нито един източен език, поне той...

Децата ви могат ли да седнат сами, т.е от легнало положение да седнат? Нико се изправя от седнало положение, крачки не е правил, само яде това, за което се е хванал... да пълзи въобще не се опитва, въпреки, че и на земята го оставям. Явно ще ми е мързелив...  Rolling Eyes

Хубав ден, излизайте, има слънце.

# 644
  • София
Чин, точно това щях да пиша - Виктор не може нито да се изправя сам, нито да пада правилно, по дупе. Ама напира... за къде и той не знае  Simple Smile

Ани2, наистина е много изморително, за кръста ми най-вече, но няма как, той си иска и ако не - рев  Simple Smile А за сричките - значи правилото има изключения  Simple Smile

Samiimami, скоро ще са зъбките  Hug

Оф, какво става с този мой аватар, постоянно ми сменя картинките...

Общи условия

Активация на акаунт