Великобритания - тема 40 Зимно-Пролетна

• 54 004
  • 737
  •   1
Отговори
# 660
Който живее в Северен Лондон знае,че има гръцки квартал и там със заявка в събота от техните пекарни се вземат прясно опечени пити, козунаци, печива-венци с яйца и сладки:)
Ако няма или са свършили(или забравите да поръчате ) винаги има "Панетоне"-тип италиански дълготраен козунак със стафиди и ром-уникален вкус Simple Smile
П.П.-Аз ще меся козунака в пекарната на програма за тесто с 2 втасвания за 1 час и 30 минути и вече усукан и поръсен с още едно 30 минутно втасване преди печене:)

# 661
  • Лондон
В 99p stores в момента има два вида Панетоне -  класически  със стафиди и със шоколад.

# 662
  • Нотингам/Пловдив
,
 Момичета другата година определено ще правим козунаци отново.Децата се забавляваха супер много и въпреки някои пропуски резултата е много сполучлив ...и вкусен   chef
 Съгласна съм че има много места от където да си купим, но имаме достатъчно време за да се пробваме и у дома  Wink

# 663
  • Манчестър
Как си закачате тези снимки?

# 664
Ехааа страхотен е резултата cocko браво.
Сега ще поразгледам рецептата.
За нашите яйца време не остана днес, но в събота майка ще е тук и ще се цапотят с Анита.Бели не можах да намеря, ама намерих едни със сиво-сини черупки  Crazy Да видим какво ще стане.

# 665
  • UK
 А каква мая и брашно използвате. Аз вече 2 казунака прецаках и отидоха в боклука. Попринцип ми се получават но някъде греша???!!!

# 666
Ами откак сме в Англия се опитвам да направя свясна питка или тутманик и не ми се получава.Онзи ден обаче правих с българско бяло брашно и прясна мая.И Алелуя.Питката ми стана разкошна.
Ползвала съм почти всички видове брашна.Най-добро казват е Allinson.И суха мая.Евентуално можеш да си поръчаш прясна от амазон.

# 667
  • Нотингам/Пловдив
Как си закачате тези снимки?
Горе в ляво има бутонче прикачи снимка,като го натиснеш ти излиза това с мигащо маркерче посредата ,слагаш копирания адрес на снимката и така.
 Момичета аз пробвах много видове брашно и мая,нямам специални предпочитания.Козунаците ги правих с най обикновенно брашно на Асда.Маята - суха от Теско(в едни зелени кутии беше).
 Специално си бях купила прясна мая от турския магазин до нас и я пуснах във физера и .....естествено когато ми трябваше не можах да я намеря.Козунаци май ще трябва да правя пак ,тези няма да изкарат до неделя,вече изядохме един  Simple Smile
 На мен неясно по какви причини не ми се получава кекс.Изпича се ,не е суров но никога не се надува достатъчно.
 Хубав и успешен ден за сега момичета   bouquet

# 668
Има ли някоя мама тук чието дете ходи на католическо праймъри скуул? И изобщо какво ви е мнението за тези у-ща? newsm78 Аз от 2 месеца съм в БГ с децата и след 2 седмици се прибираме при тати. След големи неуредици с квартирата, най-накрая си имаме самостоятелно жилище и понеже пропуснах кандидатстването за праймъри, сега имам право да подам само за 3 у-щa, та в което са артисали места. И съм в голяма дилема - това което ни е най-близо и е с екселент офстед показатели е католическо, останалите 2 са "светски" , са маааалко по-далеч и с не толкова добри показатели.
Аве, за да прикачиш снимка, първо трябва да я качиш в някой сайт, например http://imageshack.us/, и после както вече е писано по-горе, ако е твоя снимка от компа, ако е от нета направо копваш адреса.

Последна редакция: пт, 13 апр 2012, 17:47 от E.L.

# 669
Momicheta , koi e nai- barziq I evtin nachin za prevejdane na pari do BG? Osven western union ? Pay pall?

# 670
Momicheta , koi e nai- barziq I evtin nachin za prevejdane na pari do BG? Osven western union ? Pay pall?
http://www.opaltransfer.com/bg/

# 671
Има ли някоя мама тук чието дете ходи на католическо праймъри скуул? И изобщо какво ви е мнението за тези у-ща? newsm78 Аз от 2 месеца съм в БГ с децата и след 2 седмици се прибираме при тати. След големи неуредици с квартирата, най-накрая си имаме самостоятелно жилище и понеже пропуснах кандидатстването за праймъри, сега имам право да подам само за 3 у-ще, та в което са артисали места. И съм в голяма дилема - това което ни е най-близо и е с екселент офстед показатели е католическо, останалите 2 са "светски" , са маааалко по-далеч и с не толкова добри показатели.

Аз нещо не мога да ги оправя тези училища.Тези, които са на Сhurch of England католически ли са  newsm78 По-нагоре една мама беше писала, че ги карат и на църква да ходят.Ама аз имам познати, чийто деца са в Сhurch of England училище, но са я мюсюлмани, я будисти.....Тях не виждам как някой може да ги накара да ходят на църква.

# 672
Church of England са други, май англикански ли, протестантски ли... А католическите са всички с имена на светци, освен тях има и баптиски...Итересно ми е как се провежда в тях обучението конкретно за деца от други религии  Thinking

# 673
Егати сложнотията  ooooh!

Моята щерка е в Christchurch nursery и догодина ще започва училище.Към училището, където е и яслата.Обаче не е с много добри показатели.И сега съм в чуденка дали да я оставя там, защото ще тръгне с децата, които сега са в градината, и се познават.Или да пробвам да я преместя в по-добро училище  newsm78

# 674
Church of England са други, май англичанки ли, протестантски ли... А католическите са всички с имена на светци, освен тях има и баптиски...Итересно ми е как се провежда в тях обучението конкретно за деца от други религии  Thinking
Искат да си ходил на служба всяка неделя с две години назад преди да запишеш детето си та училище там .
Имам позната ирландка ,чието дете ходи в такова католическо училище и са доста стриктни .Ние като православни нямаме реални шансове там Sad

Последна редакция: пт, 13 апр 2012, 17:18 от Ноела

Общи условия

Активация на акаунт