На Януарчетата с Любов! Тема 32

• 28 939
  • 736
  •   1
Отговори
# 285
ПРивет!
Да използвам малката докато спи да драсна набързо.
Верно е студено,ама днес е по-меко от вчера.Пък Дунава ако го знаете какъв е позамръзнал...плуват мини-айсберги  Mr. Green
Честити празници на всички с поводи!
Триколка-искам да взема,но нека да се позатопли времето и ще я мисля.
Бебеш,Бебеш... Praynig Hug
Калина от вчера е с разстройство,така да се каже.От снощи й давам оризова вода,пюре от шипки съм приготвила.Звънях на педи,но никой не вдига и се чудя какво да давам още.Лечебната Хумана дали има смисъл да я вземам,при условие че само вечер пие мляко?Иначе вчера бяхме при педи запреглед,че беше една седмица със сополи и тъкмо минаха и се появи това.Не искам да я водя пак,че много болни има и ме е страх да не лепне някой грипец.
Ще се радвам на идеи какво да давам.
Бягам,че се наспа

# 286
  • Пазарджик
Бонболина в такива случаи давам прахчета Хидрасек 10мг.+Биогая.Наблягай на запичащата храна-ориз,картоф,кис.мляко,каша-Банан и ориз при нас също запича.
Чай от кората на нар има чудесен ефект или сок от семенцата

# 287
  • София
Здравейте и извинете,че минавам малко като тайфун обаче съм много бясна на работодателите ми,защото искат да ме пратят в много отдалечен район на София сега като се върна на работа и от сутринта беснея вкъщи и ми е много много криво #Cussing out
Само искам да благодаря на Адис за честитката за именния ден на Мони  bouquet и да кажа на Еления,че ако майка и е пенсионерка трябва да намерят познати с фирма които да я назначат фиктивно на работа само за 1 ден и на 2рия вече може да прехвълите майчинството.Вал,може ли да ми кажеш дали мога законово да опонирам на работодателите ми за това преместване и как мога да пледирам че трябва да кърмя макар че детето ми е над 8 месеца,четох нещо по преценка на здравните власти......ама хич не ми стана ясно и къде и как мога да се оплача че ме карат да работя на официални празници при положение че детето ми е под 3г.?Извинете ме отново но сериозно съм решила да се заяждам с работодателите ми които са много голяма и известна фирма Close

# 288
  • В две тъмни очички
Я да използвам момента със спането и да ви питам - кога може да се дава пресен праз-лук , който не е термично обработен? Вчера Влади изяде има няма половин стрък. Не се притеснявам, ама се замислих дали е редно?

# 289
 Искам да попитам слагахте ли вече ваксината на 13 месец, за морбили?

# 290
Къде сте бе, форума?
За Елч е ясно, тя е прегракнала и не може да пише, ама другите Mr. Green
Ели, след тая реклама дето направи на твоя съсед, може да ме видиш да се разхождам като случаен минувач около вас Laughing

Марти е станал страшен хулиганин, направо ми пълни душата какви магарии измисля ooooh! вчера поместихме с татко му леглото,  а отдолу и отзад имаше какви ли не съкровища

Какви шейни сте купили на вашите деца и откъде, утре вече ще ходя да купя, да хванем поне последния хубав сняг. Тези дървените, от стария тип стават ли за толкова малки деца

Чарли, още не сме я слагали. Но започнахме реимунизации със Синфлорикс newsm78
Бубе, според мен ако не виждаш да я боли коремчето, няма проблем, но как точно го яде, в смисъл аз си го представям суров само на салата Rolling Eyes Да не ти иска Влади и една ракия да и сипеш  Laughing
Гъббка, според мен ги натискай да ти плащат двойни надници като ходиш в извънработно време. Все си мисля, че ще ти е по-изгодно, вместо да се заяждаш с тях

Последна редакция: пт, 03 фев 2012, 13:33 от kak@r@la

# 291
  • ул. "Мечтание"
Я да използвам момента със спането и да ви питам - кога може да се дава пресен праз-лук , който не е термично обработен? Вчера Влади изяде има няма половин стрък. Не се притеснявам, ама се замислих дали е редно?

След навършването на 8 месеца е напълно ОК да се дават сурови плодове и зеленчуци.  Peace

# 292
Къде сте бе, форума?
За Елч е ясно, тя е прегракнала и не може да пише, ама другите Mr. Green
Ели, след тая реклама дето направи на твоя съсед, може да ме видиш да се разхождам като случаен минувач около вас Laughing
Joy Joy Joy
Кака Рала, имай милост, ще ме довършиш!  hahaha
За шейната - Какче и Катето май бяха взели някаква симпатична и бяха доволни.  Peace

Бубе, не съм много наясно за праз-лука, но не мисля, че може да й стане нещо. Щом й харесва.. Пък и нали знаеш, че е силен имуностимулант и антиоксидант, така че Влади взема мерки още от сега.  Wink Единственото, което се сещам е, ако е много лют да не й раздразни стомахчето.

Гъбка, много неприятно. Дано си променят решението!  Confused

Чарли, на нас ще ни я слагат следващия месец.

Бонболина, скорошно оздравяване на Калина! За хидрасека и аз съм чувала добри отзиви, макар че не съм давала досега. Шипката също има затягащ ефект - отвара от плодчетата май е най-подходящо.  Peace

Дребното се научи да преодолява преградата ми към цветята и нон стоп ходи да се завира в джунглите...  ooooh!

# 293

Какви шейни сте купили на вашите деца и откъде, утре вече ще ходя да купя, да хванем поне последния хубав сняг. Тези дървените, от стария тип стават ли за толкова малки деца

Како Ралче ами според мен не стават понеже са равни и малките лесно може да се изсулят или направо да си скочат от тях  Laughing
Купих от ХипоЛенд за 13 лева малка, пластмасова с място за дупе и крака.
Ето я

Ох, от другата седмица почвам епопеята с кървни изследвания и прочие... Crazy

# 294
  • София
Гъббка, според мен ги натискай да ти плащат двойни надници като ходиш в извънработно време. Все си мисля, че ще ти е по-изгодно, вместо да се заяждаш с тях
Винаги са ми плащали двойно за извънреден труд,обаче въпроса е че аз не искам да работя извънредно.

# 295
Винаги са ми плащали двойно за извънреден труд,обаче въпроса е че аз не искам да работя извънредно.
добре де, щом плащат двойно толкова ли няма някой колега, колежка който да се навие да поема твойте извънработни смени newsm78 Не знам какво работиш, но при нас такъв глад е настанал, че ако някой плаща двойно ще се изтрепят да работят и събота, и неделя

# 296
Гъбке, това за съжаление е честа практика. Теб те пращат в друг район, а в провинцията ти предлагат позиция например в София. Ако научиш нещо,относно пледирането за преместването и кърменето,сподели ако се сетиш и искаш. Аз сега няма да се връщам на работа,но да имам впредвид, че знам ли какво ще измислят(измисли шефа). И мойта фирма е голяма като твоята. Моя страх е друг- за работното време и изискванията на прекия ми . Незнам как ще успявам с водене на ясла и почване на работа в 7,15ч. Официалното раб.време от 8 до 5ч. Абсурд да се спазва. Защо работите на празници? Не е ли само за производството?  При нас,само то работи по празници.

Някой да познава някой съдия,прокурор в Плевен? Искам държавна работа  Mr. Green Ама нямам връзки. С ципове съм

# 297
  • София
добре де, щом плащат двойно толкова ли няма някой колега, колежка който да се навие да поема твойте извънработни смени newsm78 Не знам какво работиш, но при нас такъв глад е настанал, че ако някой плаща двойно ще се изтрепят да работят и събота, и неделя
Какарала,точно затова написах че съм настроена заядливо,защото смятам че се заяждат с мен,аз съм разбран човек и смятам че винаги решение има,но според тях не е така Rolling Eyes
Чопи,ще споделя за кърменето ако разбера нещо.
В моя случай мисля че също става въпрос за приумица на прекия ми ръководител,а не че  е невъзможно да стане така както и на мен е удобно.
За сведение-работя като мърчъндайзер,най-тъпата работа на света,обаче пък ми плащат повече от на супервайзор в някой фирми така че искам да продължа да го работя това,но ако не се разберем незнам дали ще остана,та затова Чопи работя на парзници-защото тогава хората пазаруват най-много и съответно аз имам най-много да подреждам в поверените ми обекти.

# 298
Чопи, за съм на държавна работа. Последните 5 години работя от 8- 8.30 до 19 ч минимум, без обедна почивка. Случвало се е да седя и до много по-късно, или се е налагало да ходя през уикенда.
 Не знам защо всички си мислят, че държавната работа е едно голямо пиене на кафета и дълги обедни почивки
На мен не ми е тежало особено, защото нямах деца. Но много от колежките ми имат, намират всякакви начини- гледачки, баби, жени, които да ги взимат от градина/ училище. Като се върна на работа и аз ще мисля как ще организирам нещата, добре че нашия татко свършва работа точно в 17.30 и не работи през уикенда, а и имаме млада баба в Сф. Но това, което исках да кажа е, че за съжаление е пълно с млади, способни и неангажирани момичета, които ще ми седнат на мястото, а хич не ми се иска това да се случва, така че някакси ще трябва да съчетая майчинството и работата

За сметка на това шефовете ми ме изтърпяха с ходене по болници, бременност изцяло изкарана на легло, в момента със здравословни проблеми- винаги съм можела да седна и да говоря с тях. Явно Гъбка точно с това има проблем, аз затова си ги уважавам много шефовете и никога не съм мрънкала, когато се е налагало да стоя по нощите

# 299
  • ул. "Мечтание"
Ето нещо по въпроса с кърменето и връщането на работа: http://www.trudipravo.bg/index.php?Itemid=59&id=294&opti … ent&task=view

Надявам се да ви е от полза!  Hug  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт