Защо няма да ви дам работа

• 27 244
  • 581
  •   1
Отговори
# 240
  • София
Беше? Остана ли нещо, което не се произвежда в Китай? Rolling Eyes
Затова ги ядем сега тия л****.

# 241
  • София
А останалите, които сте наемни работници, вашето мнение какво е:

вие защо не създавате работни места?

Създаваме и ги закриваме  Laughing Глобализация Wink

# 242
Андариел, пак обърка двата щата! Отвори един речник и виж какво означава гурбет и какво означава емиграция и тогава ела да се обясняваш как т.нар. емигранти ( а всъщност говориш за гурбетчии) бачкали на черно и търпели не знам си какви унижения. Не сме всички от директори нагоре (въпреки че има и директори), а сме средна класа - за н-ти път да ти обясня. Това за хушовете винаги ме кара да се смея - къде ги тези хъшове - в Седем часа разлика. Не ми били компоти, най ми били компютри.
Знам, че си бясна, защото няколко пъти те споменях в разни класации като дразнеща личност - ще го кажа още веднъж - не се траеш, вземи си намери някаква работа - барем се успокоиш!

Нищо не съм объркала! Гурбетчиите са емигранти, друг въпрос е дали са легални или нелегални. във всеки случай не са туристи. Отделно, повечето гурбетчии отиват с идеята, ако им потръгне да изтеглят и семействата си и да уседнат там. Колко гурбетчии са с работна виза/право на работа - малко! Останалите са нелегални.

И какво като си ме писала в някакви класации! Голяб праз! Ще взема, че точно ще се впечатля, шъ знайш! Само едно ми обясни - какво толкова ти вади очите моята работа, че все натам върртиш и сучеш. Трябва да се срамувам ли, що ли, в джоба ли ти бъркам, ти ли ме храниш и поиш, че така рипаш!  ОбЯсни ми, ако обичаш! Бай дъ усй, не гледам въпросния сериал.

Както обикновено, говориш пълни глупости! Най-любимо ми е хора, които не са си подавали носа извън пределите на БГ ( дори не са работили нищо през последните десетина години) да ми  дават акъли за емиграция и как изобщо стоят нещата от живота.
 Такива пенкилери разбират от икономика, право, педагогика и дори от ядрена физика. А пък виж за емиграция са най-светнати, дори повече от истинските емигранти. За това Бг е на такъв хал - аман от дървени философи.

# 243
Бо,аз вече ще се повторя-аз съм на 100% съгласна с него.
Имали сме персонал до 12 човека.
Но за последните 12 години намаляха.
Познай колко са сега?
Ако върви така,догодина въобще няма да работи фирмата.

Имало някакво си ББ.Великия мислител казал,че има мързели дето живеят от лихви,а не предприемат нищо.
Ако имате 10 000 лв.и започнете нещо,след година ще имате отрицателен 1000

# 244
  • София
горещо, можеш само да си мечтаеш да знаеш толкова, колкото зная аз! И колкото мога аз! И винаги ще зная, и винаги ще мога повече от теб, ако ще не в Канада, а зад Канада да отидеш, защото просто съм много добра! Ду ю ъндърстенд? От ядрена физика не разбирам, не е моята наука, макар да я харесввам.
 Голям праз, че си емигрирала, който не е решил, той не го е направил! А ако ще си давам детето на градина за 7 долара на ден, значи ще да е в някое изпаднало гето, а не нещо свястно! Та, мерси, дръж си го твоя живот!  Stop Що не си живееш живота и не се кротнеш! Кажи ми, какво искаш от мен, че си се вкопчила така и само гледаш къде да ме гониш из темите и да ме плюеш? Досаждаш ми, като малко кученце си, което джавка и рипа срещу едно голямо куче, и само го предизвиква да го захапят за гушата. Смешно и жалко е поведението ти!

# 245
За това Бг е на такъв хал - аман от дървени философи.

Да очакваме ли, че Канада ще ни стигне?

Не знам от къде се появи горещо, но много ми напомня някоя от много отворените сърдити канадски мами.

# 246
  • n/a
A, не, Канада не мож' я стигна, тя е далеч напред ... А може и назад, зависи откъде ще я погледнеш Simple Smile
Сега сериозно. Прекалено много са защитите в полза на работника и прекалено малко в полза на работодателя. Подобна пропорция е полезна само когато икономиката, по-точно реалната ѝ част, е във възход. Сега, когато е на явна умирачка, би било по-добре да се смени, да се обърне посоката. Сигурна съм, че ще е от полза включително и за самите хора, дето си търсят работа...

# 247
Не разбирам защо става така. Някой си каже мнението по даден въпрос, сподели лични впечатления или знания и винаги се намира друг, който не спори с аргументи, не представя някаква лична позиция, а просто плюе. И темите отиват на кино.

Andariel, според Гугъл цената на детските градини в Квебек (където основно отиват българите) е 7 канадски долара на ден.

Cheapest surveyed city for Daycare is Montreal with an average cost of $ 205, based on the $7-a-day child care law in Quebec.
http://relocatecanada.com/daycare.html

# 248
  • София
Така като гледам, защитите ги има, ама на хартия и ги спазват само бюджетните, защото тее няма накъде да мърдат. В частния сектор гледат да минат метър за всичко, каквото могат и няма съвсем да ги ударят през ръцете. Според мен на практика работникът не е защитен отникъде, защото има достатъчно много психологически методи за натиск върху него, на всичко отгоре е недоказуемо. И ужким както не можеш да го уволниш, така му създаваш невъзможна среда и го принуждаваш сам да напусне. Доколкото съм говорила с хора, разбиращи от трудово право, нашият КТ е много добър, но за съжаление не се спазва. Хубаво въведоха регистрирането на трудовите договори, защото така поне малко от малко се регулираха нещата. на мен, например, ми се губят години трудов стаж (съответно съм била и без осигуровки), защото просто не искаха да назначават на трудов договор и изборът беше или работиш така, нелегално, или си отиваш по живо по здраво.

# 249
  • София
Чек, аз не споря за седемте долара, не се съмнявам в това. Мисълта ми беше, че за толковва ниска цена, се получава някакъв минимум на минимума, а лично аз не бих се изкефила на такова нещо за детето си. Ако ще емигрирам, то ще е за по-добър живот, съответно и по-добри грижи за детето ми, а няма да се осланям на най-евтиния вариант. Едва ли в Канада е по-различно от останалия свят - който може да плати повече, получава повече. Който не може да си позволи скъпа, сипозволява евтина.

# 250
Ами доколкото разбирам от линка, това са някакви програми субсидирани от държавата или местната администрация. $7-a-day child care law in Quebec.. Явно в Квебек по закон детските градини струват толкова. Канада си е социална държава.

Тук има повече.
The Quеbec government recognizes three types of subsidized daycare services, available to parents at a cost of $7 per child per day. They are: childcare centres, day care centres, and home childcare providers.

http://www.gouv.qc.ca/portail/quebec/international/general/quebe … arderies/?lang=en

# 251
  • България-Швейцария
Така като гледам, защитите ги има, ама на хартия и ги спазват само бюджетните, защото те няма накъде да мърдат.
Опре ли работата до кодекс и защити, пишете я бегАла, с 3 думи казано.
Ако си наемник, въпросът е по такъв начин да си продадеш уменията, че да се чудят как да те задържат, а не да трепериш като лист дали ще излетиш с първата вълна при първо кльофване на икономиката.
Нещо като презумпция за незаменимост Wink

# 252
  • В заешката дупка
Не си права, Андариел. ДГ и тук са около 200$. Навсякъде. Субсидирани от държавата, естествено. За качеството аз си знам какво е и не ме карай да го сравнявам с българските ДГ.  Горещо е права за едно, човек трябва да види някои неща със собствените си очи, за да знае какво е, иначе просто си оставаме на ниво дървено философстване.

# 253
Бо,аз вече ще се повторя-аз съм на 100% съгласна с него.
Имали сме персонал до 12 човека.
Но за последните 12 години намаляха.
Познай колко са сега?
Ако върви така,догодина въобще няма да работи фирмата.
...

Hug напълно те разбирам джоджо..
Статията е страхотна.. като я четях - сякаш аз съм я писала.
Истината е, че ББ непрекъснато чака инвестиции отвън - няма лошо, но изобщо не говори за малкия и среден бизнес у нас. Нас кучета, данъчни и държавни служители ни яли...
Създават правила за да озаптят онези с големите измами, а всъщност те пак се измъкват и правилата важат единствено и само за нас - малките! А така малко по малко ни унищожават..

Много хора не разбраха темата и се нахвърлиха срещу предприемчивите хора... а точно те са тези, които все пак дърпат напред и ако бъдат унищожени, то безработицата би нараснала, а от там цената на труда би спадала.

# 254
  • София
Аз конкретно за детските градини не споря, зная, че са субсидирани от държавата. Но и не виждам как ще някой ще отрече, че който може да си позволи да плаща повече, си записва детеето в по-скъпа градина, после и в в по-скъпо училище и така в университета. Може Канада да е много социална държава, но и там има социално и материално разслоение. И както се видя от поста на друг потребител, има и по-скъпи градини. Не разбирам какъв е проблемът.

Общи условия

Активация на акаунт