Толкова ли е трудно да се омъжиш след 35 г.?

• 254 719
  • 5 581
  •   1
Отговори
# 375
Не им беше зле тогава. Имаха по-малко деца и ги хвърляха на баби. По-рано се пенсионираха. Повече почиваха.

Спор няма, че не им беше зле. То сега родителството не е като тогава. Аз понякога се чудя как сме оцелели.  Mr. Green
Но въпреки това имам ясни спомени от майка ми, леля ми и баба ми на млади години и не мисля изобщо, че изглеждаха по-добре от нас на същата възраст. Бих казала, че на 40 години всички бяха като лелки. Не бяха и по-здрави, както вече писах. Що операции и болници помня. Е, бабите ми докараха до преклонна възраст. Леля ми почина една година след майка си, а синът й (мой набор) една година след нея, но това е вече божа работа. Не са първите починали на младини в рода ни.

# 376
Пробвай, Лени, и ще разбереш каква е разликата!

Абе, хора, вие някога работили ли сте в произвоството, че приказвате за лодки!
12 години втора категория.

# 377
  • София
точно защото всеки има различен личчен опит и наблюдения, си има статистики! А статистиките показват, че сега хората са поо-болни отпреди десетилетия. Само погледнете колко е смъкната границата на сърдечно-съдовите заболявания, ендокринните заболявания, вкл. диабета, и какво ли ощее не!

# 378
В тази връзка най-здравите хора са пред 2св война поколение. 20тте-30тте
Особено в соц-а. Но може би усещанет ми за тях не е било никога, като за 'младеещи'
А и при тях град-село е голям фактор, който понататък малко се като че ли стопява

# 379
А статистиките показват, че сега хората са поо-болни отпреди десетилетия. Само погледнете колко е смъкната границата на сърдечно-съдовите заболявания, ендокринните заболявания, вкл. диабета, и какво ли ощее не!

Що си мисля, че хората навремето в много случаи и да са били болни не са знаели, а сега много здрави се водят за болни за целите на фармацевтичните компании? И въобще с какви надеждни данни може да разполага статистиката за заболяваемостта през 1942 да кажем?

# 380
заболеваемостта от какво?  Wink

# 381
По -болни бяха, но болестите бяха друг вид. Днес хората умират от много по - бързо действащи болести - инфаркт, инсулт, рак.

# 382
А статистиките показват, че сега хората са поо-болни отпреди десетилетия. Само погледнете колко е смъкната границата на сърдечно-съдовите заболявания, ендокринните заболявания, вкл. диабета, и какво ли ощее не!

Що си мисля, че хората навремето в много случаи и да са били болни не са знаели, а сега много здрави се водят за болни за целите на фармацевтичните компании? И въобще с какви надеждни данни може да разполага статистиката за заболяваемостта през 1942 да кажем?

Смятате ли, че липса на ваксини, липса на толкова много "хранителни добавки".... са един от факторите за тази статистика днес?

# 383
По -болни бяха, но болестите бяха друг вид. Днес хората умират от много по - бързо действащи болести - инфаркт, инсулт, рак.

ох извинявай, но това изобщо не е вярно
именно тези изброените са основните причини за смърт 'едно време'
освен ако не мине ТБ и да помете някаква част от популацията или инфекциозни заболявания, класиката си е инсулт, инфаркт, или онкозаболяване

# 384
Смятате ли, че липса на ваксини, липса на толкова много "хранителни добавки".... са един от факторите за тази статистика днес?
какви ваксини, какви 5 лева, през 1942 боелстите са били "уроки" и "лоша" или "срамна" болест.

# 385

освен ако не мине ТБ и да помете някаква част от популацията или инфекциозни заболявания, класиката си е инсулт, инфаркт, или онкозаболяване

Че даже и "треска".

# 386
какви 5 лева, през 1942 боелстите са били "уроки" и "лоша" или "срамна" болест.

Ваксини (за тяхно щастие) е нямало, но хайде стига сега, че е нямало медицина и болестите са били "уроки" и каквото още там. Е, в някои райони може би. Аз както казах помня баби и дядовци родени в началото на века, които далеч не са били нецивилизовани. За много неща мога само да им завиждам.

# 387

ох извинявай, но това изобщо не е вярно
именно тези изброените са основните причини за смърт 'едно време'
Може да е било, но едно време живееха естествено / без медикаменти/ по- дълго време въпреки, че не изглеждаха по- млади.
Сега % може да е спаднал към общото, понеже се навъдиха много други заболявания.

# 388
какви 5 лева, през 1942 боелстите са били "уроки" и "лоша" или "срамна" болест.

Ваксини (за тяхно щастие) е нямало, но хайде стига сега, че е нямало медицина и болестите са били "уроки" и каквото още там. Е, в някои райони може би. Аз както казах помня баби и дядовци родени в началото на века, които далеч не са били нецивилизовани. За много неща мога само да им завиждам.

Именно това исках да кажа, но явно не се разбра. 
Ние умираме от нашите си произведения в лаборатории..... но това е дълга тема.

# 389
какви ваксини, какви 5 лева, през 1942 боелстите са били "уроки" и "лоша" или "срамна" болест.

Една много широкоразпространена заблуда е, че преди 9 септември свЕт не е имало , пардон България. Единият ми прачичо е бил лекуван от костна туберкулоза в санаториум на морето
И той е бил чедо на неграмотна тютюнева работничка от далечен Хаскьой, която е получила направление и се е отправила на дълъг път до Варна, за да спаси детето си. Напълно безплатно.
Здравеопазването е било напълно адекватно на ВРЕМЕТО и нивото на прогреса по-точно

Общи условия

Активация на акаунт