В очакване сме на ритничета от АВГУСТовските мъничета!

• 33 870
  • 741
  •   1
Отговори
# 45
Софи, аз също ги пия много топли Simple Smile. Не виждам причина да навреди, т.к. все пак, като достигне стомаха, температурата би трябвало да не е толкова висока. А и връзка между стомаха и матката няма Simple Smile

За момичетата от Варна - една лекция за кърменето http://www.facebook.com/events/317559814946273/  Peace

# 46
Софи аз до колкото съм чувала не трябва да се пие прекалено топло,същото се отнася и за душовете.
  gundie прочетох ,че си от Сандански. Аз съм от Петрич.Да на нас гръцкото море ни е най- близо ,но аз съм решила да го пропусна това лято.
   Нямам търпение да дойде  другият вторник и да отида на преглед .

# 47
Здравейте момичета,
Добре дошли на всички нови мами, че не можах да запомня поименно  Blush
Аз днес най-накрая успях да се поразходя малко повече, че не бях излизала кой знае колко последно време и започва да ме притеснява това обездвижване. Сигурно съм качила някое друго кило  Embarassed , а имах добрите намерение да не бързам с натежаването.  Crossing Arms

Понеже се разсеях (пак) може ли да ми припомните на кого да пиша мейл и т.н. за групата?

За море... не знам, Гърция не е ли по-добре за май-юни по-скоро? Аз засега клоня към пас за тази година, макар че не знам как ще ме свърта на едно място лятото...
Моите шефове знаят (по стечение на обстоятелствата  Mr. Green) обаче колегите не и... хем ми е интересно, хем леко притеснено как ще реагират, а то докато започна пак да ходя в офиса редовно може и да ми проличи  Rolling Eyes Уикенда казахме на едни приятели и според тях си личаало, аз бях  Shocked , защото не отчитам промяна, освен като съм подута... ама то и иначе би изглеждало така. Не знам да се радвам ли или да се притеснявам.... newsm78

# 48
  • София
Кашпичке, ти защо ще ходиш?  Hug Аз в четвъртък ще пускам кръв за БХС и после ще се разбере ще има ли амнио или не  Shocked

Защото съм на почти 38 години. БХС е само една вероятност и за мен поне не е достоверен  Peace
А ФМ прави ли? Лекар ли те насочи към амниото? Доколкото аз разбрах, след 1 -ва ФМ, БХС и 2-ра ФМ /тази която е около 20 гс/ и късен скрининг на БХС се преценява и тогава се праща на Амниоцентеза.
При мен риска от БХС излезе 1:1700, а на ФМ измериха нухална гънка 0.79 и док каза, че показателите са доста добри и ако не била възрастта ми /тоест всички над 35 години - са рискови/, то въобще нямало да се замисля за рискове, но каза че иска да направя и 2-ра ФМ и комбиниран скрининг в 20гс. Аз изрично питах - не може ли директно на амнио и той каза, че и ако на втория скрининг покажа добър резултата и на ФМ - няма нужда от амнио

# 49
Здравейте! Не съм ви изчела още от предната тема, но реших да пиша набързо и се връщам... Вече се чудя няма ли да свърши т'ва моето повръщане... онзи ден имах рекорд - от обяд до вечерта - 7 пъти  Shocked ! Пия вода и повръщам - кошмар направо! А на другия ден само веднъж, после всичко ОК.
В предишната тема бяхте обсъждали от къде ще купувате памперси... Аз лично имам късмет, че свекър ми кара камион до Германия и Холандия и най-вероятно той ще ме зарежда - преди купуваше на зълва ми памперси и бяха страхотни, а и за перилните препарати се доверявам на него от доста време, така че...
Моите приятелки всичките изпонародиха, вярно че по едно, ама така като ги гледам няма изгледи някоя да ми прави компания. Ама знае ли човек пък, не е късно!  Peace
Отивам да ви чета в старата тема!  Hug

# 50
  • Пловдив
Jija Запазихме  за Хермес Александиря в Царево. Миналата година бяхме там и останахме много доволни. Ето ти линк http://www.alexandriatravel.bg/%D0%9F%D0%BE%D1%87%D0%B8%D0%B2%D0 … s-Alexandria-Club Ние си запазихме от 9 до 14 ти юли.

Софи и аз ги пия врели чайовете. Даже като усетя, че се разболявам почвам да се наливам с тях. Питах докторката и тя ми каза, че няма проблем. Важното е да не се взимат врели душове и да не се загряват краката.

# 51
Кашпичка аз ще ходя на амнио заради възрастта ми, така че можем да обменим инфо коя кога и къде ще ходи.

# 52
  • София - град
Софи аз до колкото съм чувала не трябва да се пие прекалено топло,същото се отнася и за душовете.

Точно заради това питам, защото знам за душовете а и честно казано пробвах с горещ душ и ме заболя коремчето та не си правя повече експерименти. Знам че и около корема не трябва да се затопля и съответно изстудява. За това реших да питам и за чая.

А за морето - от сега знам че ще го пропуснем, мен ме е страх да пътувам в по-напредналите месеци , а и ако не дай Боже там стане нещо.....

# 53
  • Sofia
да се запиша и аз в новата тема Simple Smile
морето мисля да го пропусна, въпреки, че много го обичам Sad

# 54
  • Където си поискам:)
Здравейте мамита Simple Smile
Аз в неделя преживях ужас Sadсъбудих се в локва кръв. Такв рев изревах. Cry Ходих по спещност до АГ, но за мое щастие бебенцеото е живо и здраво Praynig и даже Praynig думите на доктора бяха '' то скача дори ''.Даже вече си имам снимка. Оказа, се че имам отлепане на плацентата. Не знам това колко е сериозно, първа бременност ми е... останах си вкъщи и съм на увеличена доза утрогестан и един антибиотик. Кървенето спря още на същия ден ,но вчера трябваше да отида до моя си доктор да ме регистрира и до там с кола и обратно , и та съм изкачила само 2 етажа и като се прибрах пак съм прокървила . Много ме е страх, а от 2 вечери ме е страх да заспя, за да не се повтори случката Cry. Иначе исках да работя още , но доктор забрани, и каза само лежене и минимални движения. В болничен съм  и така или иначе вече трябваше да кажа на шефа си. Той ме разбра ,беше толкова мил и ми пожела успех.  Моля ви кажете ми, много ли е опасно. Минават ми ужасни мисли през главата Cry.
А иначе много се радвам, че вече сме 124  Hug чуесно е. Не спирах да ви, чета през тези дни, но го правех в легнало положение и нямаше как да пиша.
Блонди , вече си имам термин - 18.08.2012  Simple Smile би ли ме записала  bouquet А междудругото разгледах рецептите, страхотни са , само да се оправя и с удоволствие ще изпробвам нещо  chef сега ми се ядат тестени неща. Представям си каква ще стана- само ядене и лежане Shocked

Успех на всички, целувам ви  bouquet

# 55
Имам един въпрос.Понеже работя при родителите си и моята лекарка ми предложи да ми пуска болничен защото се изплаща от държавата ,но съм чела че после взимаш по-малко майчинство.Някой знае ли дали ще ми е от полза пускането в болнични или ще си дойде същото като намалее майчинството?Аз незнам и колко се изплащат болничните защото до сега не съм излизала от както работя.
           Ще питаме счетоводителката ни тези дни,но просто искам да знам някоя дали е преминала през 1-та и бременност през повече болнични и стоене вкъщи.

# 56
  • София
irony, на мен пиши за групата във фб или на beauty, на първа стр. има линк към нея, напиши ми твоя мейл и имената си, ще ти поискам приятелство във фб и след като ми го приемеш мога да те включа в групата.  Hug
Smile_K, много мъчно ми стана като те прочетох  Hug, но важното, че всичко е наред сега! Ще лежиш повече и това е, важно е и докрай да те следят добре. С първата ми бременност имах кървене в началото, после контракции, които аз не усещах, но се виждаха на ехографа, лежах 2 пъти в болница. Всичко се оправи, но си се пази и си лежи! Захванахме темата за плетки и гоблени, така че може да поплетеш с нас!  Wink

# 57
sofiaaa, и аз това се питах.,но за съжаление нямам избор. моя болничен за сега е 1месец, но ако така продължат нещата може и да се удължи Sad а не мога да кажа, че финансовата страна не ме интересува.Макар,че бебо и здравето са най-важни Simple Smile

# 58
bi_bi  bouquet благодаря за подкрепата. Като бях малка имах такъв момент , в който плетях на 2 куки, чорапки и няколко ленти за коса си бях изплела Laughingно толкова беше. Но може и пак да се пробвам. Мисля и да се разровя из  домашната библиотеката или да накарам приятеля ми да ми купи някоя нова книга Simple Smile

# 59
Кашпичке, ти защо ще ходиш?  Hug Аз в четвъртък ще пускам кръв за БХС и после ще се разбере ще има ли амнио или не  Shocked

Защото съм на почти 38 години. БХС е само една вероятност и за мен поне не е достоверен  Peace
А ФМ прави ли? Лекар ли те насочи към амниото? Доколкото аз разбрах, след 1 -ва ФМ, БХС и 2-ра ФМ /тази която е около 20 гс/ и късен скрининг на БХС се преценява и тогава се праща на Амниоцентеза.
При мен риска от БХС излезе 1:1700, а на ФМ измериха нухална гънка 0.79 и док каза, че показателите са доста добри и ако не била възрастта ми /тоест всички над 35 години - са рискови/, то въобще нямало да се замисля за рискове, но каза че иска да направя и 2-ра ФМ и комбиниран скрининг в 20гс. Аз изрично питах - не може ли директно на амнио и той каза, че и ако на втория скрининг покажа добър резултата и на ФМ - няма нужда от амнио
Да, моят гинеколог ме насочи към амноицентезата.След обмисляне решихме да я направим, това е личен избор, разбира се има риск.БХС е само една вероятност и мен лично не би ме успокоила Peace
Мен ме искат в Майчин дом в 17 г.с., а иначе ранна ФМ правих и всичко е ОК, БХС се обезсмисля щом ще правя амниото.
За късната ФМ / дай Боже всичко да е ОК / съм си записала час при Марков, но тя ще е в 20 г.с.

Последна редакция: вт, 31 яну 2012, 18:31 от Кашпичка

Общи условия

Активация на акаунт