Отговори
# 480
Ние сме 5200 и 54 см а дрехи за 3м вече ни омаляват

Нормално да са ви малки.  Thinking С тези размери сте за по-големи месеци. Агнеса се роди 4 кила и 55 см и от родилното е в дрешки за тримесечно. Сега е почти на три седмици, като гледам до края на седмицата ще минем на следващия размер (за 3-6 месеца).

Карола, преди ЛЛЛ да са ти дали съвет, само да ти дам малко кураж да отидеш на лекар. Бучките и втвърдяването на гърдата може да са безобидни фиброаденоми и да нямат нищо общо с бременността и раждането. (Обаче ако последните седмица-две са тръгнали да растат, вземи да направиш един тест за бременност...). Лекарят е хубаво да ги погледне с ултразвук, ако наистина се окажат аденоми ще ти е от полза да ги хванете рано и да ги следите изкъсо за всеки случай - те рядко правят сериозни проблеми, но то от пазене глава не боли.

Честито момиченце на Ирчони! Много да е здрава и спокойна!

# 481
Миряна, благодаря за отговора. Бих искала да имам кърма допълнително, защото, понякога баща му го храни като като искам да поспя, пък и ако ми се наложи да изляза, както и факта, че най-вероятно ще започна скоро работа и искам да имам допълнително съхранена кърма. Детето си хапва с апетит на около 2 часа и според мен си изглежда добре, имаме "жълти" памперси - 2 много ПРЕпълнени и 2-3 нормално пълни. Изведнъж гърдите ми останаха като празни и имам чувството, че по-трудно ги захапва, а иначе го чувам да гълта. Прочетох отговора и за Силвия, и той ще ми е много полезен.Благодаря ви момичета от ЛЛЛ.
Благодаря и на Венуш и Красидика, че се включиха по моя проблем, доста се бях паникьосала вчера. Венуш имаш ли информация дали ако се яде сминдух, като подправка ще има същия ефект?  Confused
Нева, ти заслужаваш да дръпнеш завесата и да сложиш Grande Finale на нашите бременни радости и неволи. До края остана с най-бодър и свеж дух. Заслужи си аплодисментите  bowuu
Честита дъщеричка на Ирчони. Да ти папка много и наддава бързо  Grinning
п.п. Мислех си дали пиенето на кърма ще спомогне за производството на нова??? Някой има ли някаква идея дали това би работило? Confused

Последна редакция: ср, 08 фев 2012, 05:42 от Rapuntzel

# 482
  • Бургас
Добър ден на всички!
Нева, добре завърнала се с беболина!
Нашия мъник продължава да будува нощем.Току-що беше и събуден от каката, която си изяде боя за пореден път.
Освен това е и с конюнктивит, та ще се лекуваме.
'Ей го сега пак реве за гърда, а аз ще се гръмна вече.Направо не издържам на болките в бъбреците, от време-на време високото ми кръвно и безсънието...

# 483
Благодаря и на Венуш и Красидика, че се включиха по моя проблем, доста се бях паникьосала вчера. Венуш имаш ли информация дали ако се яде сминдух, като подправка ще има същия ефект?  Confused
Рапунцел, само без паника, момиче.  hug Кърма имаш, щом чуваш бебето да гълта. Peace
Значи, аз сминдух не съм пила или яла. Има го на таблетки, може да се поръча от нет-а. Ето инфо за сминдуха, може да се приема на чай също: http://www.kellymom.com/herbal/milksupply/fenugreek.html
В билката има  естествени прекурсори на женските полови хормони, които спомагат за секрецията на мляко. Доколкото знам от четеното и разказаното ми от приятели, това е една от най-ефективните естествени добавки за увеличаване на кърма. При продължителен прием е възможно кърмата за замирише на мая, но това се преживява.
Естествено, никоя добавка или чай не може да помогне за кърмата така, както едно често и ефективно сучещо бебе. Така, че каквото и да пием, най-важно е бебетата да са на гърда и да сучат. 

Нева, добре завърнала се. Hug Май наистина ти закри бебевалежа официално. И да не избягаш при февруарките. Искаме те тук. Heart Eyes

Тези дни и при мен гърдите са доста меки, дребчо доста виси на тях и сякаш почти нищо не е изял, все е недоволен. Обаче, така пълни пампите, че като видя поредното наакване до над ушите и страшно се успокоявам. Засега пия лактогонен чай, хапвам доста млечни и сусам и това е. До сминдух ще прибягна, ако действително видя пресъхнали гърди, но се надявам да не става такова нещо. Praynig

Шоки, за какво си е изяла боя Мими? Недей му се кара на детето, то се радва на малкия, милото Hug. Аз ако трябваше да се карам на Иглика всеки път като събуди Фифо, значи без глас ще остана. Бебето трябва и то да свиква с кака, дори това да означава малко мек тормоз. Не се ядосвай, децата го усещат и стават и те нервни. Гушкай повече Мими и я прати на градина, да се разнообразява детето Peace Hug.

Последна редакция: ср, 08 фев 2012, 10:38 от Анонимен

# 484
  • Китна Тракия
Привет и от мен днес!!! Докопах се до компа, но да видим до кога...
Набързичко да разкажа - ако успея - за раждането. Както знаете, потеглих към болницата в събота, 4-ти, по уговорка с док за предизвикване, без болки, без нищо. Прегледаха ме и установиха 4 см някъде разкритие, пукнаха ми водите и ме сложиха на система в 8.30 ч. По едно веме, може би  след час и нещо, болките станаха много гадни и нетърпими, падна ми и кръвното /аз си го усещам Sad/ - хем знам, че толкова рано упойка не могат да ми сложат, а и бях решила да е без - че ме е страх, но така ме болеше... явно съм с много нисък праг на болка.. та все пак поисках, но естествено ми казаха, че на този етап още няма как. Побърквах се от мисълта, че още много има - баткото пак със система съм раждала, отне общо около 7 ч. и половина, а този път още рано рано беше нетърпимо. По едно време, може би към 10,30 вече за моя огромна изненада усетих напъни - и се паникьосах, викам на акушерката, а тя ми казва - спокойно, толкова рано няма как да е, но дай да те видя. Погледна ме и Shocked казва - хайде на магарето, раждаш  Shocked А аз разтреперана направо имам чувството че не мога да стана. Док долетя ухилена и ми казва - браво бе, та аз дори втори път не можах да те погледна, страхотна си!!! Казах си - трябва да се мобилизирам и да мисля за това как правилно да напъвам. Добре че бях изчела доста, та знаех, но и док с акушерката ме наставляваха изключително добре, окуражаваха ме и аз се стегнах, напъвах по 3-пъти на всяка контракция, като задържах въздуха и на 4-тата и ил 5-таа отках бях на магарето, чух само - дишай дишай, не напъвай... и беба се роди, изплака веднага гръмогласно  Laughing Док каза, че съм била страхотна и много адекватна. Пък аз гледах как преглеждат бебето и си мислех - не може да бъде, свърши се!!!  
По късно ще довърша, че свеки дойде

# 485
  • София
Дубрутрууууууу
smarfietka_ Вигантол давам по две капки сутрин на гладно направо в устата Peace
gecumka а Драганов работи ли по  каса? Ого го водих в 25дкц, но сега им били изчерпани квотите за ехограф Crazyи трябвали както сме с направление да си го платим ooooh! навсякъде където звъннах искат между 25 и 35 лв.  #Cussing out аман от тая здравна каса , за какво плащаме осигуровки една камара пари наринахме за всичко тая бременност и раждане, че и после пак ... извинете за отклонението ама ....
freshme съжалявам за това което си преживяла Hug Hug Hug дано вече всичко е наред Praynig Hug Peace
June до сега не съм ходила на мамолог, но от Огешката тема знам, че д-р Гемеджиев е много добър Peace а и готин бил, та нашите мами се избиваха да ходят при него Wink
irchony Честито  bouquet
teddy_ няма как ... деца Rolling Eyes важното е че разбира, че е сгрешил Peace
mi_sy, Eskyto аз имам слинг от Ого още и сега си го ползвам много - много одобна и практична работа е! Peace
Veronika_ възхищавам се на режима който си е направила малката, а и хубаво наддава Peace Hug Heart Eyes и ние май сме вече на 62 за дрешките Rolling Eyes 56 започват да ни омаляват ... носи дрехите на батко си от три, четири месечна възраст Crazy
nevva добре дошли  bouquet прекрасен разказ Heart Eyes мечтиии Rolling Eyes

Нева, добре завърнала се. Hug Май наистина ти закри бебевалежа официално. И да не избягаш при февруарките. Искаме те тук. Heart Eyes
в тоя ред на мисли и аз се зачудих ние сме четири дни по рано ама сме друг набор Whistling и все пак ... тук съм от началото не ми се мести Rolling Eyes
желая ви усмихнат и спокоен ден  bouquet айде пишете по - бързо и да се местим в родени  Mr. Green
пп да направим колаж с дечицата Rolling Eyes Mr. Green  Thinking

# 486
здравейте!

Пиша при вас, тъй като тук има консултанти на ЛЛЛ.

Въпросът ми е: Имах аборт септември месец (предизвикано раждане). След това ми даваха хапчета за спиране на кърмата. Не си проверявах гърдите, но декември месец напипах 2 малки бучки. Сега вече усешам, че гърдата ми става доста твърда и бучките или стават повече или стават по-големи...няма как да разбера. можете ли  да ме посъветвате нещо? Знам,че трябва да отида на лекар, но нямам физическа и честно казано психическа възможност...

Здравей, KaRoLa!

Преминала си през наистина трудни моменти, дано напред те очакват само положителни емоции  Hug
Усещам, че си притеснена от прегледа и посещението на лекар, разбирам те напълно, но ти знаеш, че това е важно и само лекар може да прецени има ли проблем или не. Усещането в гърдите може да се дължат на хормонални промени. От колко време е това усещане за твърдост и уголемяване на гърдите? Как си усещаш гърдите около цикъл? Възможно ли е причината да е една нова бременност?

Разбирам, че си от Русе и ще си позволя да ти дам линк към профила на една от ЛЛЛ помощничките по кърмене от града, mmasheva. Винаги можеш да се обърнеш към нея или другите момичета от Русе, особено ако имаш нужда от подкрепа близо до теб.

Въпреки, че не се чувстваш комфортно с идеята да посетиш лекар, важно е да те види дори и само за да разсее притесненията ти. Може да е добра идея да попиташ момичетата от Русе за някой внимателен и добър специалист от града. Ще се радвам да споделиш после какво е казал/а.
Искрено ти пожелавам причината за промените в гърдите да е едно ново бебе  Peace

# 487
Здравейте!

Нева, страхотен разказ  Hug

Шоки, напълно те разбирам, въпреки че бебка ми е много спокойна. С първото ми дете бях много изнервена и се дразнех от всичко, та знам как се чувстваш. Успокой се и си мисли как скоро малчо ще се нагоди на някакъв режим и всичко ще се оправи. Аз също мисля, че е добре да пуснеш каката на градина. Аз ,ако имах възможност нямаше да го държа в нас. Сега даже тъкмо уговарям една занималня, в която да го пращам, че му е много скучно и само се чуди каква щуротия да направи за да ни привлече вниманието (но ни привлича шамарите най-често  Crazy ). Дано скоро се оправи времето да можем да излизаме и така всички ще сме по-спокойни. Сега еднообразието ни смазва (или поне мен).  Hug За бъбреците - нали знаеш, че трябва да пиеш мноооого вода. При мен като че ли маааалко облекчаваше положението. Сега откак съм родила не съм имала проблеми, дано нямам вече.  Peace

После ще пиша още - сега отивам да се цедя, че малката трябваше да е станала вече, но още спи.  Party

# 488
  • Sofia

Amore, благодаря ти за бързия отговор и за подкрепата.
Наддаването е за последните 20 дни(за втория месец). Първия месец наддаде килограм от най-ниското тегло. Тя се роди по-мъничка(2,620кг.) и ми се ще да навакса по-бързо. Преди седмица я теглих на всяко хранене, а накрая на денонощието получавам общото количество поето мляко. Сега не го правя, защото започнах да се депресирам и прекалено да се вглеждам в цифрите, а това ме прави неспокойна. В момента я меря веднъж на ден по едно и също време.
Напоследък суче  по- добре в полусънено състояние, просто като е събудена не е толкова спокойна, но като реши че не иска повече, нищо не е в състояние да я накара да поеме още мляко. Бута с език, прави кисели физиономии, изпъва се и когато я махна от гърда се успокоява и усмихва. Продължавам да опитвам и комбинирам различни похвати. Кърменето е изцяло с компресия, освен в случаите когато усетя, че се дразни от по-силната струя. Памперсите са 5 нормално напишкани, от които 1 или 2нормално наакани.
В слинга спи непробудно, но все още не знам как да я кърмя в слинг. Позицията в която я нося е изправена, с разкрачени крачета.
Голямата си дъщеря кърмех до 9м. и нямах никакви проблеми. Мислех си че всички бебета са лакоми, но уви ...

Момичета пожелавам ви спокоен и усмихнат ден, въпреки ужасното време!Отивам да чета назад.

# 489
Благодаря за отговора ЛЛЛ! Ще се свържа с вапия представител за града. Започнах да забелязвам бучките декември месец,но сега изглеждат по-големи. Не съм казала на никой,освен на мъжът ми, не искам да тревожа майка ми Sad

# 490
Здравейте на всички!Много време не съм писала,но от грижи и приключения не мога да смогна,а и тука нета хич го няма!
Гледам,че сте разбрали за моята мома!Роди се на  1-и януари,но водите ми изтекоха на 31-и декември.Аз обаче си изкарах празника,че и без това нямаше да ме срежат тогава.Секциото беше планувано за 4-и.Без малко обаче да родя на 12-и декември....На 21-и (32 г.с.)ми се спука околоплодния  мехур,изтекоха води,че стоях 2 с-ци за задържане в болница.Насрочиха ми дата за 12-и и на прегледа ми казаха,че всичко е ок и да си ходя.....Разказавам на бързо,че беба е до мен и вече е гладна!
Раждането мина добре,бях с епидурална.После имахме проблеми с по-дълга жълтеница,има и други неща,но друг път.Дария се роди 3365 и 51 см.
Оставям ви сега.Дано тия дни успея да вляза пак тук!

P.p.Малко любопитни факти!И лъчезара е родена 17 дена преди термин и Дария тръгна 17 дена по-рано!И двете са на празник родени(Лъезара на Великден)!И двете във високосна година!;)

Последна редакция: ср, 08 фев 2012, 12:31 от Mirkata

# 491
  • На морето!
Добър ден!
Как сте в този студ? При нас вятърът започна да утихва, което е чудесно, още повече, че имам работа навън днес.
Невва, дълго чаканото събитие е било точно каквото си представям, че трябва да е 2ро раждане. Кратко и леко.
За непослушните каки и батковци- Симеон също е много палав по принцип, а сега още повече. Има нужда да си доказва, че вниманието ни не е на 100% отнето в полза на Валерия, но тъй като е малък и щур решава по някакъв абсурден начин да ни впечатли. Преживява милото ми то. А и по принцип е много емоционален и експресивен- говори високо, смее се шумно, бяга, скача, блъска врати, като хала е, такъв му е темперамента на близначето ми, но е също толкова раним и чувствителен и не бих си позволила да го удрям, много съм против шамарите, а и се старая да не повишавам тон в тази деликатна ситуация, това ще влоши още повече нещата. Разбира се има моменти, когато изпушвам, но се старая да се сдържам, а като ми се струпа си поревавам и пак наново. Той ходи и на градина от началото на седмицата, преди това си беше у дома и е съвсем различен като е бил 8 часа с приятелите си и се е наиграл и като си е стоял у дома по цял ден и само ме обикаля с надеждата да си поиграем.
Шоки, за конюнктивита ще кажа и тук, че аз избегнах капките като почиствах на всяка смяна на памперса със стерилна марля, напоена с физиологичен р-р и после една-две капки кърма. За 2 дни се справихме със слепнало оченце и големи и гъсти като лепило гурлички. Продължих още няколко дни профилактично с тези процедури.
При нас е грипна епидемия и няма ДК, така че боцкането на Валерия се отлага до понеделник. Тогава ще знам и колко е наддала, но като я гледам не е малко, вече изпълва някои от дрешките, в които се губеше преди 3 седмици. Но и съдейки по пълните памперси- добре хапва детето. Вече усъвършенствах кърменето легнала и откакто не ми се препълват гърдите си я взимам да спи при мен- голям кеф е като си отвориш очите да видиш малката муцунка на бебчето си, не знам дали тя ще свикне да спи с мен и няма да иска да спи в кошарата си, но аз със сигурност ще съм неспокойна и нетолкова щастлива ако не спи при мен.  Heart Eyes
Оставям ви засега с пожелание за топъл и спокоен ден!

П.с. Мирката, моя кърмачески мозък нещо се бъгна и тотално се обърках с датите, които си писала.  Thinking

# 492
и аз да се запиша....
 newsm78 тази сутрин 5 памперса с акано от 7 до 10 яде ...и ...ака, миене пак ядене и така дооооо 11 по едно време не издържах и се скарахме с таткото....  а аз ще простирам че от вчера следобяд до днес пак една пералня начишкани дрехи.
вероника,и ние сме с размер за 3 мес.   бяхме взели за новородено дрешки и точно по 1 път сме обличали и му бяха теснички на милото  седеше много смешенв тях.и сега в това време немога да отида да понапазарувам та ще да е интернет.
 към ЛЛЛ: как се разбира дали ти е хранителна кърмата? Thinking

момичета  признаци аз настинало бебе да ми кажете?
 в този без причинен рев и будуване, почвам да търся вината в себе си мисля че кърмата може да не ми и хранителна,да ми е болно детето... иде ми  и аз с него да писна в един глас

# 493
Хаххаха,ми то аз от бързане да предаам по-вече инфо.....
Термина ми беше за 16-и януари.На 31-и декември ми изтекоха води,родих на 1-и януари.
Но в 32-а г.с. ми изтекоха пак води и ми се спука оклоплодния мехур някъде на високо и за това писах,че можеше да родя на 12-и декември....
Но най-важната е датата 01.01.2012г,така че другите са излишни.....Simple Smile)

# 494
Обнових малко информацията на първа страница: вече не чакаме близнаци, мама Jenka е родила още на 15.12 момченце и момиченце, а LucyLynn, която уж също чакаше близнаци, се оказа недействителна личност, така че я махнах от списъка. Buci вече не пише в тази тема, но все пак да споделя и нейната щъркелова новина: на 5ти, в неделя, е родила момиченце Ивет, нормално предизвикано (термин 26ти януари).

Нещо обаче не мога да оправя първата страница - реже ми последните десетина реда от текста. Някой друг от поддържащите темата може ли да се справи с това?   newsm78

Общи условия

Активация на акаунт