Великобритания - тема 40 Зимно-Пролетна

• 54 007
  • 737
  •   1
Отговори
# 645
  • UK
 Относно dyson- снаха ми имаше една която я ползва 5 години мисля. След ежедневно ползване (луда е на тема чистота и всяка сутрин се чисти) се развали. Сега имат от тази малката синя на dyson и тя е страхотна. Много искам и аз да си взема такава но за сега имам Vax и аз от която съм също доста доволна. Приоритет ми е сега да си купя кола път после ще му мисля за dyson.
 Аз сега се мъча на един козунак да видим дали ще ми се получи. Преди 2 дена се опитах но забравих  да разтворя маята и да я изчакам да втаса и разбира се стана една твърда топка тесто.
 Днес съм нощна и се надявам да ми остане време за малко сън преди работа, че доста тежко стана на работа  Whistling.

Честит рожден ден на рожденничките   bouquet

Тук времето е дъждовно отново. Няма и надежда за слънце, добре, че не правех планове за излизане  Simple Smile

# 646
  • Манчестър
tzvetak, Шу, бъдете много здрави, ЧРД на патерици!
future74 когато аз си взимах пакета за тук, ме попитаха дали е за БГ или не, аз реших да кажа , че е за БГ и те ми казаха, че ще дойдат на адреса да ми монтират всичко  Laughing Та се наложи да си кажа всичко, както си е, но пък не си спомням да са ми искали да си заплащам устройствата. Има и друг начин но за жалост не си спомням точно как процедирахме ние. Даже си взехме и полагащото ни се второ устройство за другата стая. Само трябва да си го докараш до тука читаво. Има фирми, които ти монтират и настройват всичко, естествено срещу съответното заплащане.
Май не бях много полезна..Хубав ден на всички, слънцето се е показало между облаците!

По приницип цената на устроиствата зависи от контракта които вземаш...

# 647
merry,резултатите за училището излизат на 20,04.На 19,04, пък съм за първи път при акушерката.От кога го чакам този момент....

# 648
За козунака да кажа- послушах съвет от тук и го направих с Алисон Стронг Уайт и с тяхната мая суха на пакетчета. Правих го в машината и изобщо за първи път правих козунак- стана Стархотен.   chef

Аз съм такъв зък фен на Dyson- чакам с нетърпение да направят машини за пране на мокетите.

И като казахме за мокети- има ли тук някой , който се занимава професионално с пране на мокети да питам нещо ? Можи и на ЛС да не спамим.

# 649
Мерси за мненията за прахосмукачките и мерси за датата за резултатите от училищата вече мо се вие свят от ходене на църква всяка седмица с две малки деца , едно от които плачещо в църквата. Извинявайте че хленча , но ми идва на нагорно . Но трябва да си кажа , че хората са много мили.

# 650
Здравейте отново Grinning

Все пак си взех пакет на Булсатком:) Надявам се да има кой да ми го настрои в УК!!!
Момичета да ви питам нещо - ще пътуваме с BA на 21.04. за УК и в тази връзка има ли право в самолета да нося нейни сокчета (на малката, на 1г8м) в шише с биберон и някакви бисквитки напр,. Защото след като кацнем в Лондон имаме още 2 часа с кола. Въобще не знам как да се организирам , така че да намалим бебешките драми по пътя.То е ясно, че ще носим в ръчният багаж плюшени котки, кучета и т.н. зверчета + книжки, но не знам какво е позволено като храна и напитки ПРЕДИ да се качим в самолета. Ще ни е първо пътуване на тримата заедно със самолет и малко ми е стегнато.И после още 2 часа - какво ще яде по пътя (ако не иска яденето в самолета), ами не мога да измисля Embarassed.

# 651
  future74 напитки и течни храни на малката ще те накарат да ги опитваш. Вземи колкото за полета, за да не седите два часа на проверката. За бисквитки и сухарии не вярвам да има проблем. За пътя с кола си ги сложи най-отгоре на куфара, до ципа, който ще чекираш, като слезнете преди да се качите в колата ще си вземеш нещата за това пътуване.
   С тез прахосмукачки как ме забавлявате  Grinning Аз имам чисто нова, даже незнам каква е  Crazy и ме мързи да стана да видя, че чак любопитно ми стана. Мисля че е Хувър. Ако има желаещи да и се радват да заповядат, че има нужда  Mr. Green - много хубаво чисти, но не може сама...

# 652
  Mr. Green - много хубаво чисти, но не може сама...
hahaha Не се стърпях.

# 653
  Mr. Green - много хубаво чисти, но не може сама...
hahaha Не се стърпях.
  Смей се ти, аз се мъча да я тренирам  Mr. Green Някой има ли от тия роботите прахосмукачки кръгличките, които сами чистят. Искам такъв, аз да си лежа, той да си шета. Само незнам как ще го пазя да не се убие по стълбите  Joy Ох, разлигавих се, лека нощ  Heart Eyes
   И не на последно място, честито на рожденичките от вчера, да са много здрави   bouquet

# 654
 Joy А ние от както се преместихме в къщата хазаина е оставил една прахосмукачка дето чисти много хубаво ама бучи много  ooooh! Е то мокета е нов в цялата къща, но като стане за чистене не барам хич имам си мъж за тая работа   Mr. Green казвам че много ми тежи и мъжо яхва прахосмукачката  Joy Joy Mr. Green Сега докато пишех си похапнах...сервираха ми..отсервираха ми... Mr. Green мога цял живот да бременея  Mr. Green

# 655
Добър ви ден момичета.

Ще боядисвате ли яйца днес?
Аз съм замислила боядисване с малката и един домашен кашкавал.А и да напазарувам трябва-да видим до къде ще се оправя.

Miss Fine успех в тренирането  Mr. Green.Аз претърпях пълен крах с прахосмукачката, но започвам сега като eva_82.Поне мъжо да мога да обуча пак е нещо  Laughing

Лек ден на всички  bouquet

# 656
  • Нотингам/Пловдив
Ние пазарихме с мъжо рано рано.Вече децата боядисаха яйцата и .... идва моя ред да се опитам да замеся козунаци,резултата по късно  Grinning В неделя ще пека и агнешко,но още не сам избрала по коя рецепта ще е .
 За вашите бои за яйца не знам ,ама нашите не ги бива много само червеното е идеално ,но по важното е че децата бяха много щастливи ,даже 30 яйца не им стигнаха  Laughing

# 657
cocko аз миналата година си купих от LIDL и излезе много сполучлива.Тази година пак с нея ще мацотим.И разни стикери съм купила да лепи малката.
А козунак по коя рецепта правиш?

# 658
  • Лондон
За който още не е избрал рецепта за козунак ето една от мен-много е  сполучлива,който я е пробвал по друга не прави Simple Smile.
Козунак с кафе и шоколад

425 гр. брашно (на мен в хода на работата ми се наложи да добавя още малко, значи общо горе-долу 500 гр.)
1 ч.л. сол
7 гр. суха мая
75 гр. захар
3 яйца
150 мл. течна сметана (не се уточнява каква, но тъй като захарта в тестото и без друго е малко, аз сложих сладкарска)
50 гр. масло (разтопено, но не горещо)

пълнеж:
50 гр. захар
75 мл. вода
4 с.л. разтворимо кафе
100 гр. шоколад
100 гр. орехи

за заливка:
25 гр. захар
60 мл. вода
50 гр. шоколад

Смесете на сухо брашното, солта, захарта и маята. Отделно разбийте яйцата със сметаната и маслото, добавете ги към брашното. Омесете добре тестото (моето стана твърде меко и лепкаво и добавих още малко брашно), оставете на топло да втасва докато удвои обема си. (Впрочем, получава се гладко и еластично тесто, много удобно за работа)
Междувременно направете пълнежа. Сложете захарта с водата на слаб огън докато се разтвори, добавете кафето, разбъркайте добре и оставете да поври 1 минута. Свалете от котлона и оставете да изстине, получава се не много гъст сироп. Поотделно начупете шоколада и орехите (аз шоколада го настъргах).
Намазнете и набрашнете откопчаваща се форма, моята е с диаметър 26 см.
Разделете тестото на 2 топки, а едната топка на още 2 части (получават се 1 голяма топка и 2 малки). Разточете голямото тесто в диаметър около 30 см. и го разстелете във формата, така че да покрие дъното, стените и ръбовете. Сложете половината пълнеж – първо половината от шоколада, върху него с лъжица наръсете половината от кафяната смес, а най-отгоре сложете около 1/3 от натрошените орехи.
Направете от едната малка топка тесто плоска питка (аз я разтеглях с ръце, не я точих) и я сложете върху пълнежа така че плътно да го покрива. Отгоре сложете втората половина от пълнежа в същия ред – останалите шоколад и кафе, а после 1/3 от орехите. Най-отгоре покрийте с втората топка тесто, направено на питка. Накрая захлупете с краищата на най-долния слой тесто.
Оставете козунака да втасва във формата докато я изпълни, намажете го с малко вода, поръсете с останалата част от орехите. Печете 15 минути в предварително загрята на 200º фурна, след това намалете градусите на 160 и печете още 25 – 30 минути (тези инструкции ги спазих съвсем стриктно).
Извадете козунака и направете шоколадовата заливка. Сложете на бавен огън захарта с вода докато се разтвори, оставете да поври 1 минута. Свалете от котлона и добавете шоколада на парченца. Бъркайте докато се разтопи и се получи гладък сос. С лъжица залейте козунака.

Източника е:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=277088.msg7312396
Аз съм го правила точно както е рецептата и е много хубав ,но също така използвам тестото  за по класически козунаци-със стафиди и ядки,с локум ,със сладко-абе на кой както му харесва.
При нас предстои боядисването на яйцата -големия  юнак много се вълнува  .
Забравих да  добавя че рецептата е идеална за месене  в машината за хляб.

Последна редакция: чт, 12 апр 2012, 15:24 от beninna

# 659
  • Нотингам/Пловдив
Ох днеска явно не ми е ден за готвене. Confused
 Използвах тази рецепта,http://forum.kulinar.bg/viewtopic.php?f=31&t=2614, но за оформлението ще видим,изобщо ако втаса де,защото сложих стафидите преди да е втасал.С двете деца искащи да помагат за всичко така се замотах че слагах всичко наред.Може да се окаже че се опитвам да правя козунак за първи и последен път  Simple Smile
 Да сме живи и здрави ,какво да направим сега.Поне знам че в румънския магазин до нас продават козунак в супер луксозна опаковка за 6 паунда,все ще спаси положението.  chef

Общи условия

Активация на акаунт