Толкова ли е трудно да се омъжиш след 35 г.?

• 259 251
  • 5 581
  •   1
Отговори
# 4 935
  • Tам през Атлантическия океан
Ключето е другаде. Не е във възрастта.
Peace

# 4 936
25 годишните търсят 40 годишни, според теб? Така ли?

Не, мъжете на 35+  търсят 25-годишни!
Иначе си права в общи линии в предишния си пост.

Добре де,аз питах питах в темата сто пъти и отговор от никого на получих.

Вие как разбрахте ако в определена ситуация един 38 годишен мъж има две възможности - една дама на 35 и още една дама на 25 , как вие разбрахте,че ще избере 25 годишна ? По дифолт само щото е по-млада ли ? Не мога да си го обясня ? Обяснете ми.

Чак по дифолт не, но е по-вероятно да си хареса 25-годишната, ако смята тепърва да се обзаведе с дом и челяд, най-малкото, защото тя има повече време и физика да народи и отгледа едно-две деца. А и пред нея ще се чувства по-млад, по-знаещ, по-можещ. Това не съм го измислила аз, то си върви така от време оно - младите жени винаги печелят по-лесно вниманието на мъжете, включително за брак и деца, в сравнение с по-възрастните жени. Младите мъжки са в доста неприятно положение, защото не са се доказали нито пред младите, нито пред зрелите жени, нито пред останалите мъже. За младите мъже често важи приказката "хванИ си кака да те отрака".

Дрийминг, айде сега, не стеснявай границите на 28-33! Говорим си за 35+ и 25+!  Laughing

Ми 25 + може да е 29, а 35+ може да е 36. Значи разликата е 7 години. За един мъж на 38 може да е подходяща и едната и другата. И шанса да се чувства обичан,щастлив и хармоничен и с 36 годишната не е по-нищо по малък от шанса с другата. И това няма общо с поколението ,а със собственото усещане за удовлетвореност и щастливост,с характери и с много други неща, но не и с разликата в годините. Квот сте ги зачепкали тез години сякаш,че ...от това ни зависи щастието.

ПС: това определено се случва само в България.

# 4 937

Вие как разбрахте ако в определена ситуация един 38 годишен мъж има две възможности - една дама на 35 и още една дама на 25 , как вие разбрахте,че ще избере 25 годишна ? По дифолт само щото е по-млада ли ? Не мога да си го обясня ? Обяснете ми.

Чак по дифолт не, но е по-вероятно да си хареса 25-годишната, ако смята тепърва да се обзаведе с дом и челяд, най-малкото, защото тя има повече време и физика да народи и отгледа едно-две деца. А и пред нея ще се чувства по-млад, по-знаещ, по-можещ. Това не съм го измислила аз, то си върви така от време оно - младите жени винаги печелят по-лесно вниманието на мъжете, включително за брак и деца, в сравнение с по-възрастните жени. Младите мъжки са в доста неприятно положение, защото не са се доказали нито пред младите, нито пред зрелите жени, нито пред останалите мъже. За младите мъже често важи приказката "хванИ си кака да те отрака".

Дрийминг, айде сега, не стеснявай границите на 28-33! Говорим си за 35+ и 25+!  Laughing

Ми 25 + може да е 29, а 35+ може да е 36. Значи разликата е 7 години. За един мъж на 38 може да е подходяща и едната и другата. И шанса да се чувства обичан,щастлив и хармоничен и с 36 годишната не е по-нищо по малък от шанса с другата. И това няма общо с поколението ,а със собственото усещане за удовлетвореност и щастливост,с характери и с много други неща, но не и с разликата в годините. Квот сте ги зачепкали тез години сякаш,че ...от това ни зависи щастието.

С възраста на жената не се ли повишава шанса по-трудно да има деца?

# 4 938
  • София

Топлата вода вече е открита!  Mr. Green Mr. Green За някои е еднакво трудно да се омъжат / оженят и на 25 +, и на 35 + и на 45 +, а други изобщо нямат такива проблеми!

# 4 939
  • Колибите
Sharky и  Nickkie, напълнихте ми душата като  ви четох Hug.

И леко да допълня и се похваля - когато аз бях на 20, уважавах възрастните - особено тези над 50 г. 40 г. ми изглеждаха силни и свежи. А за доста от моите връстници 40 г.+ бяха старци.

Дали пък не е нагласа на ума - въпросните ми връстници сега са се сдядили и сбабичосали, особено по дух и манталитет. Пък аз, макар че е видимо, че не съм на 20, не се оплаквам от начина, по който изглеждам.

# 4 940
Схващам - не схващам - не съм съгласна.  Grinning

E, в този случай никой не може да ти помогне.  Laughing Остани си несъгласна и със здраве!   bouquet

Kогато смело ми заявяват неудобната истина директно и в очите винаги ме обземат силни емоции, избиващи в песен. Поооод мостовете нее шумяяят рекииии  Drunk

# 4 941
  • София
Зилозавър, такова нещо като "среда" има само за тези, които си позволяват да бъдат ограничавани по социално-класов признак. Моя мъж не е завършил моята гимназия, не учил в моя университет, не е от родом от моя град, не е от моя бизнес...т.е. не сме били от една среда, ама сме се намерили...защото изобщо не сме позволили  на някой и нещо да ни ограничи. Таваните си ги слагаме ние, но пък много обичаме да обвиняваме другите, че ни спират...

# 4 942
Ти не чете ли, че една 62 годишна българка роди близнаци?! Crazy

Сега сериозно - вземи попрочети малко за плодовитостта при жената. Щом до 40+ природата ни е отредила да имаме менструация, значи няма проблем. Друг е въпросът за начина на живот, който води жената. Той се отразява на генетичната и информация и затова се смята, че с напредването на възрастта, вероятността от малформации в плода се увеличава. Peace

# 4 943
Sharky - обаче от поста ти се разбира, че е завършил гимназия, както и ти, завършил е университет, както и ти, и работи, както и ти. Какви и какво точно - не е от значение. Среда не е равно на бранш, а на начин на мислене, поведение и цели. Явно са ви достатъчно сходни, за да сте успешно семейство, или ако не са били, сте успели да ги сближите. Ако ти си с университетско образование, дали щеше да намериш допирни точки с някой, незавършил осми клас, без допълнителни амбиции да се развива? (щото има незавършили, които компенсират с развитие по друг начин, тях не ги включвам в този въпрос)

# 4 944
  • София
Sharky - обаче от поста ти се разбира, че е завършил гимназия, както и ти, завършил е университет, както и ти, и работи, както и ти. Какви и какво точно - не е от значение. Среда не е равно на бранш, а на начин на мислене, поведение и цели. Явно са ви достатъчно сходни, за да сте успешно семейство, или ако не са били, сте успели да ги сближите. Ако ти си с университетско образование, дали щеше да намериш допирни точки с някой, незавършил осми клас, без допълнителни амбиции да се развива? (щото има незавършили, които компенсират с развитие по друг начин, тях не ги включвам в този въпрос)

Ами той е завършил два университета  Laughing Laughing Laughing, така че ме води по точки. А бившия е професор  newsm78 newsm78 newsm78 - да предполагаме, че съм била на по-ниско интелектуално ниво от бившия и затова сме се разделили (всъщност причината беше психически тормоз, а прекия повод за развода - физическо посегателство). Давам горните примери, за да докажа тезата си, че интелектуалното равнище, да речем доказано с образование (в което аз лично не вярвам, образоването е само едно единствено от многото измерения на интелекта), е необходимо, но не и достатъчно условие за интелектуална съвместимост. А за да установиш има ли съвместимост - не я ограничавам до интелектуална, понеже мисля, че в любовта има още 20 други съвместимости - се предполага да позволиш на отсрещния човек да си говори с теб. Ако поставяш стени от "среди", няма как да чуеш какво казва или да разбереш защо го казва.

# 4 945
Къде в поста ми видя "интелектуално ниво"? Отделно, че въобще не става въпрос за преброяване на университетите.

Среда не е равно на бранш, а на начин на мислене, поведение и цели. Явно са ви достатъчно сходни, за да сте успешно семейство.

Прочети го отново целия, този път внимателно. Ако искаш, разбира се.

Различната среда не е "той е учил в Харвард и Оксфорд, пък е роден в Полски Тръмбеш, а аз съм топ-мениджър в еди-коя си многонационална компания и съм от София". Различното е, например, неговата среда и той самият да смята, че да бута някъде рутина от 9 до 5 и после футбол и кротка биричка е истината в живота, а ти и твоята среда да смятате, че истината е в нон-стоп бачкане и (само)усъвършенстване, придружено със съответното израстване. И всеки е прав за себе си, няма грешен избор. Това е несъвместимост на средите. Давам крайни примери от океан възможни.   

# 4 946
  • София
Сходни "начин на мислене, поведение и цели" Peace
Сходни ценности, а също така и интереси Peace

Да вметна нещо по отношение на възрастите:
- от моя опит в сайтовете за запознанства: долната възрастова граница за партньорка, която поставят мъжете, е 10-15 г. надолу от тяхната собствена (масово). Тази тенденция започва, когато мъжът е на възраст около 30 г. (тогава, естествено, не се отива към 15 г. разлика Simple Smile, само към 10 Mr. Green) и се поддържа стабилна с нарастване годините на мъжа. Понякога се отива и към желания за още по-голяма възрастова разлика, но са изключения.
- преди време една собственичка на брачна агенция беше обобщила в медиите наблюденията си по темата: мъжете искали "стройни, хубави и с 10-15 г. по-млади жени" - това е от нейния професионален опит.

Последна редакция: пн, 09 юли 2012, 13:08 от rogato_govedo

# 4 947
Тя средата е ясна - няма как човек от една среда да навлезе в друга-коренно различна с единствена цел да търси парньор. Но съм много съгласна с Шарки. Ако си отворен човек,обичаш контактите с различни хора,от различни прослойки,етноси и възрастови групи - то тогава шансовете ти се увеличават.Ако си поставяш сам тавани и граници .. тогава е сложно - и сам си го правиш сложно.

А за разплождането - ще дам един пример. Запознах се с един пич,с който се получи връзка / кратка но все пак / и който ми заяви,че не може да има деца,освен инвитро. Това по никакъв начин не успя да ме стъписа ,а камо ли пък да прекратя връзката. Защото ми беше хубаво с този човек и ако бяха стигнали нещата до там бих направила инвитро без да ми мигне окото.

Плодовитост,та плодовитост. Има далеч по-важни за хората неща,с които трябва да се съобразят когато се обвързват сериозно от това да мислят дали е по-добре да се размножа на 27 или на 33.
И всеки човек който е наред с акъла не би допуснал грешката да бърза да се обвърже с кой да е само щото времето тече,а трябва да се ражда.

# 4 948
Още един аргумент срещу средата. Браковете и връзките между хора с различна националност и дори религия. Да попаднеш в семейство в друга държава няма как да дублира средата ти. Всичко е различно - и манталитет, и навици, и културни различия, и храната и обноските на хората (без да искаш можеш да обидиш някой) и т.н. Как се случват подобни връзки и бракове? Някои от тях са много щастливи и това изобщо не е рядкост вече.

# 4 949
  • София
По-точно и по-добре, откакто го е казала caffeine, едва ли може да се каже! newsm10 newsm10 newsm10

Общи условия

Активация на акаунт