Детски торти - мнения и съвети, 2

• 237 238
  • 1 021
  •   1
Отговори
# 255
Да споделя нещо забавно за Флай. На рождения ден на сина на моя приятелка тортата беше от Флай. Тя каза, че е с прасковен пълнеж. Като я разрязахме установихме, че тортата е сладоледена. Тя реши, че нещо не е допрочела, но си я хапнахме с удоволствие, защото отдавна не бяхме яли сладоледена торта.

Миналата година и нашата прасковена торта от Флай беше замразена  Laughing. Аз доста се шокирах, защото определено не бях поръчала сладоледена торта. Гостите я харесаха, но аз останах малко разочарована. Важното е обаче, че и на децата им хареса  Laughing.

Аз искам да похваля Папая. Имахме празник наскоро в семейството (не беше детски рожден ден) и поръчах тази Селска фреска торта. Тортата беше невероятна! Признавам си пристрастна съм, защото много обичам орехи и боровинки.

# 256

Аз искам да похваля Папая. Имахме празник наскоро в семейството (не беше детски рожден ден) и поръчах тази Селска фреска торта. Тортата беше невероятна![/b] Признавам си пристрастна съм, защото много обичам орехи и боровинки.

И аз съм я пробвала и наистина е много вкусна. Доста често ходим до сладкарницата и си купуваме за вкъщи. Simple Smile

# 257
Споменавала съм го вече няколко пъти, но напоследък не, та да кажа пак за почитателите на алтернативни на еклеровите вкусове Simple Smile
Ние сме много доволни от тази на Лагуна:
http://www.laguna-bg.com/catalog/cake-81-5.html
Ползвали сме я 2-3 пъти за основа на детска с картинка. За фигурални не знам дали става.

# 258
Здравейте! Моля за съвет!  Praynig Искам следното за рождения ден надъщеря ми, която става на 3г: тора с картинка отгоре (примерно принцеса, Хелоу Кити, някое животинче...), вътре ако може с еклеров пълнеж или най-малкото без тежки сметани, а с вкусно кремче, за яслата, 30 парчета - цена до 50лв. Просто съм потресена от цените на всички сладкарници, на които звънях и им обявявам бойкот. Харесала съм една страхотна торта на тази цена (Хелоу Кити изглеждащо много сполучливо) в Перник и ако друго в София не открия, ако трябва ще отида от там да си я взема.  Crossing Arms

# 259
♥Пандичка♥
скоро бях питала за отзиви за тортите на Александров. Сега вече мога аз да дам мнение. Поръчах малка торта(12 парчета) с картинка и ми струваше 15 лв., като по нищо не отстъпваше на прехвалени торти като Неделя например(които ми идват доста тежки на вкус). 12-те парчета изобщо не бе малка торта. Но имат и от 24 парчета мисля, която май беше към 32 лв. Беше с два какаови блата и лек крем между тях. Ако искаш картинката да не  е от техния каталог, а по твой избор-доплащаш 2 лв. Поръчах тортата чрез кварталния ни супер, който им е нещо като дистрибутор. Звънях и в самата тяхна сладкарница "Бордо", но там цените са малко по-високи - за същата торта казаха, че струва 20 лв, но пак е поносимо в сравнение с 35 лв. в други сладкарници за малка торта. Това е сайта им с телефони:

http://sladkarnicabordo.com/

Не гледай качените там торти, защото изглеждат ужасно, явно са от времето, когато са се учили  Laughing Сегашните им изглеждат много добре, а и на вкус ми хареса тортата.

# 260
Тортите на Папая са 2,8-3,0 лв. на парче и има поне 20 различни пълнежа.

# 261
Парчето трябва да бъде под 1,70 лв при 30 бройки до 50 лв. Трудна работа. Аз от години не съм виждала подобна цена. Аз обаче не бих правила авантюра с носене от друго населено място. Някой решил да отбие пътя отнякъде си и това вдига времето за транспорт.
Нилана евентуално, Пчела и някоя подобна.

# 262
Тази торта на Нилана ядох скоро и много-много ми хареса. 30-те парчета определено могат да се нарежат на 40 детски.
Бях поръчвала тяхната Торта-книга, която е 20 парчета и ми стигна за 26 ученика и 4-ма учителя. а вкусът беше един път. Simple Smile

# 263
за детската градина от  няколко години взимам торти от един квартален цех- "Сетко".В Овча купел се намират.Стига за цялата група и леличките.Издават сертификат, разбира се и са мнгоо  приятни на вкус.Цената беше нещо от типа на 37 лв  Thinking

# 264
Редактирам се. Звъннах и ми казаха, че може и с моя картинка, дори май не се заплаща.

Момичета, в яслата ми казаха да поръчам торта не повече от 20 парчета, като според тях това щяло да стигне за 20 деца+няколко лелки. Познавайки тортите на Папая моля посъветвайте ме колко парчета да поръчам, тъй като не искам излишно голяма торта, но и със сигурност да стигне...  newsm78

Последна редакция: ср, 25 юли 2012, 11:16 от ♥Пандичка♥

# 265
15 парчета е достатъчно, но се увери, че няма да я получиш в сладоледен вариант, защото имаше и такива оплаквания от тях. Лично аз съм доволна и не я ядохме замръзнала.

# 266
Здравейте! Да споделя отзиви. Все пак поръчах от сладкарница Росита, по препоръка на една позната, която от години все там ходела за всякакви сладки работи, вкл. поръчка на торти. Поръчах 20 парчета със стандартен еклеров пълнеж и картинка на Рапунцел, 2.50лв парчето. Да ви кажа като цяло съм много доволна. Тортата беше огромна и вярвайте ми в яслата половината остана и вечерта вкъщи пак духа свещички и имаше достатъчно да почерпим гостите. Много вкусна и лека, бих казала точно за малки деца. Дори сметаната отстрани вчера ми беше вкусна, а аз по принцип ненавиждам сметана в торти. Единствено отдолу тънък слой на блата беше малко по-запечен и сухичък, но не пречеше за цялостния вкус на тортата. Имаше обаче и едно малко гафче, което по-скоро ни разсмя. Картинката на Барби РАпунцел беше излезнала учудващо добре, НО в долния ляв ъгъл беше останал надпис DVD/Video, отгоре също някакъв надпис от обложката, която явно са ползвали за картинката.  hahaha (Това горе бяха успяли да скрият с плочката за ЧРД. ) Толкова ли не са могли да ги изрежат тези неща или да ползват друг източник за картинката?!  Sunglasses Ама карай, така е по-забавно.  Mr. Green Та ако поръчвате торта с картинка от там, обърнете внимание на това нещо, защото явно хората си оставят подобни надписи като бонус към картинката.  Grinning

Ето да видите:

Последна редакция: вт, 31 юли 2012, 15:04 от ♥Пандичка♥

# 267
Аз също да дам доклад. След като се обадих за цени, все пак реших да си поръчам от Флай. Холандски малинов крем и орехов блат. Тортата беше фантастична на вкус, дори и захарния фондан беше невероятен. Дори и грам не преувеличавам. Иначе картинката беше зелена поляна с брезички, калини, овчици и героите от Мечо Пух, та това доста е отработено и нямах грам забележки.
Понеже у нас традиционно идват много приятели и деца на малката на РД, та тортата бе от 22 парчета, които всъщност стигнаха за 15 деца и 26 възрастни, остана малко и вчера биде изядена. Изглеждаше огромна и бе много тежка.
Имаше гости, които искаха и допълнително торта. Действително много се хареса. Аз се бях притеснила, че понякога се появяват отрицателни отзиви, но надмина очакванията ми.
Дори тази година бе по-вкусна от миналата, а беше същата като избор. Явно понякога стават, понякога - не. Аз и малката сме слушкали, та ни се получи.  Grinning

Е, и едно малко разминаване имаше, но изобщо не бе важно. Не беше правоъгълна, каквата поръчахме, а кръгла.  Wink

# 268
Записвам се в тая прекрасна тема, не знаех че има такава.  Hug

# 269
NinoTino може ли да кажеш колко ви излезе тортата?

Да споделя нещо забавно за Флай. На рождения ден на сина на моя приятелка тортата беше от Флай. Тя каза, че е с прасковен пълнеж. Като я разрязахме установихме, че тортата е сладоледена. Тя реши, че нещо не е допрочела, но си я хапнахме с удоволствие, защото отдавна не бяхме яли сладоледена торта.

И всичко приключи до онзи ден, когато дъщеря ми поиска сладоледена торта за рождения ден и аз веднага им се обадих. Отговорът беше, че не работят със сладолед и не предлагат сладоледени торти Joy Joy Joy Не искам да звъня на приятелката ми да й кажа, че пълнежът е бил замръзнал, а не сладолед. Simple Smile

Та сега на въпроса: Знаете ли къде мога да поръчам сладоледена торта с детска картинка отгоре?

И аз се интересувам от сладоледена торта. etomira намерихте ли някъде сладоледена торта?

Общи условия

Активация на акаунт