Голяма еуфория настава, МАРТенчето на годинка става! - тема14

• 37 484
  • 734
  •   1
Отговори
# 165
Пенмар, честит рожден ден на Дени! Да ти е жив и здрав! bouquet
По повод яйцата, тъй като възникнаха въпроси по повод принцесите с жълтък и сирене, днес също поразпитах педи и според нея няма проблем да се дават. Аз също си разсъждавах и все пак филийката е намазана на тънък слой, а и винаги може да се пече по-дълго време на слаб огън (аз имам грил функция на фурната и мога да си позволя да регулирам температурата). Освен това би трябвало да е проблем и с палачинките примерно по тази логика. Може и Лъки да се включи, май и тя беше давала такива принцеси.
Както и педи днес....ни посъветва да пробваме да му даваме месо във формата на кюфтета, за да видим дали така ще го яде.

За принцесите - давам за закуска, не ги пека във фурната, а на такова грилче.

То за 2 принцеси фурна да включвам голяма галимация ми изглежда...докато загрее. Стават много бързо и добре се запичат отгоре.
Кюфтета давах на Ади за пръв път онзи ден за обяд - без никакви подправки. Слагам й ги накъсани на парченца на масата, заедно с парченца хляб, и тя си взима сама. Аз давах с лъжичка настъргани моркови.
По принцип добри психолог или психиатър ако отидете на преглед с детето би търсил не присъствие на "страности" а отсъствие на норма.
Стихийно бедствие, много ми беше полезен постингът ти   bouquet Ориентирах се на какви признаци да обръщам внимание. Аз не мога да се отърся от това да сравнявам децата си, знам че всяко е различно, но Ади не си играе с никоя играчка така задълбочено, както баткото. Той изучаваше в детайли всяко движение, механизъм... Тя само ги разпилява по пода и единственото, което я интересува е да си гушне куклата, да я разнася, да ляга върху нея... Предполагам, че ще е от жените, на които най-голямата мечта е да станат булки  Crazy
Ей сега ще сваля един клип от фотоапарата да я покажа  Peace

# 166
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН, ДЕНИ!ДА РАСТЕ ЗДРАВО И ЩАСТЛИВО ДЕТЕ И ДА ИМА МНОГО БЕЗГРИЖНО ДЕТСТВО!МНОГО ЦЕЛУВКИ И ПРЕГРЪДКИ ОТ МЕН И МОЕТО МОРСКО МАРТЕНЧЕ НИКОЛ!             newsm38  bigdance2 bdbaloni hbdtu
Надявам се подаръка да го е зарадвал и да стане една от любимите му играчки - избран е с много любов.
ВЕСЕЛ ПРАЗНИК!!!

# 167
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН, ДЕНИ!ДА РАСТЕ ЗДРАВО И ЩАСТЛИВО ДЕТЕ И ДА ИМА МНОГО БЕЗГРИЖНО ДЕТСТВО!МНОГО ЦЕЛУВКИ И ПРЕГРЪДКИ ОТ МЕН И МОЕТО МОРСКО МАРТЕНЧЕ НИКОЛ!             newsm38  bigdance2 bdbaloni hbdtu
Надявам се подаръка да го е зарадвал и да стане една от любимите му играчки - избран е с много любов.
ВЕСЕЛ ПРАЗНИК!!!

Да, много се зарадвахме  Hug Hug Hug
От сърце ти казваме едно голямо Благодаря   , много прегръдки и целувки на Ники  Hug
НЕКА ВСИЧКИТЕ НИ ФОРУМНИ ДЕЧИЦА ДА СА ЖИВИ И ЗДРАВИ !

ГУ!

# 168
Честитит първи рожден ден на Малкия Принц Дени на мама Penmar! smile3525
Да расте здраво,хубаво,усмихнато и безгрижно дете и да носи много радост на мама и тати!
Хубав празник и Наздраве!

# 169
Здревейте, мами Simple Smile

Честито рождениче на Пенмар и на останалите, които празнуват bouquet!

Виждам, че си споделяте и рецепти (и аз ще се възползвам от детската торта Simple Smile) и реших и аз да ви кажа една рецепта за домашен суперлесен сладолед, по която всички сме луди вкъщи и става и за най-малките, защото няма захар и мляко Wink Ето я:

Замразяват се добре (поне за 24 часа) 3 обелени банана и шепа боровинки (може и друг плод, който не е много воднист). Слагате в блендер 2 лъжици кокосово/оризово/соево (идеята е да е растително) мляко и боровинките и разбивате леко, до консистенцията на сорбЕ, добавяте и бананите и разбивате много добре, докато стане кремообразно (бананите придават тази консистенция) и готово Simple Smile Консумира се веднага, защото ако пак се замрази, става на кристали и не е същото. Съвсем като истински сладолед е, дори по-вкусно, бих казала.

Относно уменията на моето мартенче - и аз се радвам колко много вече разбира, като ѝ говоря, познава си всички патенца, кученца, зайчета, камиончето, миялната, пералнята, робота и прахосмукачката и т.н. Grinning  Grinning, но още не говори нищо смислено. Само като иска нещо, го сочи и казва 'ъ'. Като ѝ покажа как да храни мечето и куклата и да им дава вода  Grinning, тя изпълнява  Laughing.

Вече мисля, че ѝ е скучно с моите забавления Simple Smile) но сама не се занимава много и все е залепена за мен (и компютъра съответно Simple Smile). Най-дълго кротува, като ѝ пусна едни песнички, докато свърша някои неща сутрин (може би ги харесва, защото ѝ ги пусках още докато бях бременна  Laughing) Това са те http://www.youtube.com/playlist?list=PL4365A23C6D722169&feature=plcp, френски са, но и аз ги харесвам и ме е яд, че няма български такива (имам предвид клипчетата и изпълнението как са направени).

Хубав ден!

# 170
Честити бъдещи лекари,дизайнери,пътешественици и финансисти  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

Звезда,страхотна питка,браво на бабата!Аз отлагам прощапулника,защото трябва да меся  BlushTasha,anelisa ,може ли да ми пуснете рецептата за погачата на лични или линк към темата,че не мога да я намеря  Hug
~divina~ направо ме изумяваш,нещата са ти повече от професионални   bouquet.Зарязвай това което работиш Wink и с мъжа ти инвестирайте, в това което така умееш да правиш с ръцете си!Тези бутикови торти и сладки,всеки би купил и  оценил високо  Hug
Да поздравя и малката кукла на ino4kada за фотосесията  Hug
Благодаря ви за коментарите за картичката  Hug,имам си една невероятно мила и чувствителна дъщеря  Heart Eyes

Добре дошла на новата мама love in Paris  Hug

За принцесите и яйцата-правя със яйца и сирене във фурната.Яйца давам и на палачинки и в баница и като заливка(карамелена смес) на тиква,на мусаката също,застройката на супите я правя с цяло яйце,варена 10-на минути-то тя е задължително да е такава в детската кухня.Аз започнах да слагам и прясно мляко в някои неща,като грис,палачинки(преди ги правех с кисело),така че вече разнообразието е много по-голямо Peace

А да,сетих се,абе Бобо тази Baby tv,въобще не я отразява.Пуснах му вчера,оня ден също,даже оцелихме тия голи охлюви,където ги хвалите  Simple Smile мислех си че мога да спечеля 10-на минути време да сготвя,без да ми дърпа крачолите и да ми събува панталона  Crazy,но уви  Simple Smile.Не знам при вас как е,но аз доста неща счупих,така като работя с едната ръка,а с другата го нося  ooooh!

Последна редакция: чт, 16 фев 2012, 12:43 от migeo

# 171
  • София
Честит рожден ден на Дени! Да е жив и здрав! Весел празник на семейството на Пенмар!   ura newsm38 nbirthday

Пише ми се повече, но не знам колко ще успея, че нямам навика да си седя на компютъра, като Бобо е буден...

Да ви питам, тези, които давате кайма, каква ползвате? Купува ли някой готова или всички си мелите месо? Аз гледах една в Лидл - Чира, по стандарт Стара планина и се чудя дали да се осмеля да дам от нея  newsm78.

Да се похваля, Бобо вече не го боли, когато пишка  newsm44. Престраши се да сяда пак на гърнето, макар и все още да не си казва както Дени на Пенмар. Взех да му слагам една тензухена пелена в памперса, за да му мокрее, когато се напишка и да вземе да показва по някакъв начин, когато съм го изпуснала.

Имаме нови забавления - отварям му ципа на кошарата и той си влиза и излиза Simple Smile. Преди, когато не можеше да излезе, се сърдеше, когато го сложа вътре, но сега се кефи Simple Smile.
Друго ново е търкалянето на тези пръчки с колело или топка накрая, имаме две китайски пластмасови, умира от кеф да го водим за ръка, а той да си ги бута.

Интересно, че наистина едното дете харесва едни играчки, другото - други. Яна повече харесваше това с топката, той - това с колелото. С чинийките, чашките, лъжичките и виличките тя не си играла толкова, а Бобо само ги премята, носи, пълни с други неща, реди ги по таблата на леглото, гризе ги, хвърля ги Simple Smile. Тя си играеше с гумени животни, той рядко и за малко. Топки обича много, носи ги, играем на подаване - добре подава, търкаля ги, носи ги в устата като куче  Laughing.

А колко е забавен, когато ми докопа някоя моя мека дреха - хвърля се върху нея, гуши се и се заравя Simple Smile.

Ринговете чак наскоро им схвана идеята. Напоследък играе с такива играчки:

Бобо казва разни срички, но не са думи, само когато иска нещо, казва Да и се протяга натам. Цвърчи, когато не успее да си отвори нещо или топката му отиде под леглото, така че се разбираме за основните неща  Laughing. Иначе наистина доста разбира, например "прибирай", "дай", "слизай от леглото" и други такива Simple Smile.

Приключвам, че е буден, по-късно ще се включа пак, за да коментирам разни въпроси, които се обсъждат.

# 172
danaqv , нещо имам проблем и не мога да ти пратя съобщение на лични..не го изпраща. Ако ми дадеш скайп или и-мейл, ще се радвам така да  осъществим връзка.   smile3503

А на рождениците - честито, да са живи и здрави и все усмихнати! На техните родители също честито - да са здрави и щастливи, за да се радват дъъъъълго на своите слънчица!!!    newsm38

# 173
  • София
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН НА ДЕНИ!
ДА РАСТЕ ЗДРАВО И УСМИХНАТО ДЕТЕ!

Връщам се да ви чета,че май доста съм изтървала newsm78

# 174
  • В сърцата на моите трима мъже!!!
Честит рожден ден, Дени! Пожелаваме ти да растеш здрав и да имаш едно безгрижно детство изпълнено с много смях! nbirthday  Gift

Пенмар, да ви е много здрав и много да ви радва!

А да,сетих се,абе Бобо тази Baby tv,въобще не я отразява.Пуснах му вчера,оня ден също,даже оцелихме тия голи охлюви,където ги хвалите  Simple Smile мислех си че мога да спечеля 10-на минути време да сготвя,без да ми дърпа крачолите и да ми събува панталона  Crazy,но уви  Simple Smile.Не знам при вас как е,но аз доста неща счупих,така като работя с едната ръка,а с другата го нося  ooooh!

Мигео, и ние сме така! Нищо не прави без да съм до него! Ако се заиграе, аз трябва да съм до него иначе интереса изчезва точно след минута и вече пълзи да види какво правя аз и той да е до мен / да го държа най-често/

# 175
Честит рожден ден на Денислав на мама Penmar,
Кристиян на kiarka и Андреа на sirma

Последна редакция: чт, 16 фев 2012, 13:59 от vikiimm

# 176
Ето я и Ади с любимата кукла тук и тук

# 177
Лъки, Ади е страхотнааа!!!    Hug  Колко добре ходи сама и как си играйка-чудесна е !
...а как тупна на края на клипчето-горкото    Shocked

# 178
ЧЕСТИТ ПЪРВИ РОЖДЕН ДЕН на ДЕНИСЛАВ на Penmar и на КРИСТИЯН на kiarka!

'

ЧЕСТИТ ПЪРВИ РОЖДЕН ДЕН на АНДРЕА на sirma и на АННА на mimi P27!

НЕКА ВСИЧКИ РОЖДЕНИЧЕТА ДА РАСТАТ ЗДРАВИ И ЩАСТЛИВИ ДЕЧИЦА И МНОГО ДА РАДВАТ СВОИТЕ РОДИТЕЛИ!

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК И НА ТЕХНИТЕ МАМИ!

# 179
  • Бургас
Хахаха, Лъки, голяма любов с тази кукличка  Heart Eyes Браво на детето !

Общи условия

Активация на акаунт