АВГУСТ бавно приближава и коремчето ни проличава

• 32 092
  • 738
  •   1
Отговори
# 135
  • София
На мен ми каза гинеколога да пия на Матерна, но приятелки ме посъветваха, че имало ГМО в тях и сега се чудя какво да пия?

Не мога да кажа нищо конкретно, защото още не съм започнала с витамините, но точно тези ги водят едни от най-добрите доколкото знам. Ако не се лъжа Шехина беше изключително наясно със съдържанието на тези и други витамини, та като се включи може да внесе разяснение по въпроса Wink

Да не те притеснявам ама то така или иначе  сигурно си хапваш ГМО всеки ден, освен ако не ядеш само след детайлен преглед на етикета Peace

# 136
И ако етикета изобщо е коректно написан  Crazy

Матерна са си ок, както и другите витамини, съдържанието им е сходно, не е от голямо значение кои ще изберете  Simple Smile

purpule, не мисля, че от притеснение може да те заболи корема по описания начин  Peace

Вили, освен да пусна анкета дали да си слагаме инфото с имената и т.н. и ако се приеме, да го събираме, нека си кажат пак и другите мнението  Thinking

# 137
 Hug благодаря! относно инфото аз съм без значение Wink както си прецените Simple Smile

# 138
Здравейте момичета Laughing да се включа и аз за инфото за мен е без значение,ако искате няма проблем Peace

# 139
Мерси за информацията относно витамините:))) Grinning

# 140
здравейте момичета, отдавна не съм писала не ми остава много време с близнаците но редовно ви чета, вчера много се притесних сутринта имах кафеникаво засапване отидох при лекаря ми прегледа ме каза че всичко е наред с бебчо и ми изписа нош па 3 по 1, но  гледам днес имам още зацапване много ми е притеснено лежа вкъщи.какво ще ме посъветвате дали да отида до болницата и не трябваше ли нещо друго да ми изпише да пия.

# 141
Здравейте мами и аз да включа в новата тема  bouquet Преди 2 дни бях на ФМ при д-р Димитър Марков,мн съм доволна,каза че всичко с бебо е наред, и каза че над 90% е момче  Laughing аз още се надявам да е сгрешил Laughing но като чета за Марков,до сега май не е грешил пол,поне там кадето четох Simple Smile Някоя от вас ходила ли е при него Thinking и какви са и отзивите

# 142
Хелоу,

Сега ставам - гледам пак сте изписали света, но е супер, че сме активни, де Wink

Така - по въпроса за Матерната - наистина са много добри като съдържание на витамини и минерали (единствените на пазара, с които са сравними след като направих съпоставка на съдържанието им са май Прегнакеър), а ГМО-то, за което ги нападнаха преди време е ... широко разпространеното и използвано във всякакви пакетирани храни генномодифицирано царевично нишесте Wink Просто Центрум са имали "неблагоразумието" да си напишат ясно и открито в етикета, че използват това нишесте - в повечето от случаите производителите си спестяват това. Изобщо, моето мнение е, че това с ГМО-то и изтеглянето им от аптечната мрежа преди време беше просто атака срещу марката и желание да се продават други продукти. Аз изпих една опаковка Матерна без никакъв страх, сега ги смених с Прегнакеър Плюс заради Омега-3 капсулите, иначе пак щях да взема Матерна. Всъщност Матерна също има и с DHA-капсули, но опаковката им е странно скъпа.

За затискането на бебето- без да съм чела на Шех коментара- съм съгласна с Блонд. Аз докато детето ми беше много малко не можех дори да спя спокойно в негово присъствие колкото и да съм уморена. Шех, без да приемаш думите ми като заяждане Hug Много ми е интересно дали ще си смениш някоя теория след като станеш майка, по- скоро дали ще си признаеш,че вече мислиш на обратно Mr. Green Аз не съм убедена, че бих признала Laughing

Ех, Гунди Wink - в случая със затискането на бебето, не знам за каква теория говориш реално Laughing, аз споделих една печална действителна история, която поне на мен ми подейства доста стряскащо и ще ме направи най-малкото по-внимателна.
А ако говориш по принцип за психологическите теории, свързани с децата - спокойно, те са толкова много, че всеки може да се избере и във всеки един случай да се оправдае с новия си избор Laughing Въпросът е, че детето задава теорията, а не ние, а има една теория, която никога не губи актуалност и тя е тази, че всъщност децата има най-вече нужда от любовта на родителите - такава, каквато самите деца я искат Peace Ето, от тази теория (това си е чиста хуманистична психология) никога няма да се откажа със сигурност Laughing

По повод "чистката" на момичетата, които само са се записали - според мен е ненужно, нали в крайна сметка са в списъка, какво пречи да останат там, на кого реално това пречи? Ако решат, все някога могат да се включат, а и да не се включат - какво толкова? Thinking Иначе определено съм "За" четенето на темите, преди задаването на въпроси Peace - наистина е досадно да се пише по 100 пъти едно и също, толкова ли е трудно да се изчете написаното от нас?

За възглавниците за кърмене - аз категорично 100 лв няма да дам, струва ми се, че изобщо не е оправдано предвид семплия състав и вид на въпросните възглавници. Сега се сетих, че майка ми наскоро поизтупа от праха една нейна стара страст - да шие, та като нищо мога да я помоля да ми ушие една сносна възглавница да подпирам корема Mr. Green

# 143
"Не знам дали разбрахте, чистката не е на момичета, които не пишат редовно, а на три момичета, които се записаха само на 14-ти декемрви и оттогава не са влизали изобщо във форума. Т.е. едва ли ще влизат тепърва и ще пишат. Но ок, нека си стоят, не ми пречат, но просто не виждам смисъл"

Извинявам се не съм разбрала какво точно представлява чистката, звучеше страшно Embarassed

# 144
Здравейте момичета Simple Smile

Аз изчистих вкъщи, направих си кафе и изчетох пропуснатото Simple Smile Страхотни истории сте разказали и аз ще споделя моята - правим опити от две години, последната с много изследвания и процедури. Забременях след инсеминация на 11.11.11 Simple Smile Вече бях намразила тестовете, но трябваше да направя на 14тия ден, за да знам дали да спра лекарствата. Направих един и в началото беше отрицателен, започнах да си мия зъбите и случайно го погледнах след минутка, имаше доста бледа втора чертичка, но беше там. Сърцето ми щеше да изскочи и от по-скоро от притеснение като е толкова бледа хубаво ли е това... Отидох в спалнята да получа потвърждение от мъжа ми, който чакаше с нетърпение. Оправихме се точно за 5 минути и се изстреляхме към лаборатория за кръвен, за да сме сигурни. Същия следобед получихме резултата  - ЧХГ - 149.  Heart Eyes

Чета ви с интерес относно възлгавничките, но аз все още си спя както преди, може би ще имам нужда като ми порасне коремчето повече.

Дарленка, ако трябва ще ти изпратим бисквитки от тук, само кажи е искаш  Hug

# 145
здравейте момичета, отдавна не съм писала не ми остава много време с близнаците но редовно ви чета, вчера много се притесних сутринта имах кафеникаво засапване отидох при лекаря ми прегледа ме каза че всичко е наред с бебчо и ми изписа нош па 3 по 1, но  гледам днес имам още зацапване много ми е притеснено лежа вкъщи.какво ще ме посъветвате дали да отида до болницата и не трябваше ли нещо друго да ми изпише да пия.
Ако е само зацапване,не се тревожи-почивай си...по принцип,имала ли си отлепяне на плодното сакче-тогава изписват и утрогестан...аз бях с три сериозни прокървявания,но при мен се оказа от полип на маточната шийка и го следим-което  не е проблем за бебето(поне засега Praynig)
Всяко зацапване си има причина и много майчета имат периодично такова до края на бременността,което е неприятно,но не е задължително да е фатално..единствено наблюдаващия лекар,може да ти каже,какво и как да пиеш...дано  е временно неразположение Hug

Пиех още магнерот...а от други теми във форуми,съм чела,че лимоните са полезни в този случай,защото съдържат магнезий...

Последна редакция: сб, 11 фев 2012, 13:16 от villie

# 146
  • Обетованата земя
Неизвестната, за твое успокоение можеш да идеш и на друг лекар да те прегледа  Hug
Всичко ще е наред, сигурно не ти е лесно с близнаци и бременна! 
 За възглавничката, аз не съм имала нужда от такава, не знам как съм спяла. Да не говорим пък за сега, много си ми е удобно  Mr. Green Пък и толкова пари за нея май не ми се дават. Евентуално ще пробвам тази за кърмене, взех си я от АИКО, за 20-30 лв.
 За мебелите в детската стая още ни е рано да говорим, но наистина е добре да си имаме някаква представа! Направих едно албумче "Детски стаи" във ФБ и качих нашата детска стая, може всеки да качва снимки-свои или случайно попаднали му, за да черпим идеи  Peace
 Ние с Иво първите два месеца спяхме 2та на спалнята, татито беше малко изолиран в другата стая, но ми беше супер удобно, защото го кърмех вечер и вместо да ставам, в просъница да го взимам, да го оставям в креватчето, решихме така. Той беше на месец и половина май, когато сам отказа кърменето през нощта и си спеше непробудно от 12 до към 6. А относно това дали ще го смачкаме, всеки може да си прецени, зависи кой как спи. На татито не вярвам, и той не го чува ако вечер се събуди, камо ли да го усети. Но за себе си мога да кажа, че инстинктът ми работи и откакто съм станала майка не спя като преди като пън  Mr. Green Особено в началото спях като вдървена на едно място, от една страна да не го смачкам и от друга, малко да се обърна и малкия се будеше  ooooh!  Така че, зависи от двойката мама-бебе  Peace Сега си спя като преди, че и малкия не се  буди вече, но първите месеци, сънят е мираж  Rolling Eyes Татито не изтърпя дълго да е изолиран и се преместихме в другата стая при него, имаше две легла, но и малко по малко научих бебо да спи в кошарата си. А когато навърши 5 месеца се преместихме в нов апартамент и там директно го отделихме в друга стая. Не че не съм го взимала вечер при нас по изключение  Wink

# 147
  • София
Всъщност като писах за четене на етикетите зо ГМО-то имах предвид точно това, което Шехина е писала за царевичното нишесте. Далеч съм от мисълта, че всички чинно си обявяват цялото съдържание на етикетите Naughty а и нищо не ги задължава.
Иначе във всичко, което съдържа царевично нишесте и соев лецитин (а то почти няма такова, което да не съдържа поне едното)  веротността да не съдържа и ГМО е почти нищожна предвид това, че 80% от соята и царевицата в света е ГМО.

За изписването на имената аз не съм сигурна, че си струва труда. Не знам за вас, но аз със сигурност няма да мога да запомня на всички никовете барабар с двете имена, а и не знам кого го интересува newsm78. Освен това доста от нас са в групата във фейсбука и честно казано аз почти всеки път като чета нещо там се чудя кой кой беше, но така и не запомних Embarassed
А и темата може да се чете от който си поиска Peace

# 148
  • Враца
Принцес Лея , да те попитам кава е тази детоксикация, че ми стана интересно? И какъв реално е ефектът?  Blush

# 149
Добър ден и от мен, благодаря на всички, които привестваха моето на на другите нови мами идване Simple Smile Гледам споделяте за ФМ, аз лично първият път ходих при д=р Томова, за адрес ми е малко трудно да си спомня, тък като не съм от София, но разполагам с телефон, ако някой го интересува, докато си избера при кога да отида се рових доста в нета и съм изключителмо доволна, прегледа ми беше около половин час, много добре обясняваше, много детайлни разгледа плода, каза ми пола на беб4о, като се има в предвид че бях ж 16 г.с накрая си имаше и диск със снимки и видео,което го дават всички. НА 2та ФМ хофих в Стара Загора, уж за по близо...голяма грешка...хварлени пари на вятъра и претупана работа, останах доста разочарована, затова сега пак си записах час при ТОмова за 22 март,тогава ще съм в 20 г.с..
За покупките, какво да ви кажа, априлските мами 2010 към който се водих преди, ме шокирваха със това колко пари хвърляха на вятъра, колички за по 1200 лева,кошари за по 800 че и нагоре, просто не виждах смисъл в това, и казваха ние няма какво да ядем но аз тази количка ще я имам....Аз си взвх среден клас количка на Пег перего Уно, изклч удобна, сгъва се като книга, има пълно легнало положение, с две думи върха, ще я използвам и за второто бебче, Мой съвет е сега след нова година са започнали супер намаления в чужбина за колички и прочие, който може да пазари с лредитна карта да се възползва. На мен Пег Перего от един италиянски сайт ми доиде 600 лв, количка, дъждобран, чанта, комарник, трансппорт, а от БГ ми струваше около 700 само количката. Така че ако имате познати и възможност...
За кошарките, взехме една сгъваема, която използвахме за бабин дом и по време на пътуванията и една дървена бяла съвсем семпла, струваше около 160 лв от един хасковски сайт, който сега не мога да си спомня да ви дам линка, но по нататък като я сглобим ше я снимам и покажа, върха е. Като повивалник си взех от Пакостник мисля или Кикиморско царство едно на Cosatto http://www.simonovi-bgshop.com/tsetska/catalog/product_info.php/ … /products_id/9904, само че в различни цветове, най хубавата полупка, която направих...Иначе Денис го отделихме да спинка сам откак беше на 1 месец, вярно е ставах аз постоянно да го кърмя, но таткото се наспиваше поне спокойно, и сега нямаме проблеми, всеки да си знае стаята Simple Smile Та така от мен стига толкова че изписах доста Simple Smile Лек ден и ползотворен желая на всички

П.С Напоследък не мога да понасям мъжо....ааааааааах хормони Sad(((((((((((

Общи условия

Активация на акаунт