Толкова ли е трудно да се омъжиш след 35 г.?

• 253 466
  • 5 581
  •   1
Отговори
# 3 660
Нали Розмариня каза, че не е ради, а рады - от рада /закон/.

Цитат
"Нужда рады изменяет"
Това и аз искам да видя какво означава.

Нуждата закон изменя.

Само че на руски се казва  - "Нужда закон изменяет, нужда закона не знает"

Последна редакция: пт, 18 май 2012, 13:25 от Iris04

# 3 661
  • Колибите

Е това обяснение аз го написах още в началото на темата. А аз имам наблюдения върху доста такива жени за съжаление. Но онова (мъжко май беше) предположение за злобата май също е вярно Crazy

Ни нъ толкуз съжълявай, гле'й ти дъ си дубре...ний шъ съ упрай'; м  някък...

Гле'й дукат' убщувъш и нъблюдавъш тъквиз жини, злобътъ дъ ни тъ зъръзи и теби.

споделям си наблюденията и моите си изводи. Ти какво реши, че може би си от тези жени, върху които аз лично имам наблюдения?!?
И имай предвид, че писането и броя на постовете в дадена тема доста говори за определен потребител, независимо неговите "официални" твърдения

Че съм луда, луда съм, но има система в лудостта ми и параноята ме тресе само при североизточен вятър hahaha.

# 3 662

Това с броя на мненията много ми хареса  Laughing

# 3 663
  • Варна

Цитат
"Нужда рады изменяет"

Нуждата закон изменя.
Спасибі!

# 3 664
Скоро май ще стигнем и до закона на Годуин Wink

# 3 665
Никой никъде не се опитва да натика. Поне аз.
Затова ти казвам, че твоят мъж е по-скоро изключение отколкото правило. Успех в брака!

Нямах предвид теб,не си спомням да си изказвала някакви крайни мнения по темата.Те тези с крайните мнения и от двата лагера не обръщат внимание на намеците за повече толерантност Simple Smile.

# 3 666
Розмариня, нещо неправилно си запомнила. Това изречение няма смисъл така. "Нужда ради изменяет."
Да не е "Нужды ради изменяет"? Изневерява заради нуждата, сиреч принуден е, горканчо.

Чакай Шантал да даде превода Simple Smile, грешно го превеждаш Hug

Всъщност имам и аз вина, понеже нямам ы, - всъщност е"Нужда рады изменяет."
Та вие да не мислите че аз граматически правилно знам Blush, знаех като малка, щото майка ме натискаше, но далеч вече не помня. Говоримо се оправям.. някак си. Simple Smile

# 3 667

Ни нъ толкуз съжълявай, гле'й ти дъ си дубре...ний шъ съ упрай'; м  някък...

И имай предвид, че писането и броя на постовете в дадена тема доста говори за определен потребител, независимо неговите "официални" твърдения

говори, че може би му е итнересна темата и има мнение по нея, какво друго да говори.
  то ако оженването беше гаранция за психическо здраве и добър характер, ама не е ни за едното ни за другото.

# 3 668
  • Варна

Цитат
"Нужда рады изменяет"

Нуждата закон изменя.

Спасибі!
Би могло да бъде (в по-свободен вариант): Нуждата променя правдата (истината, убежденията). Но буквално означава точно това - нуждата променя закона.

# 3 669
  • Sf

Цитат
"Нужда рады изменяет"

Нуждата закон изменя.

Спасибі!
Нужды ради изменяет.

"Изменяет" е дума на руски език, не на украински. Така че правилният превод е на Богиня.  Wink Изневерява по принуда, от нужда.

Иначе щеше да е нещо такова (не ми е много добър украинският): Нужда ради змiнюе. Като думата "рада" означава съвет, а не закон, с което изречението тотално се обезсмисля.

# 3 670
  • Варна
Да, вярно, че "рада" беше законодателен орган, а не закон. Така или иначе, и двете твърдения са верни.

# 3 671
Повече от половината жени имат или са имали връзка с по-възрастен мъж в живота си. Обяснението е малко фройдистко, но звучи логично - младата жена/момиче търси в любовника си и образа на бащата, по-опитния, по-зрелия и доказал се мъж във всяко едно отношение, и тя се учи от него, той я закриля и я въвежда в сексуалността. Един зрял мъж дори еволюционно се е доказал, че е стигнал полова зрялост, а ако е вече с деца, е доказал и че може да прави и отглежда поколение. Може момичетата да не се омъжват за такива мъже, но в един период от живота си биват много силно привлечени от такива. Случаите на връзки между студентки и преподаватели, млади служителки и по-възрастни колеги, също и връзки с приятели на родителите или бащи на приятелки.

Това иде да опише някакво еволюционно или социално явление, което в никакъв случаи не подкрепя тезата ти.
Вече се уточни в теамата, че секс връзка е едно, сериозна такава - второ, а брак с ангажименти и отговорности - трето. Щото може да засегнем и друго социално явление - че в масата двойки партньорите не са с голяма възрастова разлика. Wink

# 3 672
Вижте ся, то не е само въпросът да се омъжиш, а да се омъжиш добре.

Аз все това си мисля от началото на темата, но каканиженето за хващането на какъвто и да е мъж продължава все така. Явно за повечето жени е важна самата титла.

По-добре мъж в къщи, отколкото двама на улицата. Laughing

# 3 673
  • София
то и еволюционно, и социално, възрастни мъже се женят за млади жени. И сега става, колко втори бракове има, че и първи, при които разликата между мъжа и жената е повече от десет години в полза на мъжа, отколкотоо обратното. Възрастните мъже могат да изберат дали да се оженят за млада или зряла, но младите мъже се женят за млади жени, а зрелите жени рядко се женят за млади мъже, а търсят такъв на своята възраст или по-голям. И младите се женят за млади най вече. "И всичко това заради едната ниска лихва (възпроизводство)!"

# 3 674
  • София - Рим и обратно
Вижте ся, то не е само въпросът да се омъжиш, а да се омъжиш добре.

Аз все това си мисля от началото на темата, но каканиженето за хващането на какъвто и да е мъж продължава все така. Явно за повечето жени е важна самата титла.

По-добре мъж в къщи, отколкото двама на улицата. Laughing
Вярно ли? Аз пък не схващам предимството Laughing.

Общи условия

Активация на акаунт