Гледах!Хареса ми!Препоръчвам го!Искам да споделя... - XXX

• 77 096
  • 735
  •   1
Отговори
# 630
Ако не си в чужбина - Замунда. Wink

# 631
    Благодаря   bouquet

# 632
  • София
Един от най-безсмислените филми, които съм гледала ooooh!
Интересно ми е защо така мислите ?  Peace
Защото:
Скрит текст:
От гледна точка на поръчителите и създателите на програмата. Не мисля, че човечеството е способно на подобна жестокост. Знаем от историята, че голяма част от хората са способни, но това не е просъществувало, все пак е имало войни, имало е движения, съпротива. Не вярвам така единодушно да се приеме. Сега, като е имало войни едва ли са били идеалистични, повечето са преследвали някакви интереси, но не всички. Давам за пример финландците, които са участвали на наша страна в Руско-Турската освободителна война (не знам така ли се нарича още) за идеята, без да преследват облаги. Даже да приемем, че човечеството би могло да деградира до такава степен, то ще се самопогуби много преди да се реализира програмата за клонирането. А и клонираните не са просто клонирани тъкани, а уж човеци. Човекът е суетно същество и като знае, че по точен негов образ и подобие е създадено друго същество, едва ли ще жертва живота му с лека ръка. Дали не биха предпочели да дадат шанс на своето по-младо копие да живее, когато оригиналът вече е на определена възраст?
От гледна точка на клонираните. Според мен една от основните идеи на филма (не знам за автора на книгата) е да покаже, че и клонираните са човешки същества. За мен не са. В природата на човека е да има свободна воля, да защитава себе си, да се бори. Ако това липсва, какви качества да търсим от тук нататък. Четох някакъв коментар, че не можели да избягат, защото имали вградени чипове и можело да им се спрат жизнените функции. И така да е, аз ако бях, щях да предпочета да ми спрат жизнените функции, от колкото да ме контролират. Бих се самоубила да видим къде ще им излезе сметката, но първо бих убила някой от създателите на програмата. Някои казват, че това поведение им е вменено от най-ранна възраст. Не вярвам, че е възможно. Дори да е възможно, да разгледаме как се бориха за любовта си? За мен това беше най-дразнещият елемент. Значи, ще доказват, че се обичат с някакви рисунки. Ами то никой не им пречеше да се обичат, да са заедно и да са щастливи. Момичето не го разбирам, но приемам, че е възможно да обичаш силно някого, любовта ти да не е споделена, единствената ти приятелка да го отнеме и то да продължава да обича момчето и приятелката. Но момчето не мога да разбера. Защо му трябваше да се хваща с момиче, което не обича, кой го спира да е с неговото момиче и ако наистина я обича защо ще я подлага на това мъчение да гледа как той е заедно и се забавлява с другото момиче? Още  повече като знае, че времето им е ограничено?

Пиша го със скрит текст първо, защото може да има спойлер, а и да не става километричен пост. Не е с цел спор, а защото "Never Let Me Go" ме стимулира дискусионно. Предварително да кажа, въпреки че вероятно повечето знаят - фен съм на всякакви фантастики и колкото по - фантастично и утопично, толкова по - добре ми влиза в полезрението.

Скрит текст:
За мен е абсолютно възможно. Още повече, че и в момента се правят опити да се отглеждат човешки органи. Едно от изследванията, които съм гледала е да се отгледа ухо на гърба на мишка. Струва ми се, че човечеството е способно и на по - големи жестокости, а да не забравяме, че има хора, които биха дали и имат достатъчно много пари, за да си отгледат по един клонинг.

Колкото до външния свят - струва ми се, че нямаше яснота какво точно се случва навън. Филмът показваше единствено и само страната/интимния свят на отглежданите в специални условия. В този смисъл оставя много широко поле за размисъл защо, как се случва това, но и за каква част по - точно от външния свят се отнася. Те всъщност не знаят какво представлява външния свят, те там ходеха на гости, за кратко, при това в много ограничена зона.

Относно рисунките - изкуството принципно изразява нашите най - дълбоки емоции, желания, мисли на подсъзнателно ниво. Имайки предвид, че в детските психологически изследвания основно място заема рисунката... та да не се обяснявам защо елементът определено ми хареса.

Това, което видях аз е, че всъщност клонираните биохимично са човешки същества, но те никога не биха били пълноценни човешки същества като нас.
Има и някаква особено тънка линия на внушение, че всеки от нас е длъжен да направи за света това, което му е отредила съдбата/Господ/обществото, за да изживее пълноценно живота си.

В заключение да кажа, че ако бях на тяхно място знам, че щеше да ми се случи точно това, защото е отдавна доказано, че човешкия мозък може да се "програмира" макар и трудно. Нито ще ми дойде в акъла да бягам, нито да се самоубивам, защото ще съм расла в специални условия, ще съм възпитавана по специални порядки и няма да съм наясно със света навън. За мен няма да съществува друга алтернатива, така както и за тях не съществува.

Много ми се иска някой чел книгата да се включи с коментар какво е орязано от нея. Може да запълни някои празнини.

Извинявам се за фермана.  Hug

# 633
  • в сърцето на един мъж...
shams u amar, отговорили са ти вече, да от там е Peace

# 634
Ване, ще ми припомниш ли края? Thinking

# 635
Ваня, много хубаво си го написала Hug.

# 636
  • в морето до колене
Хареса ми и The vow http://www.imdb.com/title/tt1606389/.по истински случай доколкото разбрах.Няма претенции за супер оригинален сценарий,но ми беше сладък...

За този филм нямам намерение да споря, както направих за One Day (и без това е ясно, че "за вкусовете не спорят"  Simple Smile), но му хвърлих едно око по диагонал и мога с чиста съвест да кажа две неща:
1. изобщо не се учудвам, че на премиерата и по всички промоционални интервюта повечето въпроси към Рейчъл МакАдамс за били за Раян Гослинг  Mr. Green И най-близкото до самия филм май е било: "Кой се целува по-добре - Раян или Чанинг?"  Laughing
2. мога да се подпиша под това - The part of Leo actually reads more like it was written for a sweet-but-nerdy type like the young John Cusack or Joseph Gordon-Levitt.  Peace Не че филмът щеше да стане по-добър с някой от тях двамата, но наистина по-скоро тях виждам в сценката с котето (което изобщо не беше задължително да бъде приласкано на разголена гръд)

# 637
  • София
Ване, ще ми припомниш ли края? Thinking

Спойлер
Скрит текст:
Него го нарязаха, а тя отиде там, където се разхождаха и каза, че те сега са пълноценни и, че може би никой не знае как се чувстват, дали са имали достатъчно време и дали животът на тези, които са спасли е по-ценен от техния. Цитат абсолютно по памет.

Сега като се сещам си мисля, че вероятно ако го гледам втори път бих си изплакала очите...  Confused

# 638
  • вятър в маслините, вятър над хребета
Ще ме 'звиняват, ама това въобще не се отнася за Джоузи Twisted Evil. Той е просто прекрасен и няма нищо олигофренско в него Heart Eyes.

Ване, аз до такива размисли за Never Let Me Go така и не стигнах, бяха блокирани от муцката на Кийра, празната физиономия на Мълиган и неориентирания Гарфийлд Rolling Eyes.

# 639
  • София

Ване, аз до такива размисли за Never Let Me Go така и не стигнах, бяха блокирани от муцката на Кийра, празната физиономия на Мълиган и неориентирания Гарфийлд Rolling Eyes.
hahaha
Кийра толкова успешно умря, че...  Mr. Green

# 640
  • в морето до колене
Ще ме 'звиняват, ама това въобще не се отнася за Джоузи Twisted Evil. Той е просто прекрасен и няма нищо олигофренско в него Heart Eyes.

Джой, не скачай като попарена, де  Grinning
Определението е употребено в най-положителния възможен смисъл.  bowuu

Прилагам цитат от Urban Dictionary
1.    Nerdy    - Term used for people or persons who are into books, computers, ect. and are unbeleivably attractive.
The new sexy

Виждаш, че точно такова тълкувание (в съвременната жаргонна употреба на думата) е сложено на първо място  Flutter
Не вярвам да възразяваш.

А за тълкуванията на традиционните речници дори не бях се замисляла - колко са далече от съвременния език  Whistling

# 641
Знам бе, знам, ама мен ме бие ток, като му чуя името hahaha. Аз бих използвала определения от типа gorgeous Whistling Whistling Whistling.

# 642
  • в морето до колене
Знам бе, знам, ама мен ме бие ток, като му чуя името hahaha.

Да бе, да  Joy
Чак ти се връзвам да доказвам, че не съм камила  Whistling

Извинения на останалите за спама  Embarassed

# 643
Нали знаеш, нас в британската всичките ни бие ток hahaha, Оттам ни идат някои отклонения Crazy
За да не е спам- "Мерилин" има ли субсове вече, заради Ръдмейн ще изтрая и Мишелката дори Laughing?

# 644
Le hérisson

The Grey

Страхотни са й двата филма! И тъжни...въздействаха ми много.

Общи условия

Активация на акаунт