Толкова ли е трудно да се омъжиш след 35 г.?

• 254 582
  • 5 581
  •   1
Отговори
# 360
Ама няма такова нещо, Андариел:) Женели са се на 23 не защото са били по-мъдри, а защото условията са били такива. - университет, намираш си булка, следва разпределение и ГАРАНТИРАНо работно място, където спокоен откарваш целия си живот. Раждаемостта поощрявана, здравеопазване гарантирано, всички условия да живееш спокойно налице.
Да запо4вам ли да изреждам разликите, или няма смисъл.

# 361
  • Paris, France
според мен поколението на нашите родители на същите години като нашите, са изглеждали къде-къде по-добре. И са били по-здрави. Без сто кила грим, без фитнеси и кой знае какви козметични процедури. Сега е кекава работа, така да се каже, отвън ябълката румена, пък отвътре червива.

Нямам хич такива наблюдения и спомени.

За съжаление ........ съм напълно съгласна с Andariel. На моя баща всичките му зъби са си в устата на преклонна възраст а аз вече имам два правени (пломбирани). И косата си му е на главата. Майка ми има повече коса и от мене а не се е мила с професионалните Керастази. Нямаше и толкова хронично болни и кекави хора. Сега колко дебели деца и деца с очила виждам. Въпрос на време е и моите да станат такива от седене пред телевизора. Не им беше зле тогава. Имаха по-малко деца и ги хвърляха на баби. По-рано се пенсионираха. Повече почиваха.

# 362
До къде стигна темата.. Shocked
Ами до там, че ако работиш нещо, което не е на бюро, погрозняваш неимоверно, доколкото аз (не)разбирам и оставаш стара мома. Rolling Eyes

# 363
  • София
По-мъдър и отговорен ставаш грижейки се за семейство и деца, не женейки се. Макар че едно време масово децата бабите ги гледаха, та не съм сигурна колко е вярно това твърдение. Но принципно е така. Едно е да лежат няколко човека на твоята отговорност, друго да се чудиш само къде да дивееш след работа.  Laughing

# 364
Вие май се е****те с бай брадър:-) само като де сетя за соц зъболекар,  пък и ако разцъкате статистика за зъбния статус на населението....
Да вдигаш каси било като да ходиш на фитнес. Да бе, да. Сигурно и да копаеш картофи е като да играеш поло.
 пп. От единични и лични примери няма одобен смисъл както знаете

# 365
Определено на акъл са били по-зрели, защото са се женели на двайсет и малко и са се грижили за семейство и деца, а не като сега до 30 да се изживяват като тийнове.

Зависи. Едната ми баба (родена 1910) се оженила на 39. Зорлем разбира се, за един учител по физическо по заръка на баща си. Дотогава само е обикаляла света и свирила на пиано. Баща й (прадядо ми) е бил композитор. Тя отвреме на време поработваше като учителка по музика. Почина на 96 една година след дядо ми, който през цялото време работеше за разлика от нея. Тя правеше една бадемова торта на седмица, за бридж срещата й с приятелките. Това беше. До самата си смърт той беше единственият, който готвеше и въобще правеше всичко.
Другата ми баба нещо подобно. Богата мома, беден момък.

Та елементи всякакви е имало и тогава и аз не помня моите баби да са се пребивали от работа. Не са вършели и една пета от това, което аз например върша сега в ежедневието си, при това не работя на къра.
И въпреки това, не изглеждаха по-младолики и не бяха по-здрави.

# 366
По-мъдър и отговорен ставаш грижейки се за семейство и деца, не женейки се. Макар че едно време масово децата бабите ги гледаха, та не съм сигурна колко е вярно това твърдение. Но принципно е така. Едно е да лежат няколко човека на твоята отговорност, друго да се чудиш само къде да дивееш след работа.  Laughing

това разбира се в условията на гарантирано работно място и цялата система социална ( социалистическата) зад теб е било  просто неимоверно изпитание за отговорността и съзряването на предишното поколение.

# 367
Те изглеждат по-млади. ОСтаналите, дето блъскат в заводите и разни подобни места за обикновени заплати, изгллеждат повехнали, измъчени, точно отрудени хора.
Какви заводи?

# 368
  • София

това разбира се в условията на гарантирано работно място и цялата система социална ( социалистическтата) е просто неимоверно изпитание за отговорността и съзряването.

Аз от днешна гледна точка го разглеждам.  Wink

# 369
  • София
Не казах по-мъдри, а по-зрели за гледане на деца и семейство. Не е имало вникване в душите през пубертета, пазене на нежната ранима душа и прочие глупости, собствена стая, боядисване на косата и частни уроци. Направо са си знаели - ако не влезе да учи, най-естественото нещо е да се ожени и да гледа семейство. Пък и да влезе да учи, пак като завърши най-късно се жени. Няма "живее ми се, рано ми е, искам да обиколя света, искам да живея за себе си". И не е заради поощряването на раждаемостта или ергенския данък, просто така са билли възпитавани. Да, работата им е била сигурна, животът също, затова и казвам, че на същата възраст като нашата, те са изглеждали по-добре.

Риъл уман, все пак не ми отговори, като ти е било толкова хубаво, що напусна след 3 месеца и къде отиде да работиш?

# 370
а, не те разбрах ( понеже говорихме за поколението на родителите ни)

# 371
Те изглеждат по-млади. ОСтаналите, дето блъскат в заводите и разни подобни места за обикновени заплати, изгллеждат повехнали, измъчени, точно отрудени хора.
Какви заводи?
Със здрави бетонни стени ... Laughing Laughing

# 372
  • Paris, France
Ама няма такова нещо, Андариел:) Женели са се на 23 не защото са били по-мъдри, а защото условията са били такива. - университет, намираш си булка, следва разпределение и ГАРАНТИРАНо работно място, където спокоен откарваш целия си живот. Раждаемостта поощрявана,  здравеопазване гарантирано, всички условия да живееш спокойно налице.
Да запо4вам ли да изреждам разликите, или няма смисъл.

Раждаемостта не беше поощрявана, сори. Майка ми ме е оставила на работещата си майка на крехката възраст от 1.5г за да се върне на работа, защото не е могла да намери кой да седи с мене нощем а е работела на смени. Можела е да ме даде на седмична ясла, но и тогава събота и неделя е трябвало някой да ме гледа. Майка ми и повечето и приятелки имат по едно единствено дете. Майка ми и тя е единствено дете. Трудно се гледаха деца. На възрастта на дъщеря ми съм ходела на училище на 5 спирки с автобус и като се върна си готвех. Финансово не беше зле, но помагаха и баби и дядовци а и ходеха да работят в чужбина. На леля ми мъжа и се връщаше само за един месец годишно а тя сама гледаше две деца и работеше. Мъка си беше.

Повечето хора наистина се женеха рано, но много чакаха до по-късно. Само че след 30 се женеха за разведени мъже с деца. В това отношение сега е по-лесно. Женеха се рано тези, които бяха осигурени със жилище от родители а такива тогава бол.

# 373
Това за гладиатора във фитнеса и касите с бира ще си го запазя. Браво!

# 374
Не казах по-мъдри, а по-зрели за гледане на деца и семейство. Не е имало вникване в душите през пубертета, пазене на нежната ранима душа и прочие глупости, собствена стая, боядисване на косата и частни уроци. Направо са си знаели - ако не влезе да учи, най-естественото нещо е да се ожени и да гледа семейство. Пък и да влезе да учи, пак като завърши най-късно се жени. Няма "живее ми се, рано ми е, искам да обиколя света, искам да живея за себе си". И не е заради поощряването на раждаемостта или ергенския данък, просто така са билли възпитавани.

то възпитанието е функция на времето. така са живели, така са разбирали живота, а и ИЗБОР не са имали.

Общи условия

Активация на акаунт