Безплатен курс по компютри за деца 3-6 клас

• 40 738
  • 298
  •   1
Отговори
# 30
  • София
Ох, моят въпрос не беше претенция, а въпрос. Аз съм ходила в този район през уикендите и знам, че не пълно с места за паркиране. Можеше някой работещ наблизо да каже къде е удачно да се паркира.
Понеже проучих въпроса с паркирането разбрах, че в сватбения мол има открит и подземен паркинг. Не знам, обаче, колко са големи.

# 31
Не става въпрос за претенции,а за обмисляне на възможности.
За мен този час би създал доста проблеми,а и трафика със закъсненията в почивният ден.
Обсъждаме,споделяме и т.н.,както и броя на децата 250 ми изглежда нереално.
Всеки преценява възможностите си и стига с това безплатно-платено.
В случая се оценява инициативата.Чудесно зная другите варианти.
Лично мнение !

# 32
Със сигурност организаторите са обмислили вариантите и са избрали оптималния, предлага ни се нещо чудесно, но винаги се намира някой който започва да привежда нещата под собствен знаменател  Thinking А не може ли по-късно, а не може ли по рано, а не може ли друг ден, а не може ли с хеликоптер да кацам.............. Mr. Green

Който иска и може - ходи, който не иска или не може - не ходи, намира друг вариант за него, който не може да паркира, не тръгва с кола  - елементърно Уотсън  Joy

Такива теми, вкл. и доста родителски срещи страшно ме забавляват, ама губят и време и енергия.

Вскичко казано е с най-добри чуства, към любознателните родители, искат да изследват и запетайките във възможностите за децата си  Heart Eyes

# 33
  • София
Sunnily*, радвам се че те забавляваме, ама недей да ни се караш Wink . Това тук е бг-мама. Който иска да попита нещо организаторите може да им прати имейл. Тук въпросите и мненията са към всички четящи, не към организаторите. Това, че курсовете са безплатни не значи, че трябва детето да бъде записано на всяка цена, без да сме обмисли въпроса с логистиката и без да сме преценили дали детето ще може да вложи нужната допълнителна енергия в това занимание.

А на който не му харесват въпросите и обсъжданията и няма какво да каже относно курса просто може да не отговаря.

# 34
Елл,напълно съм съгласна с мнението ти .
Точно логистиката обсъждаме у дома, а и се очертава,
че това е единственият свободен ден.
Мисля,че трябва да има почивка ,а и той не е въодушевен.

# 35
Е точно това ви казах и аз - има го курса и ако ви устройва - чудесно, ако не -  пак чудесно.

Всеки който търси намира вариантите за себе си, но съгласете се как на всяка добра възможност ние веднага почваме да вадим всякакви кусури и всячески се опитваме да се чустваме пак неудобно за нас, пак недомислено, защо точно там, защо точно тогава, защо в тая сграда а не в оная................вместо да грабваме добрите идеи и да ги осъществяваме. За мен къде ще паркирам не е пречка, ама никаква дори, даже наистина ми се струва прекалено снобски да го обсъждам в контекста на темата. И всъшност да пратя детето ми да учи това което го влече, няма да ме спре нищо нито инфраструктурата, нито отдалечеността, нито факта че ще си наруша удобството на уикенда.................ама това съм аз де и моето дете  Mr. Green

И сега понеже съм добра форумка ще ти дам моята рецепта за паркиране, за да не те тревожи вече - отиваш на място и не стигаш точно до заветната сграда, а се оглеждаш леко в периферията - хем има спокойно места, хем си тръгваш пак спокойно след приключване на мисията. 2 вариант ако имаш време отиваш един ден по рано и се пооглеждаш за трафик, места, заетост, еднопосочност и пр. вълнуващи моменти от ежедневното шофиране - Успех!

Иначе дай боже всеки като мен да се кара  Mr. Green

# 36
Точно до сградата на мола има огромен паркинг на Била.

# 37
  • София
Благодаря за идеите  Hug
Sunnily*, не бъди толкова черногледа, никой не търси кусури, ние просто проучваме и планираме, а и авторът на темата в началото ни подкани да питаме и дискутираме.

# 38
Благодаря за идеите  Hug
Sunnily*, не бъди толкова черногледа, никой не търси кусури, ние просто проучваме и планираме, а и авторът на темата в началото ни подкани да питаме и дискутираме.

Аз пък черногледство викам на ваденето на проблеми и чуденки за нищото ама нейсе, нека аз съм черногледата в "дискусията"  Wink  , която май по прилича на мрън-мрънкане  Mr. Green

Също ме уби логиката дето почна от върховете на Витоша и стигна до - ...то и детето няма интерес....  Thinking

# 39
Благодаря за идеите  Hug

Аз пък черногледство викам на ваденето на проблеми и чуденки за нищото ама нейсе, нека аз съм черногледата в "дискусията"  Wink  , която май по прилича на мрън-мрънкане  Mr. Green

Също ме уби логиката дето почна от върховете на Витоша и стигна до - ...то и детето няма интерес....  Thinking

Надявам се да не си убита ! Joy
Не пречи да се коментират неща,които ни вълнуват .
Да ! Аз не съм ти и твоето дете !

# 40
  • София
Sunnily*, красива белла, преди пак да отговорите искам най-учтиво да ви помоля да спрем с тая полемика  Hug Предполагам, че на никой не му е интересно да ни чете глупостите от последната страница.

# 41
Остават 2 седмици до началото на курса. Разбирам, че не се искат кой знае какви начални познания, но все пак е хубаво да наблегнем на нещо преди началото. Освен познаване на QWERTY-то, малко английски и другите неща, които са написани на сайта - има ли нещо по-специално, на което да обърнем внимание в оставащите дни? Аз лично се притеснявам за най-малките деца (3-ти клас ~8-9години), които ще изпитат сериозни затруднения най-вече с езиковите понятия, с които ще се сблъскат. Адаптирана ли е програмата за тези дечица, защото мнозина доста трудно ще им се отдаде да възприемат думички от сорта на "алгоритми, оператори, идентификатори" ей така от раз.  Не съм сигурен и думички от сорта на низ, хеш или дори израз въобще как ще им понесат. Да не се изплашат от сложността на материята, да блокират, и да се откажат преждевременно. Загубата на интерес в началото е нещото, което ме притеснява най-много.

# 42
На 21 февруари от 11:30 по програма "Хоризонт" на БНР Телерик ще представят инициативата си.

...Аз лично се притеснявам за най-малките деца (3-ти клас ~8-9години), които ще изпитат сериозни затруднения най-вече с езиковите понятия, с които ще се сблъскат. ... мнозина доста трудно ще им се отдаде да възприемат думички от сорта на "алгоритми, оператори, идентификатори" ей така от раз ...
Няма място за притеснения! Децата съвсем безпроблемно възприемат нещата, когато им се разказват с правилните думички:
алгоритъм -> начин
оператор -> действие или изречение (в зависимост от конкретния контекст)
идентификатор -> именце (за деца 3-4 клас точно именце, а не име Wink - защо е така е много дълго за обяснение и го пропускам...)
низ -> поредица буквички

# 43
Имам нужда от малко помощ. Някъде сме си затрили мейла с линка към програмата, която трябва да се инсталира на лаптопа на детето. Ако някой го има,може ли да го постне.
Предварително благодаря  Hug

# 44

Общи условия

Активация на акаунт