Съвет за развод с топлофикация :)

• 32 805
  • 217
  •   1
Отговори
# 135
# 136
Днес по BTV сутринта беше някакъв шеф от топлофикация.
Направи ми впечатление ,че поне 10 пъти повтори как хората трябва да си топлоизолират жилищата, щото се губела много топлина.
Та това ме подсети:
До нас,напречната на нашата улица е винаги суха.Нито дъжд, нито сняг я мокрят.За секунди едва ли не изсъхва.Отдолу минават тръби на парното.
Допреди малко и тук валя сняг,в момента улицата е идеално суха.
При 1 метър сняг наоколо направо беше весело.....суха улица, обградена от камари сняг.   Laughing
Та питам се ,колко ли са изолирани  тръбите,след като изпаряват вода и сняг за секунди, и кой точно плаща за тези загуби по трасето /улицата?
Защото едва ли е единственото място в страната, където тръбите сушат улиците!

# 137

хехе, забавна си. Сега трябва само , викаш да навия крадливите си съседи сами , доброволно , да си сложат примката. Сигурно ще се навият викаш  Laughing Това трябва от Топлофикация да го правят задължително, а да. и безплатно.Пак са измислили от какво да изкарват парички.

# 138
  • София
Е, tea22, на теб ти е забавно, нали не плащаш...

Иначе, да. Какъв е смисълът от тия камери, като липсва елементът на изненадата? Thinking

# 139
Е, tea22, на теб ти е забавно, нали не плащаш...

Иначе, да. Какъв е смисълът от тия камери, като липсва елементът на изненадата? Thinking
не мила.На мен не ми е забавно, казах , че  jam е забавна, не го извъртай , моля те.
А на теб ти пожелавам да ти изпращат по 500 лв сметки , но разбира се ти ще си ги плащаш.....

# 140
Тези снимки от камерите ги завъртат переодично по два-три пъти в годината през последните няколко години. Вероятно смисълът е сплашване на по-притеснителните неплащащи, защото истината е, че от Топлофикация не могат да влязат в апартаментите. Те и сами си казват "етажната собственост да се оправя."
Ако не се лъжа снимката, която се завъртя тези дни е от сграда, която е близо до нас - ако е същата, в нея живее семейството на служител в Топлофикация, заговаряли сме се за проблемите им с кражбите и какво са им отговорили от фирмата - че не могат нищо да направят, да се оправят по съседски.
Ако искат да има ефект, да направят снимка на всяка сграда и да дадат копие на етажната собственост и вече да се действа на принципа "стена на срама". Понеже и най-коравите се влияят от общественото мнение, когато последното започне да натяква всеки ден на детето в детската градина "пък твоето семейство краде, сигурно и ти ще станеш такъв/такава".

# 141
Тези снимки не се приемат като доказателство в съда....

# 142
  • София
Днес по BTV сутринта беше някакъв шеф от топлофикация.
Направи ми впечатление ,че поне 10 пъти повтори как хората трябва да си топлоизолират жилищата, щото се губела много топлина.
Та това ме подсети:
До нас,напречната на нашата улица е винаги суха.Нито дъжд, нито сняг я мокрят.За секунди едва ли не изсъхва.Отдолу минават тръби на парното.
Допреди малко и тук валя сняг,в момента улицата е идеално суха.
При 1 метър сняг наоколо направо беше весело.....суха улица, обградена от камари сняг.   Laughing
Та питам се ,колко ли са изолирани  тръбите,след като изпаряват вода и сняг за секунди, и кой точно плаща за тези загуби по трасето /улицата?
Защото едва ли е единственото място в страната, където тръбите сушат улиците!

Как кой плаща? Ние си плащаме.
Спираме си парното през деня, пестим вода, накрая таман се усмихнем като ни върнат 50 кинта на изравняването и оп! - следващия месец дойде 2рото изравняване за загубите по трасето за 100лв. Ох, как болии. Close

# 143
  • София
И да му се не види, поне можеха на сайта си една новина да сложат, че ще спират парното и топлата вода поради подмяна на тръби в Младост!
 #Cussing out

# 144
В коя "Младост"?  Shocked Как посред зима подмяна на тръби, може би е аварийно спирането.
Надявам се.

# 145
  • София
В коя "Младост"?  Shocked Как посред зима подмяна на тръби, може би е аварийно спирането.
Надявам се.

Не е аварийно, явно е планово. В Младост 3.
Първо почнаха на панелните вчера, аз не се сетих,че ще продължат и при всички блокове. И в детските градини.
Така че, приготвяйте се!
Доста е некоректно, че не са го обявили.
И да бяха изчакали 3 дни с плюсови температури поне.
Особено майките с малки деца вкъщи без парно и топла вода се чувстват доста зле.

# 146
.............. - имаме си вода , за парно не знам - нямам и тръби.
Къде копаят?

Последна редакция: сб, 03 мар 2012, 16:30 от Рoсна kитка

# 147
  • София
Май сменят абонатните станции в блоковете, майка ми вчера така беше изненадана без вода. Но поне бяха сложили обява във входа, просто сестра ми не чете обяви от принципни съображения  Wink

# 148
Повдигам отново тази стара тема за да се похваля, че вчера ми пристигна решението от съда. За втори пореден път печеля дело срещу Топлофеодала  Peace. Интересното е, че в решението съдията е намерил много добър довод срещу монополиста, който дори и на адвоката не му хрумна (когато се консултирах с него). Това идва да покаже, че Топлофикация е толкова зле от към юридическа обосновка, че на практика ако съдията е на място ВИНАГИ ще намери аргумент да отхвърли иска. Много приятно съм изненадана и за пореден път се убеждавам в некадърността на Топлофикация да управлява бизнеса си и да се обоснове в съд.

Това е от мен момичета! Щастлива и доволна съм, дишам като свободен човек  Mr. Green и дори започна да ми става интересно вече колко ли нови и нови доводи могат да се намерят срещу монополиста. Не се отказвайте, съдете се до дупка и ще намерите справедливост! Бях обещала на хора, които ми писаха на лични да кажа резултата от делото като излезне и си спазвам обещанието Peace  Hug Peace

# 149
Честито! HugДай малко инфо.

Общи условия

Активация на акаунт