Отговори
# 90
Привет, момичета  Hug
Нещо не ми остава време да се включа... Нещо и време за четене не ми остава  Confused
Честита месечинка на всички сладурковци   bouquet  Hug

Креми, много неприятно това с изгарянето  Sad Милото детенце  Hug Мажи с дефламол ще помогне много  Peace
Джен, ти пиеш ли още лекарствата? Оправяш ли се вече?  Hug И браво за напредъка с отбиването   bouquet
Май пиенето на вода и АМ се оказва проблем при кърмените деца. Аз вече спрях да предлагам АМ - то ми писна да правя и да хвърлям  ooooh! Вода давам често, но с лъжица и тя пие  Laughing А кърмя само като я слагам да спи, то това не е хубаво само на гърда, ама и това ще мине...
Вивка, дано бързо оздравеете  Hug

Соф е със запушен нос и снощи хич неможа да диша и се будеше често и плачеше даже  Sad Слагах капки през ноща и днес пак, давам и калпол и вит Ц.  Но днес определено е без апетит - две междинни хапвания пропусна днес и на обед хапна малко  Confused
Иначе още се буди през ноща - някой път само по веднъж или два пъти, а друг път по често  Confused Понякога само я гушвам и тя веднага заспива  Heart Eyes и аз след нея  Wink

Да подсетя мамите на озъбилите се вече да купите бебешка пастичка и да миете зъбките всяка вечер  Peace  Ние го правим и Соф много се кефи  Mr. Green

Исках още да пиша, ама трябва да ставам да готвя и да приспя бебка  Confused

# 91
Влизам бързо да кажа,че нащо бойно кръщене с детегледачката мина добре - тя стоя два часа, от които аз бях един на вън. Сияна е била спокойна, а и така изглеждаше. Следващия път ще съм на вън повече време.
За мен това за сега не е необходимост, мога да мина и без детегледачка, но съм решила че за по няколко часа на седмица е добре двете да не сме заедно и за мен и за нея. Плащам по 3лв. на час, но тя живее в блока срещу нас и няма транспортни разходи.
Can Can, мъжа ми не съм го убеждавала, той много добре разбира че аз също имам необходимост да остана насаме със себе си от време на време.

# 92
  • София
Добър вечер!

Креми, представям си колко си се изплашила. Горкото детенце, дано бързо му мине изгарянето.

Вивка, бързичко да оздравявате!

Джен, дано вървиш към подобрение и ти!

Фейт, а как стои въпроса с изплакването? Може да ми е глупав въпросът, ама нали бебе не знае как да жабури и да плюе после... Или тези бебешки пасти няма проблем да се гълтат?

Да ви питам и друго: как се справяте с чистенето на нослетата? При нас е някакъв малък ад всеки път. Аз пръскам в нослето с Риномер и после изсмуквам с аспиратор, обаче явно цялата процедура й е адски неприятна, защото щом види флакона и аспиратора, Йоанна започва да пищи истерично и да си върти главата наляво-надясно. Едвам-едвам и с много рев успявам да й почистя носа (а се налага, защото колкото и да се мъчих да овлажнявам, въздухът у нас си е сух и често й се запушва). Съвети?

А също и Йоанна вече втори ден отказва твърдата храна, иска само да суче. Не разбирам защо. Второто ни зъбче и то проби, а с първото пък не е имало такова нещо. Пак предлагам в същите часове, предлагах и стари неща, които преди харесваше, и нови - ЦЪ. Не ще и това е. Реве, мрънка, пищи и си търси гърдата. Дано е само период.

А сега да се наоплача... Колата ми умря Sad Днес се сдобих с лопата (благодаря на Нутелка и mother of twins) за съветите, слязохме долу с малката, тръгвам да я паля - тц. Дави се, тресе се и дотам, няма палене. А до оня ден си палеше, и на -20 палеше от раз. Звъня на майстора, при който си я карам по принцип - той каза, че може от това палене да работи на място (което се правеше с цел да не ми замине акумулатора) може да са ми изгърмели свещите Sad И понеже мъжа ми го няма, един приятел на майка ми, който малко повечко разбира, ще дойде да ми помогне да я доизрием от снега и да пробваме пак да я запалим, ако не стане, поне от сервиза могат да дойдат да я вземат и да я отнесат. Но ми е ужасно неприятно точно сега да остана без нея, Йоанна другата седмица е на консултация и ако не се намери начин да ми се оправи колата дотогава, ще трябва да търся вариант някой да ни закара, че не ща да я влача по таксита, а още по-малко - по градски транспорт. Дано наистина са само свещите, те поне са евтини и лесно се сменят, даже и до сервиз няма да е нужно да се ходи...

Ох, съжалявам за негативизма и ежедневностите, ама исках да се наоплача на някого   bouquet Hug

# 93
Здравейте и от мен,
Адинка, много неприятно с колата, стискам ти палци да са само свещите  Praynig Чистенето на носа - и аз пръскам с Риномер, и бамбина пищи, върти си главата, бута ме... след това с прахосмукачката и BabyVac ги дърпам, не е лесно, но при нея това е най-ефикасното. Всякакви други аспиратори съм ползвала и почти не съм успявала да й почистя носа.
Дарато, този парк на Витоша е по пътя на Златните мостове, точно при отбивката за Копитото. Страхотен е, има езерце, маси и пейки, голяма и хубава поляна място за паркиране, но няма (нямаше) магазини и капанчета, така че трябва да се носят напитки и храни от градО Simple Smile
Креми, много неприятно с изгарянето на малката, дано няма нещо по-сериозно.
Фейтче, ама вие вече и зъбите миете  Heart Eyes
Can Can, и моят мъж е на мнение, че бавачка не ми трябва щом съм си вкъщи. Мисля някоя събота да му я оставя за цял ден и да няма време да се изпикае дори, за да влезе в положение  Laughing
Танче, за класацията предлагам да има и най-късно озъбило се бебе, там явно ще се класираме като гледам вече колко много бебета има зъби  hahaha
Бамбина ме зове да правя каша, прегръдки

# 94
  • Пловдив
Здравейте,

Да се включа и аз докато бебока спи.

За детегледачката - убедих мъжа ми, че имам нужда от помощ като му оставих да гледа малкия сам един цял ден, аз аз бях извън града. Плащам й на час 3лв.

За книжките
- четем редовно, и мога да кажа, че слуша с интерес, и няма търпение да го подканя да обърне страницата  Laughing

За дентокинд - давам Calcarea Fosforica 9CH - 2x3 зрънца и Дентокинд по едно вечер, разтворено във вода.

За водата - и аз не мога да го накарам да пие вода, купих силиконов накрайник на НУК и пак само го дъвче.

Искам да попитам мамите, които са раждали секцио дали се мажат с контракттубекс и има ли някакъв резултат?

Честити месечинки на всички празнуващи!!!  smile3525  party023

# 95
Приспах Соф, супата вече ври и аз пак тук  Wink
Адинка, много гадно това с колата  Sad Уф, дано не е нещо сериозно... За нослето, срам не срам - не го чистя, защото с такава мъка ѝ слагам капките за нос, че немога да си представя какво ще е с аспиратора  Embarassed Rolling Eyes Като е по към изхода сополчето го избърсвам със салфетка  Confused
Сплакването на зъбките го правя с пръст  Simple Smile - слагам по съвсем мъничко паста върху напръсничето, търкам отгоре и после отдолу, махам накрайника и с мокър пръст пак минавам зъбетата. Със сигурност част от пастата я гълта, ама тя е за бебета и предполагам че не е проблем.
И хич не се извинявай за това че си се оплакала, това също е част от ежедневието ни  Hug
Нутелка, ами ние имаме 7зъба - как няма да ги мием  Mr. Green
Кан Кан, и при мен положението е като при Нутела с детегледачката  Confused , не ми се ще да коментирам повече  ooooh!
pables_m, с нищо не мажа белега, за толкова други неща мисля, че той ми е най-малкия проблем  Laughing
Цвета33, браво за успеха с детегледачката   bouquet и браво на мъжа ти че е наясно с това което правиш и го оценява   bouquet Peace
Абе, Танче, ти ме разбиваш направо - две деца гледаш, и къща и мъж  Naughty и ти остава време да плетеш сърчица, да правиш украси и да печеш сладки. Как, бе душа го правиш това  Hug Thinking #Crazy #Crazy #Crazy По принцип съм много организирана, но нещо, откакто сме си в малт а не се справям  Sad По цял ден се занимавам я съсСофи, я с къщата, я разходки.... и аз съм последна дупка на кавала.... Нямам нищо общо с това което бях преди да родя  Sad Просто нямам време за себеси  и съм много изморена  Tired

# 96
Искам и аз детегледачка, ама едва ли ще намеря кой да гледа двама разбойници.
малеее, има някои бебета със седем зъба, а ние беззъби си ходим, ама се радвам, че така една процедура ми е спестена, стига ми рязане на нокти, пилене с пиличка, чистене на уши, забелвания, специалното почистване на девойката и т.н.  процедури #Crazy

За чистенето на нослетата - то си е до дете да ви кажа - едното ми бебе въобще не трепва като слагам капки и малко се мръщи като забърсвам със салфетката, а другото - ела да видиш писъци и въртене само ако докосна носа. Тъй че повече упоритост и помощник да държи бебето трябва за по-немирните.
Адинка, ние нямаме засега проблеми със запушен нос, държа влажност около 50 % на въздуха и доста е добра атмосферата в стаята. Аз мразя сух въздух и мисля и за децата така е най-добре за лигавицата.
За белега от секциото - изписаха ми sodermix ама съвсем не ми беше до него като се върнах вкъщи с бебетата. Белег си имам, ама не ми пука особено, поне се знае от какво е и си струва да го имам. даже ми е спомен  Simple Smile
За пиенето на вода от лъжичка - е това не го мога, плюят я и стават целите мокри, с чашка с накрайник си чешат венците, незнам вече какво да правя. мислех с чай да пробвам, ама ще питам докторът ни на консултацията.

да ви питам - как сушите косичките на бебета, че вече дългички стават и не успявам само с кърпа да попия хубаво и се притеснявам в тез студове. Тъп въпрос, ама като не знам дали може да ползвам сешоар  newsm78

хайд еспокойна нощ!

# 97
  • Бургас
 Hug Hug Hug Нали мойта от бебе реве в количката ( бяхме със зимния кош) скоро сложих летния и излязохме с тати на разходка. Мина много добре возихмесе и си заспа седнала даже. днес реших пак на разходка да излезем, еееййййййййй незнам какмо ми идваше да направя #Crazy #Crazy #Crazy #2gunfire #2gunfire #2gunfire #Cussing out #Cussing out #Cussing out пак опищя парка, доспа и се много и не заспива, взех я на ръце и пак рев рев, по едно време спеше и ревеше. Тръгнах да се прибирам че до блока се успокои и я сложих пак в количката поспа си 1ч. Боже каква ще правя с тези разходки, нямам ръце да я изкарвам без количка newsm78.
 А това преспиване и то ми е писнало.
Дентокинд давах по 3 пъти на ден в една лъжичка с водичка разтворено, ама не имаше ефект май. Сега спрях като започне др. зъбче да излиза пак ще давам.
Снощи бубка слуша ама ние с тати си легнахме с нея, даже той по рано захърка, така че нямаше празник. Иначе получих подарък - бельо  Simple Smile много ми хареса.
Цял ден е ъъъъъъъъъъ ъъъъъъъъъъъ, ъъъъъъъъъъ ъъъъъъъ, имам чувството че и вечерта ще е такава.
Нослето и слагам солен разтвор Тонимер или маример после когато видя мишката с клечка за уши уж леко я изкарвам, и за това реве  ooooh!
Честито на месечинковците  smile3525 и бързо оздравяване на болните  Wink лека вечер.

# 98
  • Варна

Здравейте, не съм писала от много, много тдавна, но ви следя редовно и чета когато имам време.
да ви питам - как сушите косичките на бебета, че вече дългички стават и не успявам само с кърпа да попия хубаво и се притеснявам в тез студове. Тъп въпрос, ама като не знам дали може да ползвам сешоар  newsm78

хайд еспокойна нощ!
Като го прочетох не се сдържах и реших да се включа, ние сме с много голяма и вече дълга коса, от самото раждане и от първата баня я сушим със сешоар. Дори когато не и мием косата пак се намокря, така че мисля няма защо да се притесняваш и можеш да си я сушиш, като не го приближаваш много близо Simple Smile
Ние си имаме вече две зъбчета, които се показа за няколко дни. При нас също чистенето на нослето е проблем и то голям, само като ме види с пръскалото и помпичката и почва да си върти главата, но това е процедура, която не правим често. Водичка и ние пием от лъжичка и от душа, когато я къпем просто си стои с отворена уста и чака водата много е смешна  Joy hahaha трябва да я документирам, иначе чай от време на време. Мисля да купувам мек накрайник, та да видим с него дали ще пропие, че зор си е с лъжичката.
Нямам търпение да видя колажа и колко са ни порастнали сладурчетата.

# 99
  • там където ме зове сърцето!!!
Хайде и аз набързо!
Благодаря на всички за пожеланията за бързо оздравяване/вълшебни са / Hug След" празничната "безсънна нощ /с болно  бебе /дане си помислите друго де  Mr. Green// Днес поне Т спадна пупупу Praynig.

mother_of_twins, аз откакто стана студено суша косата на Самуил със сешоар /след като звука им успокоява бебета не виждах причина да не го правя /.

Почистването на нослето ooooh! водим борба , но след като се налага нямаме избор и двамата  Naughty Пръскам със физиологичен разтвор , после с аспиратора и накрая капя капките .Ако нослето е запушено , но не е болен , омазнявам /капя по капка-две зехтин /и кихва и така си го само почиства Mr. Green.

Вода, пие направо от чашка и вече много добре се справя .

*Адинка*, дано колата да се "съживи " със скромен и евтин ремонт! Praynig

the Faith, дано да  се оправи бързо нослето на Софи! Hug

зъби и Самуил си няма още   Wink

# 100
При нас зъби няма, всеки ден проверявам search, но уви.
Има ли още бебета между вас, които не седят стабилно, вече почвам да се притеснявам за нашия Rolling Eyes

# 101
Здравейте!

За чистенето на нослетата-аз не ползвам аспиратор,а с клечка за уши лекичко ги издърпвам.След като напръскам,сополчетата умекват и се залепят за клечката.Бебка се чуди какво става,но поне не се дърпа.

За сушенето на коса-не че ние имаме много,но и суша със сешоара,отдалеч,на най-ниската степен.Бебка обаче много ни е страх от звука. Shocked

Честити месечинки на всички бебоци.Нека ръстът здрави и засмени   bouquet

Скорошно оздравяване на всички болни!

nut_ella и ние още си нямаме зъби  Sad

Желая ви лека вечер!

Ааа,щях да ви питам.Мога ли вечер да и дам малко Панадол,заради зъбките,при положение,че няма температура?Вие давате ли нещо за облекчаване?

# 102
VIVKA,сподели каква е чашката.
До се отчета с мерки и теглилки-8,800кг и 72см
за сушенето-след като го постригах да заприличе на момченце си го подсушавам само с хавлия.Но когато беше с по-дълга коса и аз съм го духвала със сешоара.

# 103
Само набързо да споделя, че месец и половина след секциото моята лекарка ми каза да мажа 1 месец с контратубекс сутрин и вечер, а след това със Содермикс колкото искам J Содермикса го мазах май и него около месец май ... Ами белег имам, но в интерес на истината е блед, май по-скоро килцата още не съм свалила и ми стои подпухнало около белега от сланинки ...  Blush

Нослето и аз почиствам с клечка за уши, мъчих я като баш бебе с вакум за нослето, ама само я изнервям излишно ‘щот нищо не мога да изкарам, та леко и внимателно с клечката и много внимавам да не шавне!

Нашата косичка не е като на Теди хубавицата, но и ние вечер духваме леко със сешоара, защото ме е страх да не я простудя.

Вив! Браво на вас за пиенето на вода от чашка!

Лека нощ, момичета! smile3524

# 104
Здравейте, минавам само да кажа на Креми - за изгорено може да ползваш това[/b]

Дано да й мине бързо на бебка!

Общи условия

Активация на акаунт