Защо няма да ви дам работа

• 27 313
  • 581
  •   1
Отговори
# 90
Къде? В Европа в европейска компания, в Щатите за американска компания, или в БГ за американска или европейска компания?
В Бг за европейска и американска.
Това е оксиморон. В БГ всички чужди компании регистрират български фирми и ограничават отговорността си до там. Освен това в сила е КТ, не американските или европейски правила.

Да, те се съобразяват с КТ, но нищо повече. Американските и европейски правила си важат с пълна сила.  В тоя смисъл, има ли разлика?

# 91
  • В заешката дупка
Когато  в закона има регламентирано бащинство, което си е само за бащата и никой друг не може да го ползва.

# 92
Когато  в закона има регламентирано бащинство, което си е само за бащата и никой друг не може да го ползва.

Това пък защо? Според нашия закон и бабата и дядото може да го ползват. Моето след осмия месец го ползва майка ми.

точно за това съвсем сериозно казах, че и ако бащите имат бащински, нещата ще изглеждат по друг начин. Хайде сега помислете върху това преди да скачате.... В света има такава работеща практика на социално ориентирани държави.

Като чета този постинг и сравнявам със следващия, съвсем не ми става ясно какво имате предвид. Бащата да си има негов регламентиран отпуск по бащинство, независещ от този на майката? И двамата ли ще ги ползват или само бащата? И коя е тази държава, в която тази практика работи?

Последна редакция: сб, 04 фев 2012, 22:04 от Анонимен

# 93
Да, те се съобразяват с КТ, но нищо повече. Американските и европейски правила си важат с пълна сила.  В тоя смисъл, има ли разлика?

За американци не съм работила и не знам. Работя от дълго време за скандинавци. Да, има голяма разлика в правилата на работата, изискванията, отношенията и въобще всичко. Нормално е да има.

# 94
  • София
"Ще те третират като добитък", ако сама им позволиш.
Разбира се, че няма да им позволя. От 12 години сама си плащам заплатата.
Обаче ми е интересно как няма да им "позволиш", като храниш две деца примерно.
Хеле пък ако им разрешат да уволняват на мига.

# 95
Щедрата социална политика има цена и всеки си решава какво иска да плати. Не разбирам защо да няма някаква гъвкавост, която да позволява на малкия бизнес да оцелява без да дискриминира жените? Според мен фирми с под 50 служители трябва да са освободени от абсурди като 3 години майчинство и невъзможност да уволняват жени с деца.

# 96
Къде? В Европа в европейска компания, в Щатите за американска компания, или в БГ за американска или европейска компания?
В Бг за европейска и американска.
Това е оксиморон. В БГ всички чужди компании регистрират български фирми и ограничават отговорността си до там. Освен това в сила е КТ, не американските или европейски правила.

Никой не отговаря, разликата е огромна.  
А това, че отговорността стига до регистрирането на фирма в Бг е тъпотия на квадрат.  Коя от вас би инвестирала в република Конго, без да знае кой и как ще управлява бизнеса?

# 97

Отговорих ти, виж горе. Да, разликата е огромна и далеч не винаги в положителния смисъл. Всяка стотинка, която ти дават, първо я изцеждат от теб в многократен размер понякога по много груб начин. Бизнес му казват.

А това, че отговорността стига до регистрирането на фирма в Бг е тъпотия на квадрат.  Коя от вас би инвестирала в република Конго, без да знае кой и как ще управлява бизнеса?

За отговорността - или си правиш майтап, или не си чела никога Търговския закон, или не го разбираш.  Simple Smile Едно е KPMG LLP, което всеки недоволен консултиран може да осъди за вреди в шест-седем цифрен размер, друго е KPMG България ООД с 5000 лв капитал, което отговаря до размера на дяловете си. Те в България може да са и на обща стойност 2 лева.  Wink
За управлението - винаги си имат управители, които живеят тук. Не им бери грижа, много добре знаят какво правят.

Последна редакция: сб, 04 фев 2012, 22:23 от Анонимен

# 98
  • София
За съжаление кризата провокира нови интересни тенденции.
Мисля, че бях споделяла някъде това.
Европейските и америакнските компании засилено сменят мениджърския си състав, за да запазят своите- българският мениджмънт отлита, настаняват своите на високите позиции у нас.
Кризисен мениджмънт.

# 99

ote author=ЧеКа link=topic=638743.msg21027686#msg21027686 date=1328384854]
  точно за това съвсем сериозно казах, че и ако бащите имат бащински, нещата ще изглеждат по друг начин. Хайде сега помислете върху това преди да скачате.... В света има такава работеща практика на социално ориентирани държави.

Като чета този постинг и сравнявам със следващия, съвсем не ми става ясно какво имате предвид. Бащата да си има негов регламентиран отпуск по бащинство, независещ от този на майката? И двамата ли ще ги ползват или само бащата? И коя е тази държава, в която тази практика работи?
[/quote]

Мдааа, при нас, не мнооого далече от вас, бащите имат право на 2 седмици платен отпуск във връзка с раждането на детето. После от цялото родителство, което е 10 месеца или една година, има законно право на още12 седмици. Ако не го употреби, то отпада. Само при много специални условия майката може да го вземе вместо бащата.
Та така Wink

# 100

Отговорих ти, виж горе. Да, разликата е огромна и далеч не винаги в положителния смисъл. Всяка стотинка, която ти дават, първо я изцеждат от теб в многократен размер понякога по много груб начин. Бизнес му казват.

А това, че отговорността стига до регистрирането на фирма в Бг е тъпотия на квадрат.  Коя от вас би инвестирала в република Конго, без да знае кой и как ще управлява бизнеса?

За отговорността - или си правиш майтап, или не си чела никога Търговския закон, или не го разбираш.  Simple Smile Едно е KPMG LLP, което всеки недоволен консултиран може да осъди за вреди в шест-седем цифрен размер, друго е KPMG България ООД с 5000 лв капитал, което отговаря до размера на дяловете си. Те в България може да са и на обща стойност 2 лева.  Wink
За управлението - винаги си имат управители, които живеят тук. Не им бери грижа, много добре знаят какво правят.

Търговския закон съм го изучавала за сефте , когато ти си ходила права под масата  Laughing От постовете ти съдя, че .абер си нямаш от нещата, ама зор да се изкажеш.. Laughing

# 101
Търговския закон съм го изучавала за сефте , когато ти си ходила права под масата  Laughing От постовете ти съдя, че .абер си нямаш от нещата, ама зор да се изкажеш.. Laughing

Не искам да ти влизам в тона, но я все пак ме светни за отговорността, че може да съм пропуснала нещо?  newsm78

п.п. Търговският закон като влезе в сила (1991), аз имах две годишен син и учех втора година право.  Mr. Green
п.п.п. Ако те е затиснала някоя гореща вълна, не се мъчи, ще те разбера, макар да не съм стигнала още тоз китен момент.  Peace

Последна редакция: сб, 04 фев 2012, 22:47 от Анонимен

# 102
Нека само да ви припомня някои особености на пазара на труда в БГ и на някои аспекти от социалния живот.
Счита се за нормално да се осигуряваш на много по-малка заплата от реалната.
Прави се всичко възможно да не се плати и един лев данък.
Майките масово лъжат , че са самотен родител, за да плащат половин такса за детската градина.
Децата се спират от градина за едни сополи или въображаеми покашляния и като така се взимат болнични в пъти повече от нормалното.
Търсят се всевъзможни начини да се измами работодателя - например - некадърна си, трябва да те уволнят - взимаш си дъъъъъъъъъъълъг фалшив болничен.
Кесиш във Фейса или форума в работно време - сега не ми излизайте с номера как естеството на работата ви е такова, че форумът не пречи, защото изобщо няма как да е вярно, ако работиш за някой друг.
И така лежиш в къщи по 3 години за едното и 3 за другото дете и всичко това обилно гарнирано с болнични - ами как искате после да ви имат доверие и да ви наемат, като ви знаят как ще постъпите в 90% от случаите.
Да не говорим като поклечиш в къщи 6 години ( разбирай детето на градина, ти с цигарата и семките и по кафенетата с други чавки, подобни на теб) после дали ставаш за някаква работа, освен за болнични?
Аз ако съм един работодател определено такива елементи няма да наема.
Към госпожата от САЩ - не е възможно ако те уволнят да нямаш обезщетение за безработица - освен ако не си забила два юмрука на шефа си в лицето или си няправила някакъв неземен гаф.
При нас бременни не могат да се уволняват, но такива с малки деца - да  - и може би затова тук хората с малки деца работят сериозно, детето със сополи и кашлица 9 понякога и с антибиотика ) ходи на градина и училище, имаш право на определен брой болнични на година, ако се касае за сериозно заболяване - имаш 2 години да си решиш проблема - ако не бачкаш 2 години ще те уволнят и това е. И странно как тук децата не се разболяват като в БГ - по 3 седмици в месеца. Не говоря за деца с увреждания и наистина сериозни здравословни проблеми.

# 103
  • София
горещо, половината от написаното е в сферата на научната фантастика за реалиите в БГ.

# 104
  • София
Нека само да ви припомня някои особености на пазара на труда в БГ и на някои аспекти от социалния живот.
Счита се за нормално да се осигуряваш на много по-малка заплата от реалната.
Прави се всичко възможно да не се плати и един лев данък.
Майките масово лъжат , че са самотен родител, за да плащат половин такса за детската градина.
Децата се спират от градина за едни сополи или въображаеми покашляния и като така се взимат болнични в пъти повече от нормалното.
Търсят се всевъзможни начини да се измами работодателя - например - некадърна си, трябва да те уволнят - взимаш си дъъъъъъъъъъълъг фалшив болничен.
Кесиш във Фейса или форума в работно време - сега не ми излизайте с номера как естеството на работата ви е такова, че форумът не пречи, защото изобщо няма как да е вярно, ако работиш за някой друг.
И така лежиш в къщи по 3 години за едното и 3 за другото дете и всичко това обилно гарнирано с болнични - ами как искате после да ви имат доверие и да ви наемат, като ви знаят как ще постъпите в 90% от случаите.
Да не говорим като поклечиш в къщи 6 години ( разбирай детето на градина, ти с цигарата и семките и по кафенетата с други чавки, подобни на теб) после дали ставаш за някаква работа, освен за болнични?
Аз ако съм един работодател определено такива елементи няма да наема.
Към госпожата от САЩ - не е възможно ако те уволнят да нямаш обезщетение за безработица - освен ако не си забила два юмрука на шефа си в лицето или си няправила някакъв неземен гаф.
При нас бременни не могат да се уволняват, но такива с малки деца - да  - и може би затова тук хората с малки деца работят сериозно, детето със сополи и кашлица 9 понякога и с антибиотика ) ходи на градина и училище, имаш право на определен брой болнични на година, ако се касае за сериозно заболяване - имаш 2 години да си решиш проблема - ако не бачкаш 2 години ще те уволнят и това е. И странно как тук децата не се разболяват като в БГ - по 3 седмици в месеца. Не говоря за деца с увреждания и наистина сериозни здравословни проблеми.

Много обобщаваш.

Общи условия

Активация на акаунт