Защо няма да ви дам работа

• 27 293
  • 581
  •   1
Отговори
# 105
Имам само два въпроса, горещо- сигурна ли си, че работещите не желаят да се осигуряват на реалната заплата и, как се лъже, че е самотна майка за да смести келави 30 лв?
Само от тези ти две "заключения" някак олеква цялото ти припомняне какво представлява пазара на труда в България.

П.П. Майчинството е две години, не три. Защитени са майките на деца до тригодишна възраст, после всички са равни.

# 106
  • София
а другата половина е взета от теми-клишета от форума. Все едно чета "сополи и ДГ", "как да не ме уволнят", "мързеливи ли сме", "кога ще ги стигнем Хамериканците" и др.

# 107
  • София
Две години, но сумата за втората година  е символична и необвързана с осигурителния ти доход- т.е. не зависи от теб сумата, която получаваш, от теб зависи дали ще я ползваш.

# 108
Касита, много ще се учудиш колко са изтрещели накои хора и как за 30 лева на месец са готови чудо да направят. Какво значи дали искат да се осигуряват на реална заплата? Нали така ще плащат данъци и ще получават по-малко пари. Повечето ги устройва да си взимат парите под масата. Ествествено, това което съм написала не е валидно за всички майки, но се касае за обезпокоително висок процент, защото говорим за манталитет.
И защо, Касита, майките на деца до три години трябва да бъдат защитени от уволнение?  Ето така се отглеждат мързеливи и безотговорни майки - тя знае, че до 3 години никой не може да я пипне и може да си прави каквото си иска. Ами това не е нормално.

# 109
Горещо, наясно ли си, че дете с Т, болно гърло, видимо нездраво, на АБ пък да не говорим, в детската градина няма да ти го приемат сутринта, като го водиш?
И дали ти е известно, че в огромната част от малките и средни фирми в БГ "болничен" е мръсна дума, а когато се налага да се ползва, в най-добрия случай можеш да се надяваш да ти разрешат платен отпуск, докато се излекуваш (ти или детето ти)?

# 110
Не съм казала с Т , а дете на антибиотик - значи от третия- четвъртия ден детето се чувства добре, но гълта антибиотик 10 дни. При нас това е масовия случай, но пак казвам - странно как тук няма такава заболяваемост на деца до 3 години, както е в Бг.

# 111
И дали ти е известно, че в огромната част от малките и средни фирми в БГ "болничен" е мръсна дума, а когато се налага да се ползва, в най-добрия случай можеш да се надяваш да ти разрешат платен отпуск, докато се излекуваш (ти или детето ти)?

Сигурно е мръсна дума, защото не е приятно, че някой трябва да свърши работата на болния, но след като НОИ плаща болничния, а не работодателя, защо да карат работниците да вземат неплатен отпуск?

# 112
Повечето хора около мен желаят да се осигуряват именно на реалната заплата, защото това се отразява положително на много сфери от живота им. По-скоро отпорът е от страна на работодателите.
Самотен родител, сключил брак няма. Не се водиш такъв, ако детето е признато пред нотариус от бащата.

Разликата между българската детска градина и тази в чужбина е, че в първата все още се дърпат да приемат и лекува там болни деца. С течение на времето и това ще стане.

Запалщането на болничните се промени, затова и работодателите предпочитат неплатения отпуск.

# 113
Самотен родител, сключил брак няма. Не се водиш такъв, ако детето е признато пред нотариус от бащата.

Децата не се признават пред нотариус.  Peace

# 114
  • София
Не съм казала с Т , а дете на антибиотик - значи от третия- четвъртия ден детето се чувства добре, но гълта антибиотик 10 дни. При нас това е масовия случай, но пак казвам - странно как тук няма такава заболяваемост на деца до 3 години, както е в Бг.

тук е забранено да се носят и дават лекарства на децата в ДГ. Макар да не съм любител на подобни детски заведения, съм напълно съгласна с подобно изискване, защото многолесно може да стане инцидент с чуждо лекарство. Като цяло смятам нашенските градини по-добри и по-уютни като чисто битови условия за децата, прекарващи по десет часа там всеки ден.
 Заболеваемост "там" може и да има, но не е задължително ти да я знаеш. Всъщност, на какво основание твърдиш това, което твърдиш за заболеваемостта? Да не би да си сравнявала числа за "там" и "тук"? Или просто ей така, наплюнчи пръста, пък усети накъде ти го духа вятъра?

# 115

Запалщането на болничните се промени, затова и работодателите предпочитат неплатения отпуск.

Промени се, да, и то отдавна. Преди се плащаше от работодателя, сега се плаща от НОИ и само мисля че първия ден се плаща от работодателя.

# 116

Децата не се признават пред нотариус.  Peace

Уф, нали бащата подписва нотариално заверена Декларация за припознаване на детето.

Промени се, да, и то отдавна. Преди се плащаше от работодателя, сега се плаща от НОИ и само мисля че първия ден се плаща от работодателя.

Ама друг път.  Wink

# 117

Сигурно е мръсна дума, защото не е приятно, че някой трябва да свърши работата на болния, но след като НОИ плаща болничния, а не работодателя, защо да карат работниците да вземат неплатен отпуск?
НОИ плаща болничния след третия ден, ако не се лъжа. Първите три дни ги плаща работодателят. Същевременно повечето болнични, които се взимат са до 3-5 дни. Работодателите протестираха доста срещу тази работа и с право.

# 118
  • София
и сега започнаха да казват "хубаво, щом си в болнични, обаче ще ти взема надницата или от отпуската,  не ми трябва лист".

# 119

[/quote]

Ама друг път.  Wink
[/quote]

Е като е друг път кой изплаща болничните? НОИ или работодателят? И ако е НОИ какво го бърка работодателят, че да иска неплатен отпуск?

Общи условия

Активация на акаунт