Толкова ли е трудно да се омъжиш след 35 г.?

• 260 215
  • 5 581
  •   1
Отговори
# 2 295
Теглото на фетуса зависи от много параметри. Огромни бебета над 3.500 - 4 кила се раждат предимно в развития свят от майки от бялата раса. Жените от африкански произход по принцип раждат в по-ранна седмица и бебета с по-ниско тегло. В много части на Азия също е рядко раждането на бебе над 3 кила. В черна Африка повечето бебета се раждат под 3 кила а в някои части даже бременните ядат по-малко за да не се роди голямо бебе. Бебетата с наднормено тегло имат толкова проблеми колкото тези с поднормено и често стоят в кувиоз. Виждала съм бебе, родено НОРМАЛНО с тегло 6.600кг. Имаше счупена ключица, травми на главата и много други. Огромните бебета са предразположени към диабет и куп други заболявания.

Наистина в миналото в България за двойки, които след дълго съжителство нямат деца се говореше, че не могат да имат. Тогава хората се женеха ако жената случайно забременее. Развод за бездетна двойка се даваше бързо, особено ако мъжът вече чакаше бебе от друга жена.

И в миналия век са изписвали бебета под 2.5кг от родилното. Познавам такива хора, родени преди 50-60 години.

Не съм правила статистическо проучване, но от наблюденията около мен - големи бебета раждат жени, които по време на бременността са приемали различни витамини под формата на таблетки, а не просто плодове и зеленчуци (без значение на възрастта им). Дали е добре за един организъм още от този етап да е толкова добре "запознат" с химията?

# 2 296

Не съм правила статистическо проучване, но от наблюденията около мен - големи бебета раждат жени, които по време на бременността са приемали различни витамини под формата на таблетки, а не просто плодове и зеленчуци (без значение на възрастта им). Дали е добре за един организъм още от този етап да е толкова добре "запознат" с химията?

И аз имам това наблюдение, две мои познати им се родиха по 4 кг бебета на 32 и 34 . И Невена е права, че големи бебета се раждат в развитите страни, където храненето е много качествено или поне по-качествено от други райони на света.
Доста е комплексно.
Аз да се отчета, то стана като отчетна Simple Smile - 3200 на 26 год. и 3400 на 29 год.

# 2 297
  • София

И Невена е права, че големи бебета се раждат в развитите страни, където храненето е много качествено или поне по-качествено от други райони на света.

Изобилно - да, по-качествено - едва ли. Но начинът на хранене на майката оказва влияние върху теглото на детето, не възрастта й.

# 2 298

Дъщеря ми се роди едричка (2 седмици преди термин - планирано секцио), беше 3600. Не съм поела грам изкуствени витамини, приемах ги от плодове и зеленчуци.
Родих на 27.
Приятелка роди второто си дете на 40 години, естествено раждане, бебето беше над 4 килограма  Crazy
Не е пила допълнително витамини. Изобщо не разбирам такива обобщения ...

# 2 299
Всеки говори от личния си опит, не съм видяла да има обобщение по този въпрос.

# 2 300
прочети няколко страници по-напред

# 2 301
  • София
Всеки говори от личния си опит, не съм видяла да има обобщение по този въпрос.

Има обобщение. На първо място е това колко голямо бебе може да роди майката по естествен път, т.е. колко тесен таз има. Обикновено това е генетично и раждаш толкова голямо бебе, колкото си била ти. На следващите места по важност са кръвоснабдяването на плацентата и плода посредством пъпната връв. Трябва голямо недохранване, за да родиш бебе с ниско тегло. Природата така е организирала предимството на бебето, че всяко лишение се отразява повече на организма на майката. Но най- важно за теглото на финала остава това дали бебето е доносено до термин и дали майката има съпътстващи проблеми, инфекции, дори вирус може да прецака нещата на финалната права. Малцина знаят, че един прост пародонтит, независимо дали е лекуван или не по време на бременността води до раждане на недоносено бебе с ниско тегло, защото организма третира пародонтита като инфекция и реагира като при всяка друга инфекция. /Фактори като тютюнопушене, прекомерен прием на напитки с кофеит и тн няма нужда да споменавам/. Възрастта в случая е някъде назад по важност, защото изобщо не може да се изолира като самостоятелен фактор. Разбира се, говорим за обичайната възраст на родилката, а не за 50- 60 годишни родилки.

ПП Понеже водите протокол- аз родих на 31 години 25 дни преди термин недоносено с тегло 2400. Причината за недоносеността категорично не е възрастта, други проблеми, които се случват еднакво често във всички възрасти. Ако бебето ми беше износено до термин щеше се да се роди точно с теглото, с което съм била аз като новородено. Проблемите около едно недоносено са много и повечето крайно неприятни, като се започне от големите шансове да не оцелее и се стигне до проблемното кърмене и много изследвания, за да се потвърди, че всичко е ок. Аз не съм чувствителна на тази тема, но е гадно да се вещаят такива неща на хората. На никого не пожелавам да преживява този стрес или да добавя към обичайно съпътстващото го чувство за вина и вината от това, че е решил да има деца след 35. Няма гаранция за тези неща на всяка възраст, процентите статистически не са толкова различни само по фактор възраст, а  никой не знае кога в коя графа на лошата статистика ще попадне. Peace

# 2 302
3 330 г не е идеалното тегло, а средното и то за бялата раса!

Последна редакция: нд, 06 май 2012, 13:44 от Kalifornia

# 2 303
  • София
да, имах п,едвид бялата ,аса.

както винагил то.кова субективно се п,иема всичко написано тук, че ако някой си има някаква бо.ежка душевна и.и е в кофти пе,иод, всичко п,иема нак,ивол особено ако съвпада с най-го.емите му ст,ахове и  съмнения. Едната щото ,оди.ал д,уга щото не ,оди.ал т,еща щото има мъжл четвъ,та щото няма мъж... иди, че ,азбе,и! Във всеки с.учайл все д,угите са виновни

# 2 304
Andariel, ?! newsm78

# 2 305
  • София
нямам R, нещо к.авиату,ата

# 2 306
  • София
да, имах п,едвид бялата ,аса.

както винагил то.кова субективно се п,иема всичко написано тук, че ако някой си има някаква бо.ежка душевна и.и е в кофти пе,иод, всичко п,иема нак,ивол особено ако съвпада с най-го.емите му ст,ахове и  съмнения. Едната щото ,оди.ал д,уга щото не ,оди.ал т,еща щото има мъжл четвъ,та щото няма мъж... иди, че ,азбе,и! Във всеки с.учайл все д,угите са виновни
Андариел, не е до страхове. Аз нито съм имала страх, че ще родя недоносено, нито сега имам такъв. Факт, че покрай такова сложно раждане и дълго след него съм прочела доста, консултирала съм се с колкото специалисти се сетиш и имам някаква представа. Това, което пишете за ниското тегло и недоносените, изключая Невена, не е особено близо до истината. Все пак, хубаво е да се знае какви са факторите, които влияят, на някого може да помогне. А наговарянето и преповтарянето на някакви стереотипни измишльотини просто няма да е от полза за никого. По- назад Джам беше постнала линкове със статистики по отношение на възрастта и съответните проблеми произтичащи от нея, това може да е някакъв ориентир. Реално никой не може да знае в коя част на статистиката ще попадне, а е доказано, че жените раждащи след 35 обръщат много повече внимание на проследяването на бременността си и здравето си като цяло. това не са приказки под шипковия храст, а са сериозни данни.

Няма п,облем всичко се ,азби,а  Laughing

# 2 307
Hug
И Л май нямаш. Пусни си виртуалната. Peace

# 2 308
  • София
Почти сигурна съм, че ако трябваше сега или преди няколко години да раждам, щях да умра от притеснение и ужас, покрай всичко това, което зная за рисковете  и заради това, че щях да съм принципно по-отговорна бременна, и вероятно щяха да ме побъркат от изследвания и проследявания. Навремето бях доста по-смела, не се замислях особено как протичат бременностите ми,, защото бях твърде заета с други неща и някак бременеех между другото. Та, хубаво да си по-възрастен, защото си по-отговорен и информиран, ама си има и странични ефекти. Както казват, знанието носи печал. И не че се вещаят разни неща, просто дума - дума отваря. Особености на категоризирането при хората - нормалните екземпляри или прототипи никой не ги помни специално, той просто ги приема като подразбиращи се, а помни различното, изключителното, непасващото на обичайното. Никой не се изненадва, ако млада жена роди нормално здраво бебе, но се изненадва безкрайно, когатто млада жена роди бебе с Даун, смятан за риск при възрастните родилки. По същата причина в рекламите ни показват различни от нормалното неща и послания, защото знаят, че ще ги запозним. Лошото е, че когато всичко стане твърде различно и твърде много като количество, накрая човек го игнорира. Тази особеност води до голямото впечатляване и дори усещане за орисване и негативизъм, а то хич не е така. Заблуда на окото, така да се каже.

Измишльотините винаги ги е имало. Затова когато пиша нещо, изрично упоменавам, че е хипотеза или че са мои впечатления.

Това за бебетата и изписването при достигане на повече от три килограма го зная от медицинско лице. Може да не се е практикувало във всички болници, но поне в една определена го е имало и главният лекар е бил безкомпромисен. А преди 50-60 години не е имаало кувьози, и бебетата с ниско тегло са ги топлели в памук.

Дрийминг, не мож излъга гените.

Рестартирах два пъти и се оправи.

# 2 309
  • Колибите

Запозната съм с изтласкването в много подробни детайли. Не е нужно да изтласкваш желанието си да родиш, когато то не съществува. Както не е нужно да изтласкваш желанието си да правиш секс с всеки срещнат здрав мъжки индивид, защото такова обичайно не съществува. Разрови се малко и по архетипи, Юнг и други записки на фройдистки аналитици след Фройд и там всичко е обяснено. Дори при една лична психоанализа се виждат тези неща, без да се чете толкова. несъзнаваното не се състои от инстинкти, а от много по- сложни неща, доколкото изобщо може да бъде доказано от какво се състои.

Не се и съмнявам, че си запозната детайлно с психлогията. Грешката е моя, лаик и читател и ползвател на литература, която ми помага. Юнг го четох, трудничък. ще опитам пак. Но като се замисклих, вероятно става въпрос не за изталскване, а за сублимация на сексуалнато желание , което е равносилно на инстинкта за продължание на рода, т.е. на майчинството. Стремежът за продължение на рода ако някой го разгадае, сигурно ще е новият Бог. Не знам. Не механизма на репликация на ДНК, а ЗАЩО, аджеба, това ДНК тръгва да се реплицира. Grinning..

Наясно съм с психоанализата и терапията.

По отношене на темата - ами не знам дали е трудно или лесно една жена да се омъжи на 35 г. Колкото животи, толкова и съдби...

И както писа Dreaming
Цитат
Животът е хубав и на 20 и на 30 и на 40 и на 50 и на 60 и на 70 и на 80 и на 90 и на 100 !  Grinning

Зависи от очите , с които го гледаме  Sunglasses

Общи условия

Активация на акаунт