Толкова ли е трудно да се омъжиш след 35 г.?

• 254 450
  • 5 581
  •   1
Отговори
# 540
Богиня, има бе! Нали и хирурзите, и то човек, и то трябва да яде Joy. И аз спя по корем и по друг начин не мога. Миииии, грозна ще ходя.

caffeine , дъщеря ми едва ли ще доведе на 19г 37 годишен обикновен мъж. Просто тя, като повечето момичета тук, иска нещо по-модерно и младо. Но ако такъв си хареса, няма проблем да го доведе. Даже на рожденните си дни не кани деца, за които се знае, че не носят хубави подаръци  Embarassed. Ако е известен, богат е друго. По-вероятно е 19г ми син да води 37г жени, защото на 19г едва ли ще има икономическата мощ за разнообразен полов живот с връстнички. А и връстничките му ще искат любов, вярност, подаръци, бяла рокля, деца а на него за тези неща ще му е през оная.

Държа на мнението си, че на българските мъже 'нещо им има', много са потънали  в клишета и стереотипи и за жени извън тях е много по-лесно да намерят съпруг в странство.

Не е толкова лесно и зависи от човека. Аз не се виждам във връзка или брак с не- френскоговорящ. А говоря доста добре много езици и съм живяла в различни страни. Сега си представи 40 годишна, която е ходила из чужбина само по екскурзии и не знае добре никакъв чужд език да търси чужденец. И да заживява с него, когато досега е живяла с майка си, която я е прала и и е готвила. Познавам доста стари моми ж България, които плюят по българските мъже, но все с такива ходят.
Shocked Shocked
много добре си я възпитала дъщеря си!

# 541
А смяташ ли, че с възрастта шансовете това да се случи /да те оценят в разисквания в темата, ако има вече такава, аспект/ намаляват? Мисля, че това е точно по темата- дали става по- трудно да те оценят с годините. Конкретики има разни, извън тях, според теб общият масов случай дали е такъв?

С уговорката, че не са ме оценили.
Явно за другите съм станала доста по- уравновесен човек, не такъв максималист, не човек който да казва "раз - два", човек който може да прави по- големи компромиси за дребни неща, да приема хората със свой те + и - поне в някакви граници.
Известна степен е и плашещо, не защото съм "висока летва", но човек се замисля дали някой който който има изграден начин на живот е сигурност и къде е игнорирането на другия.
Колкото и странно да звучи от 20-27 години имаше по- малко хора и много по- нестабилни , отколкото от 35-43.  От 30-40 години една жена привлича към себе си много по- стабилни мъже, които имат намерение да се свържат с нея. Дали от по- реалистична преценка на мъжете за партньор в живота им или от това, че самата тя започва да отсява преходното... Може би двете.
Като капак на всичко наистина във възрастта от 30+ изглеждах по - добре дори чисто физически отколкото на 20+. За женственост не ми се говори - просто е несравнимо. Може би когато си на 30 се научаваш да използваш вече чисто "женски" методи. Женствеността и увереността не е за пренебрегване от външен човек.
Да допълня, че оценката не е само моя, но на хора които ме познават и беше на 20 годишнината ни от завършване на института, както и на хора които ме познават от дълги години.

Последна редакция: пт, 03 фев 2012, 12:08 от Снежа63

# 542
....

пини, живеем в материален свят Wink
не че щерката на невена има нужда от подкрепа  Laughing

каквото и да си говорим - парите управляват. това да е духовно извисен, беден, гладен, бос и гол - е заминало Wink

искам да ви видя как 'давате' щерките си на някой беден и гладен в днешни времена Laughing то не че ще ви питат, де Wink те самите са научили урока, и без да им е преподаван у дома.

# 543
  • Kопенхаген
Розмариня и слънчева*, ние които сме безбрачни да не би да сме дамгосани и всеки да ни сочи с пръст.
Както вече казах бракът не е решеващ фактор, за успеха на едни семейни отношения и освен това все повече започва да се налага като отживелица.
А такива където чакат да се оженят първо и тогава да създават семейство, постоянно ще  присъстват във форумите под формата на теми.

# 544
  • Kопенхаген

И аз имам връзка, ама не е същото. Казвам, мое мнение.

За какво са ви тези бракове? Аз от както се помня, все съм бракувана. Пфуу ... Добре че го няма през половината време.

Ами, класика - желанието да се видя в бяла булчинска рокля.
И докато чакаш, живота ти минал, а репродуктивните ти функции намалели....

# 545
  • София
То с подпис, без подпис, все едно. Никой не е застрахован от разпадане на кошарата.  Wink
Но, както вече сме обсъждали в други теми, за висши постове се гледа с много по-добро око, по цял свят, ако си имаш законна половинка, а не партньор. Не че подписа им пречи да имат n на брой любовници.  Mr. Green
Аз се жених млада и зелена и ми се искаше да се видя в рокля. Пък се оказа, че много ми отива да съм булка, да му се невиди. Така че ако взема, по някакво стечение на обстоятелствата да се заженя пак след 35, не знам дали няма да подпиша отново. Защо да си спестявам този уникален ден, като с него и ебз него после ще ме завъртят злободневните битовизми?

# 546
Розмариня и слънчева*, ние които сме безбрачни да не би да сме дамгосани и всеки да ни сочи с пръст.
Както вече казах бракът не е решеващ фактор, за успеха на едни семейни отношения и освен това все повече започва да се налага като отживелица.
А такива където чакат да се оженят първо и тогава да създават семейство, постоянно ще  присъстват във форумите под формата на теми.
Не, до дето нас ни има.
Има и жени които просто дори да са сключили брак искат да са булка.
За другото и аз се ориентирам трудно и трябваше и още да минат дълги години за да различа приятели от семейство, самотна майка / по старите определения/ и такава която не е сключила граждански брак с бащата на детето и различни други вариации на съвместно съжителство.

# 547
  • София
Мадам, според мен не засягат буквално брачната клетва в изказванията си.
Не наблягайте толкова на буквалистиката.

А и да не забравя- все едно дали сте женени, важното е обезпечението на чие име е.
Материалното, имам предвид.

# 548
....

пини, живеем в материален свят Wink
не че щерката на невена има нужда от подкрепа  Laughing

Не е задължително Невена така да я е възпитала.
 Да не мислите, че майка ми ме е възпитала да искам богат мъж? Не. Никак даже. Сама съм си го избрала това, такива мъже  съм преценила че заслужавам - с такива съм имала контакти Peace

# 549
  • Paris, France
А и да не забравя- все едно дали сте женени, важното е обезпечението на чие име е.

Ох, де да беше все едно! И да е всичко на името на мъжа, при развод могат да му вземат голяма част, че и солена издръжка да му лепнат. Аз затова, ако съм мъж, не бих сключила брак. Ако искам деца и съм мъж бих си ги направил в Боливия, Уганда или подобна държава и без брак с майката.

# 550
  • Колибите

И аз имам връзка, ама не е същото. Казвам, мое мнение.

За какво са ви тези бракове? Аз от както се помня, все съм бракувана. Пфуу ... Добре че го няма през половината време.

Ами, класика - желанието да се видя в бяла булчинска рокля.
И докато чакаш, живота ти минал, а репродуктивните ти функции намалели....

Репродуктивните функции на когото и да било, не бих ги коментирала по твоя начин Sad. Съжалявам Sad.

А това, че съм безбрачна, както някъде не помня вече къде писах, не е древногръцка трагедия Joy. Даже и средновековно английска не е Joy.

Животът е прекрасен yes   jumpuu  jumpuu  jumpuu.

# 551

Мъжът над 35 има абсолютно същите шансове като жената над 35. Вие разсъждавате от позицията на това, че само мъжете имат избор. Тотално невярно!!!

не знам какъв избор имат жените на 35- 40, когато мъжете на тази възраст определено може да предпочетат за разговор една жена на 38/примерно/, но биха се оженили за такава на 25/ако имат възможност/.

Да, това го разбирам много добре. Ама защо едно момиче на 25 би се омъжило за "чичко" на 38, ако не е за пари. Според вас мъжете нямат ли нужда от партньор, от някой който да ги обича, да бъде с тях заради тях. И какво прави един 40 годишен, който иска да има деца, но 25 годишните масово го отблъскват? Купува си булка от Виетнам или Албания?   Joy О, забравих че не говорим за богат тук. Май, май единствения му шанс е да отиде при наборката и да се моли тя да го хареса.

# 552
  • София

Ох, де да беше все едно! И да е всичко на името на мъжа, при развод могат да му вземат голяма част, че и солена издръжка да му лепнат. Аз затова, ако съм мъж, не бих сключила брак. Ако искам деца и съм мъж бих си ги направил в Боливия, Уганда или подобна държава и без брак с майката.
А и в България може.
Може и да се омъжиш за много заможен човек и чак при развода да установиш, че всичко е на фирмата, не е обект на СИО и той получава дивиденти в скромен размер и излизаш от този брак гола като пушка с около сто лева издръжка за детето.

Или е трупал имущество на името на мама и тате и накрая си го получава като наследство, пак не е обект на СИО.

Един друг мой познат пък, заведе половинката и майката на децата си да се оженят на екзотичен остров, сватба за чудо и приказ, ама бракът юридически невалиден.

Изобщо до утре мога да разказвам. Ако един мъж не желае да споделя с жена си друго, освен сърцето и ръката си, няма проблем, начин винаги има.

Сравнението за момиче на 25 и "чичко" на 38 не е уместно.
Такава двойка изглежда прелестно, освен ако нямаме драстични разминавания във външния вид, тип красавицата и звяра.

Последна редакция: пт, 03 фев 2012, 12:41 от Azzy

# 553
Това не е разлика Naughty. Вижте Том Круз и жена му - изглеждат на една възраст горе долу, а имат 13 години разлика. Жените се скапват по-бързо. На 38г. си е пич един мъж. Peace

# 554
Да използваш репродуктивните си  функции може и с мъж без брак, да оставим, че изборът е по- голям, стига ти самата да не ги пропуснеш.

За материалната страна не съм съгласна, защото не мисля, че придобитото през време на брака трябва да е общо или може да се дели по равно.
Да не искат да сключат брак има и много жени, да оставим едни разправии по развода.

Може ли хора на семейни начала да сключват споразумение за имуществото?

Общи условия

Активация на акаунт