Толкова ли е трудно да се омъжиш след 35 г.?

• 254 798
  • 5 581
  •   1
Отговори
# 2 640
Е,да но все пак е много по-лесно да се опитваш да убедиш себе си,че омъжвайки се на 23 си направил най-добре и,че нищо не си пропуснал. Laughing
Има,разбира се и изключения но масовата практика е омъжилите се на 23 да се развеждат на 35+,че и по-рано. Като ще обобщаваме - ето ви още едно обобщение  Wink

# 2 641
  • София
късмет, късмет е всичко. Само че късметът се изкривява от достъпността до ресурса - мъже или жени. Все едно да избираш измежду три рокли или измежду тринайсет. А за десет години всеки човек може да се изврати до наузнаваемост, и то без значение на каква възраст. С възрастта всички недостатъци (не са точно недостатъци, но да кажем по-неприятни черти) се обострят, та е добре човек да гледа бъдещите роднини в лицето на родителите му, защото вероятността мъжът да заприлича на баща си е по-голяма, отколкото да не прилича на него. Ако свекърът е деспотичен, почти сигурно е, че и мъжът ще се превръща в такъв с времето, ако ще да е бил пухкаво котенце. Същото важи и за жените - виж тъща си и ще разбереш в какво ще се превърне жена ти.

# 2 642
  • София
Да, но на 35 (че и по-рано) имаш реален шанс да започнеш на чисто още веднъж.  Peace Имам предвид ново семейство, а не връзки. Докато ако се разведеш на 45, малко ти падат шансовете за това. Чисто статистически.
Не че ми е минавало през ума сато съм се омъжвала, просто вече два пъти ми се случва да ми го кажат - "Толкова си млада, че като си отгледаш децата можеш да започнеш живота си на ново". И мисля, че е така. Обаче засега нямам никакво намерение да го правя.  Laughing

# 2 643

А и понякога не е от значение кой какво предпочита, а как ще се стече животът

Правилно.. никой не знае как би се стекъл живота.. пък се старай колкото си щеш.
Доста мои приятелчета се разведоха след 15- 20 години брак.. тъжно, но сякаш някои като подгонят петдесетака.. и става мамата си трака.. как пък така след толкоз години заедно решиха че вече не са един за друг.. то всеки си има обяснение по въпроса.. най странно ми беше на позната, рекна ми че просто децата и пораснали и си фанали пътя.. а на нея и се живеело и затова се разведе!!!  Crossing Arms

# 2 644
  • Варна
Ох, Andariel, кефиш направо! Така браниш истината от всякакви посегателства! А тя е като сфера - откъдето и да я гледаш, все е "истина". Сякаш условностите те обиждат. Уникат си, с най-добри чувства! Hug

# 2 645

та е добре човек да гледа бъдещите роднини в лицето на родителите му, защото вероятността мъжът да заприлича на баща си е по-голяма, отколкото да не прилича на него. Ако свекърът е деспотичен, почти сигурно е, че и мъжът ще се превръща в такъв с времето, ако ще да е бил пухкаво котенце. Същото важи и за жените - виж тъща си и ще разбереш в какво ще се превърне жена ти.

Това не е сериозно .. нали Andariel???   Shocked
Нито аз приличам на баща си.. нито бих заприличал на него...  Joy
А жена ми ако заприлича някога на тъщата.. оттекла е горката отвсекъде  Joy .. добре че твърдението ти не отговаря на действителността!!!  Laughing

# 2 646
Имайте предвид, че на 35 както жена, свикнала да живее с някого, пък дори и да не е удовлетворена, се страхува от това да бъде сама, така и обратното, като си свикнал да живееш сам, по трудно се пречупваш да  делиш пространство и душевност. За това жени, омъжени рано и след 10 - 15 години, ако не са доволни от положението си, се развеждат по скоро като имат начален тласък от вече появил се друг мъж, а не се решават да направят първата крачка и да останат сами.
Кардинални промени на 20 се правят лесно, не мислиш много много, отворен си за новото, на 35 и особено след 40 ти трябва много по силна мотивация да промениш статуквото. Независимо дали става дума за това да си предадеш свободата или да си я върнеш.

# 2 647
късмет, късмет е всичко.

напълно съгласна с андариел - късметът е всичко.

има хора с късмет, има хора без късмет  Rolling Eyes

177 страници  Shocked, предлагам подфорум 'бракове, женитби и разводи'. има бъдеще  Crazy
турнахте в джоба си дори и екзистенциалния проблем за след смъртта Twisted Evil

# 2 648
  • Варна
Същото важи и за жените - виж тъща си и ще разбереш в какво ще се превърне жена ти.

В моя случай - а дано, ама надали! Grinning

# 2 649
Кардинални промени на 20 се правят лесно, не мислиш много много, отворен си за новото, на 35 и особено след 40 ти трябва много по силна мотивация да промениш статуквото. Независимо дали става дума за това да си предадеш свободата или да си я върнеш.

Което е странно, защото на 35 вече знаеш кой си и какви са ти възможностите. Имаш много повече ресурси (финансови, личностни, професионални и т.н.). Имаш мъдростта да не правиш простотиите и грешките от младостта, знаеш как се случват нещата в живота и всички фактори са на твоя страна. Просто трябва да искаш промяната наистина и да не робуваш на предразсъдъци. Всички шансове са на страната на една 35 годишна.

Като говорим за предразсъдъци ми прави впечатление, че тази възраст (в момента е 35) до която "става" жената все повече нараства. Било е време, когато 25 годишна е била стара мома, сега на 30 годишните им казваме момичета, а пък на 35-40 раждат за първи път и лекарите не са никак изненадани от този факт! Според мен, времената се менят в полза на жените и дано да продължи така!

# 2 650
Имайте предвид, че на 35 както жена, свикнала да живее с някого, пък дори и да не е удовлетворена, се страхува от това....
Права си, но и когато се омъжиш рано и около 40 години си вече отгледал децата има един период от време когато разбираш, че все пак ти остава още "един живот" и повечето започват да го живеят. Той просто не е известно какво ще донесе.
35-40 години са една преломна възраст и никак не е чудно, че много семейства се разпадат в тези години.
Иначе, ако до 35 си живял сам ще ти бъде доста трудно да живееш с друг, ако не употребиш разума си, а оставиш нещата, че човек все пак се пренастройва.
Мисля, че е по- лесно за тези които винаги са искали да имат семейство и са с настройката, че трябва да се правят компромиси, поне за елементарни неща.

# 2 651

Което е странно, защото на 35 вече знаеш кой си и какви са ти възможностите.
Кое му е странно, точно заради това, защото младежкият оптимизъм, усещането че всичко можеш те кара по лесно да се хвърляш с главата на долу, докато после вече прецениш + и – и ентусиазма ти спада.Това, че знаеш какви са ти възможностите, не значи непременно, че ти харесват.   Laughing

# 2 652
Което е странно, защото на 35 вече знаеш кой си и какви са ти възможностите. Имаш много повече ресурси (финансови, личностни, професионални и т.н.). Имаш мъдростта да не правиш простотиите и грешките от младостта, знаеш как се случват нещата в живота и всички фактори са на твоя страна. Просто трябва да искаш промяната наистина и да не робуваш на предразсъдъци. Всички шансове са на страната на една 35 годишна.
Ах, хора, хора, това вашето звучи точно като 13-годишна, дето "ходела" със съученика, защото били излезли един път на кафе... ама той не знае, че ходят!
Каква полза да имаш възможност да се огледаш, като шансът да те върнат културно, но твърдо, е по-голям на 35?
Чудо голямо, че имаш възможност да вдигнеш чутовна сватба, като нямаш още кандидат-жених  baby_neutral Малко като тигана сложен, пък рибката не просто в морето, ми насред Тихия океан baby_neutral, ама нищо, аз имам яхта и ще ида да я хвана - ами иди, хвани я, пък тогава сипвай олиото и се кани да готвиш  Joy
За да има шанс една жена да се омъжи на 35, нали първо трябва да намери кандидат и да походи достатъчно дълго с него, за да има на какво отгоре да реши, че този ще я вземе? hahaha
Иначе не виждам какво бистрим тук.

# 2 653
Което е странно, защото на 35 вече знаеш кой си и какви са ти възможностите.

Joy Joy
извинявай , но какво искаш да кажеш с това ?

# 2 654
  • София

та е добре човек да гледа бъдещите роднини в лицето на родителите му, защото вероятността мъжът да заприлича на баща си е по-голяма, отколкото да не прилича на него. Ако свекърът е деспотичен, почти сигурно е, че и мъжът ще се превръща в такъв с времето, ако ще да е бил пухкаво котенце. Същото важи и за жените - виж тъща си и ще разбереш в какво ще се превърне жена ти.

Това не е сериозно .. нали Andariel???   Shocked
Нито аз приличам на баща си.. нито бих заприличал на него...  Joy
А жена ми ако заприлича някога на тъщата.. оттекла е горката отвсекъде  Joy .. добре че твърдението ти не отговаря на действителността!!!  Laughing

абсолютно сериозно. Изключения има, но в общия случай се получава така. Момчетата запроличват на бащите си, дори в чертите, които най-много са мразели като деца, а момичетата заприличват на майките си по същия начин. Дори за момчетата ми се вижда по-вероятно, особено ако бащата е деспотичен, защото ги прилвича на младини да се ежат на бащите си, но всъщност искат да им се харесат, а как ще им се харесат - като припознават техните черти. На всичко отгоре носят половината им гени.

Ментова, вероятно е така. Няма как човек да е гъвкав и солиден едновременно, освен ако не е някакъв свръхнов материал. Поне децата ми твърдят, че при всичките си особености и недостатъци, съм непоклатима, когато трябва да се опрат на някого. За условностите - не че не ги отчитам, но с времето съм стигнала до извода, че условностите в един момент размиват картината и има опасност да се изгуби фокъсът върху ядрото, и в един момент всички достъпни условности трябва да се сведат до някакво крайно число, за да бъдат по-поддаващи се на анализ и планиране. Навремето бях много разпиляна в това отношение, сега окастрям някои неща, че иначе няма напредък.

Общи условия

Активация на акаунт