Отговори
# 150
  • София
Аз купувам неизвестни млека с надеждата че ще попадна на по-истинско и неподправено.
Има една марка световно неизвестно мляко в зелена кофичка - „Българското кисело мляко“. Може да го пробвате.
Скоро открих друго киселеещо мляко, което ми напомни на бабиното мляко и след два дена вече беше киселяк и не го запомних  smile3511 Ако някой попадне на подобно, моля да сподели.
Данон категорично не, Верея също.
Цедено също НЕ, то има консистенцията на крем.

# 151
Пашик, наистина нещо си се объркала. Моето дете никога не е кашляло, нито пък е било със сополи. Досега единствено 2 пъти е вдигала температура от зъби и то еднократно. Това й е първото боледуване и то защото тръгна на ясла. Досега нито е била сополива, нито е кашляла, напълно здрава си е била, а това, че се буди нощем не означава, че детето е болно, просто тя търси непрекъснато да суче, ползва ме за биба и съответно се буди да си я търси. Не знам защо изобщо се коментира това нещо, нима не си познавам детето и не знам дали боледува или не.
Ами викам си чак пък толкова да се бъркам ,та не е съвсем така :ще ти пусна твой цитат да ти опресни от заключета тема е ,само го копирам "Оле, влажна е кашлицата. Гърдичките й свирукат като кашля. Утре ще я заведа при педи, дано не е сериозно.";"Мислех, че сме поовладели положението. Но тази нощ и тази сутрин кашля ужасно. Днес ще я водя. Стискайте палци!"
Идеята ми бе за кърмени и некърмени и връзката им с боледуванията ,а не да наблегна на някого конкретно ,не знам какво се впрягаш .Повече не ми се коментира!

# 152
Мила, тук данон не е на почит, защото е блъскано с нишесте и сухо мляко. При избора на български млека, то бледнее. В другите държави не е така  Simple Smile

Ние наблягаме на Елена. Ползвахме боженци и пършевица по едно време, ама сега сме изцяло на Елена.

Подреждам често, но това не ми пречи, така играем с децата и ги включвам и тях да свикват. Чистенето сме си го разпределили с Марто, както и кухнята. Но, и двамата сме единодушни, че това е след децата, по-назаден план и не на всяка цена.

Пашик, не схванах идеята за гена, като даваш за пример двете ти деца, които са с "еднакви" гени, а така различно боледуват.  Thinking
Колкото за кърменето, незнам кое е показателно. Мисля като НеСъм, че просто помага да се преодоляват по-лесно болестите, ама все пак зависи и как се лекува детето и т.н. Ако за най-малката хрема се дава АБ и до 6 г. Да го кърмиш, организма пак ще му е разбрицан и податлив заради АБ.

Като ви чета с отбиването и се радвам, че при нас мина толкова леко. И ако на някой е в полза, ползвахме фактора баба за отбиването.  Peace Ако няма баба под ръка, тати също е вариант понякога.

Още имах, ама ме викат. Спасени сте!

# 153
Пашик, не схванах идеята за гена, като даваш за пример двете ти деца, които са с "еднакви" гени, а така различно боледуват.  Thinking
Точно така.Хем си мисля,че си е ген ,хем ми се струва че второто повече ,ама като се замисля ,веднъж с АБ даден при червено гърло(още  си мисля че можеше и без него),и втори АБ когато бе по-сериозно ,но със същите симптоми тук мамите имаха назначени инхалатори ,а при нас АБ.Лечението е различно определено.И толкова е боледувала ,което пък не е никак много,но възрастовата граница по-скоро отчитам ,че при каката до 2г никакви лекарства не бе пила.Малко неясно,ама дано си хванала идеята.

# 154
Незнам, не мисля, че могат да се правят сравнения. Има деца първи в семейството и така са по-неизложени на вируси. Има деца, на които социалния живот вече започна и са много по-изложени. Има деца с братя и сестри в градини и училища, които им носят изненадките вкъщи. Как да ги сравним кое е по-здраво, като се гледа само дали е кърмено или не? И като добавим и начин на лечение и ген и кой знае още какво, то сравнението е не обективно.  Thinking

# 155
Е днес беше супер време, бяхме навън цял ден (само за обедния сън се прибрахме).
Снощи пък оставихме малкия да спи у свекитата и излезнахме с приятели на ресторант, после пиано бар, беше забавно.

За мляко, ядем подквасено, но ако няма, ядем Елена или Домлян. Данон никога не купуваме.

За кърменето и болестите, и аз мисля, че кърменето поне подсилва имунитета. С Неди се кърмихме допреди 10-ина дни. Досега не е пил АБ, към 3 пъти е вдигат температура с хрема, но за 2-3 дни му е минавало. Веднъж го боляха ушите и пак без лекарства му мина. Не съм му слагала капки нито в ушите, нито в носа. Засега е пил само нурофен и панадол.

За отбиването, при нас стана постепенно, първо махнах дневните, после нощните (учудващо лесно, даже само 1 седмица сме давали нещо заместващо кърмата през нощта), разредих вечерните за приспиване през ден-два и накрая ги спряхме. Определено оставянето да спи при свекитата и приспиването с тати помогнаха да не ме търси и да свикне по-бързо.

Подреждането става бързо у нас, за 10-15 минути мога всичко да подредя - всички играчки на малкия в кошарата (но с 2 деца ми се вижда по-сложно), съдовете по шкафовете, дрехите по гардеробите. Гледам всяка вечер да оставим подредено, че да е по-малко прибирането на другия ден. За чистенето, не сме маниаци, основно чистим 1 път седмично (под основно разбирайте прахосмукачка, прах и мокър парцал, не нещо повече  Mr. Green ). С мъжа ми си делим нещата. Но и ние не му придираме много-много, по-скоро бихме правили нещо забавно, отколкото да чистим и подреждаме.

Но при по-големи деца не могат ли да бъдат включени в подреждането и чистенето? Додсън беше обяснявал в една книга за сключването на "договор" с децата - писмен, истински договор, в който примерно пише "аз еди кой си се съгласявам да си подреждам стаята всеки ден тази седмица, а аз еди кой си обещавам да заведа еди кой си на сладкарница в събота". Кратки като срок и ясни като цел договори, които децата да могат да изпълнят и да бъде сложен на видно място, за да знае детето колко е важно.

# 156
Блур, Симона още не може да пише и чете, така че, това не е толкова приложимо, но баща й я окуражава с "награда", обикновено й дава нещо, което тя обича за следобедна закуска. За сега още минава номера, но скоро ще разбере, че тя следобедна закуска така или иначе яде.  Laughing Отначало ми се стори като подкупване, но довода му беше, че все пак и ние получаваме "награда" като работим.  Mr. Green А, и нещата, които й дава, не са неща извън обичайното. Не е някой "забранен плод", който по-принцип не се дава, а е нещо, което така или иначе тя получава.  Peace

Иначе за подреждането, много ни се покриват мненията.  Hug

Пашик, преди малко ми свърши батерията на тела, за това по-сбито и набързо писах, та сега ще продължа още малко и спирам, че бая оспамих.
Така или иначе смятам, че грешно определяш ролята на кърменето. Идеята не е, че не боледуват, а как боледуват. Това, което е казала НеСъм на практика, че болестите преминават доста по-лесно.
Отделно друг въпрос е, че пиенето на АБ не е показател. Жив пример е Радо, който пи АБ, защото беше хоспитализиран за пътека (склонна съм да вярвам на личната ми, имам й доверие) и аз нямах думата относно лечението му. Това означава ли, че е болнав и кърменето е било напразно? Едва ли. По скоро показател е това, че тази седмица се изредихме с дрискащия вирус. Мартин беше на легло два дни и дриска три дни. Той пи затягащ чай, пробиотици и понеже не ми повярва, че ще подейства, пи и имодиум. Аз за един ден се оправих и минах много леко и мисля, че е така, защото от месец пия имуностимуланти, че ми писна да боледувам. Оправих се само със затягащ чай и пробиотици. След мен и Радо прихвана вируса и той също за един ден го мина, като е повърнал два пъти и имаше едно дрискаво само. Без лекарства, замо с пробиотици и лечебна хумана.
Наши приятели с дете на 2-3 години (кърмено до 6ти месец) се изредиха предната седмица и тримата пиха АБ и се оправиха за 3 дни. Аз мисля, че можеха като нас да минат поне само с имодиума, но те не мислят така и като резултат детето им боледува през месец и е на АБ.

Улях се на тая тема.  Embarassed

Взех компа за да пиша все пак, че бая се посмях със Стоян, и с кеф гледах Митко на Лина и Монката на Хейл. Страхотни деца.

# 157
Пак разбунихме духовете Mr. Green , но е хубаво да живва темата Laughing .
Пашик, права си много, че не е приятно да чистиш постоянно нос, но с какво да "излекувам" сухия въздух? За сега намерих спасение в едно гелче, което много облекчава положнието. Не мисля, че Симеон е болен!
Сополите сами по себе си са много опасни, защото отварят бариерата за вирусите. Също така мъжа ми беше много зле за 24 часа, с 40С темп. на легло, аз и Симеон не го хванахме, тогава аз пиех имуностимулатори, а Симко още цока, смятам, че това е причината. Може и да си го ползвам за собствено успокоение, не знам... Новия вирус с р-во още не сме го хванали, пу-пу-пу и се надявам да ни пропусне.
Но факторите са много, няма как да се гарантира кое как ще стане. Това като с цигарите - ако си пушач и умреш от рак е заради цигарите, ако си непушач и умреш от рак - е защото си бил пасивен пушач newsm78 ooooh! Laughing . Важното е ние да сме спокойни, другите неща няма как да ги знаем или предвидим. Но кърменето си е кърмене и няма аналог Peace

Ани, вие как сте? Оправяте ли се с Ники?

Ние днес излизахме 2 пъти - сутринта за час и нещо и след обяд за още 40мин. Симеон много се забавлява, пързаляхме се с шейната, всички Mr. Green . Много готино беше и утре сме решили повечко време, даже мисля да приспя малкия в количката и да си поседим на чист въздух. Вие какво мислите за спането навън в тези 5-6С?

# 158
  Здравейте, дами  Simple Smile
  Пък ние сме болни  Joy След дрискане и повръщане, сега е с температура  Whistling
  За кърменето, аз кърмих 9 месеца и пак бих го повторила, пък колкото повлияе толкова. Освен гена, според мен има и значение и социалния живот на детето. Според мен Мишел боледува от зъби-което го слагам към гена. Но е и непрекъснато с деца, с много хора. До сега бяхме на заведение, сутринта по магазините. Утре я пращам на градина, ако няма температура, а както знаете, живеем и с двама приятели. Има доста деца, който не виждат за цял месец толкова хора, колкото Мишел се събира за ден, та за мен е напълно нормално да лови всичко, при условие, че и от зъбите и е паднал имунитета. Както казахте и братя, сестри и тн.
  Кисело мляко не иска и да види. Забелязвам я в последно време, неща с по-чисти цветове не иска да яде от лъжица-бяло, червена чушка и тн
  Хайли, какво е това гелче  Simple Smile Има овлажнители за въздух, ама са скъпички май. Като почнат битаците тука, ще ти взема един, ако попадне. Слагай на парното метални купички с вода.

# 159
Мис Файн, това гелче се маже в носа за овлажняване, Низита се казва и е с некви солени води и вазелин. Увлажнител имаме, вярно, че е на Joy Laughing , но и той не увлажнява. Нещо ни е брицнат апартамента Crazy . Тенджери и вода от банята - за 10мин помагат. Ама си чакам лятото и това е.

Аримче, забравих да ти пиша, че това зелено мляко много ми хвали свекъра, че било от фермата на Маги Малеева и било наитина био, но Симеон и 2 лъжици не яде от него Laughing .

Скорпи, сдобрихме се, уж Mr. Green Hug Hug

# 160
  • София
Краси, колко е влажността у вас, че е чааак толкова сухо?  ThinkingПроветрявай по-честичко и излизайте повече на вън.  Peace

Ние днес сме пак от раннобудните, но нощта мина по-поносимо. Но пък в 6:30 и двамата бяха вече  Shocked и как няма да са. Ида заспа в 5 следобед, а малкия в 8!  Joy

# 161
  • Stavanger,Norway/ Varna
а, добро утро  Grinning

Кой пита за спането на 5,6 градуса. С две ръце- да, добре увито детенце, такъв сън ще му дръпне, страхотно е, а и калява.  Peace

Аз пак на работа, ама тук им е зимната ваканция и е много спокойно, малко по4ивка и аз да видя. Нещо са ме шибнали хормоните и само гоня мъжо из къщи, та го и стигам де  Crazy Laughing, май пролетта наближава.  Laughing Тук е още много рано да се мисли за пти4ки и п4ели4и, 4ак към май месец се запролетява, ама не ми пре4и да си ме4тая като пекне слън4ице де  Crazy
организираме се с една тайфа българки да излезем някъде по женски за 8ми март и едва 4акам ве4е, не съм излизала незнам от кога на сладка раздумка и винце. Grinning

# 162
  • В сърцето на моите съкровища...:)
Здравейте,

Аз повечко ви чета отколкото пиша,че от време на време ми спира тока  Crazy
Но пък иначе всичко е наред. Сега стягаме 8 март в яслата. Ще снимат сладурите и нямам търпение да видя как ще ни зарадват.

Ani, как сте?  Hug

Надявам се скоро да няма болни.  Peace
Хубав ден на всички! Flutter

# 163
Привет, девойки.

Краси, аз и на минусови температури я оставях да спи по 2-3 часа, та сега ли  hahaha Ама като стана трудно проходимо за количката й секна възможността. Днес съм решила да отида до кухнята с количка, защото снега при нас доста намаля, мек е и шейната много трудно върви. Та сигурно ще спи навън  Wink

Кой питаше кога съм на преглед - утре късен следобед. Така че, който иска още да залага 1 или 2 са точиците - има време  Laughing Аз тайничко се надявам да не са близнаци, защото сама с 3-те доста трудничко ще ми дойде  Embarassed Изобщо - утре е ден за доктори. Ще водим Смехи на имунизация, че доста я забавих. Татето ни и той - вдига кръвно от миналия месец насам.

Май още нещо исках да пиша, но щерката ме вика. Хубав и усмихнат ден на всички!

# 164
Офф, ние днес от 1.30 сме екшън.
Направо ме побърква това ставане по никое време и докато заспи отново,
минават поне два часа, а аз съм се разсънила тотално... Tired

Цвети, абсолютно си права. Не може да се сравнява едно малко дете,
което почти не излиза зимата, не се среща с много хора и пр.
с такова което или е на ясла или води по-интензивен начин на живот.
Вторите се сблъскват ежедневно и с лошо време, и с деца, и със затворени помещения.

Аз затова и казах, че един сопол не ме тревожи. Защото ето вчера бяха един час в градината-
студено, заваля суграшица, после малко сополиви естествено, ама минава.

Вчера мъжа ми ме изненада, че цяла седмица ще записва в студио.  Mr. Green
Всяка вечер тоест, та сега съм малко бясна и мисля как да го върна, хаха.

Бърди, къде си? Много отдавна не си се появявала...

Общи условия

Активация на акаунт