Толкова ли е трудно да се омъжиш след 35 г.?

• 254 858
  • 5 581
  •   1
Отговори
# 2 430
  • София - Рим и обратно

Ето, че е именно въпрос на приоритети. Ако нямаш други възможности ти остава тази- семейната академия. Но това не е избор, хващаш се за единственото нещо или за него, понеже тъй се "случило". Ако имаш различни възможности за реализация, контакти, различни източници на емоции, тогава ти подреждаш нещата приоритетно за себе си и според себе си. Според твоите виждания за важност.

Изобщо не съм съгласна, че семейството е "академия" и сламката на удавника. Нещата се координират и съчетават прекрасно при добро желание. Всичко друго са оправдания и липса на желание, което разбира се си е право на избор и няма нужда от никакви извинения.

# 2 431
Е та то и затова се чудим тук кой за какво спори. Би било по- интересно да се включат жени над 35 години без половинки, ма няма. Форумът е основно за майки, все пак.
За култа- как да не. Дори само поради мециниски причини и биология било редно човек да роди по- ранко. Е, това ако не е издигане в култ на ранното раждане, то е поне подтикване към неосъзнато и недооценено поведение. И е странно дори да се изтиква като някакъв довод в подкрепа на неясна теза. Никой мислещ човек не ражда деца заради биология и статистики.  Simple Smile

"Е, защо така бе мили момичета след 35г."
Радолинче, към кого се обръщаш, жено? Laughing Извинявам се, но с "момиче" се обръщам към младо девойче, на до около 20 години примерно. Та да изясним и това понятие. Да не се чудим кой какво искал да каже.

Кафето- никой не е обобщил по подобен за семейството по принцип. Темата е цяла, в нея всеки си е пояснил тезата, доколкото е могъл. Но да се вади нещо си от общото е най- малко безсмислено. Губи се идеята. Ако желаеш да обсъдиш мой пост- то поне го прочети целият с няколкото предходни. В противен случай- няма смисъл да обяснявам неща, които не твърдя.

# 2 432
  • Once there was a Hushpuppy...

Ето, че е именно въпрос на приоритети. Ако нямаш други възможности ти остава тази- семейната академия. Но това не е избор, хващаш се за единственото нещо или за него, понеже тъй се "случило". Ако имаш различни възможности за реализация, контакти, различни източници на емоции, тогава ти подреждаш нещата приоритетно за себе си и според себе си. Според твоите виждания за важност.

Изобщо не съм съгласна, че семейството е "академия" и сламката на удавника. Нещата се координират и съчетават прекрасно при добро желание. Всичко друго са оправдания и липса на желание, което разбира се си е право на избор и няма нужда от никакви извинения.

Искам да ви кажа, че за мен създаването на семейство е преди всичко споннтаност от страна на двама влюбени. Всяка друга женитба, по различни от тези причини е рационална и може и да бъде наистина своеобразна академия за младоженците! Mr. Green

# 2 433
  • Варна
на 35+ почти всички мъже се чувстват прецакани, ако ще мама да е пъхала в устата на малкото птиче! Това е възрастова криза, не е свързана със семейното положение. Почти на всички нещо им прищраква в главите да се изживяват като жертви на живота и жените.

Андариел, дай да махнем това "почти всички", че все по-уникална става темата.

# 2 434
  • София
Оф, с това хойкане и наживяване се навъждат едни инфантили, и от двата пола, та.....

Абе има нещо такова. Аз с ръка на сърцето си признавам, че вече се дразня на брат ми и приятелката му, живеят заедно вече над 13-14 години, на по 31-32 години са и изобщо не мислят за деца. Супер тъпа ситуация е за мен през почивните дни да не мога да звънна на 30 и кусур годишния си брат преди обяд, щото спят, понеже преди тва са играли цяла нощ на компютрите  ooooh!
Айде дано жена му чете тая тема и Анди да й действа шамаросващо като на Тулумбичката  Laughing

# 2 435
Е та то и затова се чудим тук кой за какво спори. Би било по- интересно да се включат жени над 35 години без половинки, ма няма. Форумът е основно за майки, все пак.
За култа- как да не. Дори само поради мециниски причини и биология било редно човек да роди по- ранко. Е, това ако не е издигане в култ на ранното раждане, то е поне подтикване към неосъзнато и недооценено поведение. И е странно дори да се изтиква като някакъв довод в подкрепа на неясна теза. Никой мислещ човек не ражда деца заради биология и статистики.  Simple Smile

Радолинче, към кого се обръщаш, жено? Laughing Извинявам се, но с "момиче" се обръщам към младо девойче, на до около 20 години примерно. Та да изясним и това понятие. Да не се чудим кой какво искал да каже.

Кафето- никой не е обобщил по подобен за семейството по принцип. Темата е цяла, в нея всеки си е пояснил тезата, доколкото е могъл. Но да се вади нещо си от общото е най- малко безсмислено. Губи се идеята. Ако желаеш да обсъдиш мой пост- то поне го прочети целият с няколкото предходни. В противен случай- няма смисъл да обяснявам неща, които не твърдя.

Ха,ха Джуди ме разсмя Simple Smile Ми, защо не "момичета", не е лошо да се подхранва самочуствието, въпреки че обикновено моето се храни от мъжки комплименти, но не се знае за останалите! Пак, случаи всякакви Joy

# 2 436
viliko, е какво му е чак пък толкова стимулиращото на непредвидена бременност?

Не съм написала на непредвидената бременност, а съм написала ясно "дете"  Laughing
Или ти смяташ, че само планираните са искани и обичани?  ooooh!

Репликираш мои думи, свързани с ранните бракове, сключени заради непредвидена бременност.
Какво смятам аз, едва ли ще ти хареса.  Wink

# 2 437
на 35+ почти всички мъже се чувстват прецакани, ако ще мама да е пъхала в устата на малкото птиче! Това е възрастова криза, не е свързана със семейното положение. Почти на всички нещо им прищраква в главите да се изживяват като жертви на живота и жените.
Не знам за мъжете, ама за жените около 40, които от как се помнят шетат на мъж и деца, много им прищраква, че са се прецакали. Така, че ако едната на тази възраст съжалява, че не е свила семейно гнездо и се притеснява, че изпуска възможността за дете, то другата може да съжалява, че е изпуснала други лични възможности.Такива дето за нищо не съжаляват и са взели всичко възможно от живота има, ама само във форума.  Laughing

# 2 438
Не знам за мъжете, ама за жените около 40, които от как се помнят шетат на мъж и деца, много им прищраква, че са се прецакали. Така, че ако едната на тази възраст съжалява, че не е свила семейно гнездо и се притеснява, че изпуска възможността за дете, то другата може да съжалява, че е изпуснала други лични възможности.Такива дето за нищо не съжаляват и са взели всичко възможно от живота има, ама само във форума.  Laughing
Да, бе да - има, но хайде да не бъдем максималисти, а? Направо е излишно, също като останалите клишета!

# 2 439
За култа- как да не. Дори само поради мециниски причини и биология било редно човек да роди по- ранко. Е, това ако не е издигане в култ на ранното раждане, то е поне подтикване към неосъзнато и недооценено поведение. И е странно дори да се изтиква като някакъв довод в подкрепа на неясна теза. Никой мислещ човек не ражда деца заради биология и статистики.  Simple Smile

Ха,ха Джуди ме разсмя Simple Smile Ми, защо не "момичета", не е лошо да се подхранва самочуствието, въпреки че обикновено моето се храни от мъжки комплименти, но не се знае за останалите! Пак, случаи всякакви Joy

Цялата тема е забавна- типична женска говорилня.  Laughing
А, иначе който иска- може и да се момее, да се момичее- каквото иска. Тук е свободна страна със свободен форум. Всеки сам избира как да си храни самочувствието. Щом усеща, че му къркорат червата и му е важно да не го оставя гладно- да си го храни.

# 2 440
  • Колибите
...темата е за жени над 35г, които са сами и не са срещнали своята половинка.
Мислиш ли,че тези жени не са учили биология и не знаят всичко това,което толкова страници се опитваш да кажеш ?

Не, не мисли тя, както я чета и разбирам, просто всички скокнаха да отричат факти - из биологията и медицината. Нищо ново из форума де, той е безкрайно толерантен винаги  Laughing

И ако се върнем на темата всъщност - да, трудно е. Много по-трудно, отколкото като си под 30.
Нещо подобно на раждането.

И като навита латерна и едно си баба знае, едно си бае, да повторя за амнайсти път, че сегашните 35+ и 45 + жени останали сами, не са останали сами, защото така са искали, а защото така са се стекли обстоятелствата.
Или за 3/4 от тях. Даже бих казала и за 7/8 от тях. Като се замисля, всъщност става въпрос за 9/10 от тези неомъжени бездетни стари моми, които познавам. Да, знаем за биологичните часовници. И за социалните такива.
И не е добре да бъдем заклеймявани.

# 2 441
От съжалението  за каквото и да било, няма полза.Ама никаква.Всичко е в миналото.И да съжалявам, и да не съжалявам, нищо няма да се върне.
Затова гледам да извлека всичко най-хубаво от настоящето:и на 20, и на 30, и на 40, надявам се и нататък да е така!    Grinning
"Вчерашният ден е Минало.Утрешният е несигурен.Живее се Днес."
Ясно и просто.Ама , кой както го разбира.     Peace

# 2 442
Краси...* - направо идеално те разбирам Peace, ама за останалите не знам Rolling Eyes

# 2 443
viliko, е какво му е чак пък толкова стимулиращото на непредвидена бременност?

Не съм написала на непредвидената бременност, а съм написала ясно "дете"  Laughing
Или ти смяташ, че само планираните са искани и обичани?  ooooh!

Репликираш мои думи, свързани с ранните бракове, сключени заради непредвидена бременност.
Какво смятам аз, едва ли ще ти хареса.  Wink

Какво значение има дали твоят отговор ще се хареса на някого?
Попитах те - това лошо ли е4 за теб и ти дадох моя отговор - че за мен не е.
Ако искаш ми отговори.  Laughing

# 2 444
От съжалението  за каквото и да било, няма полза.Ама никаква.Всичко е в миналото.

Ааа не е тъй, Краси.  Naughty Ако децата са на лице, няма защо да съжаляваш за евентуално други пропуснати ползи, обаче ако не са, каквито и други ползи да си извлякъл от живота, трябва дълбоко да съжаляваш, че си се разминал с тях. Ето това е мотото на темата.   Laughing

Общи условия

Активация на акаунт