Толкова ли е трудно да се омъжиш след 35 г.?

• 261 013
  • 5 581
  •   1
Отговори
# 1 995
На детето не му пука кой купува млякото, така е. Но ако младият баща не е влязъл в релси, а се е размножил, пък това често става при безвъзмездни помощи от възрастни хора, не е сигурно, че ще влезе. Пък те не са вечни. Възрастните хора.
За мен е по- разумно човек да има семейство и деца тогава, когато си е доказал, че може да се оправя сам. От личен опит това и от този на редица семейства отново. На издържани многолетни "родители" съм се нагледала и лично и професионално. Хората в развитите страни вероятно разсъждават аналогично и поради това вземат своите решения, чийто резултат показах чрез статистики.

# 1 996
  • София
Така, така, Бояна, но като те попитахме как така след 30 изведнъж ставаш богат - бягаш от отговор. Значи тоя мотив отпада  Laughing
Защо да отпада? Никой не говори за богатство, а за по- висок доход. поне логиката е на 30 да печелиш повече, отколкото на 20. На 20 повечето хора все още учат, а на 25 са в първите години на стаж или специализация. На 30 вече получават някаква по- прилична заплата, ако са наемници или отчитат печалба, ако имат нещо свое като фирма.
Най- малкото вече са наясно накъде вървят нещата във финансовия статус, който могат да постигнат сами.

Такава е логиката на някои хора. Не мога да споря по нея, защото моята беше друга.

# 1 997
Силно се надявам синът ми като стане на около 20 да си вземе хляба в ръце и да си поеме по негов път. Аз ще съм на около 45 - тоест в прекрасна възраст - да отделя време за себе си, ама наистина за себе си - и евентуално на мъжа си. Сега ще кажете - ама сега не го ли правиш...правя го, но е нещо съвсем различно  Laughing

Може, ама може и да делиш жилище със снаха и да въртиш палачинки за внучето, всичко може.   Grinning

С удоволствие, какво пък, само че едно е да врътнеш палачинки, друго да си 24 часа отговорен за дете, нали  Laughing

Така, така, Бояна, но като те попитахме как така след 30 изведнъж ставаш богат - бягаш от отговор. Значи тоя мотив отпада  Laughing
Защо да отпада? Никой не говори за богатство, а за по- висок доход. поне логиката е на 30 да печелиш повече, отколкото на 20. На 20 повечето хора все още учат, а на 25 са в първите години на стаж или специализация. На 30 вече получават някаква по- прилична заплата, ако са наемници или отчитат печалба, ако имат нещо свое като фирма.
Най- малкото вече са наясно накъде вървят нещата във финансовия статус, който могат да постигнат сами.

Такава е логиката на някои хора. Не мога да споря по нея, защото моята беше друга.

Хайде сега, в напъни да сме  все прави, смъкнахме възрастта на 20 чак  Grinning

# 1 998
  • София
Ох, оставете я Andariel да си говори сама. За нея небракуваните и неразмножени над 30 годишни са инфантили от Сексът и градът, останалите са инфантили от Отчаяни съпруги, там не помня точно каква беше интригата, че те пък са бракувани. Laughing
Какво й се връзвате изобщо...

да, бе, нека Андариел да е виновна! Ако това те/ви кара да се чувствате по-добре, ама надали! Просто имам по-необикновен поглед върху нещата и използвам за илюстрация най-популярните женски сериали. То, каквото гледа човек, такъв се и припознава, често сериалите отразяват тенденциите и ги подсилват!  Laughing

Добре че си ти, иначе толкоз зле се чувстваме!
Толкова "необикновен" поглед имаш, че се припокрива със същия на събирателния образ на стрина Пена от Сусурлево. Laughing

ПП. А, те вече са ти казали...

И ти ли се опитваш да кълвеш най-малодушно! Ми, хайде, продължавай, белким ти олекне!
Никак не е малодушно, но мога и по-твърдо, ако държиш.
Защо, на теб не ти ли олекна, що простотии и квалификации избълва в тази тема? Thinking

# 1 999
  • София
не я виждам работата как по време на криза човек може да се докаже. Не можем да контролираме глобалните процеси, нито локалните икономически и политически такива. Може и днес да си на двайсет и три или на трийсет с висока заплата, а утре да те съкратят и да останеш буквално на улицата. Икономическите кризи са циклични, не може да се върви само по плоскостта да се докажеш, пък тогава да раждаш, защото може да изтеглиш късата клечка и да живееш в преливащи една в друга икономически кризи и рецесии. Е, тогава бездетен ли да стои човек! Или тъкмо се закрепиш, докажеш, родиш едно бебе, и догодина стане някой Лемън Брадърс и "сбогом, гергино". Особено пък, при нашата социална система, дето човек може да си умре от глад, дори работейки!

Елица, теб те отсвирвам най-елегантно и няма да отговарям на написаното и адресирано от теб към мен. Пиши си, не ми пречиш!  Grinning

# 2 000
Един мъж може и на 90 години да стане баща.

rotfImbo Как? С помощта на съседа ли?

Ако ти не знаеш как, не е моя работа да ограмотявам.   Laughing

# 2 001
не я виждам работата как по време на криза човек може да се докаже. Не можем да контролираме глобалните процеси, нито локалните икономически и политически такива. Може и днес да си на двайсет и три или на трийсет с висока заплата, а утре да те съкратят и да останеш буквално на улицата. Икономическите кризи са циклични, не може да се върви само по плоскостта да се докажеш, пък тогава да раждаш, защото може да изтеглиш късата клечка и да живееш в преливащи една в друга икономически кризи и рецесии. Е, тогава бездетен ли да стои човек! Или тъкмо се закрепиш, докажеш, родиш едно бебе, и догодина стане някой Лемън Брадърс и "сбогом, гергино". Особено пък, при нашата социална система, дето човек може да си умре от глад, дори работейки!

Елица, теб те отсвирвам най-елегантно и няма да отговарям на написаното и адресирано от теб към мен. Пиши си, не ми пречиш!  Grinning

Баш днес мислех да пусна една тема - според последно проучване - днес в кариерата се напредва на първо място с ПОДМАЗВАНЕ НА ШЕФА, на 3то място стоят чак възможностите ни, на второ - о тношенията ни в колектива с колегите  Laughing

# 2 002
Гледам, липсата на аргументи вече избива в лични обиди....."буля Пена " ..... Joy

# 2 003
Гледам, липсата на аргументи вече избива в лични обиди....."буля Пена " ..... Joy

А ти влезе, за да кажеш как е смешно да имаме планове, защото на 90 също може да имаме деца  Joy

# 2 004
  • София

Какви напъни да сме прави? Аз не споря по темата кога е добре да се роди, въобще нямам мнение по въпроса, което да касае всички хора. Всеки случай си е частен и ако споря за нещо е, че не виждам повод да се извежда някаква добра възраст и лоша възраст по принцип /извън екстремните 15 или над 50- 60./ Всеки си има история и причини. Лично за мен раждането на дете идва след срещата с мъж, с когото сте се оженили и живеете щастливо като семейство. Никога не съм мислила и планирала на каква възраст ще се омъжа и прочее. За мен не е драма човек изобщо да не създаде семейство или да не се възпроизведе.

# 2 005
  • София

А ти влезе, за да кажеш как е смешно да имаме планове, защото на 90 също може да имаме деца  Joy

Не ти бе, Вили, мъжа ти може, ти - не  Naughty

Тая тема става все по-абсурдна.

# 2 006
Един мъж може и на 90 години да стане баща.

rotfImbo Как? С помощта на съседа ли?

Ако ти не знаеш как, не е моя работа да ограмотявам.   Laughing

O, az imam 2 приятелки с по 2 деца от възрастни мъже.
Единият беше над 65, второто над 70 го направи, мисля по естествен път. Тя и с двете беше о/о 40.
а другият стана баща над 55 първия път, по мои сметки сега трябва да е над 60, и решиха за второ детенце, докато обясня на приятелката ми за тестовете за овулация и те от раз го направиха бебето Simple Smile

# 2 007

Какви напъни да сме прави? Аз не споря по темата кога е добре да се роди, въобще нямам мнение по въпроса, което да касае всички хора. Всеки случай си е частен и ако споря за нещо е, че не виждам повод да се извежда някаква добра възраст и лоша възраст по принцип /извън екстремните 15 или над 50- 60./ Всеки си има история и причини. Лично за мен раждането на дете идва след срещата с мъж, с когото сте се оженили и живеете щастливо като семейство. Никога не съм мислила и планирала на каква възраст ще се омъжа и прочее. За мен не е драма човек изобщо да не създаде семейство или да не се възпроизведе.

Да, да, за теб възрастта няма значение, но споменаваш във всеки пост възраст, нали  Laughing
Никой не ти казва да спориш, а просто да кажеш мнението си и евентуално да го обясниш, ако някой нещо те попита. Но както и да е, царица си на пълните с нищо постове и измъкването.

# 2 008
 А, как моля ви се, смешно е да имаме планове - ми то тогава никой да не учи, да не се стреми като професионален растеж, да не си купува жилище, щото то утре не се знае какво ще стане, може да ги загуби, за какво да се мори излишно...
 И семейното планиране и то е глупост - най-добре е бързо да се свърши тая работа, че да не би после да се оплескат нещата.
  За какво пледирате всъщност, че вече се объркАх?

# 2 009

А ти влезе, за да кажеш как е смешно да имаме планове, защото на 90 също може да имаме деца  Joy

Не ти бе, Вили, мъжа ти може, ти - не  Naughty

Тая тема става все по-абсурдна.

Ема, как не аз - значи мъжът ми става на 90, намираме сурогатна майка, тя го износва - аз ще съм на 82 тогава - и ще си го отгледам. Дет се вика - какво пък, може и да не го видя студент детето, но и ти дето си на 30+ роди5ла - също може да не го видиш, нали  Crazy

Общи условия

Активация на акаунт