ИНВИТРО ПРИ ДОКТОР ЕМИН

• 42 741
  • 234
  •   1
Отговори
# 180
  • Варна
Не е само твоето мнение, ти си взела цитата на JACKLIN'S MОM, и той е в началото, а от средата надолу е отговора ти за нея. Аз това СПКЯ не го знам какво значи - от там надолу ти си го писала, че приятелката ти е била с това и т.н....само че като копираш много цитати и не ги отделя един от друг, все пак го прехвърлих от друга тема и не му сложих таговете. Наистина зачитам и чета мненията ви, и всички ги четем, ама сега пък тези които тепърва ходим при Алкан Емин си изграждаме свое и си споделяме него. Той също се е променил от тогава до сега и е натрупал повече опит. И още 5 страници да напишете да внимаваме и разни предупреждения за неща от преди 5 години, избрали сме го и имаме вече свои впечатления. Аз някъде бях чела, че той като цяло отказва да приема във Варна пациентките на плевенската болница и предполагам, че се опитва да проявява някакъв вид колегиалност. Може би. И сигурно и ти си попаднала сред тях, така разбрах до тук. Имаш причина да си недоволна, че си сменяш доктора, но той просто е излязъл от него екип. И ето пък, че е била за добро тази промяна. Успешна бременност и лек край, когато му дойде времето.  bouquet

# 181
  • София
Не им обръщай внимание на тези с отрицателното мнение, разгонихме ги в друга тема, убедена съм, че беше нещо тенденциозно. Ако четеш внимателно ще видиш, че всъщност от толкова писане на глупости те нищо конкретно не казаха.

а, хич нищо не казаха, да бе.

нагла си Simple Smile

остави всеки да си прецени какво му е най-добре за здравето.

# 182
  • Варна
Ами ако трябва да систематизирам казаното на кратко от вас и написаното в интернет по тези въпроси:
1. Имало скандал с яйцеклетки - да има статии за това.
2. Прави инвитро без оглед на възрастта и успява. Т.е. захваща се със ситуации, в които другите не искат да се забъркват. Оспорва се, защото майката нямало да живее достатъчно дълго, че да си гледа детето, ама да си кажем честно и на 20 да е майката пак не се знае колко дълго ще живее, за да си гледа детето.
3. Имал е пациентка с хиперстимулация, която е станала много зле, той не и е вдигнал телефона, тя е писала във форума на зачатие и е отишла в друга болница. По неизвестни причини, въпреки че е зле и едвам са я спасили е имала време да пише във форумите, но не и минало през акъла да звънне на шефката на доктора или на регистратурата в болницата или поне на 112.
4. Селена Пловдив са по-добри, защото вече имате конкретен успех, обаче пък за тях в интернет има статия, как правят упойка на една пациентка и не могат да я събудят и в София от нея.
5. Докторът е взел пари на ръка от кокона, колкото за един апартамент и не е докарал нещата до край.

Извод: Трябва много да внимаваме на кого се доверяваме, поради причини от 1 до 5.

Ако съм пропуснала нещо, ще моля да го продължите така на кратко и по списък, че да е лесно за четене.

# 183
Много ми е чудно ако бяха успели въпросните дами при доктор Емин дали сега щяха да говорят всички тези неща за него. Ами какво да си говориме глупости като е един от най-добрите доктори при инвитро и икси. Когато беше в Плевен имаше опашки пред кабинета му, и когато аз бях на тест, от 6 жени имаше 5 положителни теста.

# 184
  • UK
Ами ако трябва да систематизирам казаното на кратко от вас и написаното в интернет по тези въпроси:
1. Имало скандал с яйцеклетки - да има статии за това.
2. Прави инвитро без оглед на възрастта и успява. Т.е. захваща се със ситуации, в които другите не искат да се забъркват. Оспорва се, защото майката нямало да живее достатъчно дълго, че да си гледа детето, ама да си кажем честно и на 20 да е майката пак не се знае колко дълго ще живее, за да си гледа детето.
3. Имал е пациентка с хиперстимулация, която е станала много зле, той не и е вдигнал телефона, тя е писала във форума на зачатие и е отишла в друга болница. По неизвестни причини, въпреки че е зле и едвам са я спасили е имала време да пише във форумите, но не и минало през акъла да звънне на шефката на доктора или на регистратурата в болницата или поне на 112.
4. Селена Пловдив са по-добри, защото вече имате конкретен успех, обаче пък за тях в интернет има статия, как правят упойка на една пациентка и не могат да я събудят и в София от нея.
5. Докторът е взел пари на ръка от кокона, колкото за един апартамент и не е докарал нещата до край.

Извод: Трябва много да внимаваме на кого се доверяваме, поради причини от 1 до 5.

Ако съм пропуснала нещо, ще моля да го продължите така на кратко и по списък, че да е лесно за четене.

ooooh! ooooh! ooooh!

NadiND
ти си, определено неспасяем случай, щом по този начин систематизираш нещата и вадиш думите от контекста ooooh!
Както искаш си систематизирай и конкретизирай нещата, в точки, с тирета или по др начин оформен правописно.
Ние, ти казахме от какво се опасяваме, пък ти, ще си прецениш. Само ще те помоля, ако нещо от изброените /от теб/ да не дава господ Praynig се случи и на теб, не използвай форума, за да ни "ревеш" Naughty

# 185
  • Варна
Изобщо не ми пука какво ще ми се случи и като ям - щото всички храни са вредни и като пия вода щото е замърсена и като пресичам даже на улицата. Ами специално за мен:
1. Късно ми е да дарявам яйцеклетките си и да участвам в скандали.
2. Затова съм при него, аз също обичам да експериментирам.
3. Ако съм много зле ще отида в болницата, на 15 мин. ми е, ако не на 112 дават упътване.
4. Там мисля да не ходя.
5. Тази клиника вече е негова, а нещата да стигнат до където щат.

Извод: Най-лошото, което може да се случи е да умра, от което пък изобщо не ми пука, защото е въпрос на време и става това, което е писано.  Тогава няма да има как да ви рева по технически причини.
Практически опит:
Предния път като четох мнението ти и си избрах Александров си беше много зле. Явно всеки трябва да си избере неговия лекар. Има много положителни отзиви за Алкан Емин, мога да слушам и тях.

Това аз какъв случай съм не казва, нищо за списъка ми, начин на мислене - знам, че не всеки го може, от това не искам да бъда спасена. До колкото разбрах, за да съм спасен случай мога да направя следното - да си ходя при Алкан Емин, ама треперейки че може да стане нещо. 

# 186
  • София

явно не си наясно с това какво представлява острия хиперстимулационен синдром и как се развива за часове и дни. нито си наясно с лекарската практика и етика. тя си има лекуващ лекар. той знае какво й е правил, какво й е състоянието. тя звъни на него, описва му симптомите си, той й казва "пий но-шпа". притеснена, тя описва същите симптоми на познати момичета от форума, те безпогрешно разпознават ОХСС и я насочват да върви в болница. нещо, което той не прави. остави ти настрана какво й е минало през акъл и не й е минало през акъла на пациентката да прави. ти коментирай поведението на лекуващия лекар.

# 187
  • Варна
Щерев е в София, а той е в Плевен - не е ли така. Явно той си е вдигнал телефона, поне в началото, не видях кога не го е вдигнал, сигурно после? Лекарите не лекуват по телефона и от разстояние, те затова искат и подписи. Да не говорим, че може и да си им в ръцете и пак да не ти поставят диагнозата. Тя определено е била за болница, но не е била в Плевен, значи затова е отишла в друга болница, щото 200-300 км са 3 часа път. Как да и постави точна диагноза по телефона или да и съдейства? По телефона никой лекар няма да се ангажира с точност и никой не може да му предяви обвинение за грешка. Ако не беше така, още щяха да се четат журналистически статии по случая -  няма нито една. Информация за това какво е лечението и, ако трябва да се спасява ситуация, би трябвало да е споделил с лекуващия лекар в Щерев - те говорили ли са с него, и да го каже на пациентката си, няма смисъл. И точно какво и как прави всеки лекар, определено е записано някъде и на този въпрос може да отговори и някой друг от болницата, който е от екипа му, ако в Щерев са имали въпроси. Иначе ако някой лекар умре внезапно - отидоха всички истории на заболяванията с него. А това, че пациентите научават колкото докторите за някой неща не е тайна. Аз не разбирам от инвитро истории - мога да ти кажа повече за онкологията, ама определено бих отишла в болница и не бих се доверила на форум, ако съм толкова зле. Това с форума си е бонус за драмата. Обвиненията ви няма да издържат в съд. До тук нищо не ми доказахте така, че да  е неопровержимо.

# 188
  • София
Това с форума си е бонус за драмата. Обвиненията ви няма да издържат в съд. До тук нищо не ми доказахте така, че да  е неопровержимо.

на теб никой нищо няма да доказва, не се вживявай в роли Simple Smile

изнесената информация е да послужи на който потрябва. всеки си има глава на раменете и колкото може да борави с информацията - толкова. важното е да я има информацията. от там нататък, изводите всеки си ги прави сам. Господ дава, ама в кошара не вкарва.

много поздрави на доктора!  Simple Smile

# 189
  • Варна
Ценна информация - никаква. Някой се опитва да ме убеди, че трябва да ме е страх. Нищо ново. То и в новините е същото, ама поне има мърдащи картинки. Ако докторът е имал пропуски за хиперстимулациите сигурно ги е допълнил.
Изобщо не се вживявам в роли, искам да разбера колко добре могат да са доказани разни твърдения по форумите, за да може да им се вярва. Доста хора изобщо не вярват на форуми, защото там може да пише всеки и с всякаква цел. Затова исках да ме убедите, без да мога да го оспоря, че той е некадърник опасен за живота ми. Защото през цялото време това беше подтекста. "Ходи си там, много късмет, мечти..., АМА ВНИМАВАЙ щото ....".  А някой е написал, че му вярва и - оп, предупреждение - внимавай в картинката, вярвай си, ама...и коя си, че му вярваш...  
Поздравите си ги носете сами, от начина, по който го коментирахте останах с впечатление, че сте си вътрешни с "докторчето". Само за 2 от трите не разбрах виждали ли са го на живо?                      

Последна редакция: сб, 29 юни 2013, 01:09 от NadiND

# 190
Само искам да кажа, че доктора може би е всичко друго но не и безотговорен. Та той отделя по 40 минути на всяка пациентка и изчита папката на всяка една при всяко нейно посещение при него. На мене ми е идвало да си тръгна докато ми дойде реда. Е как тогава според вас може да направи такова нещо с пациентка, при положение че е отговорен човек.Може би нещо друго има, но няма защо да го дъвчеме повече.

# 191
  • София
Само искам да кажа, че доктора може би е всичко друго но не и безотговорен. Та той отделя по 40 минути на всяка пациентка и изчита папката на всяка една при всяко нейно посещение при него. На мене ми е идвало да си тръгна докато ми дойде реда. Е как тогава според вас може да направи такова нещо с пациентка, при положение че е отговорен човек.Може би нещо друго има, но няма защо да го дъвчеме повече.

може и го е направил.

и все пак, ако се върнем към началото, основната ми мисъл беше следната:

Цитат
струва ми се, че някои от вас имат лека склонност към доста повишени очаквания от д-р Емин.

аз не виждам никакво основание за това, честно казано. дано не се разочаровате прекалено...

никой не е казал - не ходете при д-р Емин, нито някой е казал, че д-р Емин е опасен за точно вашия живот, няма смисъл от това яростно дръвчене на някои от пациентките (и пиарките) му.

просто не отивайте с много голяма кошница.

Последна редакция: сб, 29 юни 2013, 00:29 от jam

# 192
О да, аз съм една от пиарките на доктора, чак сега ли ме разкри. А ти каква си-придворен глашатай ли.

# 193
  • Варна
Това за кошницата е основен житейски принцип, само че аз го използвам по друг начин: "Нямай очаквания, за да нямаш разочарования." Повишени, занижени, работата е 50 на 50 - както за всичко. То какво по-голямо може да е разочарованието от това да опиташ и да не стане?  Определено шансът е по-голям с него, отколкото без. Никой не е казал: "Не ходете, опасен е", ама какво означава - "Ходи, ама после да не ни ревеш, предупредена си за..." Текстът е различен, ама става дума за същото, е затова използвах думата подтекст. А отговорите са правопропорционални по "ярост" на обвиненията ви. Но думата е неподходяща, по-скоро "ентусиазъм".

Последна редакция: сб, 29 юни 2013, 06:51 от NadiND

# 194
  • София
очаквания, за да нямаш разочарования." Повишени, занижени, работата е 50 на 50 - както за всичко. То какво по-голямо може да е разочарованието от това да опиташ и да не стане?  Определено шансът е по-голям с него, отколкото без.

виж сега, за теб е ясно. твоята ситуация вече я обсъдихме, ти друг избор на практика нямаш.

насоката на съвета е към някои от останалите, които, подведени от приказки тук като "най-добрия доктор за инвитро" и др. подобни, почват да си мислят, че там е панацеята.

Общи условия

Активация на акаунт