От Франция до България- превоз на покупките ни (12)

• 44 336
  • 735
  •   1
Отговори
# 330
  • София
Естествено,че не е коректно да не си платиш.
Аз не видях някой да обвинява Даниела.
Но вече доста станаха с липсващи неща и отваряни пратки.
Според мен това се случва във Франция.

Не знам, но има масови проверки по пътищата на Европа.
До колко нашите пратки подлежат на проверка?! На 100% подлежат. Не виждам проблем пакета да е отворен, стига да не липсва нещо Peace

# 331
  • Варна

До колко нашите пратки подлежат на проверка?! На 100% подлежат. Не виждам проблем пакета да е отворен, стига да не липсва нещо Peace

Не трябва ли този, който го отваря, да го залепи?

# 332

Не трябва ли този, който го отваря, да го залепи?
Става въпрос и за начина, по който се информира клиентът. По различен начин звучи "Получихме Вашата пратка отворена" и "Получихме Вашата пратка отворена в резултат на митническа проверка (примерно)".

# 333
  • Sofia
http://www.francetobg.net/bg/njeplatjeni-dostavki/

Интересно се получава....
Мрънкаме, мрънкаме... изисквания милион, а се оказва, че списъкът с неплатени пратки е бая солиден!  ooooh!
Те са некоректни, отварят ви пакетите и крадат маратонки, обаче това, че близо месец хората които са си получили пратките не са счели за необходимо да си ги платят, е в реда на нещата...  Sick

Кой и къде е написал, че е в реда на нещата?
Не виждам причина да се прави пряка връзка между тези неща.
Да не искаш да кажеш, че хората, на които им липсват неща си го заслужават, понеже едни други хора не са си платили?
Призоваваме просто да се направи проверка. Това, че Даниела е коректна не значи, че не е възможно някой по веригата да не е.

# 334
От последния курс....някак ок.
Ама от предходния има неплатени Shocked
Във всички случаи, такъв списък не ми доставя патос на душата....
аз се чудя как има неплатени пратки, нали фирмата изпраща с наложен платеж или по пощата с предварително плащане т.е. ако някой не си е платил пратката не би трябвало да са му я изпратили  newsm78
или аз нещо не разсъждавам както трябва, да не би да са хем неплатени, хем да са останали при франсето

# 335
  • София
аз се чудя как има неплатени пратки, нали фирмата изпраща с наложен платеж или по пощата с предварително плащане т.е. ако някой не си е платил пратката не би трябвало да са му я изпратили  newsm78
или аз нещо не разсъждавам както трябва, да не би да са хем неплатени, хем да са останали при франсето

Франсето НЕ изпраща с наложен и НЕ изисква предварително заплащане за БГ Пощи.Бъркаш със СД. Peace

Разчита на лоялността на клиентите си. Peace

# 336
http://www.francetobg.net/bg/njeplatjeni-dostavki/

Интересно се получава....
Мрънкаме, мрънкаме... изисквания милион, а се оказва, че списъкът с неплатени пратки е бая солиден!  ooooh!
Те са некоректни, отварят ви пакетите и крадат маратонки, обаче това, че близо месец хората които са си получили пратките не са счели за необходимо да си ги платят, е в реда на нещата...  Sick

Кой и къде е написал, че е в реда на нещата?
Не виждам причина да се прави пряка връзка между тези неща.
Да не искаш да кажеш, че хората, на които им липсват неща си го заслужават, понеже едни други хора не са си платили?
Призоваваме просто да се направи проверка. Това, че Даниела е коректна не значи, че не е възможно някой по веригата да не е.

За първи път направих поръчка ползвайки услугите на превозвач от Франция-франсето и това ще е последния. Една от пратките е отваряна - да, възможно за проверка...но да разопаковаш анцуг примерно, който е в прозрачен найлонов плик??? какво търсиш вътре. Някой е разглеждал поръчката ми и усещането е неприятно, а за доверие и дума вече не може да става. Всеки сам решава за себе си докъде и до колко може да рискува. За мрънкане и дума не може да става и е нормално да имам изисквания след като си плащам! От много време пазарувам on-line, но за първи път ми се случва да ми се рови в пратка.   Sick Сигурно трябва да съм благодарна, че нямам липси!

# 337
И тук да пиша, че съм благодарна за коректното обслужване от страна на СД. Всички пратки с общо тегло 14 кг бяха пакетирани общо и така пощенската услуга струваше само 6 лв. с Еконт. Освен това имах няколко поръчки с тегло под 1 кг и за услугата "доставка" заплатих също върху общото тегло на поръчката, т.е. калкулацията беше направена максимално изгодно за клиента. И понеже се спекулира със сроковете за доставка и редките курсове- най-ранната ми поръчка беше от 11.01, а най- късната- от 20.01., т.е. са пристигнали за по-малко от месец.

# 338
  • София
Имам пратка със СД, на която статуса й е, че е пристигнала в БГ, на сайта пише, че е предадена на Еконт още на 05.02., но в офиса откъдето трябва да си я взема твърдят, че нищо не е пристигало. Нямам и номер на товарителница за да си я проследя.
Ще си чакам още седмица, но все пак да попитам, след колко време след като е в Бг си получавате пратките?

# 339
  • София-Лагера
Пиши им да ти дадат номер на товарителницата. Peace

# 340
аз се чудя как има неплатени пратки, нали фирмата изпраща с наложен платеж или по пощата с предварително плащане т.е. ако някой не си е платил пратката не би трябвало да са му я изпратили  newsm78
Франсето НЕ изпраща с наложен и НЕ изисква предварително заплащане за БГ Пощи.Бъркаш със СД. Peace
Разчита на лоялността на клиентите си. Peace
Аз също мислех, че когато не изпраща с маложен платеж по БП или Еконт, то иска предварително да си платил. И да им покажеш платежното. Много е глупаво и анти всякакви търговски принципи да действаш на доверие. Това никъде го няма. Whistling И за това никой не носи отговорност, освен двете страни на една сделка.

От курса на СД, който дойде на 02.02 /ако не се лъжа тогава, или на 4.02/, еконтските ми пакети вчера са били при куриера и са ми взети. Т.е. днес-утре трябва да са и при теб,  montesito. Не вярвам чак седмица да се бавят.

# 341
  • София
Писах им за номер на товарителница - но не ми отговориха, може би са затрупани покрай намаленията...
Благодаря ви, ще изчакам да видим Simple Smile

# 342
Аз също не мога да разбера каква е връзката между неплатените поръчки на ФТБ и отваряните пакети ooooh! Самата Даниела не знае със сигурност точно от кой са неплатени, а и със сигурност няма да тръгна да се възмущавам, че има нередовни платци, при положение, че това е самата политика на фирмата Peace Доста е сериозен въпроса с тези отваряни пакети, случаите станаха много и наистина е добре ако не друго, поне фирмата да излезе с едно изявление и да даде някаква яснота  Tired

# 343
Имам пратка със СД, на която статуса й е, че е пристигнала в БГ, на сайта пише, че е предадена на Еконт още на 05.02., но в офиса откъдето трябва да си я взема твърдят, че нищо не е пристигало. Нямам и номер на товарителница за да си я проследя.
Ще си чакам още седмица, но все пак да попитам, след колко време след като е в Бг си получавате пратките?

montesito, пратките в София пристигат за максимум 48 часа от предаването на Еконт. Вземи си номера на товарителницата и звънни на националния телефон на Еконт.
При мен веднъж я бяха пратили в друг офис, въпреки че адреса на пратката беше коректно написан. Затова най-добре се свържи, за да разбереш къде е твоята пратка  Peace

# 344
Не е необходимо да имаш даже номер на товарителница, звънни на 080018001, кажи си имената, кажи че очакваш пратка и офиса в който я очакваш, ще те питат кой е изпращача и кога е изпратена и ще те открият в системата Peace

Общи условия

Активация на акаунт