Отговори
# 135
  • София
Добро утро, мацки  Hug
Лина, голяма скица ти е Митачето  hahaha Ама как издържаш да го гледаш се цапоти?
И аз като Облачето не съм давала на Ева да пипа цапащи храни. Обаче май не съм права да лишавам детето от това забавление, а и ние ще се посмеем  smile3502
Ева изведнъж стана ранобудна  ooooh! Както си спеше до 8-9 ч. сега в 6,30 е кукнала вече  #Cussing out
Няма какво интересно да споделя за нея - папка, спинка, слушка, добричка ми е сладкишката.
Виж за батко и не се отнася  Weary

# 136
Добро утро!

Мили, недоспали мами, заповядайте кафенце Hug . И другите да се почерпят Flutter .

Аримче, Облаче, и аз си мислех, че много ще се изнервя, но просто сложете дрешки, които лесно се свалят, под сточето да няма килими и отпуснете малко душите. Да знаете, че е голяма терапия Flutter Crazy

Лина, страхотен е! Как сладко се маже Laughing . Симеон пък не обича да са му мръсни ръчичките и се бърше в дрехите ooooh!  Joy

Илка, махай ги нощните кърмения! Друг начин не виждам. Остави дневните и като свикне без нощните, махаш и дневните. Симеон много трудно го отказах. Голяма драма беше почти 1м. Но сега всички спим непробудно и съм много щастлива! А и се върна в неговото си креватче и сега като легне при нас не му е удобно и само си ходи в кошарата. Сега цока само преди сън, рядк се приспива с цокане. През деня си проси поне по 2-3 пъти, но и това ще отмине.

Слънчев и прекрасен ден ви желая! Hug

# 137
Здравейте !Чета ви аз не изтървам....
Колко мн зъби имате ,ние сме на 2бр отдолу,ама май се борим за горните ...от вчера й тече носа с чиста водичка и лошо пак ми стана .Само да не се разболеее.
Обаче за Смехи нещо съм изпуснала ,две ли видяха ...супер ще е ,ама и мн трудно.Късмет!

Има ли и други като мен ,които по цял ден са вкъщи и се дразнят ,че постоянно има нужда да се чисти и подрежда,направо лудвам ,все ми е мръсно и разхвърляно.Как се оправяте ,аз само това като че ли правя ,на прислужница станах.

Буболече ,искам да се видим ,ако не се разболява ще се обадим.

Илка,кофти звучиш,аз например не си падам по този начин на живот и затова не искам кърмене на всяка цена ,знам че в по -късен етап нямат отказване от гърдата.Затова към 6-тия месец като се появиха известни проблеми,хич не настоявах за да продължим с кърменето.

И друго си мисля-уж кърмените са здравички ,ами не е така ген си е.Каката ни не е кърмена и първата й болест бе на 2 г,до тогава нищо ,а от тогава веднъж на година ,като сега е на 8 г и от три години не е пила лекарства(АБ) .Малката кърмена 6м изцяло,и вече два антибиотика ,къде е разликата ?  А като ви чета тук колко мн боледуват конкретни деца ,и Симеон на Хейли и Ева на Ноел и други има ,още сучат ,а все болни.Та със сигурност е полезно кърменето ,но защо боледуват се чудя .
Малко се улях в размисли.
Хубав ден!

# 138
  • Stavanger,Norway/ Varna
А добро утро банда. Аз посвърших някои нещä на работа и сега е време за малко релакс пред компа. Grinning
В4ера като се прибрах, решихме да заведем децата на детски клуб. Много се забавлява Мила, толкова ти4а и се катери, огладня като звяр  Laughing и ве4ерта заспа бързо  Grinning Пак са я нападнали зъбите. Два ку4ешки й избиха ис ега пак се лигави, 4ак ка6ля, но не ми дава да видя къде пак расте зъб.
4акам към края на месеца резултати за детската градина, дано са ги приели и двете в градинат адо нас  Praynig

# 139
  • София
 smile3507

Пашик, и аз не съм фен на кърменето на всяка цена и вече от три месеца правя опити да го отбия.  Peace Но както се вижда - не много успешни  hahaha

Всъщност, на разсъмване ми хрумна, че може би просто е гладно детето, вечеря доста рано, към 6:30, и то не много. Пробвах да му пробутам чаша мляко, но беше потресен.  hahaha
За това пък стана в 7:30 и в 8 омете една голяма купа попара.
Явно е било гладно момчето.  Thinking
Днес категорично ще го измъча да спи само на обяд и че видим довечара как ще е.

Краси, аз с Ида пък отбивах на обратно - първо махнахме дневните кърмения, после кърменето за нощното приспиване, нощните - последни. Приключихме на 1.3м без драми. Но тя от около 8-9м. беше спряла вече да суче през деня. Приспивах я в количката, а после вече в кошарата - правех се на заспала и тя ме имитираше.
Тоя малкия без гърда затваря очи само ако е на ръба на изтощението и го е гушнал някой, различен от мама. Мен ме надушва и колкото и да е уморен не заспива без да си цоке, пък било то и 10 сек.  ooooh!

А кой беше питал за кис.мляко Данон? С риск да ни освиркате, ние само такова ядем.  Joy

Пашик, и аз съм си у дома, но не чистя  Joy Хич не се впечатлявам от разхвърлянето. Чистя само малко преди да се прибере мъжът ми, че той обича да му е по конец и за да има мир и любов се прежалвам и разтребвам.  Joy Но у дома е лесно - нямаме мебели, килими, джуджафки.
Единствено се ядосвам на пермаментния хаос в детската стая, особено през уикенда, но в неделя вечер или в понеделник я подреждам по конец и изкарва до към петък що-годе подредена.
Но пък на мен ми е тотално писнало да седя в кухнята.  ooooh!

# 140
Има ли и други като мен ,които по цял ден са вкъщи и се дразнят ,че постоянно има нужда да се чисти и подрежда,направо лудвам ,все ми е мръсно и разхвърляно.Как се оправяте ,аз само това като че ли правя ,на прислужница станах.

Непрекъснато има чинии за миене, нещо за прибиране, пране, което чака да бъде прибрано и такова, което чака да бъде изпрано, вечно трябва нещо да се прави за ядене. Не слугинаж, ами не знам и аз вече ooooh! . А висенето цял ден пред компютъра хич не ми помага Crossing Arms .

Колкото до боледуванията - при нас има само едно сериозно боледуване - вирусна пневмония. Първия път като беше с пневмония, тя беше от вдишано повърнато, което няма отношение към кърменето. Беше хванал един чревен вирус лятото и се оправи за 2-3 дни без никакви сериозни вмешателства от моя страна, което смятам, че е точно благодарение на кърменето. Сега е със сополи вече 3 месеца, но те се доказаха, че са от сухия въздух у нас, като му е влажен носа, няма сополи.  Peace

# 141
Пашик, Ева боледува за първи път. Досега никога не е била болна откакто се е родила. Останала си с грешно впечатление.  Simple Smile

Но по принцип съм съгласна с теб. Моника е кърмена само 3 м. и много рядко боледува като вашата кака. В началото като тръгна на детска ясла  /на 10 м./ първите 3-4 м. беше нон-стоп с температура.
Освен това до 1г. и 4м. вече беше боледувала поне 7-8 пъти, от които поне 3-4 на антиБиотик, докато на Ева, която все още кърмя, това й е първото боледуване.

И да ви се похваля - най-после й изби единият кътник.  Whistling

Между другото аз отдавна съм махнала дневните кърмения, още от 1 год. и как не, нали ходя на работа. Вечер се приспива със сукане, а нощем не мога да кажа, че кърмя, защото Ева ме ползва само за биба, бибките не пускат нищо.

# 142
Съжалявам ,ама явно разбиранията   за болно дете  са ни различни!Извинете ако съм ви засегнала .
За мен детето ми е здраво ,когато няма абсолютно нищо и спи спокойно цяла нощ.Аз тук постоянно чета за температура ,кашлици,сополи ,хреми и т.н . което за мен не е здраво.Ако има сопол значи нещо не е наред ,на нея не й е комфортно цял ден да бършим носа.

Орхид,аз съм забелязала ,че като са болни дечицата точно си ги водят по детски кътове ,на парка  ,че в къщи са мн криви.Аз избягвам такива "бациларници".

# 143
  • София
Това за слугинажа си е така  smile3521 Постоянно мета бисквити и солети от пода. За друго хич не се впечатлявам. Играчки събирам вечер като заспи Ева, за да мога на сутринта първо да пусна прахосмукачка.
Ева е кърмена два месеца и порасна с адапте и не боледува - това за статистиката  Simple Smile
И да знаете, че ще пробвам да и дам да яде сама кисело мляко, пък после ще викаме фирма да изчисти у нас  Joy
А, и да се пооплача - Ева не харесва плодовите Активийки  ooooh! Не мога да повярвам!

# 144
  • С питане до Цариград, стига се, но с ... отзад!
 Здравейте!  Hug
 Да кажа за кърменето - да, чрез кърмата се предават антитела на бебето, но тя не е панацея, т.е. детето се разболява, но обикновено кара болестта по-леко отколкото ако не поема никаква кърма.  Peace Когато бяхме в инфекциозна със Стоян, само той беше на кърма и само на него не му даваха никакви лекарства, всички други приемаха какво ли не. На Стоян му мина без лекарства за по-кратък период в сравнение другите на АМ и лекарства. Факт е обаче, че Стоян ми е боледувал мн повече от Георги, но при мен и двамата са кърмени, но Георги беше сам, а Стоян беше постоянно изложен на вирусите от новото у-ще на Георги. Тази година да чукам на дърво, въпреки, че отново имахме преместване и двете деца са много по-добре и мн по-рядко боледуват, като на 2-3 пъти Георги се е разболявал, а Стоян пропуска, а постоянно се вре в Георги.
 Иначе в момента Стоян се кърми само по 1 път вечер за приспиване и то по 2-3минутки, но и при мен вече няма мляко, а само по малко коластра.

За киселото мляко - яде с кеф, аз Данон не давам, не употребявам нищо на Данон, включително и там разните му млека на баба и тн. Най-често давам едно мляко по стандарта, Елена и Ел би.

Лина, много, ама много готино си хапва кисело мляко! И как само го маже по косата си!  Joy

За слугинажа - същата като Илка съм, оправям преди да се върне мъжът ми за да има мир и любов, иначе не се впечатлявам.  Peace Ич не си давам зор.  Mr. Green

Ааа и накрая да ви кажа как се посмяхме сутринта - Стоян стана по някое време и отиде при Георги, а аз си полежах и подремнах още известно време. По някое време ставам и отивам да ги видя какво правят и като поглеждам Георги - цялото му лице в печати, викам му какво си направил, на какво приличаш  ooooh! , а то детето с невинен и учуден поглед ми казва, ама какво ми има  Rolling Eyes, та го пратих да се види и то седи и се пули горкото  Shocked на какво прилича. И какво се оказа - влязъл Стоян сутринта в стаята на Георги докато той още спял, покатерил се на бюрото, набарал един от флумастрите  с печати, слязъл от бюрото и с най-голяма братска любов украсил брат си - цялата долна страна на лицето му, врата от едната страна, фанелката, част от чаршафа и възглавницата са в сини печатчета!  hahaha После е захвърлил някъде фулмастера и е събудил Георги да си играят ни лук ял, ни лук мирисал!  Mr. Green

# 145
Здравейте!
За кърменето и болестите - моите и двете са кърмени около 9-10 месеца, защото си се отбиват по собствено желание. Mr. Green
Лидия за пръв път пи АБ на година, Константин и той на 11 месеца за пръв път пи. Преди това са имали хрема и малко Т, но толкова. Обаче сега като ходят и двамата на ясла/градина само си ги предаваме вирусите и това е от ноември месец насам. ooooh!
Да не говорим, че ние големите само прихващаме и сме по-болни и от малките. Tired

Да ви се похваля,че научих малкият да пие със сламка точно за 1 секунда! Mr. Green Хванах го за ръцете му, че само дърпаше сламката , сложих я в устата му и това като почна да смуче (аз само направих звучно смук да му покажа уж), не се сеща въздух да си поеме миличкия.  Laughing

# 146
Съжалявам ,ама явно разбиранията   за болно дете  са ни различни!Извинете ако съм ви засегнала .
За мен детето ми е здраво ,когато няма абсолютно нищо и спи спокойно цяла нощ.Аз тук постоянно чета за температура ,кашлици,сополи ,хреми и т.н . което за мен не е здраво.Ако има сопол значи нещо не е наред ,на нея не й е комфортно цял ден да бършим носа.
Пашик, наистина нещо си се объркала. Моето дете никога не е кашляло, нито пък е било със сополи. Досега единствено 2 пъти е вдигала температура от зъби и то еднократно. Това й е първото боледуване и то защото тръгна на ясла. Досега нито е била сополива, нито е кашляла, напълно здрава си е била, а това, че се буди нощем не означава, че детето е болно, просто тя търси непрекъснато да суче, ползва ме за биба и съответно се буди да си я търси. Не знам защо изобщо се коментира това нещо, нима не си познавам детето и не знам дали боледува или не.

# 147
Ех момичета тази нощ беше тежка - до 6 сутринта ми вися по гърдите, мрънкаше, незнам какво беше това чудо, чак зърната ме болят. Незнам как ще го отбия, нямам нерви да ми реве, а искам да се наспим като хората.
Много хубави снимки и клипчета видях, страхотни са бебоците.
Вчера разглеждах снимки от болницата, от изписването, първи месец......... колко е бил мъничък Simple Smile
Хейли, сдобрихте ли се с мъжа ти?  Hug
Мислех следобяд да поизлезнем с дребния, но като имам 100 неща да свърша незнам. Сега използвах да се изкъпя докато спи, искам и краката да епилирам.

# 148
Здравейте!

Хахахахахха..  rotfImbo rotfImao Не съм, ще ме умориш!!!! Тези твоите деца са уникални!!!

За киселото мляко, да ви споделя едно нещо, като НЕ фен на Данон и производните. На една позната на нашата кръстница й се паднало кисело мляко Данон Активиа (от тия дето ги рекламират) пълно със слабителни. Ходила е и до лаборатория с млякото и там са го открили. Аз принципно не одобрявам кисело мляко, което мухлясва, вместо да вкисва. Това не е кисело мляко за мен. Спрях да ям и Елена (преди само него ядях), когато бях забравила на работа една отворена кофичка цяла седмица и като го погледнах - все едно ей сега съм го отворила. Сега сме на Боженци и ако няма от него - Верея или Бор Чвор.  Peace Предпочитам с по-голяма масленост.

А днес какво е разкошно времетооооооооо...  1swing  Nature Sunny  Hands Clap Излязохме навън преди обед и се напекохме оедно хубаво. Страхотно време. Чак не мога да повярвам, че ще се радвам толкова на скромните 3-4 градуса ПЛЮС. Simple Smile Оставих всичката къщна работа за после. Преди бях доста по-стриктна откъм чистота, ама в последно време не обръщам внимание. Пускам прахосмукачка, забърсвам прах, мета, където има нужда, но съм се наканила скоро да направя голямото чистене. То и пролет идва, тъй че ще има свеж мирис на препарати вкъщи.  newsm53 smile3508

Лина, Митко наистина е голям бонбон!!! И аз сеч удя как, кога и какво да дам на НИки да се маже с него. И аз като другите, ми се свидят дрехи, покъщнина и подобно. МИсля, че като стане по-топло наптаво ще го разсъблека и на стола в кухнята 9че е на теракот). Ще яде на воля каквото му душа иска и както иска. Simple Smile

Хайде, момичета, хубав и слънчев ден ви желая!  Hug

# 149
И двете ми деца са кърмени 9 месеца.
Много рядко боледуват и бързо изкарват всичко, без особени лекарства.
Мила за пет годишния си живот е пила само веднъж АБ. Нико  още не е.

За мен, дете което има само сополи не е болно.
Сори, ама за един сопол или лека хрема, да го лекувам, държа вкъщи и пр. не става.

Илка, що да те критикуваме, бе? Данон нещо лошо ли е? newsm78
Питам, защото и ние ядем Данон и не съм чула някакви оплаквания за марката.
Миналата година пазарувах във Френско и това беше основния млечен продукт в супера.

За слугинажа - карам я спокойно. За мен е важно с децата да сме излезли,
да сме ангажирани навън или с някакви игри вкъщи. Чистенето - когато можем.
Иначе обичам да ми е чисто и мръсотия не понасям, но си затварям очите доста в момента.
У нас се готви само вечер. Уикенда, ако сме вкъщи правя закуски.

Общи условия

Активация на акаунт