Великобритания - тема 40 Зимно-Пролетна

• 54 017
  • 737
  •   1
Отговори
# 75
# 76
  Честит рожден ден на Голден! Много здраве и успехи във всички начинания   bouquet

# 77
Мама–Мише, подкрепям Толумбичка за откритото кореспондиране с болницата, подгответе се с хубаво писмо или да говорите с тях правилно, в търсене на всички възможни варианти. Добре прегледайте какви права имате с Европейската здравна карта. Евентуално някакъв вариант - от България документ от лекар, че на място не разполагат с техника и специалист да направят такава манипулация и затова е нужно да е в друга държава. Информитайте се за цените, може да се окаже, че не е толкова огромна сума. Както ви е написала Елл - с регистрация на дете тук автоматично следва детска консултация ( за да се издаде детска здравна книга), теглене и мерене на вашите месеци, веднага ще почнат да ви гонят за ваксините и ще искат посещение в дома на място. Предполагам, че при постъпване в болницата ще ви искат тази здравна карта, а за самото ѝ попълване, ако трябва да летите всеки път до приятелите си е натоварващ и финансово, и психически вариант. Просто говорете открито с всички възможни източници, нека хората да ви насочат за вариантите и от сърце ви пожелавам успешно да премине всичко и отлично разбирам всичките ви тревоги. За летенето и млякото - това са най-малките грижи. Специално за тази малка възраст аз летях със столче, което се прикрепяше към колесник и ставаше количка, а приятелите ви винаги могат да вземат назаем от други хора наоколо за самия период на посещение.

За частните училища, Аве, тези твои приятели са попаднали на неправилно училище, или просто детето им се е сдружило с неправилно дете, което обича да показва колко има. Такива деца има и във всички други училища, според мен. Че и във всички държави. И от частно училище до частно училище също има разлика. Имам 3 преки наблюдения на деца в частни училища - едното е записано в такова, защото е изключено от всички други държавни. Други 2 пораснали госпожи са изкарали частно училище и са завършили с много слаби оценки, не са могли и да помечтаят за университет. И тук, наша майка от бг-мамма, наскоро си премести детето, там всичко е добре и са много доволни. Мисля, че ако човек може да си го позволи, тогава трябва да го стори. Умно и обгрижено дете, попаднало в добра среда, ще постигне повече. Необгрижено и занемарено дете не може да очаква, че частното училище ще направи чудеса и с него. А надувки има под път и над път - често тези, които най-много се надуват, имат много от това, с което се хвалят, и малко от всичко останало.

# 78
  Честит рожден ден на Голден! Много здраве и успехи във всички начинания   bouquet

Мерси Simple Smile Днес много хора,който не очаквах, ме изненадаха приятно с хубави пожелания. Моята секретарка ме изненада с малко подаръче (колегите ми не знаеха кога ми е рожденния ден) и ми стана много мило че се е сетила .
За уикенда отивам да се поглезя в Лондон Simple Smile

Почерпете се виртуално за мое здраве

# 79
golden честит рожден ден и от мен,да си жива и здрава ти и цялото ти семейство,много щастие и късмет във всичко с което се захващаш.Много вкусна торта си ни направила ,ама да беше ни почерпила и с нещо за пиене,че много сладка тая торта  Joy Joy Joy

# 80
golden честит рожден ден и от мен,да си жива и здрава ти и цялото ти семейство,много щастие и късмет във всичко с което се захващаш.Много вкусна торта си ни направила ,ама да беше ни почерпила и с нещо за пиене,че много сладка тая торта  Joy Joy Joy
Павлета - Рени , права си и се извинявам. Поправям се веднага Simple Smile

# 81
  • UK
Голдън, весело изкарване   bouquet
25, а?  Laughing

# 82
Голдън, весело изкарване   bouquet
25, а?  Laughing

Почти Wink

# 83
golden честит рожден ден и от мен

# 84
  • Нотингам/Пловдив

golden честит рожден ден и от мен   bouquet

# 85
Golden, честит рожден ден и всичко най-хубаво Simple Smile   bouquet

Мама-Мише, свържи се с Лондонската болница. Миналата година, аз също се бях свързала с тях - ставаше дума пак за бебенце в БГ и ми бяха отговорили с това:
''1. Send all medical reports, test results and MRI/CT scans (as well as video/photos of the child if possible) to our hospital in order for a neurologist to assess and write a medical report.

2. Alternatively, the Bulgarian doctor could write a referral letter to our hospital with details of the baby's condition/purpose of referral in order to receive an S2/E112 form so that the baby can be treated here via the NHS. This will need to be discussed with the Bulgarian doctor and your local government in order for these arrangements to be made.''

ева_82, лека бременност и дано всичко е наред.

Аз да ви кажа, моите болежки се оказаха вирусче, което върлувало много напоследък и ми мина много бързо.

За училищата и аз като Шу, все си мисля, че са ми в далечното бъдеще още Simple Smile чета ви с интерес, но като дойде и нашето време, сигурно ще съм в паника.

Скучно ми е нещо и адски студено, мъника спи и си похърква, мъжлето го пратили да се прибира по-рано, че нямало много работа днес и сега си циклим всеки на лап топа и тънем в мълчание  Joy не е било никога в нашата къща такава тишина  newsm78

Аз да ви питам занимавала ли се е някоя от вас с теле-маркетинг. Аз лично съм скептично настроена, но вчера се разхождах по центъра и видях, че в една от агенциите търсят хора с езици и реших да вляза, да видя за какво става дума, та те ме затрупаха с едно обяви за Б2Б теле-маркетинг. От проба глава не боли, знам. Но много ''шмекерско'' ми се вижда това. Вие на какво мнение сте?

Последна редакция: чт, 09 фев 2012, 17:32 от ev:)

# 86
На ваше място, mama_mishe, бих помолила и потърсила съвет от болницата в Лондон. Има варианти да не се заплаща лечението като граждани на страна от ЕС. Не знам подробности и до колко в БГ ще ви съдействат. Но поне от тук може да получиш информацията, къде и какви документи да уреждаш. На нас ни е много лесно да умуваме зад мониторите, но се мъчим да сме поне малко полезни..
Понеже минах по пътя- операции извън Бг - пътя за S2/E112 form е меко казано пропаднал! Трябва на документи от Бг да се докаже, че за опрерацията в Бг няма апаратура или специалисти ! Документите се подават в НЗОК на комисия на която експерти от здр. каса и нацоналните консултанти се произнасят- дали наистина е невъзможно да се направи такава операция тук! Операцията трябва да я има в клин. пътеки тук и другата държава!  Оперативнитя метод , успеваемост и резултат от интервенциите за касата не са изобщо важни! Интересува ги само например- ако е ръка дали има хирурзи опериращи ръце , а не какво могат да постигнат те !Проблем е и че документите които дават от чуждата болница/за Германия е моя опит/ са с общо описание на клиничната пътека- например тя може би се води - корекция на ръка , без изобщо и да е загатната сложността и метода по който се работи! За плащането- да има тук искане но е в пъти по малко от това което се плаща там . Но и това не е най-важното , защото дори и да не ви искат пари тук ако резултата не ви удовлетворява пак ще отидете там , но детето ви ще страда 2 пъти ! Знам че е много трудно да се вземат подобни решения, пожелавам ви успех и не мислете за парите а за това кое е най- добро за детето ви!

# 87
Az iskam da popitam otnosno izvajdane na palnomoshtno.Triabva da opalnomoshtim drug chovek da registrira bebeto v Bulgaria.Tova palnomoshtno ot posolstvoto li triabva da go vzema.

# 88
Az iskam da popitam otnosno izvajdane na palnomoshtno.Triabva da opalnomoshtim drug chovek da registrira bebeto v Bulgaria.Tova palnomoshtno ot posolstvoto li triabva da go vzema.

В Посолството може да се направи да. Те имат бланки, идете с мъжа ти, вашите документи и ще стане.

# 89
Blagodaria ti.a za vadene a pasport v balgaria dali moje pak chrez palnomoshtnik.

Общи условия

Активация на акаунт