Стига вече студ и сняг, молим Вселената за принцопад! :) - Клюки 30

• 21 665
  • 756
  •   1
Отговори
# 660
  • София
Девойки, ама като ви слушам какви сте отговорни...аз съм пълно безотговорие Embarassed Embarassed Embarassed До преди да забременея на гинеколог бях ходила 3-4 пъти изобщо (а цито така и никога в живота не си направих! Embarassed) Този преглед не мога да свикна да го понасям и това е! Сега съберам сили след 3 месеца един ехограф само да ми цъкнат, ама вече няма да ме преглеждат.....и после веднъж годишно пак ехо - ако се сетя или имам проблеми Wink Wink Wink
А и какви профилактични? Нямам кинти за толкова прегледи...Джипито дава по едно направление на месец...Имах доброто желание да ида на ендокринолог - щото това го отлагам 7-ма година вече..ама - нъцки....другия месец..да видим!
Колкото до зъбар - моята девойка досега 2 пъти беше за силанизиране на зъби - нали тече сега програма и слава богу, нямаше нищо друго (аз съм с малко пломби и дано прилича на мен)...Но като цяло нямам сили да ходя по докторски кабинети за ей така. Противно ми е издън душа....последица от дълго време в детството мотане по бели престилки....

# 661
Ти как си днес? Извинявай ако съм пропуснала, ама кЕлежката на работа ли е? Ядосва ли те Twisted Evil

КЕлежката слуша   Wink , но аз имам много работа ! Tired Tired

Морги , търпиш критика с профилактиката ! Blush

# 662
Задължително е да ходите на профилактични прегледи. Ако работите не ги пропускайте. Има доста неща които когато са открити навреме, могат да се оправят.
Ние имаме профилактични прегледи в момента.
Никога не съм харесвала ходенето на лекар, но ходенето в краен случай или само лечението винаги ми е играло лоша шега.
Зъби вече нямам, а как ще извадя и последните и ще си сложа ченета, не ми се говори.

# 663
Точно така , Снеже , дай да ги стегнем малко , тия дето не ходят ! Wink Wink Wink

# 664
Направо да се стягат, защото  fight

# 665
Имах една колежка на около 30 години, която ми обясняваше, че е млада и затова не ходи на мамолог. Нея не я ловели тия неща. А прегледът на гърдите е основен при жената. Ама то като е инат, не ще и не ще ooooh!

Друг е въпросът колко обстойно протича прегледа и дали ако има нещо, то ще бъде намерено, защото аз си имам едно на ум и много не им вярвам Twisted Evil

# 666
Наскоро моя колежка , интелегентна жена , ми сподели , че от 8 години не е ходила на гинеколог ! Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes
То всъщност детето й е на толкова , т.е. от преди да роди .
Лично на мен ми е непонятно как има такива небрежни , дори безотговорни , към здравето си хора ? Thinking
А имаме допълнително здравно осигуряване , така че всички прегледи са ни напълно безплатни . Не е нужно направление от личен лекар , нито потребителска такса плащаме , трябва само да си вземеш час и да отидеш .
Нямала време ... ooooh!

# 667
Друг е въпросът колко обстойно протича прегледа и дали ако има нещо, то ще бъде намерено, защото аз си имам едно на ум и много не им вярвам Twisted Evil
Колко и лошо да протича един преглед е по - добре отколкото без такъв.
Това гинекологът е много неприятно нещо. Да не кажа, че и аз почти толкова не бях ходила след раждането на детето. Неприятните неща също трябва да се вършат, а ние сме доста немарливи към здравето си . Здравната ни система така е устроена, че да ти е драго да тръгнеш на прегледи.
Чудя се, дали аз бих отишла някога на профилактичен преглед, ако не правят там където работя. За съжаление отговорът ми е Не.

# 668
  • София
Е, после питайте защо не ходя на профилактични! Та, най-малкото джи пито няма да ми даде направление за такива лиготии! А излишно пари за прегледи, ехо-мехо никога не остават, време - също! Трябва специално да си взема отпуска, за да отида да речем на гинеколог щото часовете за прегледи са в работно време! (Миналата година два пъти взимах отпуска и все накриво ме гледаха и подробен отчет ми искаха защо, аджеба, ще ходя на гинеколог? И тогава пак с връзки, та не се налагаше през направленията да минавам). Но за този живот останах без да разбера какво е това цитонамазка и това си е Wink Wink Wink
За мамолога съм със страшно много резерви. Рентгеновият преглед взеха полека-лека в Щатите да го отричат - това го четох преди време в някакво от лекарските списания в работата. А за ехографа - доктора трябва да е много добър, за да хване ако има нещо.
Зъбара не ми е толкова труден - ходя веднъж-дваж в годината. Добре, че кариеси добивам веднъж на 5-6 години Wink Wink Wink
Така, че ако имате уредени прегледи от работодателя - ок, ама опитайте сами и после ми разправяйте колко е лесно и времегубно!

# 669
Не , Морги , имам само карта от работодателя , лекаря си го избирам аз , времето - когато ми е удобно . Все пак говорим за веднъж годишно гинеколог , 2 пъти кардио и зъболекар - според нуждите , че аз съм тежък случай ... Златна мина ...

Кой те пита защо ще ходиш на гинеколог ? newsm78

# 670
Аз пък пъпка да ми излезне и съм на доктор  Mr. Green Толкова много ходя по лекари че ме е срам да кажа  Blush

# 671
  • София
Кой те пита защо ще ходиш на гинеколог ? newsm78
Шефът, за да те пусна отпуска ден-два, които се записват и ти си пускаш надлежно молба. Винаги пита - по каква работа? И винаги се обясняваме и после има - е, не може ли примерно не сега щото на мен не ми е удобно, а не знам кога си? И хващам пришки на мозъка от обяснения...частника си е частник! Не обича ни болнични, ни отпуски! А и при положение, че и шефа е доктор - все много ги разбира....мани...
Аз най-много на света мразя по доктори да ходя...Отивам вече като няма на къде (примерно като го докарах до анемичен хемоглобин от кръвоизливи чаааак тогава се реших да ида). Иначе ако тръгна - е...си и параноята ще ме налази, че съм болна от всичко..а не Naughty Naughty Naughty

# 672
Мами, натъжихте ме с тая здравна тема... Искам всички да сте здрави, прави и щастливи!
  bouquet  bouquet  bouquet smile3525 newsm51 smile3525 newsm51 smile3525 newsm51
...Мойто малкото само два пъти отиде на ясла този месец и се разболя... Направо се вкиснах. Добре че е каката да поддъжа фронта, иначе не се виждам как ще се справя чисто физически...

# 673
  • София
Гери, дано се оправя бързо девойката! smile3525 smile3525
Стига вече с болести и друга подобна гадоЗЗЗЗЗ! Всички да са здрави, пък другото ще си го купим!
Поздрав!

# 674
Морги, напълно те разбирам, но все пак поне за основните неща си трябва преглед поне веднъж годишно. Когато човек има някакъв проблем трябва да се по наглежда.
Могат да спестят доста проблеми.

Съвсем игнориране на здравето не бива.
Аз поне профилактичните, където работя ги използвам в пълна програма. Даже ме е срам да кажа, че само на тях разчитам. Нямам пари за други изследвания.  Sad

Общи условия

Активация на акаунт