Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какви са обсъжданите теми във форума?
Какви съвети се споделят във форума?
Какво представлява изследването на нухалната прозрачност (NT) по време на бременност?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какви са обсъжданите теми във форума?
-
Какви съвети се споделят във форума?
-
Какво представлява изследването на нухалната прозрачност (NT) по време на бременност?
Изследването на нухалната прозрачност (NT) е ултразвуково измерване на дебелината на течността зад врата на бебето. Нормално, дебелината не трябва да бъде повече от 3 мм, като стойности между 2,5 и 3 мм се считат за гранични. По-голямата NT дебелина може да увеличи риска от хромозомни аномалии като синдром на Даун. Малката NT дебелина е свързана с по-нисък риск.
-
Какви са рисковете и предпазните мерки при предно плацентално разположение и отлепване на плацентата по време на бременност?
-
Какво представлява ранната фетална морфология (ФМ) и защо е важна?
Имам едно такова сладичко мъничко оформено коремче, на което се радвам по цял ден и гледам без да пипам
Не знам дали съм права, но поне се надявам, като почна да расте от толкова рано, да ми помогне да не се нацепя, защото явно няма да порастне изведнъж, ами ще е постепенно
След 20 дни съм на БХС и тогава ще ми пусне и другите изследвания по ЗК. Иначе полагащите ми се 2 ехографа по ЗК ги изчерпах и ако искам следващи, ще си ги плащам.
Извинявай, мила но не се сдържах. По принцип когато кърмиш трябва да избягваш някой храни, но има една голяма уловка ДА ИЗБЯГВАШ, не изобщо да не ги ядеш. Братовчедка ми се подложи на строга диета заради коликите на бебето (тъпата й педиатърка е виновна) и точно след 2 седмици и спря кърмата, така че истината е по средата. Аз още кърмя. 
И какви са тези разбирания с тези нитрати....че то нитрати има и в сезонните 

при мен не казаха розово или синьо, но таткото толкова иска да е мъжко, че започва да си прави всякакви асоциации