Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 120

• 118 502
  • 731
  •   1
Отговори
# 30
  • Тракийка в Софийското равно поле....
Алооо, вие нямате стигане бе!
Какво сте се разбъбрили?!?

Валче, ти не обичаш никакви нововъведения, душко, не е повредата в новия дизайн на мамата.
Тортите са отвратителни и не искам да ги коментирам  Mr. Green hahaha

Ванче, кат си размахваш сеги тука точилките, и каквато си ни упорита и пробивна, отиваш в Илчовскиту и ги натискаш докато не донесат още от тези приятелки!  Naughty
Идеята за обновяване на библиотеката е страхотна. Дано успеете, струва ми се адски много труд........

Относно споделянето на блатове и кремове - когато някой опита нещо ново и различно, според мен разказва. Просто ако направим 5 Медовика, става безсмислено да разказваме за тях....

Ох, бягам, пък после ще коментирам!

# 31
Хайде и аз в прекрасната тема.  bouquet
Честито бебче!Да ви радва много!  bouquet

Марулке,прекрасни торти браво,особено се впечатлих от таралежа... Peace
Валерия,за твоите торти думи нямам...,уникално е това сандъче... Peace

Пропуснала съм доста теми/цели 3... Embarassed/,сега се връщам назад да чета...,но това е за всички вас...  bouquet Hug

# 32
P.S.  Бооооже, трябваше да отложа запис-а  ooooh! ooooh!

И защо?

Манинка, честита радост!

# 33
  • София
Марулка, това са едни прекрасности, които си пуснала! Страхотни!

Блу, честита ви полугодинка:) Мечовците са много сладки, като смучащи бонбонки, супер.

Вал, гледах аз вчера покрай патето детайлите по тази торта - скоро не беше правила в твоите си цветове. Това си си съвсем ти:)

# 34
Привет и в новата тема, само се записвам за да ви следя, е докато се усетя ще се окаже, е сте на 30-та страница например.

Честито бебе на Мариана, това е страхотна новина.

Блю-то, честита половин годинка на Боян. Прекрасни мъфини.

Игличе, много ти е жива тортата.

Марина, това коте е уникално  Shocked

Мираварна, 3 етажната  е много пищна!

Валерия, на теб нямам представа какво да ти кажа....честно! Ти си ненормална!

Марульо, твоите торти са коя  от коя по-хубава! Този готвач рецептата ли си е забравил?!?

# 35
  • Варна
аз пак да питам....

има ли някоя мила сладкарка от Варна която би ми направила тези фигурки?

трябват ми за 23 февруари-тортата ще я правя аз но фигурките не мога-може ли някой да помогне и колко ще струват

# 36
Здравейте момичета!
Намърдах се при вас в края на миналата тема, но от мен отърване лесно няма, така че ей ме на и тук!
Първо честита радост на Манинка! Не че се познаваче, но съм ти виждаля някои от красотите  в темичката.   bouquet
Аз не смея още нищо да коментирам, защото всички сте доста пред мен. Повечето торти много ми харесват!

А сега по същество.. Досега имам една торта. Този уикенд потривам ръчички да започвам втората. Моят татко е страшен  кулинар и в понеделник има рожден ден, та ще правя торта тенджера.  Wink Това за моите възможности  си е грандиозен проект. И като най-нова да попитам най-гурото. т.е Валерия Grinning /кажете сега ,че не съм нагла/
За мой късмет виждам, че скоро си сътворила един шедьовър на тази тема.. въпросчетата ми са: Нак се закрепват дръжките? Със СМС ок ли е или трябва да ги бодна в самата торта за по-здраво  Laughing Също да съдържат ли тел? И капакът ме заинтригува. Ако ми дойде много трудно, ще го пльосна върху самата тенджера, но ми е интересно как го накара да стои така...само от Моделираща маса ли е направен?

Сега остава да се надявам и че ще ми отговориш  Hug

# 37
Мираварна,страхотна торта.Направо се влюбих във нея.
Марулка,мила направо ме уби .Толкова си дръпнала напред,тортите ти са фантастични.А фигурките ти са прекрасни,още на семинара ти бях фен на фигурките но сега вече съм влюбена във тях.Всяка една е страхотна,но бебенцето и ангелчето са ми фаворити.
Иглика,тортичката е страхотна.И колибката и кучето и всички детайли са страхотни.
Валерке,нямам думи Hug
blueeye® ,да ти е жив и здрав малкият сладур.Мъфините са страхотни.

# 38
  • гр. София
Хайде,цоп в новата темичка!Ванче,благодаря за нея   bouquet
Честито ни форумско бебче!Пожелавам му много здраве,усмивки и безгрижно детство,а на мама бързо възстановяване!

Ето ги и двете торти от днес.Марина Д,благодаря за снимковият материал и подробното разяснение за крилата на дракона.Както се вижда- въобще не съм ги спазвала.Пльоснах някаква драперия и това е,нямах време за съхнене.Ама важното е че и така харесаха дракончето(то бая е шишкаво Simple Smile..Май трябваше да вметна,че това е дракончето от филма Как да дресираш дракон."How to Train Your Dragon"

Тази торта е за рожденият ден на една съфорумка от отчетния,която учи в момента френски,обича кучетата,и е със страхотна червена къдрава коса Simple Smile

А,сега какво да коментирам-за Валерия винаги съм с глътнат език,за преживелиците на Ванчето-умирам от смях. Иглика333,молдовете влизат в употреба- страхотна е тортичката!МаринаД,писанката е като жива.Марулче,тортичките ти са много свежи,носят много настроение!miravarna,тортата е много бонбонска.
За Пикото,тъкмо бях отделила една сума да си го купя,а вие сега как се оплаквате от него.в този ред на мисли r.angelowa ,получих от enister смс,и мога малко да ти досадя с въпросчета.За моделиращата маса от Ксеркс-преди време купих едно кашонче,оначе имам проблем- когато обличам тортите се напуква по ъглите  Sad

Последна редакция: сб, 18 фев 2012, 08:56 от Марая

# 39
Ванче, благодаря за дългите и подробни разяснения за точилката, ще се опитам по снимка  и описание да потърся такава в ибей и по сайтовете.
Записвам се засега само с последните си торти, по-късно ще коментирам. Дано не ви досадя, че май съм доста продуктивна напоследък:))

Owl cake for Bogi by Mina Bakalova, on Flickr

Poppies by Mina Bakalova, on Flickr

Tattoo cake by Mina Bakalova, on Flickr

Summer cake by Mina Bakalova, on Flickr

Tulips by Mina Bakalova, on Flickr

Tulips cake by Mina Bakalova, on Flickr

Fairy cake by Mina Bakalova, on Flickr

Rubber ducks cake by Mina Bakalova, on Flickr

Vipo and friends cake by Mina Bakalova, on Flickr

Matryoshkas for Emi by Mina Bakalova, on Flickr

Cake by Mina Bakalova, on Flickr

Princess cake by Mina Bakalova, on Flickr

Little fairy for Nikoleta by Mina Bakalova, on Flickr

# 40
Марина Д,зло да те забрави мила.Направо те забравих,а това е непростимо.Котето е прекрасно,фантастично.
Марая,извини ме но във първият момент тоя динозавър ми заприлича на кит.После като се загледах видях че си има крила и шипове по гърба.Важното е че са си го харесали хората.Виж тортата със червенокоската много ми харесва.
Мина,много торти коя от коя по-хубави.Прекрасни цветове,изчистени и стилни.

# 41
Ох, не знам на Ванчето ли й се случват все странни случки или тя смешно ги разказва - май е второто. Но много се забавлявах с точилката!  Laughing Laughing Laughing
Въпреки всичко, аз смятам, че и тия обикновените силиконови са си направо страхотни в сравнение с дървените. Наистина, без да съм експерт в точенето - получавам равномерно разточена маса. Разбира се, необходима ми е такава за максимум 1-2 етажа, но...  Rolling Eyes
Марина, котето ти е страхотно, много прилича на моят плюшен шушон, който в момента е заел 90% от стола ми и д-то ми се гърчи на един ръб.
Иглика, лабрадорът е супер - ние имаме един голдън ритривър срещу нас, много си приличат  Grinning
Сандъкът на Валерия бих искала да си го имам като кутийка за бижута. Мечтииииии Simple Smile
Blueeye, кога минаха 6 месеца Simple Smile Страхотни мъфини.
Марая, драконът е по-скоро странен, но френската торта е зашеметяваща! Много ми хареса!

Пиккото - абе, миналата зима нямаше ли пак такъв проблем? Аз имам спомени, че нещо пак се оплакваха всички. На мен не ми трябват такива количества и си взимам от хитрини - и РМЕ, и Satin Ice са на по-добри цени от куки. Устройват ме, но Satin Ice повече ми харесва. Честно казано за 1 торта ми отива по-малко от кило (това сигурно е заради точилката, щото много скръндзаво разточвам   chef Joy).

Мина, нищо не съм ти коментирала, защото всичките ти торти ги харесвам Simple Smile знаеш...

# 42
И аз имам много, ама много сериозни проблеми с пико-то. На всичкото отгоре съм се запасила доволно:)) Да споделя какво ме посъветва Ваклина, дава резултати донякъде - като оцветя тестото го премесвам с 2-3 лъжици глицерин. Става по-несъхнещо и ефектът е от буквално съдрани ръбове на тортата до леко напукани такива. Другия път ще пробвам да сложа още повече глицерин, дано се оправи съвсем. Но да започна сама да си меся тестото - май не е за мен това:))) Споделете кои партиди са гадни при вас?

# 43
Здравейте момичета отдавна не съм писала, но ви следя. Докато ви изчета и се намира някой, който да ме избута от компютъра.
Ванче впечатлена съм от точилката ти, а разказите ти винаги ме развеселяват.
[color=аred]Манинка да ти е жива и здрава малката и много кротка, на теб бързо въстановяване.[/color]
Лени К радвам се, че съм ти помогнала.
Както предната тема така и тази е пълна с прекрасни творения. Поздравления на всички Hug
Извинете ме, че няма да коментирам.

# 44
Ха здравейте пак!Много ви благодаря за ласкавите отзиви за котарачето ми LaughingТия тварчета вече със затворени очи мога да ги правя.Ама така е,като си имам жив модел,готов да позира по всяко време JoyВал,критиката приемам на сто процента Joyсамо ако знаеш каква идея ми хрумна,след като бях вече тръгнала от къщи ooooh!Няма да я кажа,защото твърдо съм решила да я осъществя при първа възможност Mr. GreenТъй че ще има още котки,споко!Ако намеря и някой с камера-да снима,ще направя и клип.Тук си абсолютно права-когато аз се опитвах да ви настигам в тортоправенето,се учех от направените клипове във форума и нета.Тъй че със сигурност ще бъде полезно за някого GrinningИгличе,този още малко и ще излае!!Много живо изражение си му докарала!!!Блуай,честита ви месечинка!!Марая,виж сега-не знам дали някой е виждал истински дракон GrinningТвоят е...ми...някаква друга,нелетяща порода...Обаче очите му,сложени на това място, с нещо ми напомнят Пикасо/това го казвам съвсем сериозно!/Виж-френската торта е един път!Пейката ми е любима,и девойката, и кучето, и кулата...абе много е готина HugМина,и друг път съм казвала,че твоя торта може да бъде разпозната между стотици!!!Имаш уникален стил!!!Дитсан, Диди, ти пък за какво се извиняваш,бе???Къде пише че всяка котка,пусната от мен, трябва да бъде отбелязвана,а Mr. Green Laughing Камбодзола, това с ръба на стола ми е до болка познато Joy JoyЗатова в огромната ми кухня/девет кв. м./има три стола-единият е за НЕЯ!!! Joy
Хайде,разписах се!Лека нощ!

Общи условия

Активация на акаунт