Толкова ли е трудно да се омъжиш след 35 г.?

• 254 902
  • 5 581
  •   1
Отговори
# 2 385
 Judy, а защо е нужно на свой ред да уязвяваш?

# 2 386
При мен обратното- повечето мъже на 35 са все още свободни. И нищо им няма. Около 40 създават семейство и деца.
Имам подобни наблюдения. Достатъчно на брой свестни мъже на около 30-35 в близкото и далечно обкръжение. Някои, верно, прясно разведени (Ако можете да им простите туй черно клеймо!  Joy  ).

# 2 387
10'c ,

исках да ти пратя едно лично съобщение, но си забранила ЛС. как да постъпя?

изпрати ми за теб тутакси ще отворя вратата:)

# 2 388
  • Колибите
'Начи Бояна, ти пък няма да ми казваш каква литература да чета hahaha. Чета каквото пордават в книжарниците и каквото има в библиотеките.
Издали ги Фройд и Юнг, продават ги, аз какво, да лиша книгоразпространителите от хляба им ли hahaha?

ГрАмотен човек съм и знам, че като ме заболи зъб отивам на зъболекар. Знам що е това пулпа, емайл, кариес, гранулом Twisted Evil ако щеш......Но не се лекувам сама.

Същото и с пси-литературута Peace.

# 2 389
Judy, а защо е нужно на свой ред да уязвяваш?

Никога не уязвявам, освен ако човек сам не реши да се почувства уязвен и да се нацупондри.
Досмешаха ме редица изводи за мечти по младостта, които били задължителни за всички, твърдения, че точно на определена възраст човек се чувствал най- добре- все неверни неща, ако си говорим за общия контекст и за обобщенията.
Огромна глупост е някой да твърди, че целокупното население е най- добре, дори здравословно и психически, на някаква точно определена възраст, особено ако се обсъждат разлики от 10 години /25-35/. При редица хора няма никаква разлика във физиологичен аспект дори в този диапазон.
Нещо повече- нелогично ми е разцветът на живота на човека да съвпада с началото на самостоятелността. Това е старт. Ако разцветът е на старта си говорим за преждевременност. Така разсъждавам аз. Не ви задължавам да се съгласявате. Ако щете. Можете да изберете и да се цупнисвате- ваша воля. Не твърдя при кого как е точно, че да приемате тъй персонално нещата. 

Последна редакция: пн, 07 май 2012, 09:14 от Judy

# 2 390

Само, че не си ли се замисляла, че повечето мъже на 35г. вече са женени и с деца. Тези дето са сами все нещо им има
Какво им има?  Crazy Мъжете изобщо не се притесняват от цъкане на биологични часовници и изтърване на влакове, защото не им е първата мечта от детството да се обвържат, та има много свободни и готини на тази възраст.Друг е въпроса, че е по трудно да ги "излъже" коя да е жена, защото са разглезени от богатия избор и не им се разделя със свободата.

# 2 391
  • София
Има им, глупости... Повечето приятели на съпруга ми се ожениха точно около 35.
За мен единствената пречка, ако може да бъде наречена така, е фактът, че над определена възраст ставаш по-осъзнат и по-рационален в избора си. И това е нормално, защото си натрупал социален и житейски опит.

# 2 392
............. Но не е много реалистично да тръгнеш по света на тези години и да сложиш себе си на първо място. Сега ще трябва да се погрижиш да заделиш пари за образование на децата първо, парички за техните пътувания и занимания. После ще трябва да им направиш балове, сватби, кръщенета, да помагаш за жилища и докато мигнеш ще станеш баба, която ще гледа внучетата докато децата ти работят.....

Пропуснала си и уреждането на гробно място,избора на ковчег....ами така де, като ще се грижим за децата цял живот, поне да им осигурим и погребението,за нищо да не мислят.
Та, къде пише , че трябва?     newsm78   
Някакъв нов закон ли има издаден?И съм пропуснала?Да не вземат да ме глобят, че не съм помислила да осигуря на децата си поне по  един апартамент, вила на морето, Мерцедес S-класа и поне 10-на екскурзии, да пообиколят малко свят.....     Joy
Страхотно начало на седмицата.....    Peace    дано цялата седмица все така "ми върви".   

И докато четох няколкото страници, които сте изписали от събота насам, се сещам и за един друг ....проблем,да го наречем, върху който е добре да помислят тези, които съвсем съзнателно и доброволно са решили, че няма проблем да се роди и след 40:на моя позната сестра й почина от рак на 50, няколко месеца преди абитуриентския бал на дъщеря си.Така и не успя да се погрижи за бала, сватбата, кръщенетата и прочие ....
Майка ми почина на 59, от рак.Ако беше ме родила на и след 40, сестра ми щеше да бъде още дете.....
Знам, знам, сега пак ще скочат някои, че никой не живее и ражда деца с идеята, че ще умре млад.Но като гледам какви застрашителни размери взема особено ракът, и как вече във всяко семейство почти има болен, аз сериозно бих се замисляла и за вероятността да не мога да доживея порастването на децата си.

Цитат
особено ако се обсъждат разлики от 10 години /25-35/. При редица хора няма никаква разлика във физиологичен аспект дори в този диапазон.
Във физическо отношение има доста голяма разлика между 25-годишна и 35-годишна жена. Както и да въртите , и да сучете, 35 годишният организъм е работил 10 години повече , следователно е 10-години по-амортизиран.Дори да не е излизал от фитнес залите и да е ял само био храна.

# 2 393
Аз мъж, който да иска деца и брак на 20-25 не познавам наживо, така да се каже:)
Имах един колега, който единствено много пъти декларира как е готов и иска бебе си казвах "ех, виж един мъж с ясни приоритети", и дори споделяше колко 'порции' ще му е сватбата по роженските поляни ... има си приятелка, вече е на 30 и нито едно от двете не се е случило.
Както казва една тукашна поговорка 'м/у искам и правя има едно море'.
Та това море според мен е живота и всичко, което се случва в него.
За някои хора е бурно, за други гладко като езеро. Някои хора са като лайнери и не се поклащат и от най-силни ветрове, други са като рибарска лодка.
Ако и с метафори не може д асе разберем, следващият път ще опитам в стихотворна форма  Grinning

# 2 394
  • Once there was a Hushpuppy...
10 c's - моя мъж! Ожени се за мен на 21!

# 2 395

Ами среда, Радолинче.
На 21 аз бях в университета , а от целия ни огромен поток имаше едва 3-4ма които се ожениха по време на следването ни. Помня и 1-2 бременни някъде към края на следването ни и това е.
Сигурно е имало задочници, които са гледали деца и семейство, но не сме се засичали просто, за да ги познавам

# 2 396

Само, че не си ли се замисляла, че повечето мъже на 35г. вече са женени и с деца. Тези дето са сами все нещо им има
Какво им има?  Crazy Мъжете изобщо не се притесняват от цъкане на биологични часовници и изтърване на влакове, защото не им е първата мечта от детството да се обвържат, та има много свободни и готини на тази възраст.Друг е въпроса, че е по трудно да ги "излъже" коя да е жена, защото са разглезени от богатия избор и не им се разделя със свободата.

Уточнявам, че става въпрос за тези които аз познавам.
Аз не познавам мъже на по 35-40 мачовци, които само да си сменят гаджетата. Познавам най-меко казана залупеняци, въпреки че с някои съм дори близка, с други вече - не. Хора, които се притесняват, че "някоя си" ще им разбърка в шкафа с тенджерите, че ще им премести дистанционното, че ще им пипне уредбата дето са си купили през незнам си коя година. Хора, страхуващи се от жените, хора искащи ги за малко и по възможност не в къщите им. Такива мъже познавам на 35! Все пак приемете, че не всички след тази възраст са идеалните половинки.

# 2 397
  • София
При мен обратното- повечето мъже на 35 са все още свободни. И нищо им няма. Около 40 създават семейство и деца.
Имам подобни наблюдения. Достатъчно на брой свестни мъже на около 30-35 в близкото и далечно обкръжение. Някои, верно, прясно разведени (Ако можете да им простите туй черно клеймо!  Joy  ).

Прясно разведен не е като никога да не се е женил. Мен повече би ме накарал да си имам едно наум мъж на 35+, който никога не се е женил и не е имал дълга сериозна връзка, отколкото един разведен. Разведените поне са по-предвидими, като го чуеш защо са се развели, и се вижда как ще се развиват нещата занапред. А неженените са абсолютно непредвидими след периода на ухажването и идването на битовизмите.

МИ, да те запозная с моя, 10с! Беше готов на 25 за деца, иначе нямаше да се женим. А ако казваш за средата, някои колеги от университета се ожениха още във втори курс, децата си издундуркаха докато завършат. Ако трябва да цитирам някои хора, които и преди, и днес са преподаватели във вузовете - навремето в трети курс дори в МА беше пълно с бременни студентки, а сега дори няма пред женитба. Та, викаш, среда било!

Последна редакция: пн, 07 май 2012, 09:26 от Andariel

# 2 398

Ами среда, Радолинче.
На 21 аз бях в университета , а от целия ни огромен поток имаше едва 3-4ма които се ожениха по време на следването ни. Помня и 1-2 бременни някъде към края на следването ни и това е.
Сигурно е имало задочници, които са гледали деца и семейство, но не сме се засичали просто, за да ги познавам
Да, права си, и среда и любов и все неща важни за моя мъж Wink

# 2 399
Имам подобни наблюдения. Достатъчно на брой свестни мъже на около 30-35 в близкото и далечно обкръжение. Някои, верно, прясно разведени (Ако можете да им простите туй черно клеймо!  Joy  ).

Прясно разведен не е като никога да не се е женил. Мен повече би ме накарал да си имам едно наум мъж на 35+, който никога не се е женил и не е имал дълга сериозна връзка, отколкото един разведен. Разведените поне са по-предвидими, като го чуеш защо са се развели, и се вижда как ще се развиват нещата занапред. А неженените са абсолютно непредвидими след периода на ухажването и идването на битовизмите.
[/b]

Браво, Андариел   bouquet- говориш това, което аз исках да кажа....може би не знаех как точно! Много от рано се хванахме в сериозните теми Joy
Точно така, съвсем точно го каза!!!

Общи условия

Активация на акаунт