На Януарчетата с Любов! Тема 32

• 28 935
  • 736
  •   1
Отговори
# 300
  • София
Нощни,това го четох и именно следното не ми сатна ясно как се случва
"След навършване на 8-месечна възраст на детето, този отпуск за кърмене е по 1 час дневно и се разрешава на работничката или служителкатапо преценка на здравните органи, докато е необходимо да кърми детето. "

# 301
  • ул. "Мечтание"
Нощни,това го четох и именно следното не ми сатна ясно как се случва
"След навършване на 8-месечна възраст на детето, този отпуск за кърмене е по 1 час дневно и се разрешава на работничката или служителкатапо преценка на здравните органи, докато е необходимо да кърми детето. "

ЛЛ на детето трябва да издаде бележка, че детето е кърмено и се нуждае от кърма поне до 2 годишна възраст - препоръката на СЗО и на Българската педиатрична асоциация е децата да получават майчина кърма поне до втората си година. Обаче, тъй като е само препоръка, а не закон, може ЛЛ да се направи на интересен. Но ти имаш правото да си настояваш на такава бележка.

# 302
  • София
Благодаря много Нощни Hug
Обаче като се замисля това с бележката сигурно въобще не е осъществимо,дори и да ми я издаде личната колко валидност ще има,ми то може днес да взема бележката и утре да спра да кърмя...
 ooooh!извинете ме,че ви занимавам,ама много криво ми тръгна деня Tired

Последна редакция: пт, 03 фев 2012, 14:47 от Гггъбка

# 303
Нощни,благодаря и аз.Всичко е много обобщено,и си спестяваш четенето на различните нормат.актове.

кака Рала, далеч съм от мисълта,че 
... държавната работа е едно голямо пиене на кафета и дълги обедни почивки
  Имам извести наблюдения,знам,че се работи. И умишлено написах познати съдии,прокурори,защото служителките в съдилищата,специално деловодителките, си спазват работното време.

Един въпрос в друга насока- на Емил напоследък, на пипане ,са му малко груби бузите. все едно са изпръхнали. Навън не ходи в това време. От да кажем 2 седмици го мажа вечер с джин джира. Идеи за грубите бузки? да не е пък от джин джирата. ще взема да я спра

# 304
[

Един въпрос в друга насока- на Емил напоследък, на пипане ,са му малко груби бузите. все едно са изпръхнали. Навън не ходи в това време. От да кажем 2 седмици го мажа вечер с джин джира. Идеи за грубите бузки? да не е пък от джин джирата. ще взема да я спра
На малката понякога така стават и мажа с балсама на д-р Тайс Нахткерцен.Напоследък и аз го ползвам и за лице,и за ръце. Peace

# 305
  • София
Момичета стигнах до 16стр. и бързам да пиша че незнам моят син колко ще спи, че нещо напоследък едвам успявам да попрочета нещо но до писане трудно стигам нещо много се мотам напоследък и несмогвам.
Благодаря ви за отговорите наистина не може да разберете какво имам в предвид защото незнаете историята но ще ви разкажа някои неща за да придобиете представа.На моята сватба брат ми я представя на цялото семейство никой не знае дотогава (те са заедно от април мойта сватба е юни) и след това брат ми се обажда да ми вдига стойки че тя била обидена че не съм и обърнала никакво внимание..............(момичетата със сватби ще ме разберат). На рожденния ден на Калата се събрахме роднините в къщи на датата(вторник) иначе в събота празнувахме с гости.Те знаят за събота защото сме си обсъждали с тях сладкарницата тортата и т.н. даже и за кръщавката защото го кръстихме тогава и във вторник им давам покана тъй като ги купих в неделя и той ми прави забележка като не съм могла да им дам по рано покана е трябвало да ги поканя официално по тел сега те може да си имат други планове #Cussing out #Cussing out #Cussing outпобеснях.Сега тя роди в понеделник и след цялата помощ от моя страна получих само обиди като ти си натякваш мнението разбери че никой не обича да му се дава акъл и какво ли още не не ми се изрежда а за всичко което съм им казала снаха ми ме е питала защото като забременя и ми се оплакваше как няма кой да и помага как не е от сф и не познава никой и т.н. а колко още неща има но просто не мога да ги изпиша всичките и накрая ми стана обидно защото това не са дейстия на брат ми аз го познавам много добре Cry Cry Cry
ама то си има приказка направи добро изяш л...о!!!!!!!!!!!!!!
както и да е олаках се

ИСКАМ ДА ЧЕСТИТЯ РОЖДЕННИТЕ ДНИ НА ВСИЧКИ МИНАЛИ И НАСТОЯЩИ РОЖДЕННИЧЕТА ДА СА НИ ЖИВИ И ЗДРАВИ ЗА РАДОСТ НА МАМА И ТАТЕ!!!!!!!!!!!  bigdance2
newsm59 nbirthday

Тути много гадно за работата искренно ти пожелавам да си намерищ 100 пъти по хубава:*

Пепинка как ти завиждам само искам и тук вече да става топло че изкрейзваме вече в къщи а пък и тези болести да се махат вече

В този ред на мисли  болничките да оздравяват по бързичко.

За триколкота ние купихме тази http://www.sportsdirect.com/postman-pat-pat-trike-935108 не мога да я покажа че още не съм сядала да се пробвам да кача картинка.Незнам колко ще е хубава и качествена ходила съм веднъж за кухнята с нея направи ми само впечатление че тези пласмасови колела така дрънчат че може да те побъркат иначе незнам дано поне да е издръжлива ще видим лятото.

отивам да си дочета че да мога да вляза в ритъм;)

# 306
Гери, според мен се афектираш ненужно. От това, което пишеш е явно, че тяхната връзка, съжителство, а вече и родителство е съвсем отскоро. Нормално е да са в някакъв период на нагаждане на характерите, може би тя ревнува затова, че е " снахата" в цялата схема, тоест чуждия човек, а ти дъщерята. Може би си мисли, че на първо място се поставят твойте сватба, дете/ респ. внуче/, не се знае момичето как точно усеща обстановката .....
Може да си е просто гад некаква Joy
Като цяло влагаш излишни емоции, като виждаш, че не става работата, се дистанцирай максимално и се концентрирай върху твоето си семейство  Peace

Еле пък аз ако разкажа някои неща  и реакции от страна на свекърите ми покрай нашата сватба или реакцията на свеки при моето първо забременяване ............... абе не ми се връща назад във времето и не ми се вадят стари скелети от гардероба .

Така, че и вие с времето ще си регламентирате отношенията, та дори и това да значи липса на такива .

Да ви се поФаля- сготвих. Страхотни спагети с пилешко, моя мъж ще падне от изненада
Междувременно Марти изяде 2-3 книжки, сега сигурно ще има запек 3 дни от толкова картон.

И да се оплача- не знам какво ще правя с тоя кръст и гръб, вече не издържам от болка. Имам чуството, че сте остана на място в най-скоро време  Cry

Чопи, според мен не мажи с Джинджира, тя действа силно изсушаващо, а пък не мисля, че изпръхнали бузи от студа имат нужда от подсушаване. По-скоро имат нужда от овлажняване

# 307
  • Пазарджик
Ей ме на и мене тук,ходех на зъболекар ,утре пак.Но съм много доволна и щастлива,освен кариеса ,  ми сложиха и една директна фасета и зъбът ми стана като нов-имам още два такива грозни.
Гери, мила тъжна история,винаги ме е боляло когато някой на който държа се променя изведнъж заради трети,който присъства от скоро в живота му.Бъди търпелива,може нещата да се променят Hug
Гъбка за съжаление не мога да ти дам съвет,но стискам палци нещата да се наредят така както на тебе ти се иска Praynig Hug
Нашата шейна е същата като на мама Зайка,само че е червена -купувала съм я когато Таня е била на 1г.и 3м.
Чопи и на Нелката и стават така бузките,сега я мажа с крем на Бюбхен за лошо време,изключително доволна съм

Последна редакция: пт, 03 фев 2012, 18:54 от tuty1

# 308
  • София
Здравейте, момичета!  Heart Eyes
Моля, кажете, коя от вас можеше да тълкува кръвните изследвания на дечицата? Някой знае ли какво е "щаб"? newsm78

Последна редакция: пт, 03 фев 2012, 20:00 от снуки

# 309
  • София
Здравейте, момичета!  Heart Eyes
Моля, кажете, коя от вас можеше да тълкува кръвните изследвания на дечицата? Някой знае ли какво е "щат"? newsm78
Калифорния, май си ти  Hug може ли помощ? Благодаря!!!  bouquet

Последна редакция: пт, 03 фев 2012, 20:12 от снуки

# 310
и да кажа на Еления,че ако майка и е пенсионерка трябва да намерят познати с фирма които да я назначат фиктивно на работа само за 1 ден и на 2рия вече може да прехвълите майчинството.[/quote]
Гъбке,а ако не е пенсионерка а просто безработна? newsm78
Днес ходих до друг град до бюрото по труда(тук си нямаме)и от там пак се опитаха да ме разубедят да не подавам документи.
Първо майка ми трябва да се регистрира като безработна в бюрото.Това добре.После подава заявление с искането си...,пак добре,но видиш ли документите трябва да се подадът преди аз да почна работа,още докато съм била в отпуск.По тяхните думи хубаво е 3 месеца преди да почна работа да се кандидатства по порограмата,защото 2-3 месеца изминават докато ни одобрят ooooh!.....Е тези май наистина дълги кафета пият. #Cussing outАз също работя на държавен пост,но никога не си позволявам лукса да си клатя краката! Crossing Arms

# 311
  • София
Елениа,според мен ако е безработна по същия начин,стига да има общ стаж през целия си живот 24м. ли е сега незнам точно,но пак е достатъчен 1 отработен ден към датата на прехвърлянето за да и прехвърлиш майчинството.

# 312
Еления, според мен ти не говориш за прехвърляне на майчинството, а за кандидатстване по програмата за детегледачки в бюрото по труда.

# 313
  • Пловдив
Вече и двете са болни - виолета през нощта почна да се тресе, вдигна темп.39.6, повръщане....
цялата къща мирише на повръщано и  оцет  Sick. И точат едни сополи - е.... ти и вируса  Confused
На Стаско бузите и носа са му червени и сухи от нон стоп бърсане на сополи - трети ден и коларгола не ги сгъстява.

Вал,може ли да ми кажеш дали мога законово да опонирам на работодателите ми за това преместване и как мога да пледирам че трябва да кърмя макар че детето ми е над 8 месеца,четох нещо по преценка на здравните власти......ама хич не ми стана ясно и къде и как мога да се оплача че ме карат да работя на официални празници при положение че детето ми е под 3г.?Извинете ме отново но сериозно съм решила да се заяждам с работодателите ми които са много голяма и известна фирма Close
Незнам, трябва да се ровя но сега нямам време  Confused Може да се оплачеш в Инспекцията по труда и там да си търсиш правата.

Я да използвам момента със спането и да ви питам - кога може да се дава пресен праз-лук , който не е термично обработен? Вчера Влади изяде има няма половин стрък. Не се притеснявам, ама се замислих дали е редно?
една позната ми каза че е хубаво да се дава да си го дъвчат като им растат зъби - облекчавало болката newsm78

Еления - намираш една фирма, назначават майка ти и прехвърляш майчинството, но незнам може ли сега като си пуснала половината майчинство на твоята работа - т.е. си работеща майки и взимаш 120 лв. ,НО питай в майчинството счетоводно - има една мацка ЕЛфита, тя ми е позната и много ги разбира нещата  Peace

# 314
Вчера не смогнах да честитя рождените дни на последните рожденичета в темата. На Краси и Райчето на патеричка пожелавам да са първи във всичко, с което се захванат, да са много здравички, щастливи и безгрижни!
Честит имен ден на празнуващите днес   bouquet

Чопи, нямам познати прокурори и т.н, ама преди 2-3 години бях на една екскурзия в Гърция с плевенския съд. Председателят (май такава беше длъжността на шефа им, нали?) беше ужасен. Направи луда екскурзоводката, 50 и кусур човека го чакахме да се наспи, щото 9 му било рано да става... Абе такъв да не ти е началник

Нашата шейна е такава. Голям боклук. Нещо не са изчислили центъра на тежеста и постоянно се вдига назад

Общи условия

Активация на акаунт