Отговори
# 705
Честит празник - на който каквото празнува!  Grinning

И аз съм далече от усещане за привлекателност - то не са течове, млека, дрехите ми все оповръщани... Но то ще свърши това след месец-два-три-година.

Агнеса вече започна да ми хваща косата. Щастливи времена идват.  Laughing

# 706
Честит празник!
 Ние сме добре-повръщаме,но и добре наддаваме. в четвъртък смена оропед,а аз и на гинеколог.
 Лохиите ми почти изчезнаха(3-4 капки).Наддала съм 1кг(ще трябва да огранича сладкото и хляба),а ако има време да покарам велалгометъра.

# 707
Тръшна ме страхотен грип и се наложи да изпратя майка ми и мъжа ми на ортопед. Специално исках да питат дали мога да я слагам в столче бъмбо. Те забравили да го питат. На упътването пише, че е от 3 месеца нагоре. Някой има ли отзиви. Купих такова, но зеленичко

# 708
  • На Дунава
Откакто Мила се навива да суче и от двете гърди, все едно имам 2 бебета: едно ангелче, което се напапква за 10 мин от гърда, пускаща стабилна глътка на всяко засукване, и малко нерваче, сучещо по 30-40 мин от дясната ми бившо-маститна гърда, пускаща по глътчица на  4-5 засуквания. И въпреки това детенцето дърпа упорито и прилежно, по някое време спира да се оплаче гръмогласно, и после пак продължава. Да не болеше толкова при всяко засукване, щях да си позволя да мисля, че съм му Фанала цаката. Освен това мойта щерка дъжи да се навие на кълбо около гърдата, докато суче. Както и да я поставя в началото, до 2 минути след началото е забила носленце в цицката и се е увила около нея като някоя гъсеничка. Голяма любов! И последен дерт, мойто бебе е традиционалист. Приема само най-стандартната поза за сукане, ако я сложа в друга, или следва незабавно оплакване и дърпане, или сякаш забравя как се суче, и започва само да ми целува зърното, да си смуче устничките, но не и да суче ефективно. Бебешка му работа!  Heart Eyes

# 709
Относно дърпането на гърдите и отдалечаването от майката, искам да ви развеселя със случка. Детенцето ми голямото се къпе с мен (беше на около 2 години и половина), аз на душа, тя в леген на земята. Поглеждам, гледа ме с благоговение и ми вика: Мамо, нали и аз като порасна ще имам такива Дъъъъъълги цицита като теб.

# 710
На упътването пише, че е от 3 месеца нагоре. Някой има ли отзиви.

Lucanka, Бъмбо-то е за след три месеца, защото няма опора за гърба и бебето не може да седи самостоятелно в него, ако не го подпира някой (а то ако го подпираш се губи смисълът на столчето изобщо). По-добре изчакай, малко ти е бебето още.

# 711
а защо бебето трябва да седи в това нещо? не е ли редно бебето да сяда, когато само може да го направи?

# 712
На упътването пише, че е от 3 месеца нагоре. Някой има ли отзиви.

Lucanka, Бъмбо-то е за след три месеца, защото няма опора за гърба и бебето не може да седи самостоятелно в него, ако не го подпира някой (а то ако го подпираш се губи смисълът на столчето изобщо). По-добре изчакай, малко ти е бебето още.

Аз не съм си задала въпроса правилно, струва ми се многоо седнало, не е ли малко на 3 месеца да го слагам?

# 713
а защо бебето трябва да седи в това нещо? не е ли редно бебето да сяда, когато само може да го направи?

Защото са любопитни, искат да гледат, легнали им се оскубват косиците отзад, в слинга гледа само към мен, затова

# 714
мене ми се струва поредното търговско хрумване,  но аз съм против и вибриращите шезлонги, и бънджитата, и т.н.
ще кажете после как е.

# 715
Не сме купували и ние такива неща, но като видя плешивини отзад на главите на бебенцата ме хваща яд. С първото толкова ме дразнеше тази плешивина, че я обръснах рано рано.

# 716
като спомена обръсването, се сетих - имам приятелка казачка, тя ме пита дали ще правя нещо за 40 дни на бебето и аз й обясних. У тях на 40тия ден се събирали хора и главата на бебето се бръснела ритуално/изобщо до третата годинка можело да се бръсне и на момичетата, и особено на момчетата/. Освен това къпели бебето във вода, в която гостите хвърляли монети. Иначе и тя като видя Андрей за пръв път, му пъхна банкнота под постелката - това и ние го правим.

# 717
Райнето е била подпряна на някаква кост и се роди без коса отгоре, само отстрани и отзад. Приличаше на солиста на Продиджи, и като и стана плешиво и отзад от лежане, не издържах. Ей, я прилича на охранен морски пехотинец. (на два месеца е тук, с 3 кила и половина над рожденото си тегло Simple Smile )

# 718
  • Бургас
Луканка, при нас съветват бебе да не се слага да сяда, където и да ако не може то само да седи стабилно, което значи след 6 месечна възраст.Иначе се натоварва гръбче, кръст.
А много сладка снимка си показала на бузанка, и моята Мария беше бузеста и какво хапане падаше Simple Smile
Мами, като свършат лохиите, тогава ли ще ходите на гинекологичен преглед?И в какво се изразява прегледа?Питам, защото мен си ме понаболява от шевовете, а не искам още да ми бъркат отдолу, поне да ми минат и тогава.Или гледат на ехограф?  Thinking

# 719
  • На морето!
Айдеееее, докато се наканя да пиша Вери се събуди и кърмих, преобувах, кърмих, а вие сте написали 11 нови мнения  Crazy
Луканка, тези столчета (аз така ги наричам) не се ли ползват като помощник, когато детето се учи да сяда? Според мен и от 3ти месец е рано, аз ще започна от 4ти да повдигам облегалката на шезлонга на 30 градуса и постепенно ще увеличавам наклона, за да стигне до 90 градуса след 6 навършени месеца.
Бибиана, дано скоро и от дясната гърда да е приятно и лесно като от лявата.
За външния вид и самочувствието- скоро се жалвах колко ужасна се чувствам. Точно както Венуш е описала, но от време на време имам и екстра бебешко ако, ако можех да живея в банята бих го направила с удоволствие. Дано скоро поне намалее спонтанното потичане от гърдите, защото преди, по време на и след кърмене плуввам цялата в кърма. Слагам контейнер, в който да се събира докато кърмя, че те изтичат по около 30 мл., все пак е намаляло количеството, но още е много. А през нощта, ако поспи повече от 3 часа м-у храненията става мазало- буквално. Нямам търпение това да отмине.
Иначе си се кърмим, аз съм щедра кърмачка и Вера едва сварва да изгълта количеството, което ѝ се стича и пръска в устата като дръпне първите пъти. Научи се леко да отпуска вакуума като ѝ дойде в повече и то си изтича на тънка струйка по мен, понякога и по нея. Ако е истина, че кърмата е много полезна за кожата, то аз ще имам кадифена кожа на корема  Mr. Green
И така при нас- ядем, акаме, спим, давам вит Д и от днес официално мисля да открия сезона на разходките. Успях да се приведа в нормален човешки вид, само трябва и да се боядисам и ще позамажем лустрото съвсем.  Whistling
 И още 5 отговора...
Луканка, адашката много сладки бузки е имала!  Heart Eyes
Симеон се роди плешив като старец и много рус, коса се появи след 7ми месец, а Валерия се роди тъмнокоса и с дълги косми, не много гъста коса, но дългичка на темето и малко по-къси покрай ушите. Има една смешна либма, която каквото и да правя си се завърта, а косата ѝ започна да изсветлява. Сега е кестенява, явно и тя ще става блонде.
Иначе с косата е свързан много неприятен навик- хваща се здраво за някое кичурче и си дърпа ръката, без да пуска- съответно се скубе и пищи. Явно пак ще слагаме ръкавички, че ако не я видя навреме да я откопча си причинява сериозно страдание.  ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт