Бургаски мамчета - 8 тема

• 45 178
  • 736
  •   1
Отговори
# 585
Леле какви работи ми предстои да науча, за които не съм и чувала  Rolling Eyes . За жалост не мога да помогна, но аз при тази Калчева никога не бих отишла..  Stop

# 586
Честито на bambuche-то!!! Да ти е здраво синчето и да расте щастливо дете! Чакаме те с разказ за събитието!
 smile3525 newsm44 smile3525

# 587
Бамбуче ,честито!Да сте здравички и послушни ,много радостни и слънчеви дни !  smile3504 smile3525 newsm44

# 588
  • Бургас
Аз нямам собствени наблюдения за Калчева,но моята съседка е била при нея,детенцето и е със синдром на Даун и беше с проблем със сърцето(за щастие го оперираха на време),Калчева не е установила нито Даун,нито проблема със сърцето.За първото както и да е там по-точно се открива с амниоцентеза,а с ехограф само може да има съмнения,но за сърцето според мен да наблюдаваш с 4Д и да не видиш проблем си е престъпление,да не говорим,че ако родителите не бяха остановили на време-изхода щеше да е фатален

# 589
Честито и тук на Бамбучето за сладкото бебче! Да е жив и здрав малкия мъж и много да ви радва, а теб скоро те чакаме с разказче Simple Smile.

Да ви се похваля днес ни падна пъпчето Simple Smile И моята принцеса спа до 5:30 сутринта, а към 3 и нещо само промърка от коликите.

# 590
Днес ни поканиха на сватба на 12.05, тогава ще съм в 5ти месец, някой може ли да ми препоръча магазин от където да си купя хубава рокля? По принцип съм с коремче (и не само), а за тогава не знам  Rolling Eyes и ми се иска да е хубава рокля, която хем прикрива, хем не стои като чувал. Моля за предложения къде да търся  Praynig  Praynig

# 591
Здравейте!
Сега като чета за Калчева пак се разколебах,мислех при нея да ходя на фетална newsm78
Моля,дайте някакви отзиви Praynig
Иначе ние сме добре,бебка расте и вече е доста активна.
Приятен слънчев ден!

# 592
  • Бургас
Честит момък на бамбуче! Да са живи и здрави! На мама - бързо възстановяване!
'
Сабинка, браво за пъпчето. Мислихте ли къде да го "хвърлите"?

Калисто, аз съм много доволна от Ризова. Бях два пъти на фетална при нея. Всичко оглежда, обяснява, изслушва те ако имаш въпроси. Понякога  е малко по-намръщена, но е много добър лекар.

Ние сме добре, пия си магнерота и съм като надрусана Crazy Ако има мама, която е в центъра и се чуди с кой да пие кафе да ми пише Peace Лек и прекрасен ден ви желая!

# 593
Аз също бих препоръчала Ризова - цяла бременност тя ми следи и постоянно си ме гледаше все едно прави ФМ.

Еха, в Безистен има магазин за бременни и има много сладки неща - може да видиш там, а също в МОЛ-а в LC Waikiki - там имат пак за бременни и за по-едри жени /поне са по-широки и свободни за коремчетата/.

# 594
  • Бургас
Вижте, аз не искам да настройвам никого срещу Калчева. Даже не знам коя от двете лекарки  е права. Просто ми стана странно, че подобно нещо може да се сбърка -  явно може. Сега съм в чуденка защо вчера ан ехографа излезе 27 г.с и 3 дни, като точно преди месе на една и съща дата на картона от 3Д-то пише 21 г.с и 4 дни. По калкулатора от сайта на мама и бебе излзиа, че утре влизам в 26 г.с Означава ли това, че терминът ми може да се измести на по-ранна дата?

# 595
Аз също ходя на ЖК при Ризова,вчера прегледа ми беше 5 минутен
svetlenceto ,ФМ в Девата сигурно е по обстоен.Колко време продължава?
CabuHka, ФМ правила си?

# 596
  • Където морето целува небето...
Сега съм в чуденка защо вчера ан ехографа излезе 27 г.с и 3 дни, като точно преди месе на една и съща дата на картона от 3Д-то пише 21 г.с и 4 дни. По калкулатора от сайта на мама и бебе излзиа, че утре влизам в 26 г.с Означава ли това, че терминът ми може да се измести на по-ранна дата?

Ехографа няма как да ти покаже точна седмица. Там се изчислява според размера на бебенцето. Много зависи как е измерено и от къде до къде док е дръпнала чертата (виж на снимката, че има една чертичка, която мери бебо). Много често и самите бебета върват по-големи или по-малки и от там се получава разликата. Терминът ти е този, който ти води док и няма как да се измести от ехографа. Може да родиш по-рано или по-късно, но това зависи от други фактори, които ще се наблюдават като влезеш в 9ти месец.

Само да добавя, че също препоръчвам Ризова. Изкарах доста проблемна бременност и винаги се реагираше моментално на проблемите. При нея правих и една ФМ, на която доодта обстойно огледа бебо, както и всеки път на прегледите при нея.

# 597
Здравейте момичета.Като прочетох информация за болно детенце - настръхнах,аз правих амнио в 19 седмица ,нямаме Даун ,но за сърчицето никой нищо не ми е казал.Сега съм в 29 седмица ,смятам да се запиша за ФМ -при Хубчев ,чувала съм добри отзиви от него.Момичета нямам търпение вече да родя и да се уверя ,че моята принцеска е добре и всичко мина....Преживях з  пъти клинична смърт при моето първо бебе - синчето ,и нещо направо се побърквам ако нещо са пропуснали при исследвания...

# 598
  • Бургас
Аз също ходя на ЖК при Ризова,вчера прегледа ми беше 5 минутен
svetlenceto ,ФМ в Девата сигурно е по обстоен.Колко време продължава?
CabuHka, ФМ правила си?

Не продължава много, но оглежда всичко, което е важно. Тя знае какво прави и аз и имам доверие. За мен не е важно колко продължава прегледа, важното е да се види всичко, което е от значение. Гледа ме и на 4д, за да види ставите. Личице не видяхме, но тя искаше да види дали всичко е наред.

# 599
  • Където морето целува небето...
reni72 и другите бременни - не се шашкайте. Именно поради тези причини преди няколко теми се бяхме разбрали да не се пишат такива неща за "приятелка на една моя приятелка" или "една казала на друга, а тя на трета". Ако има нещо срещу някой лекар нека то да е от първа ръка (както добрите, така и лошите неща). Знам как се шашкахме ние, като бъдещи мами и ви разбирам отличко сега. Тук има и мами, които ходиха при Калчева и имат здрави бебоци.

Общи условия

Активация на акаунт