Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 120

• 118 568
  • 731
  •   1
Отговори
# 600
  • Варна
Албена страхотни са!!!!!!! newsm81 newsm81 newsm81 newsm81 аз още колко има ,за да ви настигна  Sad

# 601
  • София
Здравейте момичета,
Ето и една пролетна торта от мен, естествено като 4 опит е доста крива и е  с куп недостатъци.  Laughing
Отивам да ви изчета и да пиша пак....

Свещичка, честит рожден ден с голямо закъснение... Да си жива и здрава, много щастлива и само хубави неща да ти се случват. Ти си едно голямо вдъхновение, все так да ни радваш с невероятните си торти...
r.i.angelova - страхотна калинка
Valeria- това не е торта, а истинско произведение на изкуството...как го правиш не знам
betina33 - много сладка градинка с плодове и трактора е като истински
доня КОПРИВА - милото детенце, направо настръхнах, като прочетох какво е станало. Добре че новините са хубави и бързо се оправяте. Пожелавам ви по-скоро да сте си в къщи и всичко да е зад гърба ви.. Стискам ви силно палци ...
Албена -страхотни торти,тази с влака най-много ми харесва...

Последна редакция: сб, 17 мар 2012, 16:16 от .◦♥Toche♥◦.

# 602
Хелоу в този топъл слънчев ден аз съм си вкъщи пребита от умора искам да спяяяяя  Shocked но почивка няма за мама  Wink

Вчера правих торта N 10 - бях доста притеснена- но мога да кажа че осъществих проекта си до 80 % исках да има още неща, но някак сили не ми достигнаха снощи към 17 часа вече- къщата трябваше да има още корени, които да стигат до подложката, но реших че стана достъчно тежка от едната страна за да я товаря още
къщата на шрек не стана достатъчно крива колкото исках - но общо взето мисля че стана добре.
имаме и един скрит пинокио зад къщата.
това са ми едни от първите фигурки извинявайте за грубите грешки , общо взето май сем. Огре не получиха като зелени хора с големи дупки на носовете  Joy Joy Joy Joy
Но си го харесаха- беше за бъдещата снаха  Whistling

тортата е 30/40 така се уплаших, че няма да мога да я покрия, но успях Laughing

цък още снимки

Последна редакция: сб, 17 мар 2012, 17:31 от lux

# 603
Здравейте, момичета!

Искам да приготвя торта, подобна на една от тези двете:

МОЛЯ ВИ ЗА СЪВЕТ:

Проблемът ми е самото покритие, тъй като никога преди не съм правила.
Изчетох написаното в библиотеката и избрах следното:

Ще направя тази мастика:

Руска мастика
1 1/2 ч.л. желатин
2 с.л. студена вода
2 ч.л. глицерин
1 1/2 с.л. течна глюкоза
450 г пудра захар

Желатинът се накисва във водата и след като набъбне, се разтваря на водна баня. След като се разтвори напълно, се добавят се глюкозата и глицерина. Разбъркваме добре. В съд слагаме пудрата захар и правим кладенче , в него изсипваме желатиновата смес. Започваме да бъркаме, а като поеме пудрата захар, месим на плот. Става страхотно тесто, бяло, идеално за цветя и фигурки. Съхне за около ден.
За да покриеш и украсиш с Руска мастика ще трябва още 1/2 доза. Пресявай захарта винаги 2 пъти и не я добавяй цялата - остави си 100гр. запас. Течните продукти трябва да са леко топли като ги добавяш към захарта. Ако много лепне омеси с малко натурално царевично нишесте. Остави да преседи 1 час в хладилника и ако е много твърда след това загрей за 2-3 сек в микровълнова необходимото количество и разточи с нишесте.

Този маслен крем:

Маслен крем:
150 гр. масло
1/2 ч.ч. пудра захар
1 ч.л. мляко
Масленият крем се приготвя по следният начин:
В купа се поставят  омекотеното масло, пудрата захар и млекото. Сместа се разбива с миксер, до получаване на пухкав бял крем. По желание може да се ароматизира с есенция.
Тортата се изважда от формата и се измазва с тънък слой от масленият крем. Поставя се в хладилник,  да стегне кремът и при необходимост се измазва още един път , за получаване на по- гладка повърхност. Поставя се в хладилник за 4-5 часа.

Искам да попитам следното:
1. Одобрявате ли избора ми на рецепти за крема и мастиката? Съвместими ли са? Не ми е ясно, никога не съм го правила.
2. Винаги ли трябва първо да измажа тортата с масления крем, за да мога да сложа отгоре покритието - мастиката. Няма ли да стане много тежка така на вкус?
3. Мога ли да приготвя мастиката 5 дни предварително и да я съхранявам в хладилник. Има ли опасност да стане твърда и трудна за моделиране?
4. От къде да си купя бои за оцветяване на мастиката? Гелова, течна или прахова да избера? Моля да ми препоръчате марка. Тези добри ли са? Или тези. Продават ли се в Кауфланд или БИЛЛА?

Благодаря ви предварително!

Последна редакция: сб, 17 мар 2012, 18:12 от Smiley*

# 604
  • ГОре на черешата...
Надничам за новини за малката Ани на Лили, мисля ги непрекъснато...

Страхотни Шрек и компания виждам, браво!

Торти нямам, но не скучая - последните дни се занимавам с разни подаръци - дребосъци - бебешки курабийки за втората братовчедка на децата -

И едни мини кексчета за внучката на шефката:

Няма да товаря темата с повече снимки, още има тук.

# 605
  • у дома
Копривке, все такива добри новини да ни споделяш!

Smiley* , добър избор си направила Simple Smile да, винаги се измазва под покритието. лично на мен, никога не ми е ставало тежко като комбинация, дори и да съм измазала с по-дебел слой масло. няма проблем да я съхраниш в хладилник, но задължително добре увита в прозрачно фолио, за да не изсъхва. после трябва да се остави да се отпусне на стайна температура или да се затопли в микровълнова за кратко и да се омеси хубаво. но, знам, че желатиновите покрития бързо съхнат, когато се работи с тях и трябва да се действа бързо.
Първите бои са по-добри и най-добре си ги поръчай онлайн, няма да ги откриеш във веригите.

mari_eta, много нежни курабийки и кексчета. lux, много готина Шрек торта! много ми харесва цялата идея, ще се краде някой ден  Mr. Green Албена, спирка нямаш ти, ей!  Hug Свещичке, Вал, за пореден път ченето ми увисна до пръстите на краката  #Crazy

ето нещо и от мен правено през последните 10 дни:

за госпожите и децата от детската градина

Baskets of flowers by blueeye®, on Flickr

animal cookies by blueeye®, on Flickr

за погачите на две бебета

baby boy cake by blueeye®, on Flickr

baby cupcakes by blueeye®, on Flickr

ОЩЕ

# 606
  • Велико Търново
Момичета, влизам леко притеснена, с тортичка, все пак.
Трябваше да я направя за момчето на наши приятели, което е фен на Металика, при това и свири на китара. От всичко разгледано по темата най ми хареса тортата Металика на Мина Бакалова. И се водих по нея.  Blush
Много се надявам Мина да не ми се сърди, все пак копието е доста бледо, за разлика от прекрасния й оригинал!  Hug

# 607
  • Велико Търново
Сега се върнах и прочетох какво е сполетяло момиченцето на Доня Коприва!   Sad
Милата душичка, тя е на възрастта на моя син, и само като си представя през какво минава....  Sad Дано по-скоро раната зарастне и се прибере у дома малката принцеска!  Praynig

# 608
Албенка,тортата е станала супер!Справила си се страхотно.
◦♥Toche♥◦.,хубава пролетна торта.
lux ,БРАВО!
Smiley*,не съм от най-вещите но ще се опитам да помогна доколкото мога.
1. Одобрявате ли избора ми на рецепти за крема и мастиката? Съвместими ли са? Не ми е ясно, никога не съм го правила.
Да съвместими са!
2. Винаги ли трябва първо да измажа тортата с масления крем, за да мога да сложа отгоре покритието - мастиката. Няма ли да стане много тежка така на вкус?
Да винаги!Няма да тсне тежка на вкус,маслото въобще не се усеща.
3. Мога ли да приготвя мастиката 5 дни предварително и да я съхранявам в хладилник. Има ли опасност да стане твърда и трудна за моделиране?
Тук не мога да помогна.
4. От къде да си купя бои за оцветяване на мастиката? Гелова, течна или прахова да избера? Моля да ми препоръчате марка. Тези добри ли са? Или тези. Продават ли се в Кауфланд или БИЛЛА?
Няма във Кауфланд и Билла.Само във сайтовете със поръчка или от магазина на ул.Кадемлия или на ул.Три уши.Ами вече каква да избереш не мога да ти препоръчам,всеки ползва различни,и във повечето случаи,гелови и прахови.Аз имам и от двата вида и съм доволна.
Дано поне малко съм ти помогнала.
Мари_ета,страхотни ДРЕБОСЪЦИ.
blueeye® ,страхотна работа.Но кошниците са просто прекрасни.
Лили,чакам добри новини и ви мисля.Целувки на малкото съкровище.

# 609
Тоше,справила си се много добре с тортата.Толкова е висока ,браво Hug
Лукс,страхотна торта.Шрек и компанията се много красиви,.Отлична идея за цифричката,абе цялата композиция е супер,магаренцето ми е фаворит Laughing
Смилей,виждам ,че си получила отговор на въпросите ,но само да ти кажа,че аз само с руска мастика 2 работя с малка поправка ,слагам 1ч.л. глицерин и 1ч.л. лимонов сок.Ще чакам с нетърпение тортата.
Мариета ,завиждам ти на търпението.СТрахотни неща си приготвила.
Блу,ама и ти си си поиграла доста.Кошничките с маргаритките са върха.
Тонита ,копирам си идеята за темата Металика.Поздравления Hug Hug Hug
Аз днес правих доста торти.

На тази последната ,малко се изложих ,но умората си каза думата .Клиентка се обади тази вечер и поиска торта за една година от отварянето на фризьорски салон и то за утре сутринта за 9 часа.Добре ,че имах сглобена торта ,това успях да приготвя.Поглеждах от торта на Буболинка .

# 610
blueeye®, ditsan, Албена, благодаря ви за съветите, момичета!  smile3525

Последна редакция: нд, 18 мар 2012, 09:37 от Smiley*

# 611
Здравейте Момичета на Тортите!
Да ви почерпя за рождения си ден, с тортата, която се получи много вкусна.
По-късно ще се върна да разгледам вашите произведения на изкуството!

Лимонова торта с лек лимонов крем

# 612
Честит рожден ден Бианка ,да си жива и здрава и много късмет ти пожелавам.Тортата е много красива и елегантна smile3525

# 613
  • София
Бианка, Честит рожден ден! Желая ти много усмивки и щастие, здраве и късмет! Тортата ти е прелестна  Hug

# 614
Бианка,ЧРД мила!Страшно елегантна тортичка,прекрасна е със тези нежни цветчета.Много щастие,здраве и късмет ти желая.

Общи условия

Активация на акаунт