Ноемврийски бебета - тема 15

• 39 042
  • 739
  •   1
Отговори
# 660
  • Пловдив
Здравейте,аз отдавна не съм писала,и сега влизам с един бърз въпрос-Как понесоха дечицата ви последния 4-и прием на Пентаксим?на Никол днес й го сложиха,дадох й Миг за деца за болката каза сестрата.Но от 11 до сега все гледа да не си мърда крачето,не реве,но гледа да не мърда.Беше й сложила лепенка за охлаждане на мястото на убождането,но я махнахме вече,дали да й правя някакви компреси,или да изчакам?

# 661
  • Пловдив
нямахме дискомфорт, не съм дала нищо...усещаше се обаче на крачето като топче от тази ваксина.
дано всичко е наред при вас.  Praynig

# 662
  • В две мънички очи...
При нас педката ги слага в ръчичката. Сложихме я четвъртата пентаксим преди няколко месеца и нямаше проблеми. Остана ни само четвъртия прием на симфлорикс.

# 663
нико11, и на Никола днес му сложиха последните пентаксим и синфлорикс. На нас винаги педиатърката ни е препоръчвала компрес с риванол. При Нико винаги се появява малко топченце, което се разнася за 2-3 дни. Гледам да не мокря мястото до тогава.

И ние почваме яслата, от понеделник. Притеснено ми е, а може би не трябва  Rolling Eyes не са вече толкова малки...

# 664
  • В две мънички очи...
Мравче аз бях много спокойна за яслата. Така или иначе трябва да го пусна, няма как да го избегнем този момент. А и Венко е свикнал да има хора около него ... ох днес милия като го оставих имаше едно момиченце което плачеше и като влезна разплака всички и моя го чух и той като се разплака с искам мама....

# 665
Здравейте,момичета не съм писала но ви чета редовно.Полезно ми е всичко,което споделяте за яслата тъй като ние ще тръгваме от ноември (тук при нас искат навършени 2год.),а и не съм имала опит с Неси (тя тръгна директно на детска).С Дея старателно се опитваме да махнем памперса и бяхме успели,но като дойдоха тези по-хладните дни и тя започна да се напишква отново  Sad Но аз съм се заредила с търпение и  се надявам скоро да успеем.Иначе и аз съм много притеснена относно тръгването и в яслата,говорим всеки ден за това как ще ходи с кака за ръка,дори тя напоследък се чуди кога ли ще дойде този ден.Всеки път ставайки тя търси кака си ,а аз все и казвам че е на детска,тя ме поглежда укорително и ми казва "аз детска с патето (раничката и )"Говори толкова много,но има разбира се и думички,които тя измисля и ние се забавляваме много.Това е за сега от нас.

# 666
  • В две мънички очи...
Е ние за три дни ясла хванахме някои вирусчета. В петък през нощта не спря да повръща направо се бяхме побъркали от притеснение. Накрая изкарваше само стомашен сок и цяла нощ стояхме да го пазим - все ме е страх да не се задуши като връща. Иначе събота и неделя през деня му нямаше нищо и в неделя през нощта се започна и разстройството. А ние с таткото се състезавахме за тоалетната. И пак една безсънна нощ. Аз останах днес с малкия водих го на преглед назначиха му диетата и казаха че си има такива вирусчета които си обикалят само че направо не ми се мисли ако всеки вирус си го  носи в къщи  #Crazy А той изобщо не е щастлив от това което му давам да яде - яде само сиренето и филийките  #Crazy

# 667
Ysabell много неприятно наистина. Да минав бързо. Аз уж с цел да избегнем вирусчетата започнах още преди да го пусна да давам пробиотик, за повишаване на имунитета, да видим дали ще успеем да избегнем поне част от тях. При нас обаче стресът е голям. След спокойните първи и втори ден, започна интересната част...трета поредна вечер не спи спокойно. Вчера се е будил през час през два с рев и трудно го успокоявам. Накрая заспа към 6:30 и едва го събудих за ясла. Като види, че отиваме към някоя от бабите, на който до преди това съм го оставяла или ако видим някоя от тях и започва едно мрънкане и задължително иска да го държа за ръка...мисли, че ще го оставя  Confused До преди това си беше свикнал с тях. И само ме следи не дава до тоалетна да ида...Направо не ми се мисли какво ще е с бебето...Дано до тогава малко или много да мине. Знам, че е период и ще мине...ама все си мисля, защо трябва да е толкова трудно...

# 668
  • Пловдив
Е ние за три дни ясла хванахме някои вирусчета. В петък през нощта не спря да повръща направо се бяхме побъркали от притеснение. Накрая изкарваше само стомашен сок и цяла нощ стояхме да го пазим - все ме е страх да не се задуши като връща. Иначе събота и неделя през деня му нямаше нищо и в неделя през нощта се започна и разстройството. А ние с таткото се състезавахме за тоалетната. И пак една безсънна нощ. Аз останах днес с малкия водих го на преглед назначиха му диетата и казаха че си има такива вирусчета които си обикалят само че направо не ми се мисли ако всеки вирус си го  носи в къщи  #Crazy А той изобщо не е щастлив от това което му давам да яде - яде само сиренето и филийките  #Crazy
дано всичко е наред, много жално  Sad
ето причината да не искам да я дам на ясла. това е просто ужасно, аз като има марсоли само и страдам повече от нея, камо ли това повръщане, досега не е повръщала от нищо, нито като бебе, нито като по-голяма и много ме е страх.

ние сме още в серия - първо температурата, която мина вече, заедно с червеното гърло - пихме антибиотик-цедакс.
сега снощи я изяли комари при баба й, ама толкова толкова брутално, цялото лице 30 пъпки,че все едно има едра шарка и я сърби и я дразни, добре, че заспа и сега още не се е пробуждала. голям резил, цяло лято я опазихме, сега точно за едното нищо, че нямат комарници там при баба й, иде ми да ги ухапя там наред и аз!  Crossing Arms

# 669
  • В две мънички очи...
Timide, при нас третия ден още като видя лелята и се разрева. Но си мисля че и това ще отмине. Определено при вас ще има много периоди на адаптация тъкмо ще свикне с яслата и ще трябва да свиква с бебето така че тази година за Бо ще има доста промени. Най-кофтито е че каквото донесе от яслата ще го прехвърля на всички. Аз давах ехинацея по препоръка на педката и може би затова така бързо ги мина, даже купих и за нас че някак си не ми изглежда добре варианта всичко да ни прехвърля Sad.
Josefin, много неприятно дано скоро да се оправите. За комарите аз бях купила някакво кремче на Бочко което е за такива случаи след като са го нахапали и малко облекчаваше, че те вече се чешат и разраняват.

# 670
Привет и от нас  Heart Eyes
Честно да си призная надничам си в темата, но не съм писала отдавна  Blush
Добре сме, засега има подобрение относно сцените с тръшкането. Излизаме си без количка хванати за ръка из квартала, в парка. Иначе в къщи е нещо като тайфун понякога, събаря се всичко за нула време  ooooh! И гвоздея на програмата е катеренето. Навлязохме и в тази фаза и сега се пробва да се покачи навсякъде, където не трябва.
В къщи говори страшно много, не млъква. Август месец си бяхме в България и беше очарована от факта, че всички говорят български, иначе и е кофти тук, защото в къщи се говори само на български, но вън не.
Засега си се гледаме с нея и ще видим до кога и как, но на този етап няма да я даваме на ясла.

Поздрави на всички малки и големи  Hug

# 671
А моето сладурче от днес излиза от леглото си.
Слагам го в 13 4аса да спи, по негово желание, но заспива в 14,30, след като доволно е прескачал леглото и тупур тупур идва при мен.

# 672
Здравейте
гледам че пишете за яслите. Сигурно 99% от децата плачат за мама като тръгнат и после се разболяват заради стреса, който ги караме да изживяват, като ги тръшваме на няколко непознати и си заминаваме....  Cry Аз искам докато детето ми свикне да съм с него, но не мога да разбера защо политиката на тези заведения е такава че не разрешават, все пак нашите деца са вътре и имаме право да виждаме какво става с тях. Повръщането честно казано на мен ми изглежда като повръща ми се от това което ми причинявате... Ама как да променим ситуацията, направо не знам.

# 673
Меченце, няма просто как да стане това. Представи си, ако групата е 20 деца, което е минимума и още 20 възрастни вътре! Пълна лудница. Лелките си знаят работата все пак. В началото на децата им е трудно, но се свиква.
Нашият тръгва от по-другата седмица, но нямам никакви притеснения за адаптацията. Първите дни ще го взимам на обяд и като посвикне ще си оставя целия ден.

# 674

Представи си, ако групата е 20 деца, което е минимума и още 20 възрастни вътре!
И това го има, но....
И аз нямах никакви притеснения за адаптацията иначе. Заведох я супер спокойно... първите 3 дена добре и после ела да видиш какви нерви са... Днес отново сме в къщи заради повръщането.
Дано нямате този проблем. Praynig

Общи условия

Активация на акаунт